Als je ontdekt dat afvallen niet draait om minder eten en meer bewegen gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Hoog tijd voor een nieuw verhaal

Heb jij moeite om een gezond gewicht te krijgen en vooral dit te behouden? Heb jij misschien na de zoveelste poging om af te vallen (of om aan te komen) de moed zelfs maar opgegeven? Dan is dit boek voor jou.

Nee, dit is géén dieetboek. Geen boek waarin ik je voorschrijf wat en hoeveel je zou moeten eten om je gezonde gewicht te bereiken. Ik geloof daar namelijk niet in. 

De afgelopen jaren heb ik vaak geroepen dat als er één verhaal is dat ik de wereld uit wil hebben, het de hardnekkige leugen is dat blijvend afvallen altijd lukt als je maar minder eet en meer beweegt. Hoeveel pijn, verdriet, frustratie en gebrek aan zelfliefde is hierdoor niet in de wereld gekomen? Deze leugen is een oud verhaal. Het is hoog tijd voor een nieuw verhaal. 

Wil jij weten welke belangrijke factoren, behalve hoeveel je eet en beweegt, hele grote invloed hebben op je gewicht? Waardoor het veel makkelijker wordt je gezonde gewicht te bereiken? Je ontdekt ze in dit boek.   

Krijg een nieuwe kijk op hoe je lichaam werkt en hoe je gewicht werkelijk tot stand komt.

Sta open voor nieuwe kennis

Mijn naam is Marjolein Dubbers, food- en lifestyle coach. Jarenlang heb ik echter geworsteld met eetbuien en mijn gewicht. Geen enkel dieet hield ik lang vol. Al die tijd dacht ik dat het gebrek aan wilskracht was. Nu pas weet ik wat er werkelijk aan de hand was. Deze belangrijke kennis ga ik in dit boek met je delen. 

Net als ik ken jij vast ook slanke vrouwen die alles kunnen eten wat ze maar willen. Zelfs romige toetjes! Toch blijven ze slank. Hoe kan dat toch?

Dit komt omdat ons gewicht (mede) door heel andere zaken wordt bepaald dan hoeveel we eten. 

Wist jij bijvoorbeeld dat jouw darmflora een enorm grote invloed heeft op je gewicht? En dat je dit kan beïnvloeden zodat ook jij die 'slankmakende' darmbacteriën krijgt?

En wist je dat jouw lichaam bepaalde vitamines nodig heeft om je vetcellen te kunnen verbranden en dat veel mensen (met overgewicht) deze vitamines tekort komen?

Dit, en nog veel meer, ontdek je in dit boek. Ik beloof je, er zal een nieuwe wereld voor je open gaan. Het zal de weg voor je vrijmaken naar een gezond lichaam met het gezonde gewicht waar je misschien al zolang naar verlangt. 

Het bereiken van een gezond gewicht is meer dan ooit een kwestie van oude overtuigingen loslaten

Wat ga je in dit boek ontdekken?  

Je gezonde gewicht wordt door veel méér factoren bepaald dan hoeveel je eet en hoeveel je beweegt. Als je dit weet, heb je belangrijke kennis in huis om wél slanker en gezonder te worden. Dit ga je ontdekken: 

  • Dat lang niet ieder 'pondje' door het 'mondje' gaat. 
  • De belangrijke rol van je darmflora op je gewicht en hoe je dit kunt beïnvloeden.
  • Waarom je niet dik wordt van het eten van gezonde vetten.
  • Hoe het kan dat je je de hele dag hongerig voelt ondanks dat je genoeg eet.
  • Waarom calorieën tellen een belangrijke oorzaak is van het falen van een dieet.
  • Waarom 'op dieet gaan' sowieso een slecht plan is en gedoemd te mislukken.
  • Hoe het komt dat light-producten in werkelijkheid dikmakers zijn.
  • Wat veel voeding zo verslavend lekker maakt (en hoe je dit omzeilt).
  • Het voedingspatroon dat wél werkt om je gezonde gewicht te bereiken
  • Met dertien makkelijke recepten die je laten zien dat je kunt afvallen met heerlijk eten. 

"Dank je wel Marjolein, je beste boek ooit!" 

Dit boek is dé sleutel niet alleen tot een gezond gewicht maar ook tot een goede gezondheid.

Ik las hoofdstuk 4 en dacht werkelijk " dit had ik jaren geleden willen weten!" Ik heb namelijk jarenlang geworsteld met zere gewrichten en pijnlijke spieren; het leek op fibromyalgie. Ook werd ik maar zwaarder en zwaarder. Het bleek achteraf insulineresistentie te zijn en de oplossing was de juiste voeding plus periodiek vasten. Ik lees dit nu allemaal in jouw boek! 

Belangrijk was ook om door middel van suppletie mijn darmen te ondersteunen, ook daar schrijf je uitgebreid over. Gelukkig kan ik nu weer normaal lopen en bewegen, heb ik geen pijnstillers meer nodig en ben ik twintig kilo afgevallen. Maar ik weet dat er heel veel vrouwen zijn die deze kennis nog niet hebben. 

Jouw boek is echt een must-have voor iedereen die niet meer weet waar pijn, vermoeidheid of overgewicht vandaan komt. Jij maakt het allemaal duidelijk en inzichtelijk. Fantastisch hoe jij de lezer stap voor stap meeneemt, zodat iedereen het kan begrijpen. 

Eindelijk is hier het pad uit het doolhof! Dank je wel Marjolein, je beste boek ooit!!!

Francine van Broekhoven, Medische thermograaf bij De Groene Zuster

Een boek dat je kijk op je lichaam voorgoed zal veranderen

Je gaat ontdekken dat je lichaam een fantastisch organisme is dat zich voortdurend aanpast om jou zo lang mogelijk gezond te houden. Je gaat inzien hoe je ermee kunt samenwerken om zo je gezonde gewicht te bereiken en behouden. 

Je zult je lichaam weer gaan zien als een vriend in plaats van een vijand waarmee je continu mee aan het strijden bent.  

Gun jezelf dit boek. Het kan je leven voor altijd veranderen. 

Dit mooie boek is in full color vormgegeven, heeft een harde kaft en kost maar 18,50 euro.

voeding-en-gezond-gewicht

Krijg weer waardering en respect voor je lichaam en meer liefde en compassie voor jezelf.

Aanbevelingen voor

Voeding & Gezond Gewicht

"Dankbaar dat Marjolein wijsheid terugbrengt."

'We kunnen ons als mens met iedere hap versterken of verzwakken. De moderne leefomgeving rolt een rode loper uit naar de verkeerde voedingskeuze. De moderne voedingsleer sluit niet aan op onze evolutionaire roots en is commercieel gekleurd.

Dankbaar dat Marjolein de wijsheid in het voedingslandschap terugbrengt, en alles vertaalt naar praktische handvatten. Een echte aanrader!" 

Drs. Richard de Leth, Oprichter Leefstijlplatform OERsterk

"Weer kraakhelder uitgelegd, je kunt meteen aan de slag!"

 Een gezond gewicht is een onderwerp dat vaak de revue passeert tijdens mijn spreekuren. Veel vrouwen zitten ermee dat afvallen lang niet zo makkelijk is als menig weightwatcher, gewichtsconsulent, shakes wederverkoper of leefstijlcoach hen wil doen geloven. 

Vrouwen vragen mij vaak om advies hoe ze weer op gewicht kunnen komen en kunnen blijven. Het simpele antwoord is dan: “ Eet vers en onbewerkt, overwegend plantaardig, niet te vaak en geregeld niet”. (Vrij maar Michael Pollan). 

Voortaan verwijs ik vrouwen naar dit geweldige boek van Marjolein Dubbers die uitlegt waarom op gezond gewicht komen en dat zo houden meer behelst dan minder calorieën eten en vaker naar de sportschool.  Lastige begrippen zoals insulineresistentie, suikerstofwisseling en verzadiging worden op de haar kenmerkende wijze kraakhelder uitgelegd. Alles wat ik graag in een boek over afvallen zou willen lezen, staat hierin. Het bevat ook handige  verrassende en toch makkelijke recepten; je kunt meteen aan de slag!

Barbara Havenith, gynaecoloog | www.hormoonpoli.nl

"Mag dit boek in alle wachtkamers van huisartsen en diëtisten gelegd worden?" 

Weer een topboek van Marjolein! In dit boek maakt Marjolein korte metten met alle fabels, beelden en overtuigingen die we hebben bij afvallen, overgewicht en een gezond gewicht hebben. Ik heb inzicht gekregen in hoeveel redenen er kunnen zijn dat je lichaam meer vet vasthoudt dan je zou willen. Bij het lezen van het boek herkende ik mezelf, mijn buurvrouw, mijn collega, mijn moeder, mijn vriendinnen, mijn cliënten en zo veel andere vrouwen in het verhaal.

Na dit bewustzijn komt Marjolein ook daadwerkelijk met tips om zelf verantwoordelijkheid te nemen als het aankomt op hoe wij vrouwen letterlijk en figuurlijk lekker in ons vel kunnen zitten. Hiermee kom je los van gedachten dat het aan de voedingsindustrie, onze toegenomen welvaart, de media en/of de overheid ligt. Je krijgt veel meer begrip voor de werking van het vrouwenlichaam waardoor je veel meer zelfliefde ervaart en verzacht in al je oordelen. Vervolgens kun je stap voor stap aan de slag met een voor jou gezond gewicht.

Mag dit boek aub in alle wachtkamers van alle huisartspraktijken en diëtistenpraktijken gelegd worden?

Isabel Voet, Vitaliteitscoach | www.isabelvoet.nl

Astrid te Winkel

"Pak de adviezen op en je zult direct verschil merken."

Marjolein heeft met dit boek de kern te pakken waarom zoveel mensen chronisch worstelen met hun gewicht en vaak daarmee ook hun gezondheid. Onze acties zijn vaak gebaseerd op verkeerde informatie. 

Als je weet hoe je lichaam werkt heb je niet alleen veel meer invloed op je gewicht maar ook op zaken als insulineresistentie, het metaboolsyndroom of diabetes. In dit boek legt Marjolein helder uit het werkt en dat je daarmee grote invloed hebt op niet alleen je gewicht maar ook gezondheid in het algemeen. 

Pak de adviezen op en je zult het verschil direct gaan merken. Ook dit boek van haar is weer praktisch en duidelijk geschreven. Wat mij betreft weer een ‘ must have’!

Astrid te Winkel, orthomoleculair en epigenetisch therapeut, docent| time-out.nu

"De boeken van Marjolein staan op onze verplichte literatuurlijst"

Bij het begeleiden van mensen met langdurige pijnklachten is voeding een essentieel onderdeel. Zonder voldoende voedingstoffen is er nu eenmaal geen herstel mogelijk. Sterker nog: een tekort aan nutriënten levert stress op voor het lichaam met alle gevolgen van dien. Voeding speelt dus een belangrijke rol. Tijdens de opleiding tot pijnspecialist staan de boeken van Marjolein dan ook op de verplichte literatuurlijst.

Afvallen of aankomen is niet een doel op zich maar een stabiel gewicht is wel de basis voor een gezond, ontspannen en daarmee vitaal lichaam. Hoe je dit bereikt lees je in dit nieuwe boek van Marjolein. Zoals altijd maakt ze het makkelijk voor je.

Hanneke Heij, www.pijngids.nl 

voeding-en-gezond-gewicht-compositie