Page content

Vragen?

Waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Zoek je iets over een bepaald onderwerp plaats dan je zoekwoord  in het invulvakje rechts hiervan. Je ziet dan vanzelf of er een artikel is geschreven over dit onderwerp.

Hoe kom ik op de ledensite?

Als je een Masterclass of online programma hebt gekocht, krijg je toegang via de ledensite. Je vindt de ledensite hier: www.leden.energiekevrouwenacademie.nl

Ik heb een persoonlijke gezondheidsvraag

Helaas, daar kan ik je geen antwoord op geven. Deze horen thuis bij een (natuur)arts of gespecialiseerd therapeut. Heb je vragen rondom specifieke vrouwenklachten en/of ben je op zoek naar een goede gynaecologe, dan kan ik je de vrouwenpoli van Barbara Havenith van harte aanbevelen. Bezoek hier haar site Vrouwenpoliboxmeer. 

Ik wil graag adverteren op jullie site 

De wereld staat al te bol van advertenties. Ik kies ervoor om de Energieke Vrouwen Academie vrij te houden van advertenties.

Ik heb een opmerking over een blog/artikel 

Altijd fijn! Plaats je opmerking als reactie onder het desbetreffende blog of artikel. Wij lezen ze dagelijks met uitzondering van het weekend.

Ik heb een vraag over mijn privacy

Wij zullen nooit, echt nooit, vertrouwelijke gegevens van onze klanten doorgeven aan derden. Jouw gegevens zijn bij ons in vertrouwde handen.

Ik wil me uitschrijven van de nieuwsbrief

Klik hiervoor onderaan een willekeurige nieuwsbrief op de blauwe link -unsubcribe- en daarna nog een keer op -unsubscribe-. Je zult dan geen mails meer van ons ontvangen. Jammer! We hopen je in de toekomst weer een keer terug te zien.

Opmerkingen, suggesties, contact of vragen in het algemeen

Stuur daarvoor een mailtje naar info@energiekevrouwenacademie.nl.  Je krijgt binnen 48 uur antwoord. In het weekend duurt het iets langer.

 

 

Comment Section

215 reacties op “Vragen?


Door Corinne op 27 september 2016

Hoi Marjolijn, ik hoop zo dat je dit leest, want ik heb al een aantal jaar een puzzeltje waar ik niet uitkom, net als de internist/artsen die ik bezocht heb niet…Al jaren heb ik last van chronisch vermoeidheid, met name in de ochtend. Ik kom pas rond 11.00 op gang en daarna gaat het wel . Als ik sochtends eet wordt het nog erger, na een half uur word ik heel moe, ongeacht wat ik eet, mijn bloedsuiker stijgt ook enorm ben ik inmiddels achter (op een ander moment van de dag kan ik zonder problemen hetzelfde eten), hartslag gaat omhoog etc etc. Dacht misschien gaat er bij jou een lichtje branden….Ik ben suiker gevoelig, dus suiker eet ik niet, net als heel weinig koolhydraten en gluten. Afvallen gaat dan ook nog steeds heel moeizaam……


Door Marjolein Dubbers op 28 september 2016

Beste Corinne, ik raad je aan een goede natuurarts, orthomoleculair arts of voedingscoach in jouw buurt te zoeken die goed kan kijken wat je nu precies nodig hebt. Omdat er van alles mee kan spelen en ieder lichaam weer anders is kan ik hier helaas geen goed antwoord op geven. Veel succes!


Door Machteld Sikkema op 26 augustus 2016

Dag Marjolein,

ik dacht dat je ooit hebt geschreven over bijv. als je behoefte hebt aan suiker dan heb je een tekort aan x of als je veel behoefte hebt aan zout dan heb je tekort aan X. Ik weet niet goed waarop ik kan zoeken in je blogs. Snap je wat ik bedoel? Weet jij anders waar ik hierover informatie kan vinden?

Dank je wel!

Machteld Sikkema


Door Marjolein Dubbers op 29 augustus 2016

Beste Machteld, het klopt dat in mijn blogs wel verwijzingen staan naar dit soort onderwerpen, je kunt op de site rechts bovenin bij “Wat wil je weten” misschien een zoekwoord intypen, of twee, zoals “suiker hormonen”. Dan krijg je als resultaat een paar blogs te zien die gaan over de relatie tussen je feel-good hormonen en voeding, of over signalen en tips dat je hormonen uit balans zijn etc. Verder kun je eens overwegen een goed boek over de relatie tussen hormonen/neurotransmitters en voeding aan te schaffen, waarin deze relaties beschreven staan, zoals de boeken van Ralph Moorman (De Hormoonfactor) en van hem en Barbara Havenith (Hormoonbalans voor Vrouwen).


Door Celsa op 19 augustus 2016

Hallo Marjolijn,
Ik zou graag willen weten of biodermal een veilig product is voor je huid. Ook op langere termijn. De stoffen die daarinzitten worden namelijk net als alle andere stoffen in producten in een kleinpercentagen opgenomen door de huid.
Met vriendelijke groeten van Celsa


Door Francine op 24 augustus 2016

Beste
Kan iemand zeggen hoelang jet duurtvoor maca pil begint te werken als je start wanneer word het opgenomen in je lichaam


Door Marjolein Dubbers op 29 augustus 2016

Hallo Francine, het werkt niet als bijvoorbeeld een pil tegen pijn; het doet zijn werk op de achtergrond en zal heel subtiel zorgen voor aanpassingen in je hormoonspiegels. Dus ik raad aan om het een tijdje uit te proberen en te kijken of je dan merkt dat bepaalde klachten verminderen of verdwijnen. Merk je niets, dan zou je ermee kunnen stoppen want dat zou kunnen betekenen dat je klachten een andere oorzaak hebben dan een verstoring van de hormonen ten opzichte van elkaar.


Door Louise op 17 juni 2016

Beste Marjolein,
Van het vrouwenlichaam gaat veel aandacht uit naar onder andere controle van de borsten en oksels. Zelden wordt de vrouw geadviseerd om de vulva eens in de zoveel tijd eens te bekijken op onregelmatigheden of veranderingen. Zeker de generatie die nu 50plus is, hebben dat meestal niet van huis uit niet meegekregen. Een venijnige huidaandoening als Lichen Sclerose of (daardoor) schaamlipkanker komen voor en ook daar is het beter er op tijd bij te zijn. Zou je eens aandacht willen besteden aan dit onderwerp? En ook adviezen kunnen geven hoe de vukva in een gezonde staat te houden. Denk aan wisselbaden, katoenen ondergoed etcetera.

Bij voorbaat dank voor je moeite.

Louise.


Door Corrie Derks op 25 mei 2016

Zou ik in mijn blog over het belang van zonlicht mogen verwijzen naar een blog van jou uit 2012 dat over zonnebrandmiddelen gaat?


Door Marjolein Dubbers op 26 mei 2016

Beste Corrie, zolang je mijn naam en website bij de bronvermelding zet is dit natuurlijk absoluut geen probleem :-).


Door Corina v Es op 29 april 2016

hallo Marjolijn,
Ik ben ten einde raad, ik kan onmogelijk inloggen. Wat ik ook doe het lukt niet. ook stuur ik constant met de vraag om een nieuwe inlogcode. Wat moet ik doen!!!!!!!Door Pauline op 18 maart 2016

Beste Marjolein,

Ik heb via jouw favorieten een blender besteld (Bianco Primo), maar heb nu twijfels omdat de kan van kunststof is. De kunststof is weliswaar BPA-vrij, maar krijg je niet toch wat stoffen binnen die je liever niet binnen krijgt? Je moet er immers ook soep (heet) in kunnen blenden en ijsklontjes (scherp). Graag je mening hierover. Vast hartelijk dank!
vriendelijke groet, Pauline


Door Marjolein Dubbers op 19 maart 2016

De kan is van Tritan en dat is volledig vrij van weekmakers, dus niet alleen BPA, maar ook BPS. Hoewel een glazen kan het beste is, is dit niet mogelijk met een hoge snelheidsblender. Het glas zou bij hoge toeren kunnen breken. Daarom kiest de fabrikant ervoor om dit materiaal te gebruiken.


Door Marriette op 12 februari 2016

Oja, ik had nog een vraagje aan Marjolein..
Qua mindset; geloof je ook in de ‘law of attraction’?
Thoughts become things…?

Ik ben benieuwd!
Groet,
Marriette


Door Marjolein Dubbers op 15 februari 2016

Zeker! Vandaar dat ik ieder jaar een visionboard maak. Maar het is niet zo simpel dat je dingen alleen al kunt aantrekken door eraan te denken. Maar je moet het universum wel een handje helpen door het te laten weten wat je wil in het leven 🙂


Door Marriette op 12 februari 2016

Wat een geweldige site is dit! Ik ben zelf nog lang geen 40 jaar… (25 jaar) Maar ik maak veel gebruik van je jouw site Marjolein! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!
Waarover jij schrijft; voeding, supplementen, gezondheid, mindset etc…. Ik denk er precies zo over! Heerlijk!


Door Geerte op 18 oktober 2015

Marjolein,
Dank je wel voor je interessante boeken over voedsel, ik heb 3 ervan met veel aandacht gelezen en direct een boodschappenlijst gemaakt. Een aantal van je adviezen deed ik al en een aantal zijn aanvullend. Mijn uitdaging is om er discipline in te krijgen. Zo nu en dan heb ik een enorme suikerzucht. Ik weet verstandelijk dat ik dan juist niet suiker moet eten, maar ………..
Je opmerkingen over kleine stappen de goede richting uit spreken me daarom erg aan.

Naast deze complimenten wil ik graag 1 kleine opmerking maken. In je boek “Eet meer energie” schrijf je “De mannen waren de jagers, de vrouwen de verzamelaars.” Nu is mijn stokpaardje de beeldvorming of stereotypering van mannen en vrouwen. Het blijkt dat vrouwen ook jagers waren en mannen ook verzamelaars. De verdeling van werk was niet zo strikt als vaak beweerd wordt. Verder is het zo dat vrouwen systematisch uit de geschiedenis geschreven zijn, Amanda Foreman heeft daar onder andere een aantal heel interessante documentaires over gemaakt. Ik zou het waarderen als je in een volgende versie van dit boek of een andere publicatie een iets genuanceerder beeld zou neerzetten. Bij voorbaat hartelijk dank.
Vriendelijke groet,
Geerte


Door Marjolein Dubbers op 28 oktober 2015

Ha Geerte, dank je wel voor je reactie. Misschien moet ik er ook bijzetten dat het jagen meestal gebeurde op klein gevogelte en insecten en dat de vrouwen 80% van de voedingswaarde verzamelden.
Het e-book is binnenkort aan een nieuwe versie toe, dus ik zal deze zeker aanpassen!


Door linda op 4 oktober 2015

Jij schrijft over cafeïne geld dat ook met paracetemol waar hetbis zit


Door Marjolein Dubbers op 5 oktober 2015

Ik weet niets van medicijnen dus ik moet je het antwoord schuldig blijven. Maar ik ben geen fan van paracetamol 🙂


Door Sophie De Bie op 19 september 2015

Hallo Marjolein,
Ik vind niks terug over teunisbloemolie of berganieolie als middel tegen overgangsklachten. Is het goed om deze als supplement in te nemen en indien ja, welke hoeveelheid ? Kent u Manhae ? Of supplementen van Natural Balace aan 1 g per pil. Deze laatste lijken me te hoog gedoseerd. Vriendelijke groeten, Sophie


Door s peters op 4 september 2015

Hallo Marjolein,
Ik,vrouw van 41,zit met een groot slaapprobleem.Zit op dit moment in een scheiding maar heb al langere tijd slaapproblemen door stress.Ik ben sinds een jaar bevrijd van het slikken van antidepressiva en heb mijn volledige voedingspatroon omgegooid naar natuurlijke voeding zonder toegevoegde suikers. Iets wat mij lichamelijk en geestelijk vreselijk heeft doen opknappen en mij 25 kilo lichter heeft gemaakt.Mijn probleem is dat ik sinds een jaar wel inslaap maar dan na 6 uur wakker werd alsof,pats,het licht aangaat,Dit werd na 5 uur,na 4 uur enz en ik zit nu op nog maar anderhalf uur slaap per nacht. Heb een gewoon dagritme,houd dat ook vol,maar merk dat ik de hele nacht in waakstand sta.Het gaat zels door slaapmedicatie(temazepam) heen die ik af en toe noodgedwongen gebruik.Ik begrijp niet goed of dit nu een te veel of te weinig aan cortisol is.Ik kan niet zeggen dat ik overdag moe ben maar het put me geestelijk vreselijk uit.Het lijkt wel of er geen moe meer komt ik hoef ook bijna nooit te gapen.Heb jij enig idee?


Door Marjolein Dubbers op 7 september 2015

Slechts anderhalf uur slaap per nacht is te weinig. Ik zou hiervoor even professionele hulp zoeken want dit gaat je vroeg of laat opbreken. Je zou een afspraak kunnen overwegen bij Barbara Havenith van de vrouwenpoli Boxmeer. Er kan van alles aan de hand zijn waarom je nu zo weinig slaapt en eventueel natuurlijke slaapmiddelen voorschrijven die niet verslavend werken. Veel sterkte!


Door Janine op 26 augustus 2015

Hallo Marjolein,

Mijn vriendin heeft een te snel werkende schildklier. Wat raad jij aan?

Groeten,
JanineDoor Pauline op 6 augustus 2015

Beste Marjolein
Ik volg je nu een paar maanden op facebook en heb je artikelen gelezen en je boek gelezen. Het probleem wat ik tegenkom is dat ik, als ik al je adviezen opvolg, zo’n beetje niets meer kan eten. Ik heb glutenvrij geprobeerd, suikerarm, sulfiet vrij, lactose vrij, etc. Ik blijf met regelmaat een opgeblazen gevoel houden (zelfs na alleen water drinken), oedeem vorming, hoofdpijn, migraine. Het enige wat een positief effect heeft op mijn lichamelijke gesteldheid is vakantie, dan heb ik nergens last van, wat ik ook eet. Het is dus niet iets in het eten maar de rust die ik om me heen heb en in mijn geest krijg. Misschien een aspect om mee te nemen in je adviezen.
Groet,
Pauline


Door Ingrid op 26 juli 2015

Beste Marjolein,

Ik heb ME en een lekkende darm.
Op jouw site schrijf je dat je een lekkende darm binnen 5 dagen kan dichten en dat jou dit ook gelukt is.
Helaas heb ik niet kunnen ontdekken hoe jij dit gedaan hebt.
Ik ben op zoek naar een goede behandelaar die mij kan helpen om mijn lekkende darm te genezen, een behandelaar die hier veel en goede ervaringen mee heeft.
Zou jij mij hiermee kunnen helpen misschien?
Heb al tig therapieën geprobeerd zonder succes, het heeft mij handenvol met geld gekost, ik ben radeloos, ik weet niet meer wat ik moet doen.

groetjes,
Ingrid


Door Marjolein Dubbers op 27 juli 2015

Beste Ingrid, het probleem bij mij waren de gluten, toen ik deze eenmaal radicaal schrapte merkte ik ook dat mijn buikpijnen en opgeblazen gevoel verdwenen. Of daarmee gelijk een eventuele lekkende darm is gerepareerd weet ik niet maar ik werd in ieder geval klachtenvrij.
Het beste advies dat ik je kan geven is om een afspraak te maken met Astrid Te Winkel van http://www.time-out.nu Zij weet alles over darmen en kan een diagnose stellen wat er met je aan de hand is. Er kan zoveel mis zijn met je darmen. Ik hoop echt dat je een afspraak met haar maakt!


Door Regine Overbeeke op 14 juni 2015

Lieve Marjolein,
Wat ben je toch een engel dat je zoveel waardevolle informatie deelt en onderzoek doet zodat wij vrouwen ons beter voelen. Wat een fantastische bijdrage aan het leven. Sinds ik jou en je site ken ben ik een stuk minder tijd kwijt met lezen, vergelijken, pro’s en contra’s bekijken. Het geeft me vertrouwen te weten dat jij het uitzoekt. Dus elke vrouw die ik ontmoet stuur ik door naar jouw bron – de site. Dan zeg ik: “ik ken haar niet persoonlijk maar ik hou van haar. Kijken dus”. Keep up this wonderful work.

Lieve groet,
Regine


Door Marjolein Dubbers op 15 juni 2015

Dank je wel Regine, wat aardig van je en fijn te horen dat je zoveel aan mijn site hebt 🙂


Door Simone op 8 juni 2015

Hallo, kan iemand mij meer informatie geven over kliniek in Duitsland waar thermografie wordt toegepast?
Ik wil graag zo snel mogelijk daar een scan laten maken. Ik zelf woon in de omgeving van Bocholt. Al vast heel erg bedankt voor een reactie!


Door Dr. W.smit op 7 juni 2015

In uw stuk over PCO staat dat er een verhoogde kans bestaat op hormoongevoelige kanker: baarmoederhalskanker. Dit is fout, dat moet zijn baarmoederkanker (kanker van het endometrium).


Door Marianne op 2 juni 2015

Hoi Marjolein,

Momenteel geef ik nog borstvoeding. Is het nodig om hier een bepaalde tijd mee gestopt te zijn voordat ik een scan kan laten maken?

Alvast hartelijk dank!
Groet,
Marianne.Door Nadia op 15 mei 2015

Hallo Marjolein,

Ik vind dit een erg leuke website waar ik veel gezondheidstips uithaal. Ik ben alleen nog lang geen 40 maar ik geloof niet dat het uitmaakt. Nu heb ik een vraagje, ik zit te denken om je e-book aanbieding optimaal ontbijten+ levende lunches aan te schaffen. Past deze levenstijl ook bij mij (28 jaar) ? Ik wil graag meer energie, zeker nu ik een kindje van 7 maanden heb. En zou ik graag meer informatie willen vinden over suiker (toch wel een verslaving van mij) Alvast bedankt! Groetjes Nadia


Door Marjolein Dubbers op 15 mei 2015

Beste Nadia, ja hoor, deze e-boeken zijn eigenlijk voor elke leeftijd geschikt. Het zijn met name recepten. En altijd Leuk om te zien dat ik ook jongere lezeressen heb. Je bent van harte welkom :-)!


Door Jolanda op 9 mei 2015

Hallo Marjolein

Zijn je boeken ook in vaste vorm te krijgen?
Ik heb niks met E-books helaas 🙁 Sorry..niet sneu bedoeld hoor!

M vr gr
Jolanda


Door Marjolein Dubbers op 11 mei 2015

Beste Jolanda, ik geef alleen maar e-boeken uit en geen gewone boeken. Wellicht komt dit nog een keer :-).


Door marleen op 26 april 2015

vraag, ik wilde je boeken gezond ontbijten en lunchen downloaden. na bloedonderzoek via Boxmeer, bleek ik 24 intoleranties te hebben, alle koe schaap geit producten,ei, gluten , en ook haver..
dus ik vraag me af of jouw boeken dan voldoende recepten bevatten waar ik iets mee kan?
graag je reactie
Fijne site overigens 🙂 groet marleen


Door Marjolein Dubbers op 28 april 2015

Beste Marleen, ik gebruik wel eieren en haver in mijn boeken, verder is alles gebaseerd in suiker, zuivel en glutenvrij. Maar ik denk dat je er zeker inspiratie uit kan halen.


Door Joke Mulder op 25 april 2015

Ik heb een vraagje, Ik heb SKIN BOOSTERS ( age reversal supplement) gekregen. Maar Ik twijfel of ik ze wel moet gebruiken…


Door Marjolein Dubbers op 28 april 2015

Beste Joke, ik ken deze produkten niet dus durf er geen antwoord op te geven. Maar kijk vooral wat er op het etiket staat en wat er dus in zit.


Door sita op 23 april 2015

Al een tijd ben ik opzoek naar antwoord op de vraag, bevat melk-kefir nu wel of geen hormonen?
Mij is verteld dat álle melkproducten hormonen bevatten, immers omdat de melk voor baby-koeien,-geiten of- schapen is.
Weten jullie hierop het juiste antwoord?
Ik zou het erg graag willen weten.


Door Marjolein Dubbers op 29 april 2015

Beste Sita, De hoeveelheid hormonen zal afhankelijk zijn van het vetgehalte van de melk. Hormonen zijn goeddeels vetoplosbaar.
Daarnaast of de melk gehomogeniseerd is zal invloed hebben op de opneembaarheid van de hormonen. Ik ken geen metingen van hormonen in koemelk kefir.
Wil je zonder overmaat aan hormonen kefir drinken zijn er 2 opties: waterkefir. Of zelf een gelukkig niet drachtige koe melken en dan de melk rauw en dus niet gehomogeniseerd verwerken.


Door TEA op 16 maart 2015

DAG MARJOLEIN, VANAF EIND JANUARI WAS ER EEN STORING OP MIJN COMP. NU IS HET VERHOLPEN EN ZOU IK GRAAG DE NIEUWSBRIEF WEER ONTVANGEN. HARTELIJKE GROET, TEA


Door Miriam Admiraal op 16 maart 2015

Beste Tea, volgens mij werkt je mail nog steeds niet goed want ik heb deze vraag ook al via de mail beantwoord :-). Je kunt je weer aanmelden voor de nieuwsbrief via deze link :-). Fijn dat je er weer bent!
Hartelijke groet,
Miriam
assistente


Door Maria op 9 maart 2015

Ik heb een ruggenwerkvel spontaan gebroken en blijk osteoporose te hebben. Ik ga medicijnen krijgen. Advies natuurlijk zuivel.
Ik snap niet dat ik dit heb want ik eet veel noten, yogurt en kwark, vis, zaden, groenten en fruit. Ik dacht dat ik erg gezond at en nu dit. Marjolein, heb je nog tips voor mij?


Door Marjolein Dubbers op 10 maart 2015

Lees mijn blog over botontkalking maar dit is natuurlijk een serieus probleem. Zoek daarom goed advies van een goede orthomoleculair arts die kan meten wat je tekort komt. Ik kan je Barbara Havenith van de vrouwenpoli boxmeer van harte aanbevelen!


Door Kim op 7 februari 2015

Beste,

Als je een keuze moet maken tussen lijnzaadolie, walnotenolie, koolzaadolie, … voor het hele gezin, welke koop je dan het best aub?

met vriendelijke groeten,
Kim


Door Mowie op 27 januari 2015

Hoi Marjolein,

Een tijdje terug had ik je een paar kritische vragen gesteld, maar ik zie nergens mijn vragen staan. Ook heb ik geen reactie gekregen. Misschien wik je op deze vraag wel reageren? Welke marketing opleiding of verkopers opleiding heb je gevolgd?

Groet, Monique


Door Marian op 15 januari 2015

Waar/bij wie kan ik het beste terecht voor de bestrijding van hormonale (overgangs)migraine, gepaard met overgeven en diaree?
Alvast dank!Door Carla op 8 december 2014

Hallo, kan ik met vage darmklachten zomaar probiotica plus slikken. Alvast dank voor het antwoord.


Door Marjolein Dubbers op 11 december 2014

Probeer vage darmklachten eerst met voeding te verbeteren. Dus suikers, zuivel en gluten en alle chemische stoffen voorlopig even vermijden. Je kunt pro-biotica proberen maar de vraag is of deze bacteriën de juiste voor jou zijn. Er zijn veel verschillende soorten en de vraag is welke jouw darmen nodig hebben. Wil je professioneel advies op het gebied van je darmen dan kan ik je een consult bij Astrid Becks van wwww.time-out.nu aanbevelen.


Door Anke op 28 november 2014

Heb je advies over welk apparaat handig is om smoothies e.s. te maken?


Door Mer op 27 november 2014

Hoi een vraag ik heb gelezen dat maca poeder goed is voor vruchtbaar maar hoeveel zou je moeten innemen.
En hoe lang graag zou ik het van je willen weten

Met vriendelijke groet,

Mer


Door erna bannink op 19 oktober 2014

Ik heb je blog gelezen van de bijnier. Maar nu is er bij mij pas geleden 1 verwijderd met een goedaardige tumor erin.( 7cm) dus ik heb er nog maar eentje en die wil ik goed verzorgen. Kan die tumor gegroeid zijn door mijn stressvolle leven met veel depressies en hoe kan ik die ommedraai nu maken.


Door Marjolein Dubbers op 20 oktober 2014

Beste Ernma,
Omdat persoonlijk advies om maatwerk vraagt, adviseer ik je te kijken of er in jouw omgeving een passende (natuur)arts of coach is die je verder kan helpen. Dit is te specifiek voor Marjolein om antwoord op te geven.
Hartelijke groet,
Miriam
assistente
Team Energieke vrouwen Academie


Door Katelijne op 6 oktober 2014

Marjolein
Ik ben vrij laat om nog een vraag te stellen i.v.m. “vochtbalans”.
Toch waag ik het er op. Mijn vraag hierover is: Is het normaal dat ik eigenlijk zelden of nooit echt dorst heb? Misschien is dit reeds een symptoom van reeds uitgedroogd zijn. Ik moet mijn water er als het ware instampen of mezelf geestelijk verplichten. ’s Avonds lukt het mij ietsje beter om water te drinken…


Door celine op 26 september 2014

Dag Marjolein,

Ik las dat je graag wilde dat er vragen gesteld worden i.v.m. jouw masterclass. Sinds een tijdje volg ik jouw advies op om himalayazout te mengen met water en hiervan een paar eetlepels per dag te nemen. Nu vraag ik mij af of dat niet schadelijk is voor de nieren? Deze krijgen dan toch wel veel zout te verwerken.

groetjes,

Celine


Door Lia op 9 september 2014

Hallo Marjolein,
ik heb het gratis ebook gedownload, dank hiervoor.
Misschien ga ik ook een paar receptenboeken downloaden, maar weet nog niet welke.Ik wil b.v. graag een gezonde muesli-achtige reep bakken met o.a. kokosmeel, chiazaad, gojibessen, bijenpollen, honing. Bestaat er hiervoor een recept, en zo ja, in welk boek. Is dit een goede combinatie??
Dank voor je reactie,
mvg Lia.


Door Christianne op 24 augustus 2014

Hallo Marjolein,
ooit heb ik je e-book “eet meer energie” gedownload maar door een of andere duistere reden ben ik het kwijt.
Zou je me alsjeblieft het gratis e-book nogmaals kunnen toesturen?
Ik vind je wekelijkse nieuwsbrief altijd een geweldig begin van het weekend.
Het stimuleert het gezond blijven eten. Zo min mogelijk geraffineerde suiker gluten en zuivel. Ik voel me er goed bij.Door Linda Oppelaar op 10 augustus 2014

Hallo,

Om ontstekingen te voorkomen zou je onderstaande groentes moeten vermijden, terwijl het juist aangeraden wordt om bijv. gojibessen te eten ivm bijnieruitputting oa. Dat klinkt erg tegenstrijdig. Hoe zit dit nu?

> Groentes uit de familie van de nachtschade (aubergines, paprika, pepers, aardappelen, tomaten, gojibessen)


Door Petra op 15 juli 2014

Hallo,

Leuk e site, maar het ebook is niet te ontvangen. Dat is jammer. Was er wel in geinteresseerd….

Groet,

Petra


Door Janny Feiertag-Veldman op 12 juli 2014

Voor je dans-video filmpjes:

You tube
“Break the Chain”
Videofilmpje van 4.28 minuten

Hartelijke groet,
Janny


Door ellen op 29 juni 2014

hallo,
kan ik artikel over botontkalking bv,doorsturen naar engelse nicht en zo ja, kan zij dit dan vertaald lezen?

bvd,

ellen


Door Hans Claassen op 17 juni 2014

Beste , enige tijd geleden zag ik in de uitzending van Dr. Oz een besje wat hij de Miricale Berry noemde. Ik ben gaan googlen en heb het gevonden.
Ik heb het besteld en uitgeprobeerd. Je zuigt deze gedroogde bes op en als je dan zure producten zoals citroen, grapefruit e.d. eet smaken ze zoet.
Dit ga ik adviseren aan mensen die ik begeleid bij hun afslanken.
met vriendelijke groeten, Hans


Door Lisette op 29 mei 2014

Hoi,
Ik ben chronisch ziek: fibromyalgie, hms en polyneuropathie. Ik heb jouw twee boeken gelezen. Ik vond ze heel interessant. Sinds de zaterdag eet ik geen gluten meer. Ik gebruik alleen nog honing om te zoeten. Ik weet dat het nog suiker is maar toch wat gezonder. Ik eet veel fruit, groenten, noten, vlees en vis en soms nog yoghurt. Ik let op dat ik meer basenvormende voedingsmiddelen eet dan zuurvormende. Ik ben nu al 3,4 kg kwijt


Door Lisette op 29 mei 2014

Sorry ik was nog niet klaar. Ik voel me goed. Ik heb minder pijn. Ik krijg opmerkelijk minder steken in mijn benen. Ik voel me fitter. Ik heb minder last van mijn spataders. Ik ben nu al heel content. Het enige dat ik nog niet kan laten 1 stuk chocolade per dag. Daar geniet ik van. Ik ben nog maar pas begonnen. Dus bedankt.
ciao Lisette


Door Joëlle op 20 mei 2014

Hoi Marjolein,

Ik heb een vraag…
Ik ben opzoek naar een “veilige” deodorant.
Nu heb ik een deodorant gevonden die heel goed werkt en het bestaat uit Aluminiumhydrochloride.
Dit bevat dan aluminiumzout, aluminiumzout beschadigt de uitmondingen van de zweetgangen, zodat de huid minder zweet kan afgeven. Dit gaat ook de zweetgeur tegen.

Ik schrik hiervan als ik dit lees, het lijkt mij dat een bestanddeel wat iets beschadigd niet “veilig” of “goed” kan zijn voor het lichaam.

Ik ben heel benieuwd of jij hier meer over weet?
Wat voor deodorant gebruik jij zelf?
Ik heb wel eens iets gelezen over een deodorant gemaakt van kokosolie. Weet jij hier meer over?

Ik hoor het heel graag van je.

Lieve groetjes,
Joëlle


Door Marjolein Dubbers op 23 mei 2014

Ha Joelle, die aluminiumhydrocholoride moet je inderdaad NIET gebruiken. Ik gebruik zelf niets of citroen als het een warme dag is. Citroen helpt echt fantastisch. Stukje wrijven onder je oksel of wat sap doen in een kleine spray!


Door Krista op 19 mei 2014

Ik heb de boeken inmiddels ontvangen. Bedankt.

Groeten Krista


Door Hannah op 11 mei 2014

Hi Marjolein,

ik zie mijn vraag van vorige week niet meer terug op dit forum, dus stel hem nog maar een keertje. Is (thuis bereide) 24 uur gefermenteerde yoghurt (waarbij de lactose wordt “opgegeten” door de “goede” bacteriën) wel aan te raden? Ik eet dit in het kader van een dieet specifiek voor darmproblemen (om darmflora te herstellen). En zo niet, hoe staat het met (ook weer 24 uur gefermenteerde) geitenmelkjoghurt?

b.v.dank voor je reactie,
HannahDoor Jacqueline Hofman op 6 mei 2014

Hallo Marjolein,

Zou je mij nog 1 keer de link voor het E-book Eet meer energie willen geven. Ik ben heel wat gegevens verloren omdat ik op een ander besturingssysteem ben overgegaan. Wanneer ik mijn gegevens nu invoer voor dit E-book krijg ik de melding dat ik al geregistreerd ben en dit al ontvangen heb!

Met vriendelijke groet,
Jacqueline Hofman


Door Jannie Aartsen op 1 mei 2014

Hallo Marjolein,

Dank voor alle inspirerende artikelen, door regelmatig iets te ontvangen blijf je bij de les.
Zou graag weten hoe je tegen peulvruchten aan kijkt. In je e-book zeg je geen pindakaas te gebruiken, omdat dat een peulvrucht is. Dat is voor mij ook nieuw. Bij de lunch gebruik je wel kikkererwten. Hoor graag jouw verhaal.


Door Astrid op 17 april 2014

Goedemiddag allemaal,

Nu ben ik gestopt met het eten van suiker, meer groente en fruit eten, meer water drinken, etc. Ik ben nu 4 dagen verder, ik tril als een rietje, heb een buik alsof ik 6 maanden zwanger bent, licht in mijn hoofd… Nu snap ik wel dat dit over gaat, maar die buik en dat trillen is wel erg aanwezig… Wij heeft er raad ! Dank jullie wel !


Door Marjolein Dubbers op 1 mei 2014

Klinkt als ontwenningsverschijnselen. Zorg even goed voor jezelf, neem voldoende rust en vooral doorzetten!


Door Christien op 12 maart 2014

Reactie op vraag Tineke: aluminium is erg slecht voor je.
Kokosolie is inderdaad anti-bacterieel en te gebruiken als deo. Verkrijgbaar in o.a in natuurwinkel. Nadeel vetvlekken in kleding.
Kokosolie werkt ook heel goed als oogmake-upreiniger.


Door Christien op 12 maart 2014

Heb de tomatensoep gemaakt uit het ontbijtboek, vond de smaak erg zuur, ga het volgende keer proberen met wortel erbij.


Door Tineke op 7 maart 2014

Hallo Marjolein,

Je hebt het in je mail over: probeer het lichaam zoveel mogelijk
te geven wat het nodig heeft. Slaap, rust, ontspanning naast gezonde
voeding, beweging en mezelf blijven ontwikkelen.
Maar wat doe je als je door de overgang slaapproblemen hebt gekregen. Dit is een probleem wat de meeste vrouwen hebben door het veranderen van hormonen. Kruiden e.d. helpen een paar dagen en dan raakt het lichaam er weer aan gewend.

Graag hoor ik van je.

Groetjes TinekeDoor Wendy op 16 februari 2015

Hoi Marjolein,

Je doet het geweldig…de mensen bewust maken..Wat eet je, hoe leef je…hoe denk je…maar ook…hoe staan de hormoontjes erbij 🙂
Mijn probleem is echter dat ik niet goed slaap…Alles al geprobeerd
( orthomoleculaire behandelingen, ik eet al jaren supergezond want ik ben zelf werkzaam op dat vlak ..en sinds kort het boek gelezen van prof. Sylvie Demers over hormonen..
Nu zou ik me heel graag laten behandelen met bio identieke hormonen in de te slikken vorm , uiteraard na een grondige bloedanalyse, helaas ken ik niemand in Nederland die dit conform Demers kan uitvoeren.. je komt dan al gauw bij een endocrinoloog terecht en das nou juist wat ik niet wil omdat het dan weer over schadelijke hormoonbehandelingen gaat..Misschien weet je iemand die hier een persoon aan kan bevelen? daar ligt namelijk de sleutel bij veel klachten bij vrouwen na hun veertigste…Alleen gezonde voeding is niet voldoende blijkt…Want ik leef supergezond maar mijn hormoonhuishouding heeft duidelijk ook een boost nodig..Wat is wijsheid? Groetjes Wendy


Door Joëlle op 6 maart 2014

Hoi Marjolein,

Ik heb een vraag…
Ik ben opzoek naar een “veilige” deodorant.
Nu heb ik een deodorant gevonden die heel goed werkt en het bestaat uit Aluminiumhydrochloride.
Dit bevat dan aluminiumzout, aluminiumzout beschadigt de uitmondingen van de zweetgangen, zodat de huid minder zweet kan afgeven. Dit gaat ook de zweetgeur tegen.

Ik schrik hiervan als ik dit lees, het lijkt mij dat een bestanddeel wat iets beschadigd niet “veilig” of “goed” kan zijn voor het lichaam.

Ik ben heel benieuwd of jij hier meer over weet?
Wat voor deodorant gebruik jij zelf?
Ik heb wel eens iets gelezen over een deodorant gemaakt van kokosolie. Weet jij hier meer over?

Ik hoor het heel graag van je.

Lieve groetjes,
Joëlle


Door Janneke op 4 juni 2015

Heb zelf een deo van Pure, reukloos en zonder aluminium. Gaat ook nog eens erg lang mee, de stick in ieder geval. Maar er zijn wel meer soorten, alleen bij een gewone drogist vrijwel niet.


Door Tamara op 4 maart 2014

Hallo Marjolein,

Op de website staat dat je moet blijven bewegen, wat doe jij dan zoal en hoeveel?

Vriendelijke groet,
Tamara


Door Marjolein Dubbers op 11 maart 2014

Ik loop zo’n 3 keer per week hard, een uurtje ongeveer. Ik doe thuis aan yoga en Tai Chi, ik volg Tao Heling lessen en ik train mijn spieren door tussen mijn computerwerk door te werken met gewichtjes of mijn eigen gewicht, bv door middel van push-ups. Ik ga ooit nog een pleidooi houden voor gewichtjes op kantoor als oefeningen tussen het zit-en typewerk door! :-)))


Door Jeannet op 4 maart 2014

Dag Marjolein, dank voor al je adviezen! Doet mijn lichaam goed. Sinds vier maanden houd ik me aan een groot aantal hiervan. Toch ben ik dit jaar al 2x flink verkouden geweest. Voorhoofdsholte ontsteking en bronchitis. (Aangeboren).Dit is 2 jaar niet het geval geweest door de griepprik. Is mijn lichaam aan het resetten misschien?


Door Marjolein Dubbers op 11 maart 2014

Ik weet het niet, het zou kunnen. Zorg voor voldoende vitamine C bij verkoudheid, dat kan je lichaam niet zelf aanmaken.


Door Anna op 1 maart 2014

Hallo Marjolein,

Heb met veel interesse je e-books gelezen en pas stapsgewijs steeds meer van je tips toe. Nu ben ik nog op zoek naar een goede, bpa-vrije waterfles. In jouw E-book over water staat een afbeelding van een fles die ik erg mooi vind. Kun je mij vertellen waar ik die kan bestellen?

Vriendelijke groet,
Anna


Door Stef Oosterwegel op 25 februari 2014

Hallo Marjolein,
Met groet interesse heb ik jouw bericht over o.a. camu camu gelezen. Als je dit product aanschouwd t.o.v. goje bessen zitten er dan inhoudelijk niet veel gelijkwaardige vitaminen e.d. in? Indien je beide producten gebruikt krijgt men dan niet te veel van de enorme vitamine hoeveelheid binnen die in beide producten aanwezig zijn?
Met vriendelijke groet, Stef Oosterwegel


Door Annemarie op 20 februari 2014

Beste Marjolein,

Zojuist heb ik je gratis E book ontvangen en herken er veel in. In mijn omgeving zijn steeds meer mensen (vooral dames) bezig met gezonde voeding. Geen zuivel, suiker en weinig tarwe, alcohol en koffie. Ikzelf moest dit noodgedwongen omdat ik al een tijd kampte met een eczeem/huidallergie in het gezicht. Ben het toen ook van binnenuit gaan aanpakken. Met resultaat en voel me veel energieker. Wat kan je nemen ipv tarwe? Ik eet nu speltbrood (zit ook gist en tarwe in), boekweitmeelpannenkoeken, boekweitmeelpasta of maispasta. Is dit wel geschikt? Een lunch vind ik soms nog lastig want ik heb echt maar heel weinig tijd voor een lunch als ik werk en niet altijd zin in een salade. Is een bio vegaburger trouwens wel ok? Graag hoor de reactie. Groetjes Annemarie


Door Marjolein Dubbers op 1 maart 2014

Beste Annemaria, probeer zoveel mogelijk variatie binnen te krijgen. NIet teveel pasta’s en boekweit. Veel groenten en wat fruit. Zie voor lunch-tips mijn e-book in de webwinkel


Door Sandra op 6 februari 2014

Hallo Marjolein,

Graag wil ik het gratis e-book Eet meer energie ontvangen dus heb ik tot 2 keer toe geprobeerd deze te downloaden d.m.v. het invoeren van mijn naam en e-mail adres maar ik krijg geen bevestigingsmail om verder te kunnen.
Wat nu te doen?
Groetjes,
SandraDoor Eveline op 4 februari 2014

Hallo Marjolein,

Bedankt voor de leuke website met interessante artikelen.
Ben al ’n tijdje bezig met gezonder eten en zoek hier steeds informatie over. Jouw site was ’n prima ontdekking!
Vraagje: ik las heel goede dingen over incabessen en ben dit ook gaan gebruiken. Nadeel: ze zijn érg zuur helaas.
Hoe denk jij hierover? Ik vind ze niet terug bij jou.
Groetjes,
Eveline


Door Ine op 3 februari 2014

In het boek “brood buik” is havermoutpap voor ontbijt niet zo geweldig omdat het je boedsuiker omhoog gooit?? Ik dacht juist dat het zo’n mooie vervanger was?


Door Marjolein Dubbers op 17 februari 2014

Mengen met vetten zoals noten, hennepzaad ed, dan stijgt je bloedsuikerspiegel niet zo snel.


Door Nicolette van Zanten op 3 februari 2014

Hallo Marjolein,

Nog even nog een vraagje over event. bloed verdunnende alternatieven voor ascal. Het enige dat ik heb gevonden is Ginko Biloba. Heb jij daar mogelijk van gehoord? Ik heb geen doseringen gevonden.

Verder zou ik het wel prettig vinden, indien mogelijk, als er soms goede (merken) voedingssupplementen worden genoemd/besproken. Niet vanuit de inkomsten door reclame, maar objectief. Dat is volgens mij een duister bos waar je, met alle goede adviezen op zak, snel in verdwaalt.
Een vriendelijke groet, Nicolette


Door Marjolein Dubbers op 17 februari 2014

Kies altijd voor orthomoleculaire merken. Goedkoop is helaas duurkoop als het gaat om supplementen


Door Nicolette van Zanten op 24 januari 2014

Hallo Marjolein,

Dank voor je leuke en interessante website, die ik vandaag doorgezonden kreeg van een vriendin.
Meteen stel ik maar een vraag die ik tot op heden nog nergens beantwoord zie op het web. Ik ben 71 jaar en ben bewust bezig met voeding en gezondheid en sprankel van energie. Ik moet de bloedverdunner ascal slikken vanwege een onopvallend kleine tia die ik gehad heb. Ik ben niet zo blij met (deze) medicatie. Ik neem maar een halve, maar desalniettemin voel ik mij daar niet goed bij. Last van mijn maag. Ik zou graag willen weten of er natuurlijk bloedverdunners zijn. Of is, zoals je schreef, veel (?) water drinken al voldoende.


Door Marjolein Dubbers op 28 januari 2014

Ha Nicolette, lees mijn blog eens over chiazaadjes. Die hebben een bloedverdunnend effect. Ook het drinken van voldoende water iedere dag heeft dit. Doe het wel in overleg met je huisarts, het afbouwen van je medicijn! Of informeer eens bij een natuurarts, het is goed om ook eens in het complementaire circuit rond te kijken.


Door Nicolette van Zanten op 28 januari 2014

Dank je wel Marjolein voor je reactie op een mogelijk alternatieF bloedverdunnend middel.
Mijn water gebruik zal ik weer eens opvoeren, want dat zakt in de winter ernstig in.
Ik had een grote pot Chia zaad op aanraden van een voedingsdeskundige gekocht en was daar aan begonnen, maar….
Ik ben weliswaar zeer energiek maar niet het rustigste mens dat er rond loopt en Chia zaad stuwt bij mij de energie te veel op zodat ik mij onrustig voel.
Verder heb ik al heel wat afgezocht, maar nog geen werkzame antwoorden gevonden.


Door Annelies op 20 januari 2014

Hallo Marjolein , ik heb gelezen dat Chiazaad bloeddrukverlagend is en verdunnend.
Ik gebruik bloeddrukverlagende tabletten…Losarthan 1 per dag en Tromboas ook 1 per dag. Wat zal ik doen….dokter maar vragen of loopt het niet zo’n vaart.

Gr. Annelies


Door Marjolein Dubbers op 20 januari 2014

Meestal weten artsen niet goed wat voeding doet met je lichaam. Ik zou het gewoon proberen als ik jou was, langzaam opbouwen en goed blijven voelen hoe je je voelt. Wie weet kan chiazaad je van de medicijnen afhelpen? Drink vooral voldoende (minimaal 2 liter) water per dag erbij. Dat helpt overigens ook om je bloed te verdunnen.


Door Carla Knoop op 16 januari 2014

Beste Marjolein, ik heb een aantal van jouw e-books en in de meeste recepten staat een kopje als maat. Hoeveel is dat ongeveer?
Hartelijke groet, Carla KnoopDoor manuella op 10 januari 2014

Geachte Lezer,
Mijn dochter heeft de diagnose Ms.
Nu zijn we op de site via filmpje van Dr.Walsh
op deze site terecht gekomen.
Omdat we door de bomen het bos niet meer zien is
de vraag waar te beginnen?
Wel boek is voor dit dieet het beste?
Een ongeruste moeder,Manuella


Door Mars op 17 december 2013

En is het ook mogelijk dat mijn vraag weer van internet wordt gehaald? Per ongeluk (door automatische spelling van mijn pc) is mijn volledige naam in de reactie verschenen. Ik zie dat ook namen van anderen nog terug te vinden zijn op internet met hun reactie.


Door Arjan op 13 december 2013

Hoi Marjolein,

Ik heb een tijdje geleden een begin gemaakt aan je adviezen op gebied van voeding ik en mijn vrouw zijn onwijs tevreden. Wel zijn de producten erg prijzig maar goed dat te zijde.
Het probleem is als volgt; Mijn computer crashte een week geleden en nu ben ik jouw e-boeken kwijt echt balen. Gelukkig had ik je ontbijt boek uitgeprint dus dat heb ik dan nog op ‘hard kopie’. Hoe download ik je e books weer?

M.v.g Arjan lansink


Door Swanica op 8 december 2013

Ik kan het gedownloade boek Eet meer energie nergens terugvinden op mijn PC. Kun je helpen? Hoe heet het bestand? Kan ik het anders opnieuw downloaden? Gaat niet via de site helaas.

Al vast bedankt en groetjes,
Swanica


Door Helene op 17 november 2013

Marjolein,
Ik heb jouw ontbijtboek al. Kan ik ook alleen het lunchboek bestellen?Door Ingrid Dehouck op 16 november 2013

Ik vind het zo verbazingwekkend dat de ene bron expliciet verklaart dat het eten van verzadigde vetten zoals kokosolie/vet, roomboter, palmolie, cacaoboter en dierlijk vet zeer gezond is en dat de reguliere wetenschap/dokters blijven zeggen dat we zo vetarm als mogelijk moeten eten, zeker niets van alle bovenvermelde zaken, omdat deze erg ongezond zijn.
Ik weet bvb. dat transvetzuren zeer ongezond zijn, daar zijn ook beide partijen het over eens. Maar deze transvetzuren komen ook van nature voor in melkvet en vlees van herkauwers (vooral schapen en runderen) !!!
Afhankelijk van het seizoen varieert het transvetzuurgehalte in de vetfase van boter, melk en kaas tussen 2 en 8%!!Zomermelk bevat in het algemeen meer transvetzuren dan wintermelk als gevolg van een verschillend voederregime. In de zomer eten de dieren meer gras dat rijker is aan polyonverzadigde vetzuren. Dus er zitten zeker en vast ongezonde transvetzuren in melk, roomboter etc.!!
Is dit laatste de enige reden waarom de reguliere wetenschappers/ dokters het eten van bvb. vetrijk vlees, volle melk, roomboter .. afraden of hebben zij nog andere redenen hiervoor om dit af te raden. Ik vind het allemaal heel erg verwarrend. De ene keer denk ik, ja vanaf nu eet ik volop roomboter .. om daarna weer te bedenken dat ik misschien toch beter ga voor de margarines van bvb. Becel. Temeer daar er bij de Becel margarines vermeld staat dat er slechts 1 % transvetzuren in zitten (PS. heb een mailtje gestuurd naar Becel hierover en zij zeggen dat de margarines niet meer zoals vroeger gemaakt zijn en dat ze heel zware inspanningen gedaan hebben om de hoeveelheid transvetten in hun margarines te verminderen en dit tot minder dan 1%, wat echt wel heel weinig is)
Graag uw mening hierover
Dank bij voorbaat


Door Helene op 13 november 2013

Krijg sinds kort de nieuwsbrief en ben heel enthousiast.
Mijn vraag is: kam je ook op trefwoord zoeken?
Ik wil graag weten of je al eens iets over lijnzaadolie hebt geschreven.


Door Linda op 6 november 2013

In mijn omgeving zijn er veel vrouwen die de pil blijven slikken zonder te weten welke risico’s daar aan verbonden zijn. Ook vrouwen 50+ die zelfs doorslikken op aanraden van de huisarts om overgangsklachten te voorkomen.
Marjolein, heb je blog hierover? Of zou je een blog hierover kunnen plaatsen? Dat je je hormoonhuishouding platlegt, dat de pil een vervuilend xeno-oestrogeen is en dat het op lange termijn klachten kan veroorzaken?Door Arjan op 31 oktober 2013

Hoi,

Ik ging google naar oplossing voor vermoeide vrouwen, omdat mijn vrouw zich erg vaak 70 jaar voelt en ze is pas 30….. Ze heeft 1 jaar geleden pfeiffer gehad en daarvoor een burn-out. Ze is nooit meer de oude geworden. Ze is ook sinds vandaag gestopt met het nemen van de pil maar op uw site lees ik dat we ook heel veel winst kunnen boeken door anders te eten.
Nu heb 3 vragen:
Is het ook goed voor vrouwen onder de 40+?
Kunnen mannen ook mee doen aan deze van eten?
En ik zie geen boekje voor het avond eten?


Door Linda op 6 november 2013

Hallo Arjan,
Je vraag las ik hierboven en mijn antwoord is: jazeker, ook prima voor vrouwen onder de 40 en jazeker ook voor mannen geschikt (en kinderen). Kijk eens of informeer je over de hormoonfactor, hormoonbalans, hormoonfactordieet (site en boekjes van). Succes.


Door Arjan op 6 november 2013

Dank je wel voor je reactie Linda. We gaan het proberen we zijn wel toe aan een gezonde dosis energie, steeds jongere mensen kampen met deze klachten.


Door Ine op 23 oktober 2013

Volgens mij heb ik het broodboek gewonnen maar ik weet niet hoe ik dit kan ontvangen?

groetjes,
Ine


Door Marjan Smit op 16 oktober 2013

Hallo Marjolein,

Ik heb gisteren je e-book Eet meer Energie gedownload, maar kan hem nu niet meer terugvinden. Wat moet ik nu doen?

Groetjes,

Marjan Smit


Door Francoise Breda op 13 oktober 2013

Hoi Marjolein
Ik zou graag de boekjes willen maar geen e.boek kan dat ook ?
gr Francoise


Door Marjolein Dubbers op 14 oktober 2013

Ha Francoise, op dit moment zijn er alleen e-books. Hopelijk in de nabije toekomst kan ik ze laten drukken en kan je ook fysieke boeken bestellen.


Door Maria op 11 oktober 2013

Hallo Marjolein,

Dank steeds weer voor je heldere en duidelijke uitleg van zaken over gezondheid en voeding. Zoals jij het schrijft klinkt het ZO LOGISCH.

Wel blijf ik feestjes en uitjes lastig vinden want er is nauwelijks iets glutenvrij laat staan lactose- en/of suikervrij.

Toch blijft een vraag steeds maar niet beantwoordt en dat is:
Zijn peulvruchten zoals linzen, bonen etc niet goed??
Ik kom ze nooit tegen in jouw recepten en ik vind ze zo lekker en voedzaam.

zou je hierover uitleg willen geven.

Alvast hartelijk bedankt


Door Marjolein Dubbers op 14 oktober 2013

Hallo Maria, ja hoor, linzen en bonen vind ik prima. Het is alleen niet echt iets voor het ontbijt of lunch vandaar dat je ze niet in mijn recepten bent tegengekomen. Sojabonen ben ik overigens geen fan van. Als er ook nog een EVA- dinerboek gaat komen dan kom je ze vast tegen!


Door gonda op 9 oktober 2013

Wat een goede site, ik lees alles met plezier.
Sinds gisteren heb ik chia zaad in huis en weet dus (nog) niet wat voor uitwerking het bij mij zal hebben.
Ik heb wel een vraag, mogen kinderen het ook gebruiken?
mijn 2 meisjes van 11 en 5 hebben beiden een moeilijke stoelgang en zijn slechte groente eters.
Mag ik chia zaad door hun eten doen om een beter stoelgang te krijgen of zijn ze daar nog te jong voor.


Door Ingrid op 1 oktober 2013

Hoi Marjolein,

Ik kreeg een tip om alkaline water te gaan drinken om meer afvalstoffen kwijt te raken. Je kunt dan een soort waterkan kopen die het water alkalisch maakt. Heb jij daar al eens over gehoord en weet je of dit effect heeft?
Hartelijke groet,
Ingrid


Door Sylvia Borghols op 25 september 2013

Dag Marjolein,

Onlangs stuitte ik op een artikel over ‘olie trekken’: het regelmatig mondspoelen met een goede kwaliteit olie (koudgeperst, bio). Het zou ontgiffend voor je lichaam zijn en vooral een verbetering brengen in je gebit en tandvlees.
Heb jij daar al eens over gehoord en zo ja wat zijn jouw ervaringen?

Hartelijke groet,
Sylvia


Door Marjolein Dubbers op 30 september 2013

Ha Sylvia, ik kwam dit tegen in het boek over de lever- en galblaasreiniging van Moritz. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar probeer het eens zou ik zeggen. Baat het niet, schaden zal het je niet om je mond te spoelen met goede olie. Volgens mij had hij het specifiek over olijfolie trouwens.


Door Judith op 25 september 2013

Hi Marjolein,

Zou jij eens een blog willen schrijven over astaxanthine? Je hebt zo’n fijne schrijfstijl en je research vind ik echt ok, ik had nl ook net het boek over water van dr. Batman(-nogiets)gelezen toen vlak daarna je blog uit kwam.

Alvast bedankt.Door Sam op 16 september 2013

Hallo marjolein,

Ik ben een dame van 29jaar, jouw website is voor 40plus vrouwen en vrouwen diegraag gewicht verliezen geloof ik?

Ik ben dus stuk jonger en heb een laag gewicht. Ik kwam op jou site terecht vanwege zoeken op bijnieruitputting,wat ik bijna zeker wel heb. Ik heb 6 jrgeleden onder langdurige stress gestaan en heb candida en fibromyalgie.
Kan ik de tips van jou wel gewoon opvolgen ondanksik geen 40 plusser ben? En welke tips heb je om juist in gewicht aan te komen?

Alvast bedankt!


Door Agnes molenaar op 9 september 2013

Marjolein ik probeer nu al 4x het gratis E book te downloaden maar ik krijg hier op geen email terug ,kan ik niet op klikken om mijn email te bevestigen , hoe doe ik dat anders ? Ik doe het wel op mijn IPad . Gr. Agnes molenaar


Door Marjolein Dubbers op 9 september 2013

Het zou moeten lukken op je ipad maar probeer het anders op je computer. NOrmaal gesproken werkt het prima. Ik stuur je anders wel even het e-book per mail toe.


Door marjan op 7 september 2013

Na een hartinfarct krijg je volgens protocol, aspirine, betablokker, bloeddruk verlager, cholesterol verlager en plavix. Dit vraag om omeprazol of is hier een alternatief voor.


Door yvonne op 7 september 2013

Wat kan ik doen tegen een té snel werkende schildklier?

Yvonne


Door Anke op 30 augustus 2013

Een vraag:
door een fout op mijn computer ben ik het E-book Eet meer energie kwijt. Het lukt niet om het opnieuw te dowloaden. Wat moet ik doen?

gr.Door Ria op 25 augustus 2013

Ik gebruik Fenegriekzaad
Wat is jou mening over dit product?
Verder ben ik erg geboeid door je theorie


Door Cynthia op 16 augustus 2013

Heb je het boek al opnieuw gemaild? Ik heb nl nog niets ontvangen… Als je het nog niet verstuurd hebt, is dat geen probleem, wilde het alleen even checken 😉


Door Cynthia op 16 augustus 2013

Super, dank je wel! En bedankt voor je snelle antwoord!


Door Cynthia op 15 augustus 2013

Hallo Marjolein,

Ik heb zojuist het notenbrood uit jouw lunchrecepten gemaakt (staat nu in de oven). Er stond: “giet het in het bakblik” maar er was geen gieten aan, mijn beslag was veel te dik. Heb je enig idee waar het fout gegaan kan zijn? Ik heb het recept nog eens nagelezen, maar heb de goede hoeveelheden gebruikt…
Alvast bedankt voor je antwoord!


Door Marjolein Dubbers op 16 augustus 2013

Ha Cynthia, je hebt een oude versie van mijn Lunchboek, er is heel snel een nieuwe uitgekomen want je kunt dit beslag inderdaad niet gieten daar is het te dik voor. Ik stuur je per mail even de nieuwe versie.


Door ellen op 13 augustus 2013

Hallo, Ik ben 53 en al enige tijd in de overgang, Ben ruim 10 kilo aangekomen in deze overgangsjaren die ik er niet meer af krijg wat ik ook probeer. Alle dieten al gedaan. Boekenkasten vol. HELPPP heeft iemand nog een TIP???


Door Marjolein Dubbers op 14 augustus 2013

Stoppen met dieten in ieder geval, dat gooit dikwijls je hele hormoonhuishouding door de war. Volg de adviezen in mijn gratis e-book Eet meer Energie en probeer vooral te blijven bewegen. Yoga is ook erg goed!


Door joyce op 28 juli 2013

dag marjolein,

Ik heb nu ook eigen sole gemaakt van himalayazout.
hoe lang is dit houdbaar?elke ochtend een theelepeltje in een glas water.
ik gebruik thyrax tabl.tegen te lage schildklier werking kan dit in combinatie met de sole geen kwaad?
groet van Joyce


Door Marjolein Dubbers op 14 augustus 2013

Ik neem zelf iedere ochtend een lepeltje en bewaar het in de koelkast tot het op is. Het laatste restje gooi ik weg omdat dat wat modderig wordt (ik gebruik Keltisch zeezout). Ik ken geen contra-indicaties voor zout maar overleg anders met je arts. Binnenkort komt er een uitgebreid artikel over trage schildklier. Wat zijn er veel vrouwen die Thyrax gebruiken :-((( !!


Door Gerrie op 23 juli 2013

Hallo Marjolein,
In verschillende recepten geef je uitdrukkelijk aan dat er cocosboter toegevoegd moet worden en dus geen cocosvet of olie. Als ik Google dan kan ik het verschil niet vinden. Kun je me dat vertellen en ook waar ik het kan bestellen. Bij mijn natuurwinkel konden ze me niet helpen.

Groet,
GerrieDoor Marjet op 12 juli 2013

Hallo Marjolein,

Ik heb het E book Eet meer energie een paar maanden geleden al besteld maar kon het toen niet terugvinden op mijn computer en kan het nog steeds niet vinden! Weet jij waar het te vinden is?

Groeten en fijne dag,

Marjet


Door Henriette op 10 juli 2013

ik zou graag de naam van een betrouwbare webwinkel weten. Ik kom vaak superfood.nl tegen en puur en fit.
Jullie geven bij bv cacao aan dat het verboden is een naam op de website weer te geven. kan het wel via mijn eigen emailadres???

dank..


Door Anita op 9 juli 2013

Ik zou graag zelf glutenvrij brood bakken. Heb je daar een recept van en kan ik daar kokosmeel (heb ik nog een hele zak van) voor gebruiken?


Door Ellie op 6 juli 2013

Het boek ‘de darm denkt mee’ heb ik vandaag gelezen en ik vraag me af of er in Nederland Therapeuten zijn die de inzichten van K-D Runow en het 4R programma gebruiken. Ik zou graag bij zo’n therapeut onder de behandeling gaan.
Wie weet iemand?


Door Gisa op 5 juli 2013

Zou graag de Godinnendrank maken maar heb problemen met het vinden van kokosboter.
Is kokos cooking cream hetzelfde?
Zo niet, heb je dan een merk voor me?


Door Jozien op 26 juni 2013

Hallo Marjolein,
Inmiddels heb ik al je e-boeken aangeschaft en gelezen.
Wat mij opvalt is dat er in heel veel recepten ei wordt gebruikt. Helaas kan ik daar niet goed tegen. Kan ik no-egg gebruiken ter vervanging, of werkt dat niet? Zo niet, wat kan ik dan doen? (Mais, Soya en amandelen gaan ook niet goed)
Gebruik jij ooit tapioca,cassave of kleefrijstmeel als bestanddeel om brood mee te bakken? Ik ben op zoek naar een glutenvrij brood dat rijst en luchtiger is dan de bakstenen die ik tot nu toe produceerde.Kan je mij hierbij helpen of heb jij alle brood afgezworen?
Ik eet inmiddels al ruim anderhalf jaar gluten- lactose- en suikervrij en voel me veel beter.
Je ontbijtrecepten hebben mij erg gestimuleerd om gevarieerder en gezonder te gaan eten,ook met de lunch trouwens. Toch zou af en toe een keer een “gezonde” boterham een welkome afwisseling zijn.Vandaar mijn vraag.
Groeten,
Jozien


Door Ria op 14 juni 2013

Hoi Marjolijn graag zou ik willen weten ,ben je op de hoogte of Maca bloeddruk verhogend werkt
Ik heb een lichte vorm van hoge bloeddruk en slik daar een betablokker voor
Hartelijke groet Ria


Door Trees op 22 mei 2013

Hallo,
Ik ben sinds kort begonnen met havermoutontbijt en chiazaad, hennepzaad, gezondheidsmix (vd markt, ongebrande noten, met abrikoos , dadel kokos), gijobes, . Ik vraag me af hoeveel je er van moet nemen per keer. En wat je verder het beste kan eten


Door Noël Bax op 13 mei 2013

Goedemorgen,

Ik heb een vraagje, ik heb het e-book aangevraagd Eet meer energie, maar ontvang geen bevestigingsmail in mijn mailbox, kan ik het via deze weg aanbragen?

Groetjes, Noël


Door angelique wor op 11 mei 2013

Hallo Marjolein, ik heb 9 Mei het e-book optimaal ontbijten besteld, maar tot op heden nog niets in mijn
mailbox ontvangen.

Hartelijke groet

Angelique Wor


Door Wil Kregel op 5 mei 2013

Beste Marjolein,
Iets wat ik niet kan vinden is info over het verhoogd cholesterol.
Vanaf mijn 26e heb ik het al verhoogd (ben nu 48 jaar),
en heb veel geprobeerd om het op de alternatieve manier omlaag te krijgen, maar het wil helaas niet lukken, ook door het nemen van havermoutpap met lecithine, plantestrolen(tabletten van Flinndal)druppels van de brandneteltinctuur, iedere dag een handje vol walnoten, geen varkensvlees ed.
In 2007 heb ik een maand of 2 simvastatine geprobeerd maar ik kreeg erg veel last van mijn benen en ben er toen gelijk mee gestopt. Vorig jaar november heb ik van de huisarts pravastatine mee gekregen maar heb het tot de dag van vandaag niet ingenomen, want ik wil die chemische rotzooi niet.
En ineens kwam het in me op dat als mijn lichaam het zelf aanmaakt, dat het dan vechten is tegen de bierkaai, maar nu…. zou je mij een advies kunnen geven over wat je het beste kan nemen als je lichaam het zelf aanmaakt of ben je dan volledig aan de statinen overgeleverd? Eerlijk gezegd heeft het al vanaf mijn 26e op de voor grond gespeeld in mijn leven,
maar ik begin me nu steeds meer zorgen te maken ook met de overgang enz en mijn vader heeft voor zijn 55e een bypassoperatie gehad.
Bedankt alvast voor jouw reactie.
Groet,Wil


Door Marjolein Dubbers op 8 mei 2013

Beste Wil, ik ga zeker nog een artikel schrijven over cholesterol. Het beste advies dat ik je kan geven is het lezen van het boek Feiten en fabels over cholesterol van Dr. Uffe Ravnskov en ook eens googelen hierover in het Engels (als je Engels begrijpt). Je zegt terecht dat je lichaam zelf veel cholesterol aanmaakt, dit hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. We zijn bang gemaakt voor cholesterol en de vraag is of dit terecht is. Lees het boek, informeer jezelf goed en trek je eigen conclusie. https://energiekevrouwenacademie.nl/inspirerende-boeken/boeken-over-gezond-eten-en-leven/feiten-en-fabels-over-cholesterol-dr-uffe-ravnskov/


Door Lucienne op 18 september 2013

Ook ik heb ontdekt dat al die medicijnen bij mij veel last geeft wat betreft de spieren.
Dus er alles aangedaan om de cholesterol zelf naar beneden te krijgen. Mijn man is daar expert in.
Het is gezakt, meer als dan me zelf normaal kan. Ik ging verder er mee en het moest eigenlijk nog meer zakken, maar nee hoor, er kwam bij. Dat zegt mij genoeg, want dan heeft mijn lichaam dat gewoon nodig.
Wel heb ik een dotter/stent operatie gehad, maar ik heb diabetes en of het nu echt door de cholesterol komt, nou ik denk het niet. Nu ga ik chia proberen en ben benieuwd wat het oplevert. IK moet natuurlijk wel op de insuline letten.
Let op, ook ik heb beide cholestrolverlagers gehad ook pravastatine en het zelfde effect op mijn benen.


Door Marianne op 23 september 2013

Hoi Wil,

Als ik jou was zou ik stoppen met het het alternatieve traject en wel het reguliere traject serieus nemen door de statines wel te nemen (naast de genoemde voedingsadviezen die ook bijdragen aan je gezondheid.
Als ik je verhaal lees is er sprake van familiaire belasting! Zie al genoeg patiënten die kiezen voor het alternatieve traject en bij ons komen met een fors infarct, of vaatproblemen als het te laat is!

Ben overigens werkzaam op de neuro-mediumcare.


Door Marynka op 16 januari 2016

Kijk op youtube “het monster cholesterol” van dr. Lenkei en ben je meteen genezen van de misleidende informatie waar wij er al tientallen jaren mee werden gevoed…


Door Els van der Veer op 5 mei 2013

Beste Marjolein,

Ik heb een vraag. Moet je Chia zaad en Goji bessen altijd wellen of kun je het ook zo eten?
Dat is me helaas niet helemaal duidelijk.

Dank voor je reactie en vriendelijke groet:

ElsDoor Els van der Veer op 8 mei 2013

Ontzettend bedankt voor je reactie!

Vriendelijke groet: Els


Door Annelies Onken op 7 april 2013

Wat eet je het beste als je divertikels in je darm hebt?


Door Tine Schot op 5 april 2013

Ik gebruik warfarin als bloedverdunner, kan ik nu wel chia zaad gebruiken?


Door tonnie op 24 juli 2013

Niet gebruiken indien u bloedverdunners slikt.


Door Jennifer op 4 maart 2013

Goeiedag Marjolein,

Wat is de reden dat je kiest voor een Blender en niet voor een Sapcentrifuge?

Groeten,
Jennifer


Door Petra op 3 maart 2013

Hoi Marjolein,

Ben nu twee weken aan het zoeken naar allerlei soorten superfood en hoe te gebruiken. Maar hoe meer ik zoek hoe meer ik tegenkom wat niet gezond is, geen suiker meer, geen E-nrs meer, alleen maar biologisch, zuivel is niet goed, graan is niet goed :S Ik weet niet meer waar ik moet beginnen. Heb verschillende dingen in huis gehaald, o.a. chiazaad, maar ik kan het maar niet lekker krijgen, alleen al het aangezicht van die gel-achtige substantie in het kommetje doet met al kokhalzen. Ik heb vanmiddag een smoothie geprobeerd met haver, amandelmelk, chia, goji, banaan en bessen en wat honing, maar ook dat kreeg ik niet weg. De wil is er echt wel maar ik weet ten eerste niet waar ik moet beginnen en ten tweede hoe maak ik het allemaal een beetje lekker zonder suiker. Oh en je ontbijt E-book heb ik.
Graag je advies.

Gr. Petra


Door Ria op 14 juni 2013

gewoon het zaad door een smoothie fruit/groenten, de bessen etc. in de blender doen ,niet koken zo een schepje
Geen melk er in maar gewoon glas water er bij
Succes


Door Ria Vervoordeldonk op 26 februari 2013

Marjolein, ken je alka-life druppels, tegen jicht klachten,Door Willemijn op 19 februari 2013

Beste Marjolein,

Vanaf vorig jaar maart ben ik bezig mijn gezondheid op peil te krijgen nadat ik met een burn-out thuis kwam zitten, mijn baan kwijt raakte, laatste kind de deur uit ging en een lichaam had die ik niet meer kende. Ik leek wel 80!. Jou site is een geschenk voor mij. Je kunt van alles vinden op internet maar nergens zo duidelijk, toegankelijk en, vooral, voor de 40+ vrouw (ik ben 48). Ik ben nu een paar weken bezig en merk veel verschil. Heel erg bedankt! (mede namens man en kinderen warme groet, Willemijn


Door Linda van Schubert Douma op 11 februari 2013

Hallo Marjolein,
Bedankt voor het gratis E-book hier staan veel goede tips in, ik heb daarom ook het optimaal ontbijten boek besteld,en betaald maar ik krijg geen e-mail om het te downloaden, misschien gaat er iets fout vriendelijke groeten LindaDoor jolanda verhoef op 10 februari 2013

Goedemiddag,

ik gebruik sinds kort chia zaden maar wil ook naar aanleiding van je artikel chlorella gaan gebruiken. ik vraag me echter af of je dan niet een te grote dosis van bv magnesium naar binnen krijg als je deze produkten naast elkaar gaat gebruiken.(ook omdat het in je voeding zit). Ik las dat je iedere dag een tablet chlorella gebruikt, is dat van 400 mg? en gebruik je de chia zaadjes dan ook in de ochtend of later op de dag?

met vriendelijke groet
j. verhoef


Door Tonnie Jansen op 9 februari 2013

Goedemorgen
Mag ik een vraag stellen over Chia zaden?
Ik gebruik de zaden ook ,en wel na mijn avondeten in een bakje vla.
Nu ben ik van plan om een paar zaadjes te laten kiemen in een potje.
Vraag ik me nu af,,,kan je de gekiemde zaadjes eten?
Het lijkt me gezonder dan de zaadjes zelf.
Ik ben wel heel erg benieuwd naar Uw antwoord.
mvg Tonnie Jansen
BVD


Door Liesbeth op 29 januari 2013

Hallo Marjolein,
ook ik ben aangestoken door je enthousiasme en bewust met voeding bezig. Helaas kan ik het e-boek “eet meer energie” dat ik gedownload had, niet terugvinden op mijn computer. Wil je het nog een keer toesturen?
Hartelijk bedankt!
LiesbethDoor karin op 24 januari 2013

Hoi Marjolein,
Ik ben sinds kort een grage geruiker van de chiazaadjes en voel me er prima bij. heb dat direct gedeeld met mijn vriendin, die ook bekend is met hoge bloeddruk en daarvoor medicatie gebruikt. Zij heeft sinds het gebruik alleen erg last van hartkloppingen. Is dit jou bekend en wat kunnen we eraan veranderen?

groetjes Karin


Door Marjolein Dubbers op 1 februari 2013

Ha karin, dat is me niet bekend, maar haar lichaam heeft altijd gelijk, dus als ze ergens last van heeft dan stoppen of langzaam opbouwen. Goed blijven luisteren naar je lichaam is mijn boodschap altijd.


Door Grace op 24 januari 2013

Beste Marjolein,
Dank voor het gratis ebook eet meer energie…
Vind het wel lastig om pasta en brood te laten…en wat zijn de alternatieven voor het ontbijt…zag al een opmerking over een ontbijtboek…??
Tevens is mijn probleem ook dat ik niet in Europa woon maar als expath partner in Congo DRC…zoals je begrijpt zijn superfoods en speciale vervangende producten hier niet te krijgen…
Enige tips betreffende alternatieven..??
Groetjes Grace


Door Saskia op 20 januari 2013

Hallo Marjolein, Ik zit nu een paar uurtjes op je site en heb al veel geleerd over voeding en gezondheid.Het Ebook heb ik ook gedownload,bedankt daarvoor!Ik zou graag willen weten wat je als tussendoortjes zou kunnen eten behalve noten en gedroogd fruit?


Door Henriet op 8 januari 2013

Een reactie op het gratis boek;
Omdat ik na mijn burn-out en behandelingen bij GGZ ook ging nadenken over wat voedsel voor mij doet op mijn leeftijd,zie ik bijna alleen maar bevestigingen in het boek.Leuk! Daarom ga ik er mee door.Eén vraag nog:Waar plaats ik het eten van fruit? Als je het gaat eten na een maaltijd gaat het gisten.Daarom eet ik het s morgens en het bevalt me nog steeds goed.Toch wordt het in het boek afgeraden in verband met de bijnieren als ik goed begrepen heb.


Door Marjolein Dubbers op 9 januari 2013

Nee hoor, eet vooral fruit maar het kan inderdaad makkelijk gisten als je het samen met een maaltijd eet. In de ochtend is prima maar eet er wel vetten en eiwitten bij om een suikerpiek te voorkomen. Banaan is alleen minder gunstig bij uitgeputte bijnieren ivm kalium, je hebt dan juist zouten nodig.


Door martine permentier op 7 januari 2013

Hallo Marjolein,
Bedankt voor de geweldige site ik heb er al veel van kunnen opsteken ! Een dikke merci !
Via jou ben ik in contact gekomen met superfood.nl. De eerste maal dat ik iets besteld had verliep alles vlot. De 2 de maal was het een ramp, ik wacht al meer dan een maand achter mijn bestelling 5 of 6 mails gestuurd maar 1 antwoord gehad ze gingen het nakijken… 1 maal vanuit Belgie naar Nederland gebeld het zelfde antwoord gekregen daarna er niets meer van gehoord !
Ben mijn geld kwijt meer dan 66 euro en heb nooit de producten gehad !
Dus Marjolein je moet superfood nl niet meer aanraden, geen betrouwbare leverancier !!! Groet Martine Permentier


Door Esther Sajet op 6 oktober 2013

Hallo Marjolein,
Ik lees net je teleurstellende bericht over je ervaringen met superfood.nl. Sinds kort bestel ik mijn superfood via de website van http://www.homeopathieborne.nl. Ik ken de dames inmiddels persoonlijk en zijn zeer gepassioneerd van superfoods en verkopen ze via deze website. Ik beveel je hen van harte aan.
Groeten, Esther Sajet


Door Gertruda op 4 januari 2013

Hoi allemaal,
Ik had een vraag wie heeft er ervaring met de natuurlijke progesteroncreme. Ik ben erzelf al 3 cyclussen mee bezig, maar wat zijn jullie ervaringen.
Ik heb namelijk een verdikking in mijn linkerborst, mammo en echo gehad, uitslag verdikt klierweefsel.
en daarom ben ik deze creme gaan gebruikem.
Ik blijf toch nog ongerust over die verdikking moet in februarie terug,
Ik wacht af wat jullie reacties zijn.
Bedankt alvastDoor s bakx op 26 december 2012

waar kan ik chia zaad bestellen


Door mary op 23 december 2012

Hallo, ik gebruik sinds een maand chiazaad en voel me er heel goed bij. Vooral de stoelgang is heel goed en regelmatig geworden. Nu heb ik een vraagje: ik gebruik ook omega 3-6-9 capsules. Moet ik die blijven gebruiken of krijg ik dan teveel omegavetten binnen? Graag een reactie.
Groetjes Mary van Kekem.


Door Renske op 4 oktober 2014

Als je de Kievit shakes als ontbijt neemt ( met bv havervlokken ) heb je dan nog visolie nodig? met name omega 3 ? mijn lichaam schijnt vitamines slecht op te nemen. Denk je dat omega 3 olie puur door de shakes te doen nodig is ? Renske


Door D.Megens op 19 december 2012

als ik de chia zaadjes week in water blijven die drijven.
hoe moet ik me dat voorstellen dat het gel wordt?


Door Marjolein Dubbers op 21 december 2012

Niet teveel water erbij, doorroeren en 10 minuten wachten. Dan zie je het vanzelf!


Door Letty op 30 november 2012

Vandaag een teleurstelling gehad Marjolein… Ben al zo’n 25 jaar aan de cholesterol verlaagde medicijnen, het is bij ons familiair, ben nu al een aardig tijdje super gezond aan het leven geen suiker, alles met kokosolie, clorella, vlozaad, lijnzaad, hennepzaad, veel fruit alles wat maar gezond is geen koekjes ( behalve die ik zelf gezond bak zonder suiker met kokosolie) geen frisdrank melk wel veel kruidenthee,… Woensdag mijn cholesterol weer laten meten nadat ik een maand zonder medicatie ben geweest…en hopend op een goed resultaat, vanmiddag om de uitslag gebeld, maar helaas slecht nieuws… Het was weer verontrustend hoog 10 dus het dringende advies gekregen om de medicijnen weer te gebruiken!! Ik ben overigens niet te dik ik weeg 55 kilo bij een lengte van 162 cm… Je kunt begrijpen dat ik erg teleurgesteld was!! Had zo gehoopt dat ik geen of in iedergeval kon minderen met de medicijnen, omdat je op internet niet zulke berichten leest over statines … Dit wou ik even aan je kwijt, ga wel door met gezond eten ik voel me er super onder!! … Groetjes Letty


Door Wil Hekkers op 6 november 2012

Dag Marjolein,

Een vna de typishce overgangskwaaltjes is het steeds wakker worden ’s nachts. Is voor een nachtje niet erg, maar een jaar lang slecht slapen is slopend. Wat adviseer je hierover?

Groet, Wil


Door Marjolein Dubbers op 7 november 2012

Ik heb daar onlangs een blog over geschreven, binnenkort volgt hier meer over. Kijk in de categorie bij Slapen.


Door petra op 15 september 2013

hallo Wil, je kan proberen met allerlei rustgevende theeen, wat mij goed helpt: mediwiet olie, kan je betstellen op http://www.mediwiet.nl
groet petra


Door antje op 10 april 2014

ik gebruik zelf ook mediwiet olie. Ik heb deze hier gevonden http://www.zamnesia.nl/337-cbd-olie
op deze site staat ook een hoop informatie over de verschillende toepassingen. Mij heeft het erg goed geholpen in ieder geval.
groet,
antje


Door Ans de Putter op 29 oktober 2012

Wat een geweldig boek met zulke goede voedingsadviezen.
Ik kreeg het door van mijn fysiotherapeut, Peter van Kempen. Ik ben hem dankbaar voor de goede gezondheidstips die hij me geeft en van u vind ik het geweldig om gratis
zo’n boek te mogen downloaden!
veel dank hiervoor en groeten van
Ans de Putter.


Door SJOUKJE op 1 oktober 2012

marjolein ik gebruik nu een week chiazaad maar ook de hele week al druk op de borst .

komt dat daar nu van ? ik ben wel hartpatient

griet van mij


Door tonnie op 24 juli 2013

Mag je niet gebruiken als u bloedverdunners neemt. Uitkijken dus. Stop er mee. Neem aan dat u bloedverdunners gebruikt.


Door floor op 12 september 2012

hoe denk je over het gebruik van kokosolie?Door Ageeth op 27 april 2014

Hoe maak ik kokosolie om op mijn huid te smeren?


Door Marjolein Dubbers op 1 mei 2014

Dat hoef je niet te maken, die koop je gewoon en smeer het op je huid. Het is dezelfde als die je in je koekenpan gebruikt zeg maar.


Door Marjolijn op 9 september 2012

Veel dank voor het interessante en verhelderende E-boek ´Eet meer Energie´! Ik kijk al uit naar het nieuwe E-ontbijtboek, want aangezien brood/granen niet echt goed zijn, heb ik vaak moeite om een goed en gevarieerd ontbijt samen te stellen, met afwisseling erin.
Vriendelijke groet, Marjolijn


Door Els op 17 september 2013

Ik kan het e-book niet terug vinden ,Mag ik het nog een keer?


Plaats een reactie


*