Blader door het boek

Het boek Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas ligt op 13 december in de winkel. Wil je al weten hoe het eruit ziet? Neem dan een kijkje en klik op de video.

Al jaren lees ik trouw de inspirerende blogs van Marjolein. Als geen ander kan zij moeilijke onderwerpen in de essentie samenvatten en helder opschrijven. Marjolein heeft in dit boek beschreven hoe je vat kunt krijgen op de zaken die je hormonen en je gezondheid beïnvloeden, zowel positief als negatief. En zoals we dat van haar gewend zijn geeft ze veel praktische tips.

-Barbara Havenith- Gynaecologe en vrouwenarts

Heb jij mooie dromen voor jouw toekomst maar ontbreekt het jou aan de energie om ze te realiseren?

Neem jij genoegen met een baan waar je eigenlijk geen zin meer in hebt? Blijf jij hangen in vriendschappen en relaties die je niet meer voeden maar juist uitputten? Of ontbreekt het jou aan inspirerende doelen in je leven? En komt dit alles omdat je te weinig energie hebt om de nodige stappen te zetten om dit te veranderen? Geloof me, dit kan echt anders!

Enkele jaren geleden kwam ik in een burn-out terecht. Mijn zoektocht naar meer energie bracht me op het pad van mijn hormonen. Mijn hormonen bleken uit balans te zijn maar gelukkig bleek ik daar zelf veel meer invloed op te hebben dan dat ik dacht. Simpelweg door het veranderen van mijn voeding en wat aanpassingen in mijn leefstijl kreeg ik mijn energie en gezondheid snel weer terug. Zelfs tot op een niveau dat ik niet eerder in mijn leven had gekend! Mijn slopende suikerverslaving, watten in mijn hoofd en –geen zin in bewegen- werden langzaam vervangen door moeiteloos gezond eten, mentale scherpte en een lichaam dat me smeekte om te gaan sporten. Langzaam kreeg ik weer uitdagende dromen voor mijn leven en inmiddels heb ik er al heel wat van gerealiseerd.

Mijn hormonen in balans brengen bleek een stuk makkelijker dan leven met hormonale chaos in mijn lijf. Ik zou alleen willen dat ik dit alles zoveel eerder in mijn leven had geweten! Vandaar dat ik dit boek voor jou heb geschreven.

Koop vandaag nog de eerste druk van dit boek en krijg mijn Masterclass Vitaliseer je Vochtbalans ter waarde van 57 euro kado!

EEN LICHAAM DAT TE ZWAAR IS, IS MEESTAL ONDERVOED

In deel 1 van mijn boek lees je wat de belangrijkste hormonen in jouw vrouwenlichaam zijn en hoe je slim met ze kunt samenwerken. Ik leg uit welke symptomen horen bij een bepaalde hormonale disbalans en geef je concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Veel vrouwen worstelen bij het ouder worden met hun gewicht. Diëten doen vrouwen meestal meer kwaad dan goed omdat ze een hormonale chaos in het lichaam veroorzaken. Blijvend afvallen is voor de meeste vrouwen geen kwestie van minder eten en meer bewegen, dat is onvoldoende. Je hormonen in balans brengen met je voeding is de enige oplossing.

EET JIJ VOEDSEL WAAR JE HONGERIG VAN WORDT ALS JE HET EET?

In deel 2 geef ik je de zeven richtingaanwijzers waarmee je, als een kompas, op weg kunt naar een leven vol met vitaliteit en gezondheid.

Ik leer je ook hoe je je voedingspatroon op een makkelijke manier kunt wijzigen want daar worstelen veel vrouwen mee. De verslavende werking van ons dagelijks voedsel, een onderschat probleem, komt hier uitgebreid aan bod. De supermarkten liggen vol met voedsel waar je hongerig van wordt als je het eet. In het boek leg ik uit hoe dit werkt en hoe jij los kunt komen uit de greep van verslavende voeding.

KOOP NU DE EERSTE DRUK EN KRIJG DE MASTERCLASS VOCHTBALANS KADO!

Voor snelle beslissers heb ik een waardevol kado klaarstaan. Als je de eerste druk van dit boek koopt dan vind je daarin een sticker met een unieke kortingscode. Met deze kortingscode krijg je mijn Masterclass Vochtbalans ter waarde van 57 euro kado! Samen met dit boek heb je dan alle tools in handen die je nodig hebt om je gezondheid en vitaliteit op een hoger plan te brengen.
Koop vandaag nog het boek in de voorverkoop zodat je er zeker van bent dat jij straks een eerste druk in handen krijgt met deze kortingscode. (Meer dan de helft van de eerste druk was in de eerste week al verkocht!)

BESTEL NU

GENIET VAN DE HEERLIJKE EN MAKKELIJK TE MAKEN RECEPTEN

Natuurlijk deel ik in dit boek mijn favoriete recepten met je. Ik zeg altijd: “je kunt niet weten wat échte voeding voor je kan betekenen als je het niet zelf gaat ervaren”. Lezen erover is niet voldoende. Daarom verleid ik je met de lekkerste, gezondste én makkelijkste recepten die ik ken om de keuken in te gaan.

Wat denk je van een salade met tamari-paranoten, knapperige bloemkoolpizza, kurkumamelk, snelle blauwe bessen jam, kruidige maaltijdsoep of mokkabonbons bij de thee?

HET GEHEIM VAN GEZOND EN VITAAL OUDER WORDEN

Er zijn weinig dingen in mijn leven die zo belangrijk voor me zijn als mijn energieniveau. Dankzij dit hoge niveau voel ik me veel beter en vrolijker en krijg ik veel meer gedaan zonder al teveel moeite. Voeding, beweging en ontspanning spelen hierbij een belangrijke rol. Maar er is nog een element dat me helpt bij het gezond en vitaal ouder worden en dat is de bereidheid tot verandering. In mijn boek vertel ik je er graag meer over.

HET VOEDINGKOMPAS IS
ER OOK ONLINE

Ik hoop dat het boek je al volop gezondheid en vitaliteit gaat opleveren. Ik weet echter dat veel vrouwen behoefte hebben aan meer begeleiding bij het veranderen van hun voedingspatroon en leefstijl. Voor hen heb ik het VOEDINGSKOMPAS ONLINE ontwikkelt.
In acht weken neem ik je bij de hand en zetten we samen stappen op weg naar meer energie en gezondheid. Wil je hier meer over weten laat dan je emailadres achter dan informeer ik je als we weer met een nieuwe groep van start gaan.

Aanbevelingen voor het
Energieke Vrouwen VoedingsKompas


“De vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron en het mannelijke hormoon testosteron vormen samen een complex geheel dat van het leven van een vrouw een feestje, maar ook een drama kan maken. Ben je overgeleverd aan je hormonen? Zeker niet, want je hebt zelf zeer veel invloed op je hormonen, dat is dus goed nieuws. Hoe je dit precies kunt doen legt Marjolein op een duidelijke, praktische en zeer inspirerende manier uit in dit boek. Lees dit boek en je zult je hormonen beter begrijpen, zodat je vrienden voor het leven wordt met deze fantastische stofjes!”

Ralph Moorman Gezondheidscoach en auteur van o.a. De hormoonfactor en Hormoonbalans voor vrouwen


Vanuit mijn praktijk als gynaecoloog en vrouwenarts weet ik dat heel veel vrouwen kampen met problemen die de werking en samenwerking van hun hormonen betreffen. Al jaren lees ik trouw de inspirerende blogs van Marjolein. Als geen ander kan zij moeilijke onderwerpen in de essentie samenvatten en helder opschrijven. Marjolein heeft in dit boek beschreven hoe je vat kunt krijgen op de zaken die je hormonen en je gezondheid beïnvloeden, zowel positief als negatief. En zoals we dat van haar gewend zijn geeft ze ook veel praktische tips: Hoe ga je flexibel om met stress? Hoe vermijd je hormoonverstoorders zo veel mogelijk? Hoe zet je als werkende vrouw op een snelle manier lekkere en gezonde voeding op tafel?

Dit boek is dé handleiding voor elke vrouw om grip op haar hormonen te krijgen en te houden.”

Barbara Havenith, gynaecoloog, vrouwenarts, oprichtster van de Vrouwenpoli Boxmeer, auteur van Hormoonbalans voor vrouwen.


In ons dagelijks leven maken we veelvuldig gebruik van ingesleten patronen en gewoontes. Zolang we niks merken, blijven we op dezelfde voet doorgaan. Soms kunnen bepaalde gewoontes ons niet direct ziek maken, maar op de lange termijn wel. Het gaat dan goed, totdat de grens is bereikt. Het lichaam geeft dan een duidelijk signaal waar je niet omheen kunt. Marjolein is dit ook overkomen in de vorm van een burnout. Gelukkig heeft ze de kracht gevonden om de oorzaken in kaart te brengen. We weten dat vrouwen hormonale wezens zijn, maar hoe zorg je nu goed voor je hormonen? Ik ben blij dat Marjolein haar visie deelt met een grote groep vrouwen via haar website, waardoor deze kennis beschikbaar komt en velen hun voordeel hiermee kunnen doen. Ik was helemaal verrast toen ik dit boek onder ogen kreeg. Een complete handleiding zodat je leert te zorgen voor je lijf met daarin het hormonale spel. Op school wordt niks geleerd over de relatie tussen voeding en de hormonen. Wat mij betreft is dit boek de missing link en een must read!

Jurgen‘Een vrouwenlijf is een fascinerend wonderbaarlijk ecosysteem. Veel vrouwen hebben last van klachten - ik noem ze liever signalen - omdat er geen kennis is wat er zich precies onder de huid afspeelt. Maar gelukkig hebben we Marjolein. Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is een essentiële handleiding om jezelf beter te begrijpen en geeft veel handvatten om jezelf volgens de natuurwetten te versterken. Een aanrader voor iedere vrouw die bewuster, gezonder en sterker wil worden!’

drs. Richard de Leth

Auteur bestsellers OERsterk | oersterk.nu