arrow_drop_up arrow_drop_down
Méér energie en gezondheid? Zorg voor méér lichtenergie

Méér energie en gezondheid? Zorg voor méér lichtenergie

Onlangs gaf ik een lezing over de kracht van het zelfhelende vermogen dat we allemaal in ons hebben. In één derde van de gevallen werken placebo's, zoals een suikerpil, net zo goed als een medicijn. Veel medicijnen werken vaak niet. Niet het medicijn of de suikerpil maakt ons dus beter, maar blijkbaar is het iets anders in ons dat wordt geactiveerd door een pil. Hoe activeer je zelf dat helende vermogen in jouw lichaam zonder een pil nodig te hebben? 

Je bent een wezen opgebouwd uit deeltjes licht

Natuurkundigen weten allang dat de allerkleinste deeltjes waaruit materie is opgebouwd niet bestaan uit stoffelijke, maar onstoffelijke deeltjes. Dit is het vakgebied van de kwantumfysica. Deze onstoffelijke deeltjes zijn trillingen van energie en informatie. Dus even kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat materie, ook mijn en jouw lichaam,  in wezen een verdichte vorm van licht is. Eigenlijk besta je uit allemaal lichtdeeltjes: je bent een wezen van licht. Klinkt lekker zweverig hè? Maar vergis je niet; gevoelige meetapparatuur kan dit meten. Deze deeltjes worden ook biofotonen genoemd.

Je gezondheid is gerelateerd aan de opslag van licht

Iedere cel in je lichaam bevat dit licht. Jouw vitaliteit en gezondheid hangen voor een groot deel af van je vermogen om deze lichtdeeltjes aan te trekken, op te slaan in je cellen en te geleiden. Hoe groter de opslag van dit levenslicht in je cellen, hoe groter je weerstand en zelfhelende vermogen.
In een gezond persoon hangen de biofotonen op een coherente manier met elkaar samen. Wetenschappers gaan ervan uit dat biofotonen de sleutel zijn tot de manier waarop je lichaamscellen razendsnel met elkaar kunnen communiceren. Al je cellen zijn ondergedompeld in het veld van biofotonen. Deze informatieoverdracht tussen de cellen is weer de sleutel tot je gezondheid  Een interessante vraag is dan: hoe krijg je dit levenslicht zoveel mogelijk in je cellen?

Zonlicht of volop daglicht

Natuurlijk speelt zonlicht een belangrijke rol. Daglicht is ook prima, want als je buiten bent krijg je stralen zonlicht binnen, of de zon nu achter de wolken zit of niet. Heb jij de neiging om depressief te worden als de blaadjes vallen? Veel vrouwen klagen over somberheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid of depressieve klachten in het najaar. In feite zijn dit allemaal vormen van gebrek aan energie. De meeste klachten zijn goed te behandelen met lichttherapie. Lichtenergie dus!

Laat het niet zover komen. De meeste mensen hebben een tekort aan zonlicht. Zorg ervoor dat je jezelf iedere dag minimaal een half uurtje (maar liever méér!) voedt met zonlicht of daglicht. Vooral in het najaar en de winter. Je hebt niet alleen de beweging en de frisse neus nodig; je lichaam heeft ook daadwerkelijk de stralen van het daglicht nodig. Het zijn stralen vol gezondheid.

Zonlicht in de vorm van voeding

Er is nog een andere manier om zonlicht binnen te krijgen en dat is het eten van levende voeding in de vorm van gezonde planten. Gezonde planten zijn opslagplaatsen van lichtenergie. In feite zetten planten zonlicht om in eetbare producten. Voorwaarde is wel dat deze planten zo natuurlijk mogelijk hebben mogen groeien, dat ze met hun wortels in voedzame grond hebben gestaan en niet met kunstlicht zijn groot gebracht. Wilde planten uit de natuur bevatten dan ook de hoogste hoeveelheden biofotonen. Verhitting boven de 40 graden vernietigt echter de biofotonen, dus ik heb het over voornamelijk onbewerkte, plantaardige voeding.

Voeding is méér dan een optelsom van vitamines

We denken vaak alleen aan vitamines en mineralen als we denken aan voeding, maar voeding is méér dan dat. Gezonde voeding is net als zonlicht een krachtige donor van lichtenergie. Hoe meer lichtenergie je lichaam kan opslaan uit zonlicht en voedsel, des te meer energie je lichaam heeft voor genezingsprocessen en hoe beter je immuunsysteem werkt.

Kwantumfysicus Erwin Schrödinger definieerde de kwaliteit van voeding als de mate waarin voeding op energetisch niveau ordening aanbrengt in het lichaam. Hij stelt dat de juiste voeding de entropie (neiging tot toenemende chaos) van het lichaam van de gebruiker kan verminderen.

Welke voeding bevat de meeste lichtenergie?

Alles wat uit de natuur komt is rijker aan biofotonen dan alle veredelde plantensoorten. Helaas zijn bijna alle voedingsmiddelen veredeld, om de opbrengst en houdbaarheid te vergroten. Van nature waren broccoli en bloemkool planten met piepkleine roosjes waar nauwelijks iets eetbaars aan zat. Veredeling heeft ervoor gezorgd dat deze kruisbloemige planten nu een lekker bordje vol groente opleveren. Kies waar het kan voor biologische producten en voor fruit dat in de zon heeft mogen rijpen.

Kies verse eieren van kippen die buiten hebben mogen lopen en zelf hun kostje bij elkaar hebben gescharreld. Kies biologisch vlees, dat zoveel mogelijk onbewerkt is, en verantwoord gevangen wilde vis.

Krijg je de kans, pluk dan wilde vruchten uit de natuur of ga straks in het voorjaar op zoek naar gezond onkruid zoals brandnetels, paardenbloemen, dovenetel, molsla of zevenblad. Zevenblad is dat hardnekkige onkruid in je tuin ja!

Hoeveel energie bevat voeding die uit een fabriek komt nog?

Het zal je duidelijk zijn dat alle voeding uit een fabriek is ontdaan van lichtenergie. Los van alle (chemische) toevoegingen ondergaat het allerlei bewerkingen zoals bevriezen, ontdooien, verhitten, drogen, concentreren, samenvoegen, homogeniseren, pasteuriseren, kristalliseren, stollen, verpakken, opslaan en transporteren. En misschien wordt het weer opnieuw ontdooid en verhit voordat het op jouw bord ligt. Wat er dan ook op jouw bord ligt: het bevat geen grammetje lichtenergie meer.

Is het een wonder dat zoveel mensen klagen dat ze moe zijn en er ook zoveel mensen ziek zijn? Als fabrieksvoedsel het hoofdbestanddeel is van wat er dagelijks op je bord ligt krijgt je lichaam geen levensenergie. Waar moet het dan zijn energie en zelfhelende vermogen vandaan halen?

Verse sappen: de beste bron van verzadiging

Overal waar ik kan pleit ik voor het eten van vijf ons verse groenten en kruiden per dag. Sappen, soepen, salades en smoothies zijn prima manieren om veel groenten en een beetje fruit binnen te krijgen. De meest krachtige vorm van levensenergie is naar mijn ervaring een versgeperst groenten/fruitsapje.
Als ik voel dat mijn vitaliteit en gezondheid wat te wensen overlaat geef ik mijzelf enkele dagen achter elkaar een versgeperst sapje. Ik maak deze sappen zelf in mijn slowjuicer. Een slowjuicer is veel beter als het gaat om het behoud van levensenergie dan andere sapcentrifuges die met veel geweld het sap uit het product slaan. Ik drink dit sap dan gelijk op; hoe langer het blijft staan, hoe meer levensenergie eruit verdwijnt.

Een groot glas van dit sap langzaam en met aandacht opgedronken (het liefst buiten!) vult je alsof je een groot bord eten op hebt. Probeer het maar eens. Al je cellen voelen zich gevuld, wat een wonderlijk diep, verzadigd gevoel geeft. Binnen drie, vier dagen voel ik dan letterlijk mijn energie weer stromen en zet een opkomende verkoudheid meestal niet door. Klik hier voor mijn favoriete merken slowjuicers. 

Een andere manier om makkelijk en snel veel lichtenergie binnen te krijgen is het dagelijks gebruik van de algen chlorella en spirulina. Beiden bevatten een hoge concentratie biofotonen en hebben daarbij nog vele andere voordelen. Ik kies bij voorkeur een mix van beiden. Een goede kwaliteit  spirulina en chlorella vind je hier. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Elly
Door

Elly

op 16 October 2015

Heb dit stukje met veel plezier gelezen!

anneke
Door

anneke

op 17 October 2015

Dank je Marjolein, mooi..mag ik ter aanvulling nog opmerken dat licht ook van binnenuit via meditatie en visualisatie kan worden vergroot? In mijn werk gebruik ik dat en Reiki om ook via deze weg licht te vergroten. Liefs, Anneke.

petra
Door

petra

op 17 October 2015

via laser fotonentherapie kan je licht aan de cellen toevoegen. ik heb daar een positief resultaat mee behaald maar je moet deze 'dure' behandelingen wel voortzetten voor blijvend resultaat.

Katrien
Door

Katrien

op 17 October 2015

Dag Marjolein, ik lees graag je nieuwsbrieven. Deze over zonlicht en voeding zou me veel energie moeten geven. Wij zijn vanwege mijn chronische ziekte ME naar het zuiden van Spanje verhuisd in de hoop meer energie te krijgen. We leven zo goed als buiten. Alhoewel ik bijna dagelijks een ferm zonnebad neem en zeer gezond eet, krijg ik helaas niet meer energie. Mijn cellen komen blijkbaar niet goed overeen met elkaar. Ik ben al meer dan 50 jaar ziek en ik heb zowat van alles geprobeerd, helaas allemaal zonder verbetering. Door de tijd en de leeftijd ga ik jammer genoeg verder achteruit. Ik eet geen gluten, lactose, witte suiker, soja, bananen,eieren, tomaten, paprika, kiwi en alcohol wegens intoleranties. En ook zeer weinig koolhydraten omdat ik de juiste voedselcombinatie maak. Dus voor mij enkel veel fruit, massaal verse groenten, soep, vlees en vis. Of linzen, kikkererwten en veel noten. Verder één stukje zwarte chocolade per dag met bio rietsuiker. Ik mediteer ook iedere namiddag. Ik zou echt niet weten wat ik nog meer kan doen. Mentaal zit het wel goed, ik hoop iedere dag om 's morgens met meer energie wakker te worden en ik geloof er sterk in dat het wel eens gaat lukken om wat te kunnen zien en te genieten van mijn leven. Liefs Katrien

Margreet
Door

Margreet

op 1 December 2015

Laatst heb ik een heel artikel gelezen over de ziekte van Lyme, en dat er heel veel verschijningsvormen van zijn die vaak worden aangezien voor een andere ziekte, en dat men dan een bijbehorende behandeling krijgt, die dan dus niet helpt. Wellicht een idee om daarnaar onderzoek te laten doen? Helaas weet ik niet meer waar ik het artikel heb gelezen.

Monique Wanders, Vught
Door

Monique Wanders, Vught

op 18 October 2015

Wauw Marjolein, Chapeau! Wat heb jij dat mooi en toegankelijk beschreven. Omdat ik therapeut ben en met biofotonen werk weet ik dat het best moeilijk is om ‘biofotonen’ helder te verwoorden. Ik ben zo vrij om er nog een klein stukje meer over te vertellen. Biofotonen zijn belangrijke lichtfrequenties oftewel lichtdeeltje die elektronisch geladen zijn en informatie verwerken. Gezondheid is een dynamisch evenwicht en dus altijd in beweging. Zeker kun je met voeding die gegroeid is aan het zonlicht wonderen verrichten voor je lichaam. Maar wat als je bijvoorbeeld aan chronische klachten lijdt als de ziekte van Crohn of Coeliaki. Een biofotonen behandeling gaat uit van het principe dat alles energie is en dus alles zijn eigen specifieke frequentie of trilling heeft. Zo heeft ook de ziekte van Crohn zijn eigen specifieke trilling. Deze energie kunnen wij meten, stimuleren èn corrigeren met behulp van een biofotonen-biofeedback instrument, de Chiren. Dus we meten met behulp van elektro-acupunctuur en behandelen met biofotonen oftewel licht. Wij richten ons niet op symptoombestrijding maar op het vinden en wegnemen van de oorzaken van de verstoring en het stimuleren van het immuunsysteem zodat ons zelfhelend vermogen ons lichaam zelf weer in balans kan brengen. Zoals Marjolein al zei: Je bent een wezen van licht … en zo is licht dus een essentiële factor om te helen. Energieke lichtgroet, Monique Wanders, Vught

Marjolein Dubbers
Els
Door

Els

op 27 October 2015

Beste Marjolein,ik lees regelmatig jouw artikelen met belangstelling, maar alles wat je ermee gaat doen zal zich pas zetten en resultaat geven als jezelf en en dat geldt voor elk mens, als je alle angsten durft te overstijgen en dus los te laten. Dan zul je ook ervaren dat elk mens inderdaad uit licht bestaat en dat is precies het punt van al het zoeken naar"hoe kan ik mijzelf beter voelen etc.", en daarnaast al het verkeerde voedsel wat te krijgen is. Kook gewoon elke dag vers en koop het in bij de groentenman of bij de boer. Dat heb ik heel mijn leven gedaan en daarmee blijf je de energie op peil houden Plus het bovenstaande, als je het niet alleen kunt zoek dan even hulp, maar maak nergens een systeem van. Want daar is de mens ook zeer goed in. groetjes Els

Karin-Marijke
Mabelle
Door

Mabelle

op 6 April 2016

Marjolein ,wat heb ik al veel geleerd via jouw artikelen ,helder en duidelijk ,nu nog naleven ,etiketten lezen ,bewust inkopen doen ,enz , bedankt .

Reactie plaatsen