arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat klanten mij schrijven

Mijn energieniveau is verbeterd en mijn kleding begint ruimer te zitten.

Door de opbouw van het programma kon ik stapje voor stapje wennen aan het implementeren van deze nieuwe eetgewoontes. Geen stress, maar zelf uitkiezen wat mij aanspreekt.

Daarnaast hebben deelnemers in de facebookgroep hebben mij gestimuleerd om ook andere recepten uit te proberen. De resultaten zijn beter dan verwacht en gehoopt. Ik voel me energieker en ben trots op mijn gezondere leefwijze!


Christa

"Ik zit lekkerder in mijn vel en heb een boel energie"

Het resultaat tot nu toe, halverwege het online programma Het Voedingskompas? Ik zit lekkerder in mijn vel, en heb een boel energie. Zeker vergeleken met vorig jaar. Ik ben mijn eigen bedrijf gestart dat wonderbaarlijk goed loopt en daar ben ik heel trots op. Binnenkort start ik met een studie die ik zeker 30 jaar geleden al had willen doen. Ik ben niet meer te stoppen.


Ineke

"De 26 Energy Bites zijn een prachtige aanvulling voor me"

Ik ben heel blij dat ik me heb ingeschreven voor de Energy Bites. Ik verwachtte in eerste dat het niet zoveel meer zou toevoegen, maar het tegendeel is waar. Het is een prachtige aanvulling voor me.


Natacha Senders

"De kracht van de herhaling zit voldoende in het programma"

Ondanks dat ik al jarenlang Marjolein’s nieuwsbrief lees, heeft deelname aan het Online VoedingsKompas me geleerd om daadwerkelijk mijn voedingspatroon te veranderen. Ik voel mij beter, minder moe en heb vooral minder behoefte om mij vol te eten. Daarnaast heb ik het idee dat mijn lijf steviger wordt. Het valt mij op dat ik geen echte terugval heb gehad en dat ik, als het een keertje niet lukt, probeer te genieten, in plaats van mij schuldig te voelen.

Ik vond het fijn om 3x per week een mail te krijgen, de hoeveelheid tekst valt mee, is heel duidelijk en de video's zijn heel handig om even te zien hoe je het doet. Met name de kracht van de herhaling zit voldoende in het programma. Facebook groep is ook fijn om te hebben.


Mariska 

"Ik voel me beter op alle fronten!"

Ik vond het Online VoedingsKompas een heel goed programma. 

Gebruiksvriendelijk, de recepten zijn makkelijk te maken en het smaakt ook lekker. Toegankelijkheid is ook heel easy. De inhoud is goed te begrijpen en op te nemen. Het aantal video’s in het programma is ook voldoende.

Vanaf het moment dat ik het programma ben gaan integreren in mijn dagelijks leven betekent het voor mij veel meer energie. Ik voel me beter, op alle fronten en mijn omgeving ziet het ook aan me.


Anjo

"Ik merk echt dat ik meer energie heb"

Ik had Marjolein’s boek al gekocht en was al begonnen met een gezondere leefstijl en voeding. Door het Online VoedingsKompas heb ik het mezelf nog meer eigen gemaakt. Ik volg niet meer stipt de recepten, loop door de winkel, koop groenten die er op dat moment zijn en maak daar mijn eigen creaties van. Afgelopen 8 weken ben ik vooral minder vlees gaan eten en ik mis het niet. Ik merk echt dat ik meer energie heb, minder neiging tot snaaien.

Ik ben tevreden over het programma in zijn geheel. Ben zeker van plan om het totale programma nogmaals te doorlopen. 


Carolien Meuleman

"Ik voel me goed en zit beter in mijn vel"

Ik zit in de overgang en werd altijd zwetend wakker. Maar dat is nu bijna helemaal weg ! Echt superfijn. Ik ben ook iets afgevallen dat is mooi meegenomen :-)!


Marijke de Wagenaar

"Ik voel mij energieker dan ik mij de afgelopen 10 jaar heb gevoeld"

Wat Marjolein’s voedingsadvies mij de afgelopen jaren gebracht heeft is dat ik inderdaad veel meer energie heb vergeleken met 2,5 jaar en zeker 4 jaar geleden. Mijn PMS klachten van destijds verdwenen na het gebruik van meer jodium (in een goede multi) en regelmatig eten van zelfgemaakte tomatensoep. En nu ben ik in de overgang en tot nu toe zonder klachten! Ik voel mij veel energieker dan ik mij de afgelopen 10 jaar gevoeld heb! Dus Marjolein, bij mij is jouw missie geslaagd en enorm bedankt voor al je goede adviezen/tips van de afgelopen jaren!

Het volgen van het Online VoedingsKompas was voor mij de bevestiging dat dit de weg is die ik moet volgen. Beter nog: graag wil volgen omdat ik mij er zoveel beter door voel, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik heb vorig jaar met Kerst mijn vriendinnen jouw boek kado gedaan en ik merk dat ook zij stap voor stap jouw advies aan het opvolgen zijn. Dus Marjolein, veel succes met je programma, het werkt echt!


Marianne

Bijzonder prettig online programma in hapklare brokken. Nieuwe info en meteen praktisch toepasbaar'

Het online programma Het VoedingsKompas kwam precies op tijd in mijn leven. Ik bleek een te hoog cholesterol te hebben maar besloot in overleg met mijn huisarts geen medicijnen te nemen maar gezonder te gaan leven. Ik heb Marjolein's boek gelezen en nu het programma gevolgd en ben helemaal om. Ik voel me veel minder snel moe, vitaler, sterker en ben 8 kilo afgevallen! Het kost me minder moeite omdat er een innerlijke overtuiging is ontstaan, die me makkelijker dan ooit tevoren NEE laat zeggen tegen allerlei verleidingen. Binnenkort maar eens kijken hoe het met mijn cholesterolgehalte is.  


Agnieta Berg

Dit is met recht pas het begin van een nieuwe weg die ik al jaren wilde bewandelen'

In het begin van het online programma merkte ik het meeste verschil: ik werd fitter wakker, blijer en geen dip- en piekmomenten. Ik ben erachter gekomen dat ik zoveel spanning heb in mijn lichaam dat ik daar eerst mee om mag leren gaan, wil ik het beste resultaat uit de voeding halen. Ik vind koken en bakken nu erg leuk en ik heb voor het eerst het gevoel dat dit mijn nieuwe manier van leven is, ongeacht wat een ander er van vindt. Ik weet waarom ik het wil en dat is als 40 jarige, drukke alleenstaande moeder fit en vitaal te zijn en te blijven.

Echt een eyeopener dit alles. Echt super! Dit is met recht pas het begin van een nieuwe weg die ik al jaren wilde bewandelen, maar stuk liep op de grote vraag: maar hoe? Ik ben er nog niet, maar dankzij het programma en het boek weet ik wat mij zelf te doen staat. Dank je wel daarvoor.


Marit 

Het is de eerste keer in mijn leven dat ik geld heb betaald voor een voedingsprogramma. 

Het was het geld dubbel en dwars waard.

Door mijn overgangsklachten ben ik tegelijk met de start van het online programma Het VoedingsKompas, gestopt met alcohol, suiker en koffie. Mijn doel was meer vitaliteit en beter slapen. Ik voel me nu beduidend beter en ben nu ongeveer 3,5 kg lichter. Voorzichtig kan ik zeggen dat ik soms dieper slaap.

Ik heb indertijd een lijstje gemaakt met klachten en ben heel benieuwd hoe ik me over een jaar voel. Ik weet dat ik een start heb gemaakt en ben er heel erg blij mee. 

Wilma Schapendonk

Het is mij gelukt! Na 8 weken eet ik zuivel, suiker en glutenvrij!'

De reden waarom ik heb meegedaan, is omdat ik op mijn 45ste al de eerste overgangsklachten had: slecht slapen, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen. Vaak krampen in mijn onderbuik en de eerste opvlieger had ik ook al ervaren. 

Deze klachten zijn allemaal verdwenen. Ik slaap weer als een roos en voel me goed. 

Ook was ik altijd ziek, zwak en misselijk. Sinds een half jaar ben ik niet meer ziek geweest, zelfs niet verkouden (terwijl ik altijd verkouden ben), geen koortslip meer (ik had 6 keer een koortslip in 6 maanden tijd). Misselijkheid is ook over. Ik dronk iedere dag 2 glazen wijn, nu alleen nog in het weekend. En ik ben van mijn cola light verslaving af, ik dronk iedere dag een blikje cola na de lunch tegen de after lunch dip. Ik heb geen honger gehad en ben 2 kilo afgevallen. Hoewel ik het daarvoor niet deed, is dat wel mooi meegenomen.


Liesbeth

Ik heb dankzij het online programma Het VoedingsKompas heel veel inzichten opgedaan'

 Ik heb veel veranderd zowel qua eten als dingen eromheen. Hiermee bedoel ik onder andere dingen als plastic in de keuken verminderen en vervangen door glas. Ik heb mijn pannen vervangen en het sporten opgepakt. Ik was al een maand of 3 bezig en ben inmiddels 7 kilo kwijt. Mijn energie is verbeterd, maar dat blijft lastig. De ene dag gaat dat beter als de andere.

Het programma is super opgebouwd. In het begin was het wennen dat het in kleine stapjes gaat, aan de andere kant is het zoveel informatie dat dat juist ook prima is.


Marjo Kooman 

Duidelijke informatie, goede video's, erg mooi vormgegeven'

Het online programma heeft me vooral ook bewustwording gebracht. Mijn lijf is meer gevoed en ik krijg (langzaam) steeds minder behoefte aan bewerkt voedsel en suikers. Ik ben een paar kilo afgevallen en voel me echt beter. Langzaam beginnen een aantal veranderingen ook al gewoonten te worden, maar hier moet ik nog verder in doorzetten. Ik ben ook heel anders gaan kijken naar producten in de supermarkt, maar ook in pretparken, op vakantie etc. De tips om hiermee om te gaan in een omgeving waar niet of minder gezond wordt gegeven vond ik erg waardevol.

Heel mooi, leerzaam en interessant programma. Duidelijke informatie, goede video's, erg mooi vormgegeven. Het heeft me nieuwsgierig gemaakt en ik wil graag helemaal op deze manier eten. Fijn dat Marjolein veel tips geeft en met praktische recepten komt.


Carla Adams

Ik heb bergen energie!'

Ik heb Marjolein's boek aan geschaft en hoopte met het online programma Het VoedingsKompas nog wat sterker te worden. Dat is gelukt! Ik ben sinds een half jaar 16 kilo kwijt en heb bergen energie!

Ik ben best tevreden met het resultaat. Ik ben een perfectionist, wat tevens mijn struikelblok is. Ik vind niet alles even lekker en heb regelmatig mijn zwakke momenten. Die momenten benauwen me omdat ik dan met moeite mezelf kan herpakken. Voorheen ging het daar dan weer helemaal mis. Nu niet meer.

Prima programma, duidelijk vormgegeven en te gebruiken en de video’s zijn een welkome aanvulling.


José 

' Ik heb nog meer geleerd beter te voelen naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft.'

Ik had een jarenlange burn-out achter de rug en zag dat mijn ogen dood in de spiegel keken. Ik wist dat er iets nodig was, maar wat? Ik zat heel laag in mijn energie en moest mezelf opnieuw uitvinden. Het online programma Het VoedingsKompas gaf me twee maanden lang een sterk focuspunt om me op te richten.


Het programma bouwt langzaam op met gevarieerde input. Mindset, praktische opdrachten, de ondersteuning in Facebook, elke dag vragen kunnen stellen zelfs in het weekend antwoord krijgen: ik heb er van genoten. Ik eet nu anders, gevarieerder, verwen mijzelf met lekkere, gezonde voeding. Suiker is definitief uit huis en vlees verminderd, groente en fruit hebben de overhand gekregen. Mijn energie is terug zolang ik mijn stress reduceer en aandacht geef aan ontspanning.

Ik heb nog meer geleerd beter te voelen naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft.

Kortom: ik ben blij dat ik heb meegedaan en het heeft me veel gebracht.

‘Ik voel me zoveel fitter en energieker’

Ik voel me veel fitter en energieker dan 8 weken geleden. Ik ben ook 5 kilo afgevallen. Dit is een leuke bijkomstigheid, maar was zeker niet mijn prioriteit in het volgen van dit programma. Ik heb veel geleerd over het hoe en waarom gezonde voeding zo belangrijk is. Hierdoor is het ook makkelijker vol te houden. Daarnaast werden er ook aanverwante onderwerpen behandeld, zoals omgaan met stress, het afleren van hardnekkige oude gewoontes, het maken van een mood-board, het positieve effect van dankbaar zijn enz. Allemaal erg nuttig bij het omschakelen naar een gezondere levensstijl.


Ellen Bruinsma

Vaarwel eetbuien, hallo Energieke Vrouw!’

Als je bijna je hele leven al aan het lijnen bent en niets helpt je om een evenwichtige, “slanke” vrouw te worden en/of te blijven, dan beland je bijna op het punt dat je het maar voor lief neemt. Je gaat bijna accepteren dat je een maatje meer hebt, maar ook dat je ongelukkig bent met je lijf en in je lijf. Maar dan lees je de artikelen van Marjolein en zij opent je letterlijk de ogen. Dus volg je het programma bij Marjolein en zonder op dieet te gaan leert ze je een betere leefstijl aan. Op een manier zodat het blijft hangen, dat je bewust maakt van gezonde voeding, van je vrouwelijke hormonen en de gevolgen van ongezond voedsel op die hormonen.

Zonder te lijnen val ik af, niet snel, maar dat is ook beter. Zonder te lijnen word ik weer baas over mijn eigen lichaam, leer ik alles over voeding en hormonen. En… ik leer dat het helemaal niet moeilijk is, om gezond te eten. Vaarwel eetbuien, hallo Energieke Vrouw!


Marca Adema

‘Het is gewoon een must voor iedere vrouw!’

Voordat ik aan het Voedingskompas deelnam, at al redelijk gezond: vrijwel alles biologisch, weinig suiker en weinig kant en klaar produkten. Toch kwam ik na mijn 40e aan in gewicht. Dankzij het VoedingsKompas eet ik nu nog bewuster dan dat ik al deed. Ik weet nu meer over voedselcombinaties en pas deze ook toe. Ik heb er vertrouwen in dat ik hiermee vanzelf het gewicht bereik dat bij me past. 

Daarnaast voel ik me gedurende de dag veel energieker en heb geen energiedips meer. Ik kan meer werk aan. Ik zie er ook beter uit; fitter en stralender. Dat hoor ik ook van mensen in mijn omgeving. Ik zal zeker doorgaan met deze nieuwe tips en aanwijzingen. Het is gewoon een must voor iedere vrouw van 40 plus!


Tanja Huissoon

‘Vooral mijn buik is heel blij met de veranderingen’

Als alleenstaande moeder van drie jonge kinderen én ondernemer kon ik wel wat extra energie gebruiken. Daarom heb ik meegedaan aan het Voedingskompas. Wat ben ik blij met die keuze! Vooral mijn buik is heel blij met de veranderingen. Meer energie en geen opgeblazen gevoel meer. Ik voel me veel gezonder en ondanks een heftige tijd krijg ik van iedereen complimentjes dat ik er zo goed uitzie!

Alles wordt goed uitgelegd en de recepten zijn eenvoudig en echt lekker! Mijn kinderen van 3, 7 en 9 eten gewoon lekker mee. Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen!

Anine van den Berg

‘Door dit programma ben ik weer met volle kracht de goede richting opgegaan’

Het VoedingsKompas heeft me precies het juiste zetje in mijn rug gegeven. Ik was al met mijn voeding bezig maar stond stil. Door dit programma ben ik weer met volle kracht de goede richting opgegaan. Ik voel me vitaler en ben me nog meer bewust geworden met wat ik in mijn mond stop. Mijn huid voelt heel goed en ben ook een paar kilo’s afgevallen. Ik vind het ook zo bijzonder dat ik niet meer automatisch een gebakje neem of een wijntje maar ga eerst bij mezelf na of ik er echt zin in heb. Heel vaak heb ik er dus geen behoefte aan en sla het af. Ik voel me daarna top!


Carina Groot

‘Ik ben me veel bewuster geworden van de belangrijke rol van voeding op mijn gezondheid’

Door het volgen van het online programma van het Voedingskompas ben ik me veel bewuster geworden van de belangrijke rol van voeding op mijn gezondheid. Ik ben een beetje afgevallen, maar dat was niet reden waarom ik aan het programma ben begonnen. Ik wilde meer energie en dat is voor een deel zeker gelukt maar ik heb het programma door omstandigheden niet helemaal af kunnen maken. Ik pak de draad zeker weer op.


Joke Timmermans

‘In 8 weken is mijn energieniveau met sprongen vooruit gegaan en buikklachten zijn verdwenen’

De huisarts heeft me niet van mijn vermoeidheid en darmproblemen af kunnen helpen. Het VoedingsKompas is voor mij een uitkomst gebleken. Door de logische stap-voor-stap opbouw, de uitleg van oorzaken en achtergronden als ook de praktische aanpak en ondersteuning, kon ik steeds kleine stappen zetten, op mijn weg naar herstel.

Al na 5 weken was ik die extra vetrol, die steeds in de weg bleef zitten, kwijt! Wat voelt dat goed! Na 8 weken is mijn energie niveau met sprongen vooruit gegaan en de buikklachten zijn verdwenen. En: ik begin mijn levensvreugde weer terug te krijgen! Alle recepten zijn even voedend en een feestje om te maken én te eten. Ik kan het iedere vrouw aanbevelen!


Martine de Ridder

‘Enthousiast over de goed onderbouwde argumenten’

Ik ben enthousiast over de goed onderbouwde argumenten van Het VoedingsKompas. Waarom iets wel en niet goed voor je is en waarom het verstandig is om dingen te veranderen.

Betty Erlings

‘En wat het nachtzweten betreft:
dat is dus gewoon WEG!’

Het werken aan mijn vitaliteit en gezondheid (en mijn bedrijf) is een hele andere energie en zoveel leuker, fijner en krachtiger dan strijden tegen ziekte, gebrek aan energie of omzet/opdrachten. 2016 is voor mij het jaar waarin ik een energieke 50-er ga worden! Het VoedingsKompas helpt me onder andere om beter te letten op hoe ik me voel als ik een keer uit de bocht ben gevlogen. Het wordt hierdoor steeds makkelijker om ongezonde voeding te laten staan. En wat het nachtzweten betreft: dat is dus gewoon WEG! Dank je wel Marjolein, voor het delen van al je ervaring en kennis.
Het VoedingsKompas helpt echt!


Jacqueline Moleman

‘Ik zocht steun en herkenbare taal. Dat heb ik gevonden.’

Ik ben geïnteresseerd geraakt doordat Marjolein schreef dat zij in een in een burn-out heeft gezeten. Ik zocht steun en herkenbare taal. Dat heb ik gevonden. Door in haar programma Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas zo bij de hand genomen te worden ben ik door een moeilijke tijd heen gekomen. Stap voor stap en niet alles kan perfect. Gewoon je best doen dat is genoeg en genieten van alles wat er goed gaat.
Ik ben heel dankbaar voor alles.


Jacqueline Hoeks

‘Zeer de moeite waard.’

Je voelt je beter gevoed, krijgt het gewicht dat bij je past en het levert meer energie op. Kortom, ik vond het VoedingsKompas online zeer de moeite waard!

Maya de Jong

‘Nu weet ik dat het grotendeels aan verkeerde en incomplete voeding lag’

Het VoedingsKompas heeft in korte tijd een heel positieve impact op mijn vitaliteit gehad: ik heb in het verleden met depressiviteit te maken gehad en het was met nooit gelukt die vervelende zware vermoeidheid van me af te schudden.
De wetenschap dat ik zoveel zelf kan sturen wat betreft mijn eigen welzijn heeft voor heel wat méér licht in mijn leven gezorgd!


Karin Dirven

‘Grote winst, zeker ook voor mijn darmen!’

Ik heb me vrij impulsief opgegeven voor de cursus om mijzelf weer op de eerste plaats te zetten, en voor eens en voor altijd een nog sterkere basis te krijgen van wat nu gezonde voeding is. Veel was me al bekend, maar ik heb zeker ook veel nieuwe dingen geleerd, en heb me volop laten inspireren. Het lijkt of ik nu minder last heb van schommelingen in energie, en dat ik minder neiging heb naar suiker of zuivel producten. Dit is een grote winst, zeker ook voor mijn darmen!
Ik weet niet of me dit alleen was gelukt.

Eva Maria Vlasman

‘Mijn darmen werken een stuk beter en mijn energie en slaap zijn verbeterd’

Het allerbelangrijkste resultaat van het VoedingsKompas is dat mijn artrose in mijn knie is verbeterd en ik heb er goede hoop op dat mijn achillespees-ontsteking ook gaat verbeteren. Mijn darmen werken een stuk beter en mijn energie en slaap zijn verbeterd. Ik lig niet meer uren wakker. Ik heb wel last gehad van ontgiftingsverschijnselen maar die zijn nu over.


Mieke Stellingsma

‘Ik ben er superblij mee!’

Door het VoedingsKompas te volgen krijg je de handvatten aangereikt om weer heerlijk in je energie te zitten. Mijn opvliegers en nachtzweten zijn weg!! Ik slaap s’nachts weer door. Daarbij ook nog eens heerlijke recepten. Dit is niet een tijdelijk iets, maar een nieuwe manier van leven.
Ik ben er super blij mee!

Lianne Langeveld

‘Ik val nu ’s avonds niet op de bank in slaap’

Het programma het Voedingskompas heeft me veel bewuster gemaakt van wat ik in mijn mond stop en welk effect voeding op mijn lichaam heeft.
Ik heb met name gemerkt dat het eten (en drinken) van meer groente een positief effect heeft op mijn energieniveau. Ik val nu ’s avonds niet op de bank in slaap.


Angela

Doen!! Het voedt je lichaam maar ook je geest

Dit programma is perfect haalbaar door het niet opleggen van strenge regeltjes. De sterkte zit net in de bewustwording van hetgeen je eet en waarmee je je lichaam voedt. En vooral de uitleg waarom, wat welke ingrediënten met je lichaam doen. Zo leer je samen werken met je lichaam i.p.v. een dieet uit te voeren. Ik had tot 2x toe een vraagje en kreeg eveneens direct antwoord per mail. Dus je bent geen nummer ondanks dat het een online programma is. Doen !!! Het voedt je lichaam maar evenveel je geest. Dank u wel.

Astrid Maes

‘Het heeft mijn mindset in vele opzichten in de positieve zin veranderd’

Ik volg je al langere tijd op facebook, krijg je wekelijkse nieuwsbrief en heb het online programma Het VoedingsKompas gevolgd. Dit alles ervaar ik persoonlijk als heel erg waardevol en het heeft mijn mindset in vele opzichten in de positieve zin veranderd. Bij deze bedankt hiervoor!


Jessica Koomen

‘Je legt alles zo goed uit’

Ik wil je graag laten weten dat ik heel erg blij ben met alle adviezen e.d. die je op zo’n leuke en niet belerende toon deelt, waarbij je niet schroomt om jezelf als voorbeeld te nemen.Wat me in het bijzonder aanspreekt is dat je alles zo goed uitlegt. Ik wil graag begrijpen waarom ik iets wel of niet zou moeten doen en jouw uitleg stimuleert mij enorm.


Chiarangela

‘Dit heb ik nog nooit gehad. Super!’

Ik heb een tijd last van stress gehad. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs migraine-aanvallen op het werk. In eerste instantie ging ik naar een natuurgeneeskundige. Dit hielp niet en door het gesuis in mijn hoofd en ogen besloot ik naar de huisarts te gaan. Hoge bloeddruk: 180/100. Dat was natuurlijk schrikken. De huisarts wilde meteen van alles voorschrijven. Dit heb ik geweigerd vanwege ervaring met nare bijwerkingen met dit soort medicijnen!

Na bloed geprikt te hebben bleek dat mijn cholesterol iets verhoogd was. Dit in combinatie met hoge bloeddruk is niet goed!

Ik heb gezegd dat ik mijn voeding, beweging en stress ging aanpakken! O,zei ze verbaasd. Of ik dan wel over 3 maanden weer zou gaan bloed prikken om te kijken hoe het dan wel met mij ging. Dat vond ik ook een goed idee!

Dus nu let ik op gluten, suiker en koffie. Ik heb rode bieten sap ondekt. ‘s-Morgens een half glas rode bieten sap; en wat denk je.? Laatst weer wezen meten: 115/79. Dit heb ik nooit gehad! super!

Plus ik wandel meer en neem tijd om te mediteren!

Dank je wel voor al je mails!


Susan Taylor

‘We hebben veel vitaliteit en gezondheid gekregen’

Dag Marjolein, wij zijn afgelopen jaar begonnen met eten volgens 

jouw tips en kookboeken.


Hierdoor hebben we veel vitaliteit en gezondheid gekregen. 

Daarnaast smaken je gerechten heerlijk.


Hartelijk dank hiervoor.


Anne Langerwerf-van Herpen

‘Het ontroerde me’

Bedankt voor al je nieuwsbrieven, opstekers en recepten. Een geweldige inspiratie die video van de man zonder armen en benen. Het ontroerde me. En ook alle andere links die je stuurt. Ik bekijk het allemaal.Ik heb sinds een maand de recepten ‘geniale groenten diners, in huis en ik heb nog niet alles gemaakt maar inderdaad ze smaken heerlijk. En ze zijn snel klaar te maken.


Nana Rodrigues

‘Ik hoop dat je ons nog lang blijft inspireren’

Ik wil je bij deze graag bedanken voor jou positieve kijk op het leven, je bent erg inspirerend en voor velen een voorbeeld!


Elke keer als ik een bericht via Facebook of de nieuwsbrief lees, wordt ik ontzettend blij:-D

Je nieuwe initiatief om filmpjes waar je blij van wordt met elkaar te delen vind ik echt geweldig!


Dank je voor al je inspirerende verhalen, ideeën, tips, adviezen en zo kan ik nog wel even doorgaan.


Ik hoop dat je ons nog lang blijft inspireren.


Miriam Roerbag

‘Ik slaap eindelijk weer door’

Bedankt voor je artikelen. Ik heb ze met veel interesse gelezen. Enkele tips overgenomen en hier direct baat bij gehad. Met name het eitje voor het slapengaan is een hele fijne geweest. Ik slaap eindelijk weer door! Heel fijn om ’s ochtends uitgerust wakker te worden. Ik heb net je e-boeken besteld over ontbijt, lunch en snacks.

Bedankt!


Chiara Sahin

‘Ik ben heel blij dat ik jouw website heb gevonden’

Ik ben heel blij dat ik jouw website heb gevonden en “Eet meer energie” heb gedownload. Niet alleen ik, maar het hele gezin heeft het gelezen en we hebben de knop omgezet. Ik was al bezig met superfoods, maar nu weet ik er nog meer van en geniet er ook echt van. Het heeft mij in elk geval een stuk energieker gemaakt en meer inzicht gegeven in ons voedingspatroon. Mijn kinderen wonen weliswaar op kamers maar passen het inmiddels ook toe.

Het verhaal is heel duidelijk en overzichtelijk. Het geeft ook nog eens een oplossing voor de overgangsklachten en voor de gezondheid op lange termijn. Super!


Renée Loeffen

‘Ik begin weer te leven zonder pijn’

De inhoud van je nieuwsbrief bevestigt nogmaals dat ik op de goede weg ben! In grote nood heb ik jouw site gevonden (september 2013) en ruim een half jaar later begin ik weer te leven zonder pijn. Ik begin me steeds beter te voelen. Als aardigheidje komt erbij dat ik complimenten krijg omdat ik ‘er zo goed uitzie’ – en dat wil ik ontvangen in de zin van ‘de vitaliteit begint te tonen’ en dat ERVAAR ik zo.

Thanks – you are a real friend!


Carol Elaine

‘Je raakt precies de kern’

Wat een fantastische, positieve site! Heel veel dank voor je e-boeken en voor dit initiatief, Marjolein. Je raakt precies de kern met je artikelen en e-books op een openhartige en toegankelijke manier.Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeute beveel ik mijn cliënten deze site dan ook van HARTE aan.


Ma Deva Indra

‘Ga vooral door Marjolein’

Ik ben nu 2 maanden gluten en melkvrij aan het eten vanwege darmproblemen en hoge bloeddruk. Het gaat stukken beter. Pijn in spieren en botten zijn ook verdwenen. Nog wat andere klachten waar ik al jaren(!) mee liep heb ik ook niet meer. Ik heb heel veel aan je E- books en artikelen. Ik had me laten doormeten door iemand die electro-acupunctuur doet. Conclusie: mijn darmen waren verzuurd. Zijn advies: glutenvrij gaan eten. Mijn zus gaf me jouw site, die zij weer van een vriendin had. En ondertussen heb ik hem ook al weer aan verschillende vrouwen gegeven.

Henriette

‘Allemaal pareltjes van E-books!’

Laatst bestelde ik optimaal ontbijten, levende lunches en slimme snacks. Allemaal pareltjes van E-books! Vorige week was ik voor het eerst bij de alternatieve dokter omdat ik met haar mijn nieuwe manier van eten wou doornemen. Ze was erg onder de indruk van mijn kennis over voeding en nieuwe eetpatroon. Ik ben supergoed bezig en moet gewoon zo verder doorgaan! Ze hoopt ook dat als ze mijn swingende lunches zien, ik als goed voorbeeld kan dienen voor vele anderen! En dit heb ik allemaal te danken aan jullie site want alle informatie en mijn nieuwe energie heb ik daaruit gehaald! Ik ben blij dat ik jullie ontdekt heb!


Vera

‘Je schrijft op een eerlijke, liefdevolle wijze’

Dank voor je prachtige mails, en boeiende info. Ik leer er veel van. Zeker als het gaat over ons zelfbeeld en onze gezondheid.

Je schrijft op een eerlijke, liefdevolle wijze. Alleen daarom zijn je artikelen al de moeite waard! Dank!

Ingrid

‘Mijn cholesterol is van 7,3 naar 5,8 gezakt’

Beste EVA’s, vandaag een mail binnen van Marjolein- hoofd EVA- over cholesterol. Gister kreeg ik uitslag van bloedtest. Mijn cholesterol is van 7,3 naar 5,8 gezakt. Op advies van cardioloog heb ik heel kort statines geslikt. Daar werd ik heel erg beroerd van. Na 1,5 week gestopt. Gesteund door deze groep. Ik ben supertrots op jullie en ook mezelf dat ik in zo’n korte tijd cholesterol zonder medicijnen heb kunnen verlagen. Ik ben zo blij dat ik dankzij de informatie uit deze groep niet mijn leven lang aan de statines ben gegaan. Dank jullie wel voor alle gedeelde informatie hierover.


Brigitte Schapendonk.

‘Heel veel herkenbaar’

Op deze site van Marjolein heb ik heel veel toffe zaken mogen ontdekken; heel veel herkenbaar omdat ik dit al jaren toepaste: ik eet al 15 jaar geen suiker meer, maar het laatste jaar eet ik ook geen brood meer en geen melkproducten. Ik merk een groot verschil in mijn darmen. Zij hadden het extra zwaar gekregen na de zware medicatie/chemotherapie. Ik was niet allergisch, maar merk nu veel meer rust in de darmen. Merk dit in mijn gehele lichaam. Zalig toch!


Els D’hertoge

‘Bedankt voor de mails!’

Bedankt dat je deze artikelen deelt, ik vind ze altijd interessant omdat ik ons eten heel belangrijk vind. Ik zie gezond eten als ons “medicijn”. Het is wel 23 jaar geleden dat ik een aspirine heb geslikt en ik word al suf van de verdoving bij de tandarts dus die wil ik niet, alleen als het echt niet anders kan. Gebruik graag etherische olie voor pijn en vraag mezelf natuurlijk ook altijd af: “wat heb ik gedaan om deze pijn te veroorzaken?”. Ik kom er altijd wel achter wat de oorzaak was. En dat in combinatie met gezond eten. Zo min mogelijk slechte koolhydraten omdat ik daar niet goed op reageer en er van die heerlijk dikke benen, buik, billen en wangen van krijg. Bedankt voor de mails!


Mathy te Braake

‘Jouw artikelen helpen mij…’

Zelf leef ik al een jaar of 10 grotendeels mijn leven op de manier die jij op inspirerende wijze in je artikelen beschrijft. Maar met de drukte van een gezin schieten met name op het gebied van voeding alle goede gewoonten en voornemens er bij in. Jouw artikelen helpen mij erbij om hier weer mee aan de slag te gaan en me weer bewust te worden wat voeding doet met je energieniveau.

Nogmaals dank voor je artikelen!

Rianne

‘Ik ben geraakt door je EVA filosofie’

Heb me sinds kort aangemeld bij EVA. Wat een prachtige woordspeling voor de naam van je academie. En wat een geweldig initiatief! Ik ben geraakt door je EVA filosofie, wat een bron van informatie en inspiratie. Ik heb meteen een aantal dingen toegepast. Extra zout nam ik in de zomer sowieso, maar verruil dat nu voor Himalaya-zout. Keltisch zout is niet te koop hier in Duitsland. Ik mengde 1 deel zout met 2 delen water, maar het lost niet al het zout op, is te verzadigd. Heb 1:6 toegepast en na veel schudden en 1 nacht was praktisch alle zout opgelost. De smaak vind ik goed (net iets zoutig) en drink mijn middag dip ermee weg, hoera! Lieve groeten en ik blijf je nieuwsbrieven graag volgen en ga s.v.p. door met je geweldige droom!


Jolande Spaink

‘Ik ben heel blij met je informatie’

Als alleenstaande moeder, met een drieling van 6 jaar kan ik je vertellen dat ik het echt niet redt op ‘normaal’ eten. Vooral granen wordt ik doodmoe van. Suikers kunnen tijdelijk helpen, maar na een half uur zak ik weer in. Broccoli, avocado, rauwe cacaobonen, verse groente- en fruitshakes en zaden zorgen dat ik het red de hele dag. Ja, het is duur, maar je eet er ook een stuk minder van. Het verzadigd meer dan ander voedsel. Ik ben heel blij met je informatie, heel goed initiatief.

Anne Marie

‘Ik voel mij beter dan ooit’

Dank voor al je artikelen en je mooie website. Ik ben sinds een half jaar een vaste bezoeker geworden en heb veel geleerd van jou en een aantal van je collega’s. Sinds juni ben ik gestopt met E-nummers, suikers, gluten, verzadigde vetten gaan eten en alleen wat zuivel van geit en schaap. Ik voel me beter dan ooit en nu tien kilo lichter, gezonder en gelukkiger wens ik jou en allen die de nieuwe inzichten over voeding omarmen een prachtig nieuw jaar. Ik hoop nog veel van je te leren.


Monique Kienhuis

‘Ik krijg te horen: “wat zie jij er goed uit, hoe doe je dat?”

Ik ben blij dat je veel schrijft over voeding. Ik heb er al veel van geleerd en blijf er graag van leren! Door je recepten/aanwijzingen en vooral ook de juiste combinaties te volgen, ben ik veel te weten gekomen over gezonde voeding en ik pas dit zoveel mogelijk toe. Regelmatig ontmoet ik mensen, die ik al een poos niet gezien heb, waarvan ik te horen krijg: “wat zie jij er goed uit” en “hoe doe je dat?”. Dan vertel ik ze van jouw prachtige, leerzame en humoristische site en ik vermoed dat men zich dan ook daadwerkelijk “gaat inlezen”. Het doet me goed om anderen te informeren dat er veel mogelijk is om gezond te worden en er aan te blijven werken. Fijn dat je er bent Marjolein, bedankt voor je prachtige blogs, adviezen en recepten. Over enkele weken krijg ik wat meer tijd en ga ik “de Slimme Snacks” maken; ik verheug me er op.

Tineke

‘..inmiddels 5 kilo eraf en zoveel meer energie’

Eindelijk een duidelijk artikel over suiker en suikervervangers. Ik ben nu 3 weken zonder en voel me fantastisch inmiddels 5 kilo eraf en zoveel meer energie, bedankt!


Helma Kaats

‘Weer een energieke vrouw erbij’

Mijn man is sinds half december voor het grootste gedeelte gestopt met het eten van brood omdat hij allerlei maag/darm-klachten had. Altijd liep hij te snotteren en te niezen, was vaak vermoeid, had last had van aambeien en ook vaak hoofdpijn. Sindsdien is zijn trek in snoep, koek en chips sterk verminderd en is hij reeds 8 kilo kwijt. Alhoewel we momenteel privé in een heftige periode zitten met nogal wat stress krijgt hij de laatste tijd van veel vrienden en bekenden te horen dat hij er veel beter uitziet! Ook voelt hij zich fitter en ondanks alle gedoe psychisch en fysiek lichter. Zelf ben ik ongeveer 2 jaar geleden ‘gestopt’ met het eten van brood, pasta’s e.d. en door behandeling bij een Totaalbalans-therapeut af van allerlei ongemakken (o.a. zeer heftige menstruatie/ bloedarmoede en ziekte van Lyme). Weer een energieke vrouw erbij!

Bettina

‘Wat handig om het in digitale vorm te doen’

Bedankt voor alle interessante informatie en wat handig om het in digitale vorm te doen. Wij wonen in Frankrijk en nu kan ik alles toch makkelijk ontvangen. Wij zijn vele jaren bezig om zo gezond mogelijk te leven. Maar elke keer leer je weer bij en kun je beetje bij beetje veranderen. We hebben een moestuin en kopen veel producten uit de streek. Eten weinig of geen brood, en andere slechte koolhydraten. Nu nog de zuivel. Dat blijft toch altijd wel lastig. Ik gebruik altijd al geitenmelk en we eten yoghurt. We wonen vlakbij een geitenboerderij en dus ga ik daar maar eens mijn licht opsteken. Ook zal ik eens kijken naar havermelk en amandelmelk.


Wendy Panis

‘Mijn energie is echt stukken beter’

Ik ben een vrouw van 51, en ontdekte je site in april en volg alles dan ook op de voet. Heb je e-boeken en steek er veel van op. Ben in juni bij een acupunctuur terecht gekomen in verband met een erg laag energie niveau. Om 2 – 3 uur was ik gesloopt en deed mijn hele lijf zeer. Het bleek dat ik na een erg emotionele gebeurtenis last had van uitgeputte bijnieren. Ik eet geen zuivel meer, alleen wat geitenkaas als ik er erg trek in heb. En ik moet zeggen: ik ben nu 3 maanden verder en mijn energie is echt stukken beter is. Ik geloof dan ook heilig dat zuivel echt niet best voor ons is. Ik eet ook al lange tijd bijna geen gluten en zo min mogelijk suiker. Al met al Marjolein heb ik erg veel steun aan jouw info!

Kitty

‘Ik ben verslaafd aan Marjolein’s wijze’

Ik ben heel erg blij dat ik dankzij mijn zus de link voor de Energieke Vrouwen Academie kreeg en ik ben er helemaal verslaafd aan geraakt om op Marjolein’s wijze te leven. Ik heb er ontzettend veel plezier in en ik voel mij ook gewoon fitter en zelfs mijn rugpijn is bijna helemaal weg. Ik eet zo gezond en vers mogelijk en heb alles met suiker uit mijn leven verbannen. En na de overgang van gewone melk naar sojamelk ben ik zelfs helemaal overgestapt op de geitenmelk waarvan ik Kefir maak. Dat dronk ik namelijk al meer dan een jaar maar dan met gewone melk. Door steeds nieuwe tips van Marjolein te lezen word ik steeds gezonder en fitter en zo wordt 40+ zijn alleen maar leuker. Gebruik rauwe cacao en eet geen brood en aardappelen meer en ik mis het niet eens.


Diana

‘Ik heb duidelijk minder pijnlijke en stijve gewrichten’

Ik heb nog steeds veel aan de adviezen van Marjolein. Ik heb duidelijk minder pijnlijke en stijve gewrichten sinds ik op de verhouding zuren-basen let, meer in de buitenlucht ben en naast glucosamine nu ook astaxanthine slik. En het levert me nog meer op: geen last meer van PMS, een mooiere huid (minder onzuiverheden en wallen) en voller haar. Daarnaast ben ik langzaam aan een paar kilo afgevallen en heb ik minder last van de jaarlijkse winterdip in de donkere decemberdagen. Dus nogmaals dank voor de waardevolle adviezen.

Gea

‘Het boek ‘Eet meer Energie’ heeft mij enorm geholpen’

Ik ben heel blij dat ik EVA tegen kwam. Ik heb twee e-books gedownload en met veel aandacht en plezier gelezen. Ze staan altijd op mijn bureaublad om iets terug te kunnen vinden. Het e-book “Eet-méér-Energie” heeft mij enorm geholpen. Sinds mei 2013 was ik constant moe en uit bloedonderzoek bleek dat er iets met mijn hormonen was. Ik heb mijn eet patroon veranderd en volgde adviezen van Marjolein. Ik voel me veel beter nu. Uit het boek over het drinken van water heb ik geleerd dat veel water drinken goed voor je is. In het begin vond ik dit moeilijk, maar nu gaat het prima. En ik ben blij met de nieuwsbrieven van Marjolein. Ik krijg altijd een beetje het gevoel dat ik de brief van een goede vriendin krijg.

Dank je wel.


Lara Bondarenko

‘Ik ben erg blij dat ik jouw site heb gevonden’

Het gebeurde vorig jaar december. Overal kreeg ik vreselijke jeuk. Vooral op mijn rug. Ik krabde mezelf helemaal stuk. Zag er uit als een krentenbol. Naar de huisarts, allergoloog, alternatieve artsen, dermatoloog. Niemand kon me echt helpen. Wel werd ik gewezen op geen suiker, geen tarwe, geen eiwitten. Dat hielp in eerste instantie iets. Ik ben op internet gaan zoeken, want al die zalfjes en pillen zetten geen zoden aan de dijk. Bovendien was het allemaal troep waar ik niet van hou. Denk o.a. aan hormoonzalf. Zelf riep ik steeds dat het van binnenuit kwam. Ik ben me dus op mijn voeding gaan focussen. En inderdaad: gezond eten is de oplossing. Ik eet nu volgens Marjolein’s recepten. En dit bevalt me prima. Mijn man eet braaf met me mee. Het enige wat ik niet laat staan is mijn wijntje. Mijn jeuk is helemaal weg. Ik kan mijn gewone douche spullen en waspoeder weer gebruiken. Ik kan weer gaan zwemmen. Je begrijpt: ik ben erg blij dat ik jouw site heb gevonden. Ik vertel het aan iedereen die het maar horen wil. De (dure) pillen en zalfjes gaan terug naar de apotheek.

Fien

‘Je kunt er als rijpere vrouw zo stralend uitzien’

Ik vind het geweldig zoals je een lans breekt voor de wat oudere vrouw. Pro-aging, joepie! Je kunt er als rijpere vrouw zo stralend uitzien, gezond zijn, betekenis hebben. Maar al te vaak is reclame, tv, studie, gericht op jonge mensen. Er komt een kentering, en jij loopt voorop, dank je wel! Als Kleur-en Stijladviseur doe ik juist graag een analyse met een wat rijpere vrouw, die opnieuw voor zichzelf kiest tegen de stroom in, om er goed uit te zien, en zich goed te voelen.


Joke Boidin

‘Jouw informatie en kennis was precies waar ik op wachtte’

Dank voor je Slimme Snacks-boek. Ik wil je danken voor het feit dat ik je gevonden heb. Jouw informatie en kennis was precies waar ik op zat te wachten. Door artrose, medicatie etc. jaren na een ongeluk, bewoog ik steeds minder, werd dus steeds dikker en voelde me doodongelukkig. Als iemand iets zei in de richting van mijn gewicht dan had ik ze van tevoren al een halt toegeroepen: als de tijd daar is komt het goed. Meer dan de gemiddelde medestrijder weet ik wat goede voeding inhoudt. Alleen nu besef ik dat ik ondervoed was omdat ik te moe was en teveel pijn had om goed voor mezelf te zorgen. Tot ik op een nacht weer het internet op ging en jou en de energieke vrouwen academie vond. En sindsdien gaat het goed. Geen suikers, geen brood, pasta en geen zuivel. Alleen daarmee ben ik al 6 kilo afgevallen. Je kwam dus precies op het goede moment.

Carol

‘Heel herkenbaar…’

Heel herkenbaar weer je zeer interessante artikel. Ik heb een vriendin met artrose. Sinds ze Omega 3 slikt en volgens jouw gezonde richtlijnen eet en leeft gaat het stukken beter. Vooral het weglaten van snelle suikers en zuivel hebben haar enorm geholpen.


Betty Sta van Uiter

‘Dank je wel voor alles wat je deelt’

Ik vind het altijd weer fijn om je mails te lezen. Mede een bevestiging van de keuzes die ik momenteel maak. De grootste bevestiging is hoe veel beter ik me voel, in energie, in mijn lijf, in mijn hoofd, door ’t kiezen voor (zo veel als mogelijk) suiker-, zuivel- en glutenvrij te eten. Dank je wel voor alles wat je deelt.

Monika

‘Ik ben er erg blij mee’

Dank voor ook voor dit geweldige recepten e-book. Mede dankzij jouw recepten is het goed mogelijk om een streng anti-schimmel dieet te volgen.

Ik ben er erg blij mee.

Ineke Dane

‘Nu komt het wel goed’

De informatie die ik via jou heb gekregen heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk de nodige stappen kon zetten ongeveer 2 weken geleden. Ineens snapte ik wat ik moest doen. Geen suiker meer, ook bijna geen brood meer en bijna geen zuivel. Het gaat al zoveel beter.

Hartelijk dank. Nu komt het wel goed. Ik blijf je volgen.

Barbara Krotwaar

‘Heb er zin in!’

Ik ben begonnen met je E-boek “eet meer energie”. Alleen bij het lezen al was ik er van overtuigt dat dit zou werken. Ik heb de E-books besteld met de ontbijtjes en lunches en vind alles hieruit lekker. Maar het mooiste is de energie die ik er van krijg. Verder mooi meegenomen dat ik wat vet kwijt rijk. Nu is dat niet het belangrijkste (ik ben geen zwaar persoon) maar voel me er stiekem toch beter door. De laatste tijd heb ik wat “dipjes” daarom nu het E-book met tussendoortjes besteld. Ga hier vandaag mee beginnen en door de gedachten alleen al krijg ik meer energie. Heb er zin in!


Yvonne Ax

‘Heb mij nog geen dag ziek gevoeld’

Dank voor al je artikelen! Veel van je tips deed ik al. Sinds maart eet ik al suiker en koolhydraten vrij (arm) ivm de diagnose melanoomkanker stadium 3/4. Dankzij mijn strenge dieet, ontgifting, niet toxische tumor, therapie, meditatie, extra supplementen etc. heb ik mij nog geen dag ziek gevoeld tijdens de behandelingen. Dus ik onderschrijf alles wat jij schrijft. Als ik iets lees wat voor iemand anders interessant is dan mail ik je site door. Je hebt een goede site! Ga zo door en dank voor al je inspiratie en aandacht. 

Nicole Dujardin