Meer energie en gezondheid in je leven is zoveel makkelijker en lekkerder dan de meeste vrouwen denken.

Met volop energie gaat alles in het leven zoveel makkelijker 

Ik ben zo trots op dit nieuwe, prachtige boek!

De afgelopen jaren heb ik al veel geschreven over de grote invloed die voeding heeft op onze hormonen en hoe belangrijk onze hormonen zijn om ons goed te voelen en er stralend uit te zien.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk hormoonbalans voor onze vitaliteit en gezondheid is. Vooral voor vrouwen. 

Aanvankelijk schreef ik vooral voor vrouwen boven de 40 maar ik kreeg steeds vaker vragen van jongere vrouwen in mijn mailbox. De jongere generatie vrouwen is steeds bewuster bezig met hun gezondheid, energie en hormonen en zijn vooral op zoek naar praktische tips. 

Vooral ook voor hen heb ik dit boek geschreven. Hoe eerder je je hormonen in balans eet, hoe beter het namelijk is. 

Lees over de helende werking van voeding

Mijn naam is Marjolein Dubbers. Op mijn 52ste kwam ik in een burn-out terecht. Ik veranderde mijn voedingspatroon en ontdekte de kracht van mijn hormonen. Dit heeft een enorm positieve impact op mijn leven gehad. 

Ik startte voor het eerst in mijn leven (op mijn 53ste) een eigen bedrijf en heb inmiddels twee bestsellers geschreven. Ik heb talenten ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had, voel me fysiek en mentaal vitaler dan ooit en heb een leven gecreëerd waar ik verliefd op ben.

Dit gun ik jou ook!

Verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven. Zo werkt het echt! 

En ja, ik weet het. Jij wilt niet weten wat ik weet, jij wilt weten wat je moet doen! Daarom dat dit nieuwe boek vol staat met vooral praktische tips en suggesties welk voedingsmiddelen je op weg zullen helpen. 

En natuurlijk vind je ook in dit boek weer heerlijke en makkelijk recepten.

"Ik ken geen luie vrouwen. Wel vrouwen die uitgeput zijn"

Voor wie is dit boek bedoeld? 

Ik heb dit boek geschreven voor alle vrouwen, jong en oud, die op zoek zijn naar méér energie en gezondheid om hun leven een positieve wending te geven.

We denken vaak dat we gebrek aan tijd hebben om onze dromen te realiseren. Ik ben erachter gekomen dat het gebrek aan energie is. 

Gebrek aan energie en gezondheid is de beperkende factor voor meer geluk, plezier, succes en geld in  het leven. 

Worstel jij met PMS- of menstruatieklachten, overgangsklachten of watten in je hoofd? Heb jij regelmatig last van hoofdpijn, migraine, pijnlijke borsten of vleesbomen? Wil jij graag af van stemmingswisselingen, angstaanvallen of depressieve buien? Zit jouw gewicht je al lange tijd in de weg en frustreert je dat? 

Wil jij vooral veel praktische tips wat je kan doen bij een groot scala aan bovengenoemde klachten? Ben jij altijd te vinden voor nieuwe, heerlijke recepten die je gezondheid een boost kunnen geven?

Dan is dit boek voor jou! 

"Neem de controle over je lichaam terug en creëer een leven om verliefd op te worden"

Wat ga je ontdekken?  

Dit boek bevat 16 hoofdstukken die je los van elkaar kunt lezen als op zichzelf staande verhalen.

Denk hierbij onder andere aan:

  • PMS- en overgangsklachten verminderen met vier simpele zaadjes
  • Moeite met zwanger worden? Wel eens gehoord van PCOS?
  • Salie; kruid tegen menstruatieklachten en nog veel meer
  • Last van vleesbomen? Hier heb je met voeding grote invloed op.
  • Hardnekkig overgewicht en diabetes 2 door hormoonverstoorders?
  • Geef je feelgood hormonen een gezonde boost.
  • Gezond eten en toch niet fit? Check je schildklierhormonen. 
  • Slecht slapen? Je hebt meer invloed dan je denkt. 
  • Broccolikiemen: wondertjes van gezondheid voor je hormoonbalans

"Pas op: een hoog niveau van energie is verslavend. Je wilt er steeds meer van!"

"Wat een prachtig kado voor mezelf en mijn vriendinnen"

Ook als je dit boek niet leest van A tot Z maar er doorheen bladert, zal je er al veel van opsteken. Je komt dan vanzelf mijn slimme adviezen en waardevolle tips tegen.

De mooie foto's van de recepten zullen je daarbij beslist inspireren om de keuken in te gaan!

Dit boek is prachtig vormgegeven, heeft een harde kaft en is een mooi cadeau om weg te geven aan iemand die je dierbaar is. Vergeet daarbij vooral jezelf niet! 

En ............ het kost maar 18,50 euro

Bestel hier

Dit mooie boek met harde kaft kost slechts 18,50 euro

Let op: er is ook een e-book versie van beschikbaar

Aanbevelingen voor het boek

Voeding & Hormonen

Inspiratie om in actie te komen

"Het eerste hoofdstuk over de invloed van vier simpele zaadjes op onze vrouwelijke cyclus vond ik echt een eyeopener! Het illustreert prachtig de enorme impact van voeding op onze hormonen. Ik zou willen dat ik dat veel eerder in mijn leven had geweten. 

Wat me verder bij het lezen van dit boek gelijk opviel is de heldere, overzichtelijke indeling. Slaap je slecht? Dan kom je gelijk terecht op pagina 136: welke invloed hebben voeding en hormonen op mijn slaappatroon? 

Marjolein heeft niet alleen veel kennis over voeding en hormonen maar ze motiveert ook echt om iets te gaan doen! Positieve woorden waardoor je bijna niet kan wachten en gelijk die keuken in wilt stappen. 

Dus overzichtelijk, handig, met een gezonde dosis humor met heerlijke recepten."

Hanneke Heij,  psychomotorisch therapeut, directeur Opleiding Triggerpointcoach | triggerpointcoach.nl 

Met je voeding van klachten afkomen 

Marjolein heeft met haar derde boek Voeding & Hormonen weer bewezen precies te snappen wat vrouwen die aan hun vitaliteit en gezondheid willen werken nodig hebben. Eenvoudige aanpassingen aan je voedingsgewoonten kunnen al zorgen voor een betere hormoonbalans, een betere gezondheid en vitaliteit. Marjolein legt helder en duidelijk uit hoe je dit alles dan in de praktijk kunt brengen, met onder andere een aantal heerlijke, gezonde recepten.
Dit boek laat je zien wat je met voeding kunt doen om klachten als PMS, overgewicht, diabetes en oestrogeendominantie te verminderen of er zelfs vanaf te komen. Het zijn klachten waar veel van de klanten van mijn eigen praktijk als Hormoonfactor-voedingscoach en stresscounselor mee worstelen. Ik kan dit boek daarom, net als de andere boeken van Marjolein, van harte aanbevelen. 

Astrid Zwart, voedingscoach en stresscounselor, AZ Coaching, Counseling en Communicatie | www.az-co.nl.

Een absolute aanrader voor iedere vrouw

"Het boek Voeding & Hormonen van Marjolein is een absolute aanrader. Het is essentiële basiskennis die in het basisonderwijs een plek zou verdienen. Marjolein combineert wetenschap met wijsheid en vertaalt alles laagdrempelig en praktisch naar je bord.

Dit boek zorgt ervoor dat je meer in balans komt met de voeding die je eet en het resultaat is dat er meer balans en kracht in jouw lichaam zal ontstaan. Een aanrader voor iedere vrouw met hormonen. Iedere vrouw dus: lezen!"

drs. Richard de Leth, auteur bestseller OERsterk | oersterk.nu

Geef je gezondheid een boost

Vanuit Sonnevelt Opleidingen ben ik altijd op zoek naar alles wat met gezondheid en vitaliteit te maken heeft.

Het boek van Marjolein Dubbers voorziet in een belangrijke behoefte als het gaat om hoe belangrijk voeding is voor vrouwelijke hormonen en dus gezondheid. Heerlijk dat het een boek is met veel praktische tips voor alle vrouwen.

Lees het boek en boost je gezondheid.

Karin Leijten, directeur Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven

Zonder goede voedingsstoffen werkt niets in je lichaam zoals het hoort 

Marjolein laat met deze opvolger van het Energieke Vrouwen Voedingskompas zien hoeveel impact voeding heeft op ons lichaam; het is de basis van onze gezondheid. Zonder goede voedingsstoffen draait namelijk niets in je lichaam zoals het hoort.

Het mooie is dat je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. Jij bepaalt namelijk zelf wat je in je mond stopt. Met dit makkelijk leesbare boek reikt Marjolein je de nodige kennis aan en geeft ze handige tips en recepten waarmee je het zelf eenvoudig in praktijk kunt brengen. Zo kun jij de omslag maken naar de meest gezonde versie van jezelf!.

Gertie Tuller, orthomoleculair voedingsdeskundige en epigenetisch therapeut | www.jouw-leefstijl.nl

Een must-have voor elke vrouw

"Ik had net een cliënt aan de lijn die ik vertelde dat ze dit boek van Marjolein moet lezen. Al jaren heeft mijn cliënt last van haar uit balans geraakte hormonen. Ze is bijna wanhopig want haar borsten zijn gevoelig en pijnlijk, dat kan gebeuren als je hormonen uit balans zijn. Borsten zijn daar gevoelig voor. Ik ben dus erg blij met dit boek!

Hormonen zijn ingewikkeld om te doorgronden en daarom is dit boek zo fijn. Marjolein neemt ons bij de hand (ook met heerlijke recepten) en legt in simpele bewoordingen uit wat we echt kunnen doen om ons steeds veranderende lichaam te helpen evenwicht te vinden. Een must-have voor elke vrouw!"

Francine van Broekhoven, Medische thermograaf bij De Groene Zuster

Inspiratie je voedingspatroon een stukje gezonder te maken

Wat een fijn boek weer van Marjolein. Het lezen geeft mij al energie en haar adviezen nog meer!
Broccomole, ik zou er niet op gekomen zijn.


Net als haar blogs en andere boeken is ook dit nieuwe boek heel begrijpelijk geschreven met praktische tips. Als je geïnspireerd (lees gemotiveerd) wilt worden je voedingspatroon een stukje gezonder te maken; lees het dan vooral! Het zal je zeker helpen. 

Astrid te Winkel, Orthomoleculair therapeut 

In één ruk heb ik dit boek uitgelezen.


Marjolein verstaat de kunst om deze ingewikkelde materie  behapbaar te maken. Ik hou van Marjolein haar rustige manier om haar expertise te delen en  hoe ze daarbij telkens de ruimte laat om zelf op onderzoek te gaan hoe het voor je eigen unieke lijf werkt. Geen gegoochel, geen valse beloftes, enkel de kennis en de uitnodiging om,waar het kan, je eigen gezondheid in handen te nemen.

Dit boek zou elke vrouw aan zichzelf cadeau moeten doen of cadeau moeten geven aan een dochter, een vriendin, een moeder. Ik denk dat veel vrouwenlichamen daar erg blij mee zouden zijn.

Dank je Marjolein om steeds opnieuw vrouwen de weg te wijzen richting gezondheid en energiek leven.

Wietse Vendrig, docente dans 

Zeker een dikke aanrader

Marjolein heeft weer een topper van een boek gemaakt. Toen ik eenmaal aan het lezen was merkte dat ik het boek moeilijk kon wegleggen, door de opzet van kleine stukjes tekst, tips, recepten en natuurlijk de juiste info maar op een speelse manier vormgegeven leest het boek erg gemakkelijk weg.

En dan over de informatie, die is erg compleet waardoor je meteen handvaten hebt om mee aan de slag te gaan. Het boek geeft een mooie inkijk over dingen die je zelf aan kunt passen, waardoor een gezond hormoonbalans voor iedereen toegankelijk word.

Zeker een dikke aanrader net als de recepten in het boek.

Mieke Hendriks, Puur Mieke

Handige tips en overheerlijke recepten

Een must have voor elke vrouw die energierijk door het leven wilt gaan!

Wow! Wat een aanwinst. Wat een kennis. 

Een leerzaam, praktisch en inspirerend boek over hoe wij vrouwen zo fit mogelijk door het leven kunnen gaan. 

Optimale voeding, handige tips en overheerlijke recepten. Een echte aanrader.

Suzanne Poot - Auteur Rauw, naakt en gezond, Plantbased health coach, oprichter www.rauwnaaktengezond.nl