Recept: romige chocolade bietenfudge

Heb je wat te vieren? Maak dan zelf iets lekkers!  Zoals deze heerlijke, romige fudge met stiekem heel wat gezonde ingrediënten erin verstopt. Houd je echt niet van bietjes, gebruik dan iets minder in het recept. Maar ik beloof je, je proeft ze nauwelijks terwijl je wel de gezonde voedingsstoffen ervan binnen krijgt. En je gasten ook,  dit vindt iedereen lekker. En het is ook nog eens supersimpel om te maken. Ideaal om achter de hand te hebben wanneer er onverwacht bezoek op de stoep staat. Verwen je lichaam: snoepen zonder schuldgevoel! 

Dit heb je nodig voor 16 stuks

100 gram rode bietjes, gaar
100 gram 90% chocolade
25 gram gedroogde pruimen
50 gram kersen, vers of diepvries
Hand geroosterde pistachenoten, gedopt en grof gehakt
Bakvorm of schaal van ongeveer 15x15 cm, bekleed met vershoudfolie

Zo maak je het

Week de pruimen 15 minuten in warm water, giet af en snijd in kleine stukjes. Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg alle ingrediënten, behalve de chocolade en pistachenoten, toe aan een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een egaal geheel. Je kunt dit ook in de keukenmachine doen. Schep de gesmolten chocolade door het bietenmengsel. Doe dit vlot want de chocolade stolt vrij snel. Verdeel in een bakvorm en druk met de bolle kant van een lepel plat. Verdeel de pistachenoten erover en druk aan. Zet voor minimaal een uur in de koelkast. Snijd hierna in kleine vierkantjes. De fudge is ook prima in te vriezen. 

Printen of opslaan?

Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.