Recept: Cashew-limoen ijs voor op een zomerse dag
IJs maken zonder ijsmachine, dat kan! Er zijn veel ijsrecepten te vinden op basis van banaan maar dit is weer eens wat anders. Dit heerlijke recept met maar weinig suikers bevat slechts 4 ingrediënten en is zó klaar. De vriezer doet de rest. Voor op een heerlijke, zomerse dag.
Dit heb je nodig voor ongeveer 6 porties
200 ml kokosmelk
150 gram cashewnoten, ongezouten en ongebrand
2 limoenen
2 el ahornsiroop
Zo maak je het
Week de cashewnoten een hele nacht in water. Lukt dit niet, week ze dan minimaal een uur in heet water. Giet helemaal af, knijp het resterende vocht eruit en doe in de keukenmachine. Rasp 1 limoen. Pers hierna allebei de limoenen uit, gebruik zowel de pulp als het sap. Doe rasp en sap in de keukenmachine samen met de kokosmelk en ahornsiroop. Laat de keukenmachine een paar minuten draaien tot er een egale, romige massa ontstaat. Schenk over in een stevige bak met deksel en zet voor minimaal 6 uur in de vriezer. Schep kleine porties over in bakjes en garneer eventueel met wat extra limoenrasp en/of geroosterd kokosrasp. Lekker met wat fris, geel zomerfruit zoals ananas, meloen of passievrucht.
Printen of opslaan?
Lijkt het je fijn om dit recept te printen of bij je favoriete recepten op te slaan? Download het dan hier.