Verander je voeding. Verander je hormonen. Verander je leven. Wil jij weten hoe?
Lees meer

Page content

Waarom maagzuur goed voor je is | JV Wright en L Lenard

brandend maagzuurIn 2011 gebruikten maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders maagzuurremmers. De laatste tijd gaan er echter steeds méér geluiden op dat het gebruik van maagzuurremmers, die tegenwoordig zelfs bij tankstations te verkrijgen zijn, meer kwaad doen dan goed.

In tegenstelling tot wat er lang is verteld, lijken symptomen van brandend maagzuur, een slechte spijsvertering of een ontstoken slokdarm niet het gevolg van een teveel aan maagzuur. Heel dikwijls is het juist een tekort een maagzuur. Het gebruik van maagzuurremmers maakt het probleem dan juist erger, alhoewel de symptomen tijdelijk lijken te verminderen. Hoe dit kan en hoe je brandend maagzuur op een natuurlijke manier kunt behandelen wordt uitgebreid beschreven in dit boek.

Dit boek beschrijft ook wat de gevolgen kunnen zijn als je te lang te weinig maagzuur aanmaakt. Dit is dus wat er gebeurt als je te lang maagzuurremmers gebruikt. Veel mensen brengen gezondheidsproblemen die op den duur ontstaan niet in verband met het gebruik van hun maagzuurremmers. Hun artsen helaas vaak ook niet.

Dr. J. Wright is medisch directeur van de Tahoma kliniek in Renton in de VS.

Gebruik jij al een tijdlang maagzuurremmers? Dan is dit boek echt een aanrader om te lezen. Er zijn veel gezondere middelen om van je symptomen af te komen.

Wil jij -Waarom maagzuur goed voor je is- lezen?

Het boek is uitgegeven door Succesboeken.nl, een kleine uitgever die veel gezondheidsboeken vertaald in het Nederlands. Ik draag ze een warm hart toe. Je kunt bij hen het boek Waarom maagzuur goed voor je is hier bestellen. Bestel je liever bij bol.com klik dan hier.

Heb jij dit boek al gelezen?

Laat dan hieronder je reactie achter. Dat is fijn voor anderen om te lezen. Dank je wel!

  Comment Section

  25 reacties op “Waarom maagzuur goed voor je is | JV Wright en L Lenard


  Door Karen op 23 mei 2015

  Ik heb, gelukkig, geen maagzuurremmers nodig en gebruik ook geen medicijnen. Heb wel een tijd maagzuurremmers nodig gehad, totdat ik me meer in voeding ging verdiepen. Ik kwam op de site van Weston Price en ben sole gaan gebruiken. Dit is een oplossing van keltisch zout in water, verhouding 1/3 – 2/3. Al het vocht in ons lichaam is zout en dit is een welkome aanvulling. 1 theelepel sole in een glas water, het liefs 2 maals daags. Zo ben ik van mijn maagzuur afgekomen. Zomers naar het strand neem ik een waterfles mee met wat sole, het is dan zelfs lekker, het smaakt niet zout.


  Door Brigitte op 6 maart 2015

  Ik heb nog nooit maagzuurremmers geslikt en ook nooit nodig gehad.
  Mijn man in het verleden wel, maar sinds wij gezond eten heeft hij er gelukkig ook geen last meer van.
  De tip van het gebruik van backing soda heb ik ook gelezen.
  Zeker het proberen waard. 😉


  Door Hetty op 12 november 2013

  Wie zou er toch baat bij hebben dat half Nederland (en de westerse wereld) aan de maagzuurremmers zit? 😉


  Door H.v.Duijker op 3 november 2013

  Door te weinig maagzuur heb ik nu vit B6 veel te hoog,waardoor ik nu polyneuropatie(tintelende voeten en handen en meer)heb.Ik ben benieuwd hoeveel mensen dit hebben en of de p.n.patie nog over gaat na verloop van tijd


  Door Ine Gielen op 27 september 2013

  Ik kom uit een familie waar maagklachten nu eenmaal erbij horen. Ik weet niet beter of mijn moeder had het. Mijn broers en zus en nu ook mijn kinderen hebben er last van. Inclusief mezelf. Dus mijn interesse in dit boek is heel groot. Kan ik het mooi doorgeven en hopelijk heel wat familieleden van hun klachten afhelpen.


  Door Jacolien op 27 september 2013

  Graag maak ik kans op dit boek om het aan mijn man te geven!!!!Hij slikt omezaprol maar kan hem niet overtuigen dat dat niet zo goed is voor hem, hopelijk helpt dit boek mij hierbij!


  Door Knilleske op 26 september 2013

  Ben heel erg benieuwd naar dit boek! Ik gebruik al jaren maagzuurremmers en heb al verscheidene slokdarmontstekingen achter de rug, die vervolgens zijn bestreden met ranitidine. Kortgeleden een maagperforatie gehad en nu ben ik wel wat huiverig geworden voor het hele maag en maagzuurgebeuren…
  Dus ja, dit boek lijkt me wel wat!


  Door Alke op 26 september 2013

  Prachtig boek om in de salon te leggen en uit te lenen aan klanten die problemen hebben met maagzuur (tekort). Ik ken verschillende, en er zullen vast meer zijn die mij dat (nog) niet hebben verteld. Als het boek er ligt, is dat weer een mooie ingang om over gezond eten te praten:). Dus ja, ik zou graag meedoen met de verloting.


  Door Jeannette op 26 september 2013

  dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. ik slik al jaren omeprazol en ken iemand die door de omeprazol erg ziek is geworden en nu, na twee jaar nog steeds niet is hersteld. (ze heeft op de ic gelegen)…
  ik probeer wel eens een dag zonder, maar wordt dan vaak wakker met een mond vol maagzuur 🙁


  Door Lies op 26 september 2013

  Ik doe mee met deze actie voor mn schoonmoeder die echt al heel der leven lang last heeft van haar maag en darmen. Ook iedere keer die helicobakter nu krijgt ze binnenkort een darm onderzoek. Ook omdat er darmkanker in de familie zit.

  Dus zo dit boek echt een kado voor haar zijn.

  Lies


  Door Elsbeth Bakker op 26 september 2013

  Jarenlang slikte ik Ranitidine en Omeprazol (dit spul beviel mij heel slecht: opgezette enkels en ben ik snel mee gestopt). Ik had bovenbuik-klachten en brandende pijn in maag, last van andere organen bovenin. Sinds ik geheel gestopt ben met ’t eten / drinken van tarwe, melk (producten), suiker (en alcohol en koffie) ben ik helemaal af van mijn brandende pijn!!!
  Een orthomoleculaire arts en een diëtiste hebben mij op dat “spoor” gezet. Daarnaast gebruikte ik 3 maanden lang een hoge dosering vit. B12 en foliumzuur.
  Ik ben nog steeds op zoek om van deze toleranties af te komen, maar ’t resultaat tot nog toe, daar ben ik erg blij mee!!


  Door ella op 26 september 2013

  hallo, wat zou ik dit boek graag willen lezen en er dan achter komen waarom je van bepaalde voeding wel “het zuur” krijgt en van anderen weer niet. ik heb het dan wel over gezonde voeding hoor.
  lijkt me boeiend leesvoer voor mijn aankomende vakantie.
  groetjes ella vd feer


  Door Eva Last op 26 september 2013

  Zowel mijn man als ik gebruiken nu al de nodige jaren maagzuurremmers (voorgeschreven door huisarts). Ook wij zij zijn ar altijd vanuit gegaan dat we teveel maagzuur aanmaakten…Het feit dat de laatste tijd steeds meer ‘wetenschappelijk onderbouwde’ medische onderzoeken in opspraak komen baart ons zorgen. Herkomst van onderzoeken worden in twijfel getrokken, wetenschappers blijken hun conclusies uit hun duim te hebben gezogen. Tevens blijkt steeds vaker dat er te weinig gekeken wordt naar lange termijn gevolgen….Een kleine greep: Diana pil/ baarmoederhalsvaccinatie/ antidepressiva/ cholesterolverlagers/ paracetamol ….en noem maar op.
  In schril contrast met deze feiten blijft het verzet van de gevestigde medische orde tegen het gebruik van alternatieve geneeswijze bestaan. Ik vraag me dan ook af of deze vasthoudendheid te maken heeft met onwetendheid of eigenbelang (financieel gewin)…


  Door Jeannet op 26 september 2013

  Ik ben erg benieuwd naar de inhoud van dit boek want ik heb net via mijn huisarts Omeprasol gekregen om mijn slechte adem te bestrijden. Zij denkt dat deze vanuit m’n maag komt, iemand nog tips hiervoor 🙂


  Door B. op 5 september 2015

  Ja, ga vegetarisch eten. Dat heeft mijn man enorm geholpen. Hij is af van zijn slechte adem.


  Door Ynette op 26 september 2013

  In de praktijk kom ik vaak problemen tegen bij mensen met maagzuurklachten. Behalve een homeopathisch voorschrift om de balans te helpen herstellen, en ik zeer geïnteresseerd in wat er nog meer kan helpen!


  Door fokje op 26 september 2013

  het is inderdaad een feit dat je hoognodige B vitamines niet meer opgenomen worden, waardoor de spijsvertering slecht verloopt, je vitamines afnemen en je daardoor ook nog eens vergeetachtig wordt (B12 tekort) etc. ik zie in mijn gezondheidswinkel dit iedere dag voorbij komen, stoppen met die pillen dus!


  Door Ineke op 24 september 2013

  Ik ben vorige week op advies van m’n huisarts begonnen met omeprazol . Ik had met name in de nacht heel veel last van maagzuur en slokdarmverkramping. Ik kwam per toeval op deze site terecht door dat ik wat meer info wilde over hennepzaad. Complimenten over deze site wat een goede informatie . Ik ben n oktober jarig en ga het boek op m’n verlanglijst zetten.


  Door Mariska op 8 september 2013

  ik gebruik omeprazol, al een paar jaar! Dit boek maakt wel een wending in mijn leven. Ik had het advies dit altijd te blijven gebruiken, want anders… Het heeft immers geen bijwerkingen…
  Bedankt! Ik was er zelf nooit op gekomen om “eigenwijs” te zijn en te stoppen.


  Door Agnes molenaar op 7 september 2013

  Ik gebruik al 4 jaar omeprazol 40 mg. 2 X per dag mijn specialist zei dat ik dat mijn hele leven moet gebruiken. Ik heb een hernia in m’n slokdarm en al 2x de helicobacter bacterie gehad .heb toch heel veel last van mijn maag en darmen obstipatie , en diarree afwisselend ik weet ook niet meer wat ik moet doen,ik ben 66 jr. Heb nu steeds hele heftige opvliegers die vaak wel ’n uur duren dan blijft mijn hele lichaam drijfnat , en voelt mijn huid heel koud aan .ik heb ook gelezen dat door de maagzuurrem. Je vitaminen B 12 afneemt


  Door Thalma Wolthuis op 7 september 2013

  Ik slik ook al jaren ranitidine als maagbescherming tegen de medicijnen tegen R.A. Wil graag van alle oep af en ben dus begonnen met andere voeding. Geen gluten en weinig nachtschade producten. Heb het idee dat het rustiger is in mn lijf. Nu nog alle medicijnen over boord. MAAR het meest bang ben ik voor dat brandende gevoel als ik geen ranitidine meer ga slikken. Dus wat moet ik dat doen? Dat wil ik graag weten. Dus ben heel geinteresseerd in dit boek.


  Door Marjolein Dubbers op 9 september 2013

  Ik heb al zoveel klanten gehad die uit zichzelf stopten met maagzuurremmers doordat ze gingen eten conform de aanbevelingen in Eet meer Energie en ze niet meer nodig hadden. Probeer het gewoon. Bouw het rustig af zo nodig. Gebruik de tips in mijn blog. Het kan echt!


  Door C Sibrandi op 4 december 2013

  Dag
  Heb 6 jaar paroxetine geslikt zonder maagbeschermer,nu geen paroxetine meer,maar nog altijd die maagpijn
  Wil het liefst iets op natuurbasis,slikte iberogast,maar helpt niet
  Wie weet nog iets op natuurlijke basis,wordt gek van de pijn
  gr C


  Door lilian op 3 september 2013

  hallo, aangezien ik al jaren medicijnen slik voor mijn middenrifbreuk en vaak maagzuur heb , ik slik ranitidine, en ik de laatste maanden erg bezig ben met mijn gezondheid overgang en natuurlijke medicijnen en goede voeding in verband met mijn artrose, ben ik erg geintereseerd in het boek, het boek eet je energie heb ik uit , alles zat erin geweldig boek , en helemaal super lief en top dat Marjolein dit gratis aanbied en met ons wil delen groet van lilian


  Door rose op 27 september 2013

  Hoi,
  Ik zag op de site van eet goed voel je goed dat je ook bakingsoda (geen bakpoeder) op kunt lossen 1 thee lepel (een echt lepeltje) in een glas water en dat neutraliseert ook het zuur en is niet schadelijk! zelfs voor zwangeren! dus wellicht is dat ook een idee!

  Plaats een reactie


  *