Recept: een kruidige, frisse herfstschotel uit de oven met quinoa en paksoi
Heb je er wel eens aan gedacht om quinoa in de oven te garen? Dat is zo makkelijk, de oven doet het werk voor jou! Begin wel ruim van tevoren met de voorbereiding, want het heeft vaak wel even tijd nodig om gaar te worden. Deze herfstige variant is kruidig en fris tegelijkertijd dankzij de paksoi en limoen.
Dit heb je nodig voor 2-3 personen
1 struik paksoi, in dunne repen gesneden
250 ml kokosmelk
250 gram gemengde paddenstoelen naar keuze, in grove stukken
150 gram tempé, in dobbelsteenblokjes gesneden
100 gram quinoa
2 el Thaise groene currykruiden
Optioneel: verse koriander en limoensap/rasp van 1/2 limoen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kokosmelk met de currykruiden en de quinoa. Schenk dit in een ovenschaal met opstaande rand. De quinoa moet ‘onder water’ blijven dus kies zo nodig een wat kleinere vorm. Zet dit afgedekt met een (glazen) schaal/ deksel in de oven voor 20 minuten. Ondertussen kan je de andere ingrediënten fijn snijden. Meng de paddenstoelen en tempé door de inmiddels half gare quinoa en voeg nog een klein kopje water toe. Schep dit goed door elkaar. Leg de paksoi ertussen. Zet nogmaals voor 45 minuten afgedekt in de oven. Schep halverwege even om. Haal uit de oven en maak af met verse koriander en het sap en rasp van een halve limoen.
Printen of opslaan (pdf)?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.
Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?
Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.