Recept: Snel ontbijtje uit je koekenpan met fruit naar keuze

Ben jij op zoek naar een nieuw ontbijtrecept? Wil jij eens even iets heel anders dan anders? Iets nieuws proberen?  Dan is dit panontbijtje misschien iets voor jou. Het is supersimpel om te maken en je kunt er allerlei soorten fruit voor gebruiken. Wissel hier vooral mee af. Met hazelnootmeel is dit recept ook erg lekker.

Dit heb je nodig voor een kleine koekenpan (24 cm)

7 el amandelmeel
200 ml amandelmelk
1 el citroenrasp
Scheutje vers citroensap
100 gram zomerfruit, (diepvries mag)
Mespuntje vanille of 1 tl vanille-essence
1 ei
1 el kokosrasp, kort geroosterd

Zo maak je het

Meng de amandelmelk met het citroensap. Kluts het ei er luchtig doorheen. Voeg citroenrasp, amandelmeel en vanille toe en roer door elkaar. Verwarm een klontje kokosolie in een koekenpan en schenk het beslag er langzaam in. Verdeel het fruit erover en laat, met een deksel op de pan, op laag vuur gaar worden. Het ontbijtje is klaar als de bovenkant helemaal droog is. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, anders verbrandt de onderkant. Schep voorzichtig met een spatel uit de pan en leg op een bord. Snijd in punten en bestrooi met de kokosrasp. Lauw-warm het lekkerst.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.