Recept: Paranotenballetjes met maca

Zin in iets lekkers maar gezond? Paranoten staan erom bekend dat ze veel selenium bevatten; het sporenelement dat ons lichaam nodig heeft om het actieve schildklierhormoon T3 te kunnen maken.  Gezonde noten dus! Maar overdrijf niet met het eten hiervan; afhankelijk van de versheid kan 1 tot 2 noten per dag al voldoende selenium bevatten. Probeer ze zo vers mogelijk te krijgen. 

Om deze balletjes nog wat extra gezonder te maken heb ik er maca- en cacaopoeder aan toegevoegd. Gebruik voor de maca een poedervorm die een beetje zoetig smaakt. Abrikozen, in tegenstelling tot dadels, houden je bloedglucose stabiel wat gezonder voor je is. Krijg je er al zin in? 

Dit heb je nodig  (voor ca 20 balletjes)

20 ongezwavelde abrikozen, geweld in heet water
20 paranoten
1 eetlepel macapoeder
1 eetlepel amandelpasta
Cacaopoeder om ze in te rollen

Zo maak je het

Week de abrikozen in heet water tot ze zacht zijn. Giet ze goed af. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine tot een dikke pasta. Rol hier balletjes van en rol ze vervolgens door de cacaopoeder. Het cacaopoeder smaakt wat bitter waardoor de binnenkant van de balletjes extra zoetig smaken. Ze rollen door sesamzaadjes, kokosrasp of chiazaad kan natuurlijk ook. Je kunt ze eventueel wat zoeter maken door er een zachte dadel of een eetlepel versuikerde honing aan toe te voegen.

Printen of opslaan (pdf)?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of  bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.

Lijkt dit recept je lekker en heb je zin om ermee aan de slag te gaan?

Deel dit recept en laat ons en anderen weten dat je het gaat maken.