Recept: heerlijke rabarbercrumble uit de oven
Het is rabarbertijd! Laat jij rabarber in de winkels liggen omdat je 'm zo zuur vindt? Probeer dan dit recept eens. Rabarber combineert namelijk heel goed met fruit wat dat wrange zuurtje laat verdwijnen, zonder er een berg suiker tegenaan te gooien.
Rabarber is echt lekker te maken zonder ladingen suiker
In dit recept heb ik aardbeien en mandarijnen gebruikt, maar kies gerust voor iets anders. Appel en sinaasappel lenen zich hier ook goed voor. Door het fruit krijgt de rabarber een lekker zoetje zonder dat het ongezond wordt.
DIt heb je nodig (ongeveer 6 porties)
- 500 gram rabarber (hoe roder de stelen, hoe zoeter)
- 75 gram aarbeien
- Sap en pulp van 4 kleine mandarijnen
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl vanille-essence/poeder
- 1 afgestreken el Ceylonkaneel
- 125 gram quinoavlokken
- 125 gram amandelmeel
- 125 gram koude kokosolie of roomboter
- 3 el kokosrasp
Zo maak je het
Verwarm de oven tot 180 graden. Snijd de rabarber in dunne schijfjes. Meng met de aardbeistukjes en doe in een ovenschaal. Druk lichtjes aan. Klop het mandarijnsap met de kaneel, ahornsiroop en vanille tot een egaal mengsel. Verdeel gelijkmatig over de rabarber. Snijd de koude kokosolie of boter in stukjes. Meng met het amandelmeel, quinoavlokken en kokosrasp. Verdeel dit over de rabarber. Zet de schaal voor ongeveer 30 min in de oven. Wanneer je met een vork gemakkelijk door de rabarber heen prikt, is hij gaar. Heel lekker met een lepel kokosyoghurt.
Printen of opslaan?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.