Page content

Waarom EVA?

Voor wie is de Energieke Vrouwen Academie?

De Energieke Vrouwen Academie is voor iedere vrouw 40+ die wil weten hoe ze

 • preventief aan haar gezondheid kan werken
 • méér energie krijgt en houdt
 • slimmer wordt en blijft dan stress
 • op een natuurlijke manier haar gezonde gewicht bereikt en behoudt
 • aan de buitenkant mooi ouder wordt
 • aan de binnenkant innerlijke kracht ontwikkelt
 • en bij dit alles méér plezier ervaart in het leven

Waarom de Energieke Vrouwen Academie?

De Energieke Vrouwen Academie staat ten dienste aan vrouwen boven de 40 die op zoek zijn naar de energie en gezondheid die ze nodig hebben om hun dromen waar te maken en daarmee hun volle potentieel te leven.

Het is een uitdaging om een energieke vrouw van 40+ te zijn in onze huidige samenleving. Er zijn veel zaken die onze gezondheid en vitaliteit ondermijnen, denk aan onze niet-natuurlijke voeding, overdaad aan suikers, te weinig ontspanning, teveel stress, te weinig beweging, maar ook gifstoffen uit onze omgeving. Vooral vrouwen zijn hier, hormonaal gezien, extra kwetsbaar voor. Daarbij komt dat we leven in een samenleving waarbij we iedere dag ons “mannetje”  moeten staan, waarbij onze vrouwelijke kwaliteiten doorgaans worden ondergewaardeerd. Dit alles zorgt voor een disbalans in ons lichaam en ons leven waardoor we onze vitaliteit en gezondheid langzaam maar zeker kwijt raken. Veel vrouwen zijn chronisch moe, ervaren te veel stress, worstelen met hun gewicht en krijgen in toenemende mate allerlei kwaaltjes en klachten.

De levensfase van -vrouw boven de veertig- is een periode van bewustwording en groei. Het is periode van de buitenwereld verder ontdekken en invulling geven aan je eigen behoeften en passie. Een periode van afscheid nemen en loslaten maar tegelijkertijd ook van wijzer worden, sterker worden, nieuwe talenten ontdekken en inzetten. Een periode van leren luisteren naar jezelf en ‘nee’ leren zeggen tegen anderen zonder je schuldig te voelen. Een periode waarin je langzaam kan leren om je niet meer druk te maken over wat anderen van je vinden.

De Energieke Vrouwen Academie wil je hier dienstbaar zijn door je te informeren, adviseren maar vooral je te inspireren om je gezondheid, vitaliteit, innerlijke kracht en vrouwelijke passie wakker te schudden.

We leven in een spannende tijd. De wereld heeft gezonde en vitale vrouwen nodig. Wijze vrouwen die willen verbinden en samenwerken en die weten dat de kostbaarste zaken in het leven niet te koop zijn. Mooie vrouwen die verlangen naar vitaliteit, heel-zijn en passie. Dappere vrouwen die dromen van een mooiere wereld en die bereid zijn gevestigde paden los te laten om nieuwe, onbekende paden te bewandelen. Paden vol gezondheid, vitaliteit, liefde en verbinding. Voor elkaar en voor onze kostbare planeet Aarde. Wandel je mee? 

Wat is de Energieke Vrouwen Academie?

De Energieke Vrouwen Academie is een community van vrouwen voor vrouwen vanaf 40 jaar die deze periode van hun leven willen gebruiken als krachtbron voor vernieuwing. Vrouwen die weten dat vrouwen tot op zeer hoge leeftijd vitaal, creatief, krachtig, inspirerend, mooi, en actief kunnen zijn.

De Energieke Vrouwen Academie biedt informatie, inspiratie, producten en programma’s op het gebied van gezondheid en vitaliteit speciaal gericht op de wensen en behoeften van vrouwen 40+. Uitgangspunt hierbij is dat ons lichaam een groot zelfhelend vermogen heeft en dat we zelf véél kunnen doen om gezond en vitaal te zijn en blijven.

Je kunt  (op termijn) informatie, inspiratie, producten en programma’s verwachten op het gebied van:

 • voeding in de breedste zin van het woord
 • ontspanning
 • beweging
 • ont-wikkeling

Doe ook mee met de Energieke Vrouwen Academie Groep op Facebook!

Vanaf augustus 2012 is er een Energieke Vrouwen Academie Groep op Facebook. Deze groep is uitsluitend bedoeld voor vrouwen  (ook jonge vrouwen zijn van harte welkom) om vragen te stellen en ervaringen te delen op het gebied van gezondheid en vitaliteit in de breedste zin van het woord en elkaar te inspireren ons volle potentieel te leven. Deelname is gratis. Doe ook mee en surf naar https://www.facebook.com/groups/energiekevrouwenacademie/.

Comment Section

25 reacties op “Waarom EVA?


Door Wim Overduin op 29 maart 2014

Beste Marjolein,

Als holistisch masseur plaats ik zo’n twee keer per week teksten op mijn Facebookpagina welke o.a. betrekking hebben op een gezonde voeding. Zo’n 90 procent van mijn klanten zijn vrouwen.

Er is een gezegde dat wanneer de leerling er klaar voor is, hij of zij zijn meester vind, maar ik zou graag de leerling prikkelen door af en toe een citaat van jouw te plaatsen op mijn Facebookpagina met een link naar de website (bron).

Ik ben echt onder de indruk van energieke vrouwen academie en zou dit graag uit willen dragen. Marjolein ik zou graag willen weten hoe jij hier tegenover staat.

met vriendelijke groet
Wim Overduin
https://www.facebook.com/EnjoyOntspanningsmassageRijswijk


Door Ingeborg Piethaan op 23 januari 2014

Dag Marjolein,

Ik heb een vraag over een boek dat ik zojuist besteld heb. Het betreft optimaal ontbijten en levende lunches.
Ik heb het gisterenavond besteld en betaald via ideal, maar ik heb het nog niet ontvangen. Kunnen jullie me vertellen wat de bestelstatus is?
Het is toch een E-book?


Door Ma Deva Indra op 11 januari 2014

Wat een fantastische, positieve site!
Heel veel dank voor je e-boeken en voor dit initiatief, Marjolein 🙂
Je raakt precies de kern met je artikelen en e-books op een openhartige en toegankelijke manier.
Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeute beveel ik mijn cliënten deze site dan ook van HARTE aan.


Door liesbet op 9 november 2013

Ik ben vandaag op je site terechtgekomen na een tip van een vriendin.
Ik ben me sinds een tijdje aan het verdiepen in gezonde voeding, en deze site komt als geroepen!
Ook al weet ik ondertussen al redelijk veel, het is me duidelijk dat ik hier veel kan en zal bijleren!
Nu alles nog toepassen, want jarenlange gewoontes blijken toch moeilijk te doorbreken…

Hartelijk dank voor je E-book. Ik heb er een print van gemaakt, zodat ik ze overal en altijd kan lezen.

Veel succes nog, en tot in één van je artikelen.
Groetjes, Liesbet.


Door Suzanne op 4 november 2013

Beste Marjolein,

Via een vriendin die het filmpje met het ‘dansende meisje’ met me deelde kwam ik op je website. Ik vind je website super, zo kan ik ook eens met vriendinnen en moeders op het schoolplein delen wat ik bedoel wanneer ik ze mijn bananen-notencake zonder dierlijke producten en geraffineerde suiker voorschotel. Of me inzet tegen het door de voedselindustrie georganiseerde nationale schoolontbijt. Maar, ik ben 33 jaar. Ik ben ervan overtuigd dat de bewustwording niet vroeg genoeg kan beginnen. Dus ik kijk ernaar uit dat er een website van je/collega komt voor vrouwen, mannen en kinderen! Spread the word! 🙂

Hartelijke groet,

Suzanne


Door jannie Elzinga op 31 oktober 2013

De plek waar ik nu woon is zo relaxed dat ik besef van tijd vaak kwijt ben en ook welke dag het is wat is dat heerlijk. in mijn vorige baan was het vaak stressen om op tijd te zijn niet in de file te komen en van afspraak naar afspraak. Er zijn hier Prachtige wandelroutes en ook aan zee is het heerlijk vertoeven. Kortom een plek om tot rust te komen en de batterij weer op te laden.
Van harte welkom in onze Villa die gelegen is tussen de bergen en in de natuur nabij zee.
http://www.casahollandia.com


Door Ageeth op 20 september 2013

Hoi Marjolein,

Ik eet sinds kort chiazaad en dat bevalt me prima.
Nu lees ik op je site dat je het niet kunt combineren met bloedverdunners ik slik medicijnen voor hoge bloeddruk maar dat is geen bloedverdunner(irbesartan Mylan)raad je chiazaad dan toch af?

Groetjes Ageeth


Door Marjolein Dubbers op 21 september 2013

ha Ageeth, bij een hoge bloeddruk kan chiazaad je juist helpen omdat het bloeddrukverlagend werkt. Maar blijf altijd goed opletten en voelen wat het met je doet. Ik heb veel klanten gehad die binnen 2 tot 3 weken hun te hoge bloeddruk weer op normaal peil hadden doordat ze gingen eten conform de aanbevelingen in mijn gratis e-book Eet meer Energie. Dus als je je voedingspatroon omgooit hou dan je bloeddruk in de gaten en verlaag in overleg met je arts de docering. Ik hoop dat je er snel vanaf bent!


Door Iris op 20 augustus 2013

Hallo Marjolein, wat een aangename verrassing om je site en e-books te lezen…ik herken zo veel en krijg ook veel antwoorden op vragen die al een tijdje bij mij leven. Ik hoop nog veel meer te leren en zal met veel interesse je website blijven volgen..bedankt zo ver. Namaste.

Iris


Door Marja op 26 juli 2013

Hai Marjolein,

Door toeval? Op je site terecht gekomen. Ik ben er zeer blij mee. Ik ben al met diverse superfoods begonnen en het zout in mijn water gedaan. Ik heb je site al aan vier vriendinnen doorgegeven omdat ik zo vol ben van alles wat ik lees over gezondheid na je 40e. Dank je wel voor de duidelijke en overzichtelijke site, vele dingen zijn zeer herkenbaar.

Liefs Marja


Door Netty van den Brink op 19 juli 2013

Inmiddels E-book gelezen, heel herkenbaar, daar al veel over gehoort wat op valt is dat niet iedereen op een lijn zit wat betreft gezonde voeding , studeer inmiddels voor gewichts consulent
Vind ik een mooie aanvulling bij de yoga lessen die ik geef, bewegen en voeding maken wie je bent en hoe je je voelt.
Geweldig om dit pad ingeslagen te zijn. Nu ik de 50 ruim ben gepasseerd weet ik pas echt, wat ik wil, en zoek voortdurend naar nieuwe informatie het E-book was daar weer een aanvulling op.


Door Romy van de Velde op 16 juli 2013

Hallo Marjolein,

Fijn om een duidelijk overzicht tegen te komen over voedingstips waar ik zelf ook grotendeels achter sta!
Vanaf nu zal ik de mensen en leerlingen om mij heen verwijzen naar jouw website, dan hoef ik niet zoveel meer te vertellen :-)Veel succes met alles!
NamasteDoor Angelique op 15 juni 2013

Super site Marjolein en dank voor je E-book.
Ik ga het gauw lezen en hoop veel inspiratie op te doen maar ook een inspiratiebron voor anderen te zijn.
groeten,
Angelique


Door Petra de Lange op 10 juni 2013

Dankjewel Marjolein, voor je e-book!

Het is helder en eerlijk en maakt dat ik het roer drastisch om ga gooien.Al een aantal maanden geleden kwam ik je site tegen en was al onder de indruk van zoveel bruikbare info.Het is voor mijn gevoel 5 voor 12 voor mij; door dit alles heb ik weer wat hoop gekregen, en dat op zich is al geweldig.
Mijn complimenten en ik laat snel weer iets weten.

Met vriendelijke groet,
Petra de Lange


Door Aly Nijhof op 8 juni 2013

Eindelijk een Site waar ik wat aan heb!
Ik wandel graag met jullie mee en wacht vol vertrouwen op wat er op mijn pad komt. Deze week een oude vriendin op bezoek gehad die net als ik behoefte had om een nieuw pad in te slaan . Haar ook op jullie Site gewezen. Beetje terug naar de bron en weg met alle gif.


Door Els op 21 april 2013

Wat een geweldige positieve site! Heel veel nuttige informatie, laat maar komen die overgang, ik blijf fier overeind!!


Door Frederique op 9 maart 2013

Ik wandel graag mee, fijn om hier zoveel te lezen en leren.
Dank je wel voor al je informatie!


Door Dani op 15 december 2012

Ik wandel graag mee. Sinds een tweetal jaren ben ik ook alles aan het opzoeken om antwoorden en oplossingen te vinden om via de natuurlijke weg Reuma en andere aandoeningen af te remmen. Ik ben al een heel eind op weg, doch samen is het gezelliger en ik hoop ook mijn steentje te kunnen bijdragen dankzij hetgeen ik leerde over de hulp van nulpuntenergie!


Door Ann Kooijman op 14 december 2012

Mooi om te lezen. Zelf ben ik eindelijk na een zoektocht in Balans met mijn nieuwe “ik”. Ik breng inmiddels alweer een aantal jaren dat wat ik zelf mis… 🙂 (lees miste), ontspanning, genieten en goed voor jezelf zorgen.

Ik zal met interesse de site volgen,

een ontspannen groet,
Ann


Door Tineke Heesen op 10 oktober 2012

Dag Marjolein,

Voor mij een heel herkenbaar verhaal! Ik ben in 2008 in een burn-out terecht gekomen door een combinatie van stress,een niet onderkende overgang en een te traag werkende schildklier.De ontwikkeling van mijn eigen-wijsheid kwam in een sneltrein vaart en heeft geresulteerd in het nu voeren van een eigen praktijk als Verpleegkundig Overgangsconsulente.We kunnen elkaar ondersteunen in het ontwikkelen van onze fysieke,emotionele en sprituele intelligentie, wat zal leiden tot een betere gezondheid, balans en verbondenheid met ons ware zelf en met anderen.
Ik wandel graag met je mee!


Door astrid op 22 september 2013

hoi Tineke ,
gebruik je voedingsleer in combinatie met verpleegkundige overgangsconsulente?

Groetjes Astrid


Door pamela op 29 augustus 2012

ben al aardig bezig om deze nieuwe paden te bewandelen ,maar om dit zo samen te doen lijkt me eigenlijk een veel beter idee…dat geeft een soort van samenhorigheid en gezelligheid..ja ik wandel ook graag mee


Door Ellis' van der stoel op 5 juli 2012

Ja wandel graag mee!
Ontzettend goede info die je geeft


Door Saron op 2 mei 2012

Ha Marjolein,

Ja, ik wandel graag met je mee. Het lijkt mij dat jij en ik elkaar gauw moeten leren kennen om te bezien hoe we elkaar kunnen versterken.

Hartelijke groet,
Saron Petronilia

Plaats een reactie


*