arrow_drop_up arrow_drop_down

Boekentip: De Poepdokter | Nienke Tode-Gottenbos

In vakanties worstelen veel mensen met obstipatie op vreemde toiletten in het buitenland. De Poepdokter is een geweldig leuk boek als je meer wilt leren over je eigen spijsvertering. 

Darmfloratherapeuten vragen naar je poep, inderdaad

De poepdokter kopieNienke is geen arts maar darmfloratherapeut en heeft zich gespecialiseerd in ziektes die een oorsprong hebben in de darmen. Ik ben ervan overtuigd dat ze hier meer van weet dan de meeste huisartsen dus een bezoek aan een darmfloratherapeut is niet zo’n slecht idee als je worstelt met je spijsvertering. Je kunt natuurlijk ook beginnen met het lezen van dit boek. Het leest erg makkelijk en Nienke schrijft op een humoristische manier waardoor ze je goed bij de ‘les’ houdt. Het boek staat vol met tips en weetjes waar je gelijk mee aan de slag kunt en je krijgt diverse heerlijke recepten waar je darmflora blij mee is. Ik kan je dit boek van harte aanbevelen.

De highlights

Wat highlights uit de zeven hoofdstukken die het boek telt:

1. Vertering van mond tot kont

Slik jij regelmatig iets tegen brandend maagzuur dan is het zeker belangrijk om te lezen wat Nienke hierover schrijft. De kans is namelijk heel groot dat je geen last hebt van te veel maar te weinig maagzuur en dat je met het slikken van maagzuurremmers de situatie op de langere termijn alleen maar erger maakt. Maagzuurremmers geven op korte termijn even verlichting maar maken het probleem alleen maar groter. Maagzuur is niet je vijand maar je vriend. Lees dus de uitleg plus de tips van Nienke over wat je zelf kunt doen om dit op te lossen.

2. Je darmflora

Dit hoofdstuk staat vol met leuke weetjes en tips. Wist je dat je darmflora wel 2 to 3 kilo kan wegen en dat jouw darmflora net zo uniek is als je vingerafdruk? En dat de bacteriën uit probiotica niet in je darmen blijven wonen maar alleen tijdelijk je darmmilieu komen verbeteren? Natuurlijk staan hier ook de tips hoe je zelf kunt zorgen voor een gezond darmmilieu.

3. Wat je darmflora allemaal voor je doet

Wat me in dit hoofdstuk aansprak was de observatie van Nienke dat zovéél mensen genoegen nemen met een matige gezondheid en gewoon niet meer weten wat écht gezond is! Dat herken ik met mijn eigen klanten. We zijn vaak zó gewend aan kwalen en kleine klachten dat we denken dat ze bij ons horen en normaal zijn. Dat zijn ze niet en ik onderstreep dit van harte. Leg de meetlat wat je gezondheid betreft hoog, want de kwaliteit van je leven is ervan afhankelijk en niemand wil een leven dat “mwah” is. Toch?  Verder is dit het hoofdstuk dat je zeker moet lezen als je last hebt van opgeblazen gevoel en veel lucht in je darmen.

4. Gooi die rotzooi uit je dieet!

Ik citeer: “Bacteriën hebben geen keuze: ze moeten eten wat jij ze voorschotelt. En in de jungle van je darmen geldt het recht van de sterkste: dat wat je te eten geeft groeit.”  Duidelijk taal. Dit is het hoofdstuk waar onderwerpen als suiker, koffie en alcohol aan bod komen. Oeps! Ook kan je hier uitgebreid lezen over gluten en zuivel en hun invloed op je darmen.

5. Hou je darmen gezond

Hier haalt Nienke genadeloos uit naar de probiotische yoghurtjes die goed zouden zijn voor je darmen. Nou nee dus. Lees in dit hoofdstuk alles over antibiotica, probiotica, prebiotica en medicijnen en je darmflora. Heel interessant!

6. Eten voor je darmflora

Hoe maak je je darmbacteriën gelukkig? Zorg voor veel v’s schrijft Nienke: variatie, voedingsstoffen, vocht, vezels en vetten. Een heerlijk hoofdstuk vol met gefermenteerde producten, kefir, gelatine en met als toetje het recept van een darmherstellende chocoladepudding!

7. Eerste hulp bij darmproblemen

Als je al lange tijd klachten hebt kan het goed zijn om hulp te zoeken. Waar vind je een goede darmtherapeut? Nienke geeft richtlijnen om je hierbij te helpen en ze helpt je op weg om zelf te kijken waar een mogelijk probleem vandaan komt. Tot slot hier nog veel tips rondom obstipatie.

Wil je De Poepdokter lezen?

Je kunt het bestellen Juglen Zwaan van aHealthylife, klik daarvoor hier. Wil je bestellen bij bol.com klik daarvoor hier.

Heb je De Poepdokter gelezen?

Laat dan hieronder je reactie achter. Dat is altijd leuk voor anderen om te lezen.

Carola

Door

Carola

op 26 August 2016

Klinkt interessant, ik loot graag mee.

Car

Door

Car

op 26 August 2016

Tjonge, lijkt me een leuk en leerzaam boek net zoals al de berichten van de Energieke Vrouwen Academie❤️

jolanda

Door

jolanda

op 26 August 2016

Heel interessant, duidelijk geschreven en lijkt mij heel leuk om dit boek te ontvangen! Ik hou mij van harte aanbevolen!

Josefien

Door

Josefien

op 26 August 2016

Wat ben ik nieuwsgierig naar dat boek ....en wat zou ik graag het willen winnen .

Kitty Kruisheer

Door

Kitty Kruisheer

op 26 August 2016

Ik loop al jaren te stoeien met mijn arme darmen en met de diagnose spastisch darm syndroom naar huis gestuurd. Na verwijdering van mijn galblaas stoei ik nu met twee soorten ontlasting ook nog! Benieuwd naar dit boek en ga t zeker kopen! Alle tips zijn welkom om mijn darmen happier te krijgen!

Kim

Door

Kim

op 26 August 2016

Dat zou ik graag eens willen lezen. Eens kijken of ik de darmen van ons gezin weer op gezonde manier op orde kan krijgen. En welke dingen ik onze dochter beter niet kan geven en welke dingen wel

Annelies van den Berg

Door

Annelies van den Berg

op 26 August 2016

Lijkt me een geweldig boek om mijn kennis van bacterieën etc. te vergroten! Als ik dit gelezen heb kan ik ze een poepie laten ruiken :-)

Tessa J

Door

Tessa J

op 26 August 2016

Lijkt mij een leuk en leerzaam boek! Ik heb mijn hele leven problemen gehad met mijn darmflora, door vitamine b12 is mijn leven aanzienlijk verbetert! De spijsvertering is een intressant onderwerp. Ik loot graag mee!

Yvonne Exterkate

Door

Yvonne Exterkate

op 26 August 2016

Omdat poep en poepen in huize Exterkate altijd een, meestal hilarische, topic is, dus helemaal leuk om hierover een boek te hebben.

Hanneke

Door

Hanneke

op 26 August 2016

Kijk, dat lijkt me een interessant onderwerp! Daar wil ik alles over weten. Meer informatie over het eigen lichaam leert me steeds een beetje meer wat ik wel en niet moet doen. Nou ja bijna dan want een kopje koffie op zijn tijd en een wijntjes vind ik wel lekker.

Marian Reiniers

Door

Marian Reiniers

op 26 August 2016

Nienkes schrijfstijl is altijd zeer humorvol maar tegelijkertijd zeer leerzaam en no-nonsense! Ik zou heel graag haar boek willen winnen.

Linda Farkas
Luus

Door

Luus

op 26 August 2016

Na De Mooie Voedselmachine gelezen te hebben wil ik deze ook heel graag lezen. Win ik hem niet dan koop ik hem zeker! Na jarenlang buik-darmklachten gehad te hebben ging er een wereld voor me open toen ik mijn leefstijl en voedingspatroon eens goed onder de loep had genomen. Dat gun ik iedereen! Zonnige groet!

José

Door

José

op 26 August 2016

In de 22 jaar dat ik onafgebroken chronische pijn en vermoeidheid heb, heeft nog Nooit een arts gevraagd hoe en wat ik eet (en of ik bijvoorbeeld een beetje fatsoenlijk slaap). Volgens mij een gemiste kans voor de medische wereld. Ik zou graag meer willen weten over de impact van iedere hap en slok op het complete systeem van gezondheid en welzijn, aangezien de relatie daartussen mij zonneklaar lijkt. Dat boek is dus van harte welkom in mijn boekenkast!

Simone Matthijs

Door

Simone Matthijs

op 26 August 2016

Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn oudste zus uit Engeland. Zij heeft een vertraagde schildklier en diabetes type 1. Ze heeft ook veel last van haar darmen, glutentest was negatief. Mijn zus is erg bezig met voeding en zoeken de naar een oorzaak van haar darmproblemen. Ze komt eind september bij mij logeren en ik zou het geweldig vinden om haar dit boek te kunnen geven.

Yolanda

Door

Yolanda

op 26 August 2016

Ja, lijkt me interessant. Ik kom graag voor een gratis exemplaar in aanmerking.

Erna

Door

Erna

op 26 August 2016

Sinds mijn 15e last van mijn darmen en sinds de geboorte van mijn kinderen last van overgewicht...verschillende dieeten gevolgd en wordt ook nu ik in de overgang zit alleen maar zwaarder...ben wel bezig met gezond eten maar mijn plofbuik blijf ik houden....en alle ongemakken die ik jehier zal besparen...ben heel benieuwd naar de oplossingen uit dit boek

Marije

Door

Marije

op 26 August 2016

Jaaa, dat boek wil ik lezen! Al jaren last van mijn darmen en heb er mee geleerd te leven... Maar diep van binnen weet ik ook wel dat het anders kan 😊

Linda Oppelaar

Door

Linda Oppelaar

op 26 August 2016

Dit boek staat al een tijd om mijn verlanglijst. Lijkt me super interessant!

An

Door

An

op 26 August 2016

Wow wat een leuke winactie. Nee ga niet teveel informatie delen. Ben de laatste maanden veel bezig met voeding (en daardoor de overtollige kilootjes aan het verliezen). Merk duidelijk verschil in mijn darmen etc. Maar merk dat ik soms nog buikkrampen heb etc...wil mij graag er meer in verdiepen.

D.van den Heiligenberg

Door

D.van den Heiligenberg

op 26 August 2016

Als ik zo goed zou kunnen poepen als mijn hond, zonder gene en mét groot gemak, zou ik me nóg gelukkiger voelen! Poepen is bevrijdend, betekent loslaten en lozen van (emotionele) balast!

Elly

Door

Elly

op 26 August 2016

Ben heel nieuwsgierig geworden naar dit boek

Sylvia

Door

Sylvia

op 26 August 2016

Mijn dochter heeft veel last van haar darmen, dus ik wil deze graag voor haar winnen.

Monique

Door

Monique

op 26 August 2016

Hallo ik ben Monique ik ben 49 en heb Spastisch Darm Syndroom een heel vervelende aandoeningen waar ik graag vanaf wil ik heb mijn voedings patroon al drastisch om gegooid ik ben veel meer groente en fruit gaan eten ik eet roomboter en cocos olie en ben minder koolhydraten gaan eten en eet geen voeding met geraffineerde suiker meer alleen nog bio honing en cocos palmsuiker dus ik ben volgens mij best goed bezig maar wil echt alles weten over de spijsvertering zodat ik zelf er voor kan zorgen dat ik mijn Spastisch Darm Syndroom zelf kan oplossen dus zou ik ontzettend graag het boek willen winnen alstublieft groetjes Monique

Bernadette van Klink

Door

Bernadette van Klink

op 26 August 2016

Hoi Marjolein, Helaas zie ik niet hoe je het boek kunt winnen, maar ik gok dat je een reactie wilt met waarom ik het boek graag zou winnen. Daar zijn 2 redenen voor. Allereerst begon ik in september met de opleiding Orthomoleculiaire voedingsleer en supplementen waarmee ik wil starten in het begeleiden van mensen. Zoals je al aangeeft, leer je over het de darmen weinig als arts en dat dat je leert gaat meer over ziekte/aandoeningen dan dat er voor nodig is om de darmen gezond te houden. Het boek zou een goede aanvulling zijn op mijn kennis. De 2de, meer persoonlijke, reden is dat mijn eigen darmen nog steeds niet goed werken na een dubbele antibioticakuur zo'n 5 jaar geleden. Misschien dat ik middels dit boek nieuwe inzichten optie over hoe dit komt met nieuwe ideeën dat ik er aan kan doen. Vriendelijke groet, Bernadette van Klink

Annet

Door

Annet

op 26 August 2016

Heel graag loot ik mee voor het: de poepdokter 😀 Hartelijke groeten Annet

Renee

Door

Renee

op 26 August 2016

Ik loot graag mee voor dit mooie boek

Ilse

Door

Ilse

op 26 August 2016

Yes please! Ik heb wel behoefte aan weer eens normaal naar de wc te kunnen, zonder in de stank van mijn voorganger te zitten ;) hier thuis moet het roer voor sommige gezinsleden namelijk wel om. Maar ja, eigenwijs, wat-de-boer-niet-kent en ik-lees-geen-boeken is hier op die personen wel van toepassing ;) Wellicht kan deze leuke dame met , wat ik hoorde, haar vlot geschreven boek daar verandering in brengen :)

Jacqueline

Door

Jacqueline

op 26 August 2016

Ik zou graag dit boek willen winnen. Hier een familiar probleem die ik graag onderbouwd op zou willen lossen. Zou dus zeer welkom zijn..

Colette Faber

Door

Colette Faber

op 26 August 2016

Geen vragen over wat je in je mond stopt en niets zeggen over wat je uitpoept...daar wil ik meer over weten!

Ooms Philo

Door

Ooms Philo

op 26 August 2016

Een darmherstellende chocoladepudding!!!!??! Nou, daarom alleen al zou ik het boek graag winnen 😄😄😄

Joke

Door

Joke

op 26 August 2016

Lijkt me een interessant boek! Ik voel me kerngezond, maar om heel eerlijk te zijn, is het op dat gebied nog wel een beetje mwah..... Met dit boek zou dat ook weer toppie! kunnen worden.

Luus

Door

Luus

op 26 August 2016

Na De Mooie Voedselmachine zou ik dit boek ook heel graag lezen! Niet winnen is iig zelf kopen! Na jarenlang buik-darmproblemen ging er een betere wereld voor me open nadat ik mijn leefstijl en voedingspatroon goed onder de loep had genomen. Dat gun ik iedereen! Zonnige groet, Luus

Monique

Door

Monique

op 26 August 2016

Ik wil heel graag dit boek winnen, kamp al jaren met overgewicht en heb de oorzaak nog niet kunnen vinden. Misschien kan dit boek me erbij helpen

Joke

Door

Joke

op 26 August 2016

Twee jaar geleden is het bevolkingssonderzoek naar darmkanker gestart in de hoop dat, door het opsturen van een klein poepmonster, darmkanker al in een vroeg stadium ontdekt wordt. Met dit boek kun je misschien zelfs dat voorstadium wel vóór zijn. Ik wil het wel graag hebben, al zul je waarschijnlijk tussen je 55ste en 75ste toch nog wel iedere twee jaar mee doen aan het volksonderzoek: (ik kan het niet laten, dit blogje te delen) https://jokezelf.nl/2014/08/14/geen-praatje-zo-rond-of-het-eindigt-met-stront/

Gerda

Door

Gerda

op 26 August 2016

Wil graag mee loten voor het boek de Poepdokter. Voor mijn studerende dochter. Want je hersenen zijn je darmen!!

Marloes

Door

Marloes

op 26 August 2016

De poepdokter staat op mijn wensenlijstje. Maar ik wilde geduldig wachten tot het eerste moment zich voor zou doen om het als cadeautje te kunnen vragen. Maar winnen zou natuurlijk ook fantastisch zijn!

Carla

Door

Carla

op 26 August 2016

Lijkt mij heel interessant. Door mijn trage schildklier wisselt mijn stoelgang. Ik kan wel wat leuke tips en ideetjes gebruiken. Lijkt mij leuk.

magda linmans

Door

magda linmans

op 26 August 2016

hey marjolein is een zeer interesante blogs zou graag meer weten over de werking van de dramen onze hele gezondheid hangt daar van af groetjes magda

Corine Fuchs

Door

Corine Fuchs

op 26 August 2016

Ik woon op de Lofoten-eilanden in het noorden van Noorwegen waar de gezondheid van mensen heel slecht is en zij geen bewustzijn hebben over een gezonde leefstijl. Ik heb veel met deze klachten te maken in mijn praktijk waar ik werk als Shiatsutherapeut. Het boek zou een mooie aanvulling zijn -ook voor mezelf- om mijn clienten adviezen te kunnen geven naar een gezonder leven !

Wendy de Jong

Door

Wendy de Jong

op 26 August 2016

Ik heb het boek uit de bibliotheek geleend en in een poep en een zucht uitgelezen. Inmiddels is het boek weer terug gebracht, maar heb al een paar keer gehad dat ik nog wat dingen na wou zoeken. Helder geschreven, vol humor en na het lezen kauw je je eten nog net iets langer, gewoon voor de zekerheid.

Carolien van hattem

Door

Carolien van hattem

op 26 August 2016

Ik zou heel graag mee loten zodat ik het boek zelf kan lezen!

Anneke Smit-Koel

Door

Anneke Smit-Koel

op 26 August 2016

Goedemiddag beste mensen, Een heel interessant boek! Ik ben op dit moment druk bezig met een cursus gewichtsconsulente en daarnaast een weeggroep op aan het richten met als uitgangspunt "weet wat je eet zonder dieet" met eerlijke voeding. Daar wil ik elke week een thema bij behandelen en lectuur ter inzage aanbieden waar dit boek een belangrijke bijdrage aan zou leveren. Vriendelijke groet, Anneke Smit

Anouk

Door

Anouk

op 26 August 2016

Oh wat zou ik graag dit boek willen winnen! Ik ben al jaren aan het worstelen met m'n darmen (de details zal ik jullie besparen...) en sinds een maand ben ik gestopt met het eten van brood en drastisch geminderd met suiker. Het effect verbluffend! Ik zou graag nog meer handvatten krijgen om deze gezonde weg te blijven volgen!!

Floor

Door

Floor

op 26 August 2016

Toch grappig, hoe meer je erover leest, hoe interessanter het wordt. Voorheen: zo snel mogelijk doorspoelen! Nu toch een achterom kijken en soms heel blij zijn met een mooi exemplaar :)

Helen

Door

Helen

op 26 August 2016

Alle tips voor een goede spijsvertering zijn heel welkom! Ik doe dan ook heel graag mee,wie niet waagt wie niet wint! Lieve groetjes

Ellen

Door

Ellen

op 26 August 2016

Wat een interessant boek moet dat zijn!

ilse

Door

ilse

op 26 August 2016

Lijkt me een heel interessant en lerzaam boek. Ik zou m graag winnen :)

Liesbeth

Door

Liesbeth

op 26 August 2016

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar dit boek. Heb tumoren in o.a. dunne darm en wil graag alle info die te krijgen is. Gr

Jetty

Door

Jetty

op 26 August 2016

Ik ben geen goede lezer (begrijpend lezen) en ik hoop dat de manier waarop Nienke schrijft over het onderwerp darmen voor mij een eyeopener kan worden met betrekking tot het zo prettig mogelijk leven met darmproblemen. 😀

Ann Van de Peer

Door

Ann Van de Peer

op 26 August 2016

Ik lot graag mee voor het boek. Ik ben er ondertussen wel van overtuigd hoe belangrijk een goede darmflora is ! En dat slechte darm werking dat oorzaak kan zijn van veel chronische aandoeningen. Dus hoe meer ik hiervan weet, des te leuker !

Yolanda

Door

Yolanda

op 26 August 2016

Graag geef ik miijn man een Poepdokterboek kado. Hij leest graag en poept slecht... Dus...als het ff kan..ja dan!

Yolanda

Door

Yolanda

op 26 August 2016

Graag geef ik mijn man een poepdokterboek kado. Hij leest graag en poept slecht.... Dus..als het ff kan, Ja dan! 😊

Tine van der Wiel ev Schalks

Door

Tine van der Wiel ev Schalks

op 26 August 2016

Moet dus wel een 'POEP-GOED' boek zijn😂😂😂👍🏼

Miranda

Door

Miranda

op 26 August 2016

Altijd op zoek naar informatie voor een gezonde leefstijl. Dit boek staat op m'n verlanglijstje!

carin

Door

carin

op 26 August 2016

Poep facineert me wel en ik wil er wel meer over weten . Dus ik loot graag mee voor een exemplaar

KLARA PEERBOOM

Door

KLARA PEERBOOM

op 26 August 2016

Ik zou dit boek graag willen winnen. Daar ik ook kamp met mijn spijsvertering en schildklier problemen en spierziekte waardoor bewegen óók moeilijker gaat. Dus daarom zou ik wel meer willen weten. En misschien kan ik straks ook weer normaal functioneren op dit vlak.

Nardie

Door

Nardie

op 26 August 2016

Wauw!! Dat is wat voor mij.. mijn darmen doen het zo slecht dus poepen is ook niet fijn😥

Henny

Door

Henny

op 26 August 2016

Lijkt mij erg interessant boek en kan ik ook weer doorgeven aan anderen!

Mb

Door

Mb

op 26 August 2016

Mijn bijna tienerdochter zal hier zo te lezen zeer bij gebaat zijn! Graag!!

Caroline

Door

Caroline

op 26 August 2016

Mijn moeder is bijna jarig en ik zou hiermee een groot plezier doen!

Daan

Door

Daan

op 26 August 2016

Voor mijn dochter 💞

Monique

Door

Monique

op 26 August 2016

Al jaren aan het stoeien met de invloed van voedsel op een opgezette buik. Al een eind op weg, maar .... het kan altijd beter!

Clara

Door

Clara

op 26 August 2016

Interessant! Ik loot graag mee!

Rosita Fassaert

Door

Rosita Fassaert

op 26 August 2016

Wilde het bestellen, maar een kadootje is altijd welkom.. Rosita.

Cathrien

Door

Cathrien

op 26 August 2016

Al ben je 65 en sinds je 60e pas weet dat de darmen de moter is van je lichaam. Het boek de poepdokter staat al heel lang op mijn verlanglijstje.

Gerdy

Door

Gerdy

op 26 August 2016

Mijn voorgangers hebben alles al gezegd. Aanvulling van mij is dat ik me altijd al verbaas over de onkunde van artsen over voeding in relatie tot het belangrijkste orgaan dat begint bij de mond en eindigt bij het poepgat. Last van maagzuur of opgeblazen gevoel in de darmen wordt meestal met medicijnen opgelost zonder vragen over je eetpatroon etc. Ik hoorde dat het eerste wat een dierenarts vraagt is "wat voor eten geef je je hond, paard of kat etc.. Verdient navolging bij artsen/specialisten. Daarom en omdat ik meer wil weten over poep in relatie tot gezondheid doe ik graag mee met de loting!

Suzanne

Door

Suzanne

op 26 August 2016

Door een bekende die Zentive heeft (darmspoekliniek) al veel te weet gekomen maar nog lang niet alles. Ik zie dit als een mooie uitbreiding van mijn kennis. Ik ding graag mee. Bedankt voor het leuke aanbod. Succes allemaal met meedingen.

A th molenaar

Door

A th molenaar

op 26 August 2016

Ik ben wel nieuwsgierig m'n dochter en ik hebben altijd last van onze darmen m'n dochter loopt sinds kort bij het A M C voor haar darmen ik loot graag mee

Bianca Oostveen

Door

Bianca Oostveen

op 26 August 2016

Ja, ook ik loot graag mee voor mijn dochter die Coeliakie heeft. Ik zou het boek dan meenemen naar de GeZondag op zondag, 4 september in Noordwijk om het boek door haar te laten signeren.

Petra Verlouw

Door

Petra Verlouw

op 26 August 2016

Wat ik ook eet of drink, ik heb nog nooit een normale stoelgang gehad. De dokter heeft hier ook niet bij kunnen helpen. Misschien heeft dit boek de gouden tip. Daarom loot ik graag mee. Groetjes Petra

Cindy

Door

Cindy

op 26 August 2016

Ja! Ook ik loot graag mee. Ik werk bij een patiëntenvereniging voor mensen met chronische darmaandoeninge. We zouden met dit boek veeeel mensen kunnen helpen/ verwijzen.

Trea de Vries

Door

Trea de Vries

op 26 August 2016

Staat idd op mijn verlanglijstje........

Petra

Door

Petra

op 26 August 2016

Darmherstellende chocoladepudding....lijkt me heerlijk!!

Josefa Moreno

Door

Josefa Moreno

op 26 August 2016

Hallo, ik ben me steeds meer gaan interesseren voor darmen omdat zij de graadmeter zijn van je gezondheid en omdat mijn vriend veel problemen heeft met z'n darmen. Hij gaat nu de medische molen in......ik loot graag mee misschien kan dit boek hem ook een handje helpen

Josje

Door

Josje

op 26 August 2016

Wat zou ik dit boek graag willen lezen, terwijl ik op de wc zit;)

Van der hoeven anita

Door

Van der hoeven anita

op 26 August 2016

Ik lees graag als ik poep . Dus heel graag loot ik mee😍😍

Tanja

Door

Tanja

op 26 August 2016

Ik zocht de oorzaak van chronische spierpijn en vermoeidheid (uiteraard) niet in mijn darmen. Na een zoektocht van 8 jaar weet ik nu dat ik, door een leaky gut, de auto-immuunziekte lupus (SLE) heb ontwikkeld. Aan het werk dus om die darmpjes te genezen!

hinke

Door

hinke

op 26 August 2016

Met interesse bovenstaande gelezen, ik loot graag mee!

Carine Aerts

Door

Carine Aerts

op 26 August 2016

Keutels, stopverf en diarree Daarom loot ik graag mee! 😜 Kan ik eindelijk leren wat en hoe En wordt mijn darmflora weer helemaal goe! 😊

Lieneke akkerman

Door

Lieneke akkerman

op 26 August 2016

Koning keizer admiraal....dat leerde ik al van mijn moeder. Graag win ik een boek over dit menselijke onderwerp

Carine Aerts

Door

Carine Aerts

op 26 August 2016

Ja ik loot graag mee Want ziek zijn valt niet mee. Als ik weet wat, waar, wanneer en hoe Komt het misschien weer helemaal goe 😊

Edith

Door

Edith

op 26 August 2016

Fantastisch een poeptherapeut! Ik ben heel benieuwd wat voor nieuwe inzichten dit boek kan opleveren. Is het echt nieuw of is het oude wijn in nieuwe vaten?

Leila Hamouti

Door

Leila Hamouti

op 26 August 2016

Fantastisch! Darmen interesseren mij sinds ik enkele jaren geleden de diagnose ADHD kreeg. Ik kreeg de bekende medicatie. Met bang en onzeker hart heb ik deze genomen. Een stemmetje bleef mij zeggen "het kan niet dat er steeds meer kinderen en volwassenen de diagnose krijgen". Een natuur arts vertelde mij welke link neurotransmitters en darmen met elkaar gemeen hebben. Omdat ik iemand ben die niet genoeg heeft van een kort antwoord, ben ik gaan lezen en zoeken naar antwoorden. Ik heb in grote lijnen heel veel veranderd in mijn voedingspatroon en dat van mijn gezin (niet altijd in dank). Ik merk hele grote verschillen. Daar ben ik blij om. Je zou mij gelukkig maken met het boek! Als anderen het boek verdienen wens ik ze veel lees en leesplezier! Bedankt voor je uiteenzetting alleszins!

Anna

Door

Anna

op 26 August 2016

Ik ben dol op poepverhalen!

Ina

Door

Ina

op 26 August 2016

Graag wil ik meeloten voor dit boek. Mijn man heeft een half jaar een stoma gehad, sinds dien is het ontlasting patroon veranderd.

C van poepbroeckhuysen

Door

C van poepbroeckhuysen

op 26 August 2016

Hopelijk op eetbaar papier geschreven? Ik zal het boek verslinden. Kortom: ik wil het gewoon hebben!

claudia

Door

claudia

op 26 August 2016

Pff, zou een eye-opener zijn, ik loot graag mee

Reactie plaatsen