Elke week een energietip ontvangen?
Ontvang mijn veel gelezen nieuwsbrief en ontdek mijn meest favoriete recepten.
Bestel nu mijn tweede boek!
Lees meer

Page content

Boekentip: De Poepdokter | Nienke Tode-Gottenbos

Boekentip: De Poepdokter | Nienke Tode-Gottenbos

In vakanties worstelen veel mensen met obstipatie op vreemde toiletten in het buitenland. De Poepdokter is een geweldig leuk boek als je meer wilt leren over je eigen spijsvertering. 

Darmfloratherapeuten vragen naar je poep, inderdaad

De poepdokter kopieNienke is geen arts maar darmfloratherapeut en heeft zich gespecialiseerd in ziektes die een oorsprong hebben in de darmen. Ik ben ervan overtuigd dat ze hier meer van weet dan de meeste huisartsen dus een bezoek aan een darmfloratherapeut is niet zo’n slecht idee als je worstelt met je spijsvertering. Je kunt natuurlijk ook beginnen met het lezen van dit boek. Het leest erg makkelijk en Nienke schrijft op een humoristische manier waardoor ze je goed bij de ‘les’ houdt. Het boek staat vol met tips en weetjes waar je gelijk mee aan de slag kunt en je krijgt diverse heerlijke recepten waar je darmflora blij mee is. Ik kan je dit boek van harte aanbevelen.

De highlights

Wat highlights uit de zeven hoofdstukken die het boek telt:

1. Vertering van mond tot kont

Slik jij regelmatig iets tegen brandend maagzuur dan is het zeker belangrijk om te lezen wat Nienke hierover schrijft. De kans is namelijk heel groot dat je geen last hebt van te veel maar te weinig maagzuur en dat je met het slikken van maagzuurremmers de situatie op de langere termijn alleen maar erger maakt. Maagzuurremmers geven op korte termijn even verlichting maar maken het probleem alleen maar groter. Maagzuur is niet je vijand maar je vriend. Lees dus de uitleg plus de tips van Nienke over wat je zelf kunt doen om dit op te lossen.

2. Je darmflora

Dit hoofdstuk staat vol met leuke weetjes en tips. Wist je dat je darmflora wel 2 to 3 kilo kan wegen en dat jouw darmflora net zo uniek is als je vingerafdruk? En dat de bacteriën uit probiotica niet in je darmen blijven wonen maar alleen tijdelijk je darmmilieu komen verbeteren? Natuurlijk staan hier ook de tips hoe je zelf kunt zorgen voor een gezond darmmilieu.

3. Wat je darmflora allemaal voor je doet

Wat me in dit hoofdstuk aansprak was de observatie van Nienke dat zovéél mensen genoegen nemen met een matige gezondheid en gewoon niet meer weten wat écht gezond is! Dat herken ik met mijn eigen klanten. We zijn vaak zó gewend aan kwalen en kleine klachten dat we denken dat ze bij ons horen en normaal zijn. Dat zijn ze niet en ik onderstreep dit van harte. Leg de meetlat wat je gezondheid betreft hoog, want de kwaliteit van je leven is ervan afhankelijk en niemand wil een leven dat “mwah” is. Toch?  Verder is dit het hoofdstuk dat je zeker moet lezen als je last hebt van opgeblazen gevoel en veel lucht in je darmen.

4. Gooi die rotzooi uit je dieet!

Ik citeer: “Bacteriën hebben geen keuze: ze moeten eten wat jij ze voorschotelt. En in de jungle van je darmen geldt het recht van de sterkste: dat wat je te eten geeft groeit.”  Duidelijk taal. Dit is het hoofdstuk waar onderwerpen als suiker, koffie en alcohol aan bod komen. Oeps! Ook kan je hier uitgebreid lezen over gluten en zuivel en hun invloed op je darmen.

5. Hou je darmen gezond

Hier haalt Nienke genadeloos uit naar de probiotische yoghurtjes die goed zouden zijn voor je darmen. Nou nee dus. Lees in dit hoofdstuk alles over antibiotica, probiotica, prebiotica en medicijnen en je darmflora. Heel interessant!

6. Eten voor je darmflora

Hoe maak je je darmbacteriën gelukkig? Zorg voor veel v’s schrijft Nienke: variatie, voedingsstoffen, vocht, vezels en vetten. Een heerlijk hoofdstuk vol met gefermenteerde producten, kefir, gelatine en met als toetje het recept van een darmherstellende chocoladepudding!

7. Eerste hulp bij darmproblemen

Als je al lange tijd klachten hebt kan het goed zijn om hulp te zoeken. Waar vind je een goede darmtherapeut? Nienke geeft richtlijnen om je hierbij te helpen en ze helpt je op weg om zelf te kijken waar een mogelijk probleem vandaan komt. Tot slot hier nog veel tips rondom obstipatie.

Wil je De Poepdokter lezen?

Je kunt het bestellen Juglen Zwaan van aHealthylife, klik daarvoor hier. Wil je bestellen bij bol.com klik daarvoor hier.

Heb je De Poepdokter gelezen?

Laat dan hieronder je reactie achter. Dat is altijd leuk voor anderen om te lezen.

Comment Section

477 reacties op “Boekentip: De Poepdokter | Nienke Tode-Gottenbos


Door Wemke op 26 september 2016

Zoooo, wat een gegadigden! Toch waag ik een kansje………


Door Erica op 17 september 2016

Ik loot graag mee. Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe informatie!


Door jo op 17 september 2016

Ik zou HEEEEEL graag dit boek winnen omdat ik mijn buik vol :'( heb van mijn darmproblemen!!!


Door Marga de Koning Kanon op 12 september 2016

De prijs van dit boek is niet te duur, maar iets winnen is altijd leuk. En ik ben erg benieuwd hoe ik mijn prikkelbare darm verder in toom kan houden.
Ik loot dus graag mee.


Door Antje op 11 september 2016

Nadat zowel mijn huisarts als ook de diëtiste geen raad meer weten waar mijn overgewicht ondanks vrij gezond eten en veel beweging vandaan komt, vind ik misschien in dit boek het antwoord?


Door Janine op 10 september 2016

Wat een heerlijk boek lijkt me dat!😉 Daar zullen m’n darmen heel erg blij mee zijn!


Door Janine op 10 september 2016

Ohh heerlijk zo’n boek!😉 Denk dat m’n darmen daar wel heel blij van gaan worden


Door Angela op 9 september 2016

Leuk woord, de poepdokter, ik kan mij er enorm mee associëren namelijk. Ik ben erg geïnteresseerd in poep. En voel en bestudeer dagelijks alle poep die dagelijks door de diverse bewoners in ons huishouden verwerkt wordt. Dan bedoel ik van de honden (buiten in de weer met controle van de inhoud van de opruimzakjes), katten (controle bij het scheppen van de bakken) en van mijn zoontje en mijzelf. Mijn zoontje en ik kennen wat ‘poepproblemen’ en bij de dieren heb ik geleerd dat als de poep verandert er opgelet moet worden. Een informatieve en interessante bezigheid! Ik ben dus ook oprecht geïnteresseerd in de informatie die dit boek te melden heeft.


Door Maria op 31 augustus 2016

Mijn shit deel ik niet graag, ben wel benieuwd naar gezonde shit…


Door Thea Pigmans op 31 augustus 2016

Hai
zou heel graag het boek willen hebben voor mijn man en zoon die elke morgen een half uur op de wc door brengen. En het is een leuk cadeau voor mezelf


Door Ingrid Wiegman op 31 augustus 2016

Ik loot graag mee….zie mezelf nog hollen in de hitte in Cambodja. Tijdens een rondreis door Thailand en Cambodja last van mijn darmen gehad. Normaal gesproken kan ik tijdens de vakantie niet naar ’t toilet, nou dáár was deze keer geen sprake van. Zelfs toiletten waar de ratten langs mijn voeten liepen….als de nood hoog genoeg is neem je zelfs dat voor lief. Het blijkt dat ik een bacterie in mijn darmen heb die er niet thuishoort. Maar volgens mijn huisarts is niets doen de beste optie omdat een antibioticakuur ook weer schade geeft. Het gaat nu best goed, soms nog wat heftige ontlasting….maar zou graag dit boek winnen, ik wil nl ook heel graag terug naar Thailand:-)


Door Joyce op 31 augustus 2016

Heb al jaren problemen met m’n stoelgang. Hoop dat het boek me verder kan helpen! Zou geweldig zijn.


Door CC op 31 augustus 2016

Ben bezig met het ultieme gevecht met mezelf. Ik raad anderen steeds aan om gezond te eten en dat gezond eten ook heel lekker kan zijn, zonder al te ingewikkelde handelingen. Maar……….. zelf ben ik nog steeds aan het “zondigen”. Wil ik niet meer. Dus ben nu stapje voor stapje de goede kant aan het opgaan. Dit boek zal me hierbij helpen, niet alleen voor mezelf maar ook voor de mensen in mijn omgeving. Ik zal hen gerichte antwoorden kunnen geven op hun vragen 😉


Door Lucie op 31 augustus 2016

Ik loot graag mee voor dit boek.
Ondanks 4 keer per week sporten en gezond eten, raak ik niet van mijn buikvet af. Gezondheid begint bij je darmen. Grote kans dat het mijn darmen en stofwisseling is dat afvallen blokkeert.


Door Ina op 30 augustus 2016

Heel graag zou ik dit boek willen winnen,ik heb mijn leefstijl radicaal omgegooid,en leef al zo goed mogelijk volgens het kleine A B C voor energieke vrouwen,van Marjolein Dubbels en ik voel me beter dan ooit mede dankzij haar bruikbare tips,en daardoor ook 42kilo lichter.
Nu is er nog een probleem wat ik nog niet onder controle krijg en dat is een enorme winderigheid.
Nu heb ik mij voor september opgegeven om yogalessen te gaan volgen,maar zie er toch wel een beetje tegenop om straks in de zonnevlekken stand (derde chakra) staat voor zelfvertrouwen,……. Een enorme scheet perongeluk laat, en dan de hele zaal misschien spontaan op z’n kop gaat staan.en weg mijn zelfvertrouwen.
Wel humor maar voor mij een enorm probleem,ik hoop dan ook dat ik iets leer van het boek zodat ik de scheetjes wat meer onder controle krijg.


Door Mirella op 15 september 2016

Wow, wat goed 42 kilo afgevallen! Knap van je. Echt een hele prestatie.


Door Jeannette op 30 augustus 2016

Ja graag!


Door Dorothea op 30 augustus 2016

Heel graag zou ik het boek willen lezen omdat ik denk dat er veel onwetendheid en onduidelijkheid is over wat goed en niet goed is voor je darmen en spijsvertering. Ben heel benieuwd!


Door Dorothea op 30 augustus 2016

Ik zou graag het boek willen lezen, omdat er nog veel onduidelijkheid is wat goed of slecht coor je spijsvertering en darmen is. Heel benieuwd!!


Door T. van Bragt op 30 augustus 2016

Mijn dochtertje kampt al heel haar leven met darmproblemen, broeken vol. Artsen, psychologen, therapeuten, homeopaten hebben hun licht erover laten schijnen. Toch tasten we in het duister. Nu gaat ze naar groep 8 met het hart in de schoenen en bang dat ze haar ‘ongelukjes’ ruiken. Gaat jouw boek haar helpen? Ik hoop het.


Door Norma op 29 augustus 2016

Ik wil ook mee loten. Ik merk dat wat ik eet van grote invloed is op mijn gezondheid. En stress slaat direct op mijn darmen, dat is mij zwakke plek. Ik wil daar graag meer over weten. Van kinds af aan al problemen met mij darmen.


Door Hanneke Hasselaar op 29 augustus 2016

Ik ben haast onverzadigbaar om steeds meer en meer en méér kennis te vergaren over gezondheid, darmen, voeding etc.!!! Dus dit boek hoort er gewoon bij. Het zoy ZEER welkom zijn bij mij.


Door Neeltje op 29 augustus 2016

Ik heb sinda 9 jaar colitus ulcerosa.Altijd bewust gegeten, maar over darmen wist ik niet veel.
Dit boek lijkt me zeer interessant


Door essie op 29 augustus 2016

ben telkens erg mijn best aan het doen om een darmperforatie te voorkomen; ik wil namelijk geen stoma!
ben al beetje op de goede weg; maar kan wel wat extra hulp gebruiken… heeeeeel graag win ik dit fijne boek… (en anders koop ik ‘m)!


Door Petra op 29 augustus 2016

‘Mam, ben jij een PROPPER of een VOUWER ?’ Dat werd het onderwerp aan tafel! Een hele openbaring, dat er ook nog een andere manier is om de laatste restjes poep in de pot te krijgen !
Zou dat nou ook nog iets over je zeggen, wanneer je een Propper of een Vouwer bent ?
Wat ben jij ?


Door Romy op 29 augustus 2016

Het lijkt mij geweldig om dit boek als leesvoer op het toilet neer te leggen, zodat iedereen die bij mij naar de wc gaat het kan lezen. En om mij zelf uiteraard te helpen. Ik loot dus graag mee.


Door Marinde op 29 augustus 2016

Ik doe het gewoon. Ik drop deze zo voor jullie neus. Zoals Ome Willem ooit eens tijdens een liedje zong: Lust je ook een broodje poep? https://www.youtube.com/watch?v=PRT1WejkViY NEEEEEEEE! hahaha 😀 Nou ik krijg al constipatie als ik er aan denk maar zou dolgraag dit boek willen lezen en dan mijn omgeving ermee besmeuren. ik heb nu al een lijstje in mijn hoofd van mensen aan wie ik de poepdokter zou willen uitlenen. Het zou voor iedereen namelijk goed zijn om ontlasting te zien als een metertje op het dashboard van je auto. Jaaaaaaa, ik schijt graag mee! Ik vertel nou eenmaal graag bullshit. Niet perse over shit, maar iemand zei mij: “I bet your ass is jealous of the amounts of shit that comes out of your mouth.” Ik poep bloemetjes zeg ik altijd. Niks bijzonders hoor, I’m an alien. Iedereen die dit leest, zullen we samen gewoon in opkomst komen tegen het poep-taboe? Wie dit boek wint, zorg ervoor dat je boek een doorgeefboek is. Let’s talk about shit shizzle! 😉


Door Pauline op 29 augustus 2016

graag voor mijn “glutenvrije” dochter met poepproblemen 🙂 !!!


Door Toosje op 29 augustus 2016

Ik zou dit boek graag winnen. Ik kom er steeds meer achter hoe groot de invloed van voeding is. Ik weet haast wel zeker dat ik met de tips weer een stapje verder kom in mijn zoektocht naar een betere en vooral gezondere ik.


Door Margreet Laurs op 29 augustus 2016

Voor een goede, malse poep kan ik het boek aanraden van Dr. Batmanghelidj: Water het goedkoopste medicijn, met als ondertitel ‘je bent niet ziek, je hebt dorst!’. Sinds ik het boek gelezen heb, mij aangeraden na een operatie, start ik direct uit bed met 2 grote glazen lauwwarm water. En ik voel mijn lijf jubelen: lekker! Door de dag blijf ik water drinken en ik voel me sindsdien fitter, wakkerder en heb een veel betere ontlasting; goeie massa en goeie kleur. Ik zie het direct in de pot als ik eens een dag wat minder gedronken heb. Dus dit is mijn tip: drink gedurende de dag 1,5 tot 2 liter water en voel je beter!


Door Eveline op 29 augustus 2016

Een handig boek. Ik ga het lezen zodat ik mijn zoon tips gaan geven.
Ik loop namelijk iedere ochtend 10 – 15 minuten te wachten tot hij klaar is op de wc.
Hij heeft last van obstipatie en veel buikpijn.


Door mieke op 29 augustus 2016

interessant ik loot graag mee


Door Brigitte op 29 augustus 2016

Dat boek kan ik goed gebruiken, dus ik wil graag een kansje maken.


Door Nadine op 29 augustus 2016

Het boek “de mooie voedselmachine” van Guilia Enders vond ik ook al zo interessant. Ik geloof in de eeuwenoude uitspraak “je bent wat je eet”. Graag zou ik dit boek winnen!


Door Anneleen op 29 augustus 2016

Wat een gaaf boek lijkt mij dit. Ik ga hem hoe dan ook kopen. Mocht ik hem winnen? Ik ken een meisje van 16, al jaren aan de maagzuurremmers en zakjes voor de ontlasting. Zo sneu, dat moet anders kunnen. Dan is dat boek dus voor haar.


Door Monique Fidder op 29 augustus 2016

Momenteel volg ik een uitgebreidt candida dieet om mijn darmen weer gezond te maken en om eindelijk na heel veel jaren tobben af te komen van veel hinderlijke maag-darm problemen zoals een opgezette buik en veel darmklachten. Dit boek zou voor mij een geweldige aanvulling zijn. Ik zou dit boek daarom ook heel graag willen winnen!


Door Magda op 29 augustus 2016

Ik wil graag meeloten om het boek te winnen.”De dood” schuilt in de darmen hoorde ik al eens. Dus kan ik beter mijn “gevoelige darmen” goed leren kennen en op orde zetten.


Door hellen op 29 augustus 2016

Ik zou graag het boek willen hebben om aan mijn schoondochter te geven die altijd ‘overhoop’ ligt met haar darmen! Misschien dat dit enig inzicht geeft….


Door Anna de Haan op 29 augustus 2016

Ik zou het graag winnen voor iemand die al zijn kennis en kunde belangeloos inzet om de gezondheid te verbeteren van de medemens.


Door Mieke op 29 augustus 2016

Erg geïnteresseerd in dit boek! Wil graag meeloten


Door floor op 29 augustus 2016

Zeker interessant voor mijn vader (76 jaar) en voor mijzelf.
Heel vaak horen we dat we erfelijk belast zijn…


Door Hanneke op 28 augustus 2016

Ik heb al 20 een chronische darmziekte waar ik veel last van heb vooral de laatste 2 jaar .medicijnen helpen niet meer en ben daarom overgegaan op een natuurarts met goed resultaat.sinsdien lees ik erg veel over de darmen en sta er versteld van wat een grote invloed de darm op je welzijn heeft. Ook heb ik veel aan de info die op EVA staat. Daar is ook al veel over geschreven.dank je wel daarvoor.ik zou het boek heel graag willen lezen


Door Yolanda op 28 augustus 2016

Marjolein, ik ben DE geschikte kandidaat om deze boek te ontvangen, te lezen en uit te proberen. Ik laat je zeker weten of het werkt😃


Door Alma Kalk op 28 augustus 2016

Ja, ik loot heel graag mee. Erg interessant onderwerp, gezondheid begint in de darmen!


Door Ineke op 28 augustus 2016

Ik loot mee omdat ik het boek cadeau wil doen aan mezelf


Door Lenie op 28 augustus 2016

Een zeer interresant boek, wat ik dan ook graag zou willen hebben voor mij en mijn dochters


Door Lenie op 28 augustus 2016

Een zeer interessant boek, wat ik dan ook graag zou willen hebben voor mij en mijn dochters!
Ik loot dus graag mee


Door Magda op 28 augustus 2016

alle informatie, tips en/of naslagwerken over wat de gezondheid en voeding aangaat zijn welkom dus waag ik mijn kans


Door Mara Ewalts op 28 augustus 2016

Probeer het boek al een maand te pakken te krijgen bij mijn bibliotheek. h
Het is steeds uitgeleend. Aangezien de darmen de tweede hersenen vormen die voor 90 % bepalen hoe je je voelt wil ik het boek heel graag hebben. Alle hulp is welkom om mijn darmbacteriën weer goed te krijgen na diverse antibiotica kuren.


Door Cindy op 28 augustus 2016

Alleen de titel van het boek al….Geweldig! Dat Nienke ‘haar boodschap’ helder en duidelijk maakt, heb ik eerder gehoord bij radio 538 Evers staat op. En jah… dat de poepdokter het met humor is opgeschreven verbaasd me niks. Ik kijk er naar uit om het te lezen om er ’n Gezonde Draai aan te geven.
Hartegroet, Cindy


Door Annet Witte op 28 augustus 2016

hoi, ik ben ook geïnteresseerd in het boek dus doe ook graag mee


Door Voetreflex op 28 augustus 2016

Door mijn werkzaamheden als voetreflex masseuse heb ik veel met darmklachten te maken. Door mijn studie weet ik er veel van. Darmen de hersenen van je lichaam. Ik leg mijn klanten veel uit maar zou het heel fijn vinden om het boek te mogen ontvangen zodat ik het uit kan lenen aan mijn klanten zodat ze meer inzicht krijgen.


Door Joyce op 28 augustus 2016

Ik heb al zo lang als ik mij kan herinneren problemen. Door de jaren heen regelmatig last van meerdere allergieen. Ook ben ik al jaren in de overgang.Ik zou heel graag dit boek willen winnen. groetjes Joyce


Door Margreet op 28 augustus 2016

Onze darmen : stront-eigen-wijs !
Ik leet graag nóg beter te luisteren naar mn darmen.
Wil graag meeloten voor dit boek,
Groet, Margreet


Door linda op 28 augustus 2016

zou de boek graag lezen ik loot mee


Door Carla op 28 augustus 2016

Ik doe ook graag mee met de loting! Ik ben al enige tijd bezig met het Voedingskompas. Merk wel verbetering, maar kom tot nu toe alleen maar aan! En ik denk dat dat inderdaad door een verstoring in mijn darmen is! Wil er graag meer over lezen.


Door Trudy Visser op 28 augustus 2016

Lijkt mij fantastisch om een exemplaar van “de Poepdokter” te ontvangen/winnen.
Onlangs zelf ontdekt hoeveel invloed datgene wat je eet heeft op het uiteindelijke rest product. Ik wil nog veel meer weten. Ik hoop dat in dit boek te lezen.
Mvrgr,


Door Annemieke op 28 augustus 2016

Ik heb een trage schildklier dus alles wat te maken heeft met de spijsvertering lees ik heel graag en ga graag aan de slag met de vele tips die in het boek staan van de poepdokter .


Door Marry Chin-Chan-sen op 28 augustus 2016

ik ben wijkverpleegkundige en wordt ook wel de poepzuster genoemd. Ik kan met nieuwe inzichten uit het boek veel mensen dienen; vooral de grote groep ouderen.


Door Roely van de Hoef op 28 augustus 2016

Lijkt me een zeer nuttig boek ; we hebben er allemaal me te maken……
Doe graag mee met de verloting.


Door Ellie op 28 augustus 2016

Súper! Als er al zoveel mee loten! Wil ik ook!!! 🌻


Door Anjo op 28 augustus 2016

Zou dit boek mijn redding zijn?? Ik loot graag mee.


Door Roely van de Hoef op 28 augustus 2016

Lijkt me een erg nuttig boek. Doe dan ook graag mee met de verloting: Niet geschoten is altijd mis…….


Door Joyce op 28 augustus 2016

Ik zou graag mee willen loten. Ik heb heel veel last van allergieën door een slecht werkende darmen.


Door Liesbeth op 28 augustus 2016

lijkt mij een zeer interessant boek. Ik loot graag mee!


Door Emilia op 28 augustus 2016

Ik heb al jaren een prikkelbare darm en mijn ontlasting wordt nu steeds onregelmatiger, daarom zou ik graag het boek willen winnen.


Door Thea op 28 augustus 2016

Zeer interessant, alles wat gezondheid bevordert is welkom!


Door Irith op 28 augustus 2016

M’n Osteopaat maakte me attent op een art bij MedicaPlus in Alblasserdam. Daar kreeg ik een soort scan en ging m’n poep en bloed naar PRO HEALTH een labaratorium waar dieper gekeken werd naar voedselintolleranties etc. in tegenstelling tot het onderzoek via mijn huisarts kwamen er daar 10 voedeltolleranties/allergieen naar voren en dat was eindelijk na jaren tobben met m’n darmen een opluchting. Door gevarieerder te eten en aanpassingen in mijn eetpatroon kan ik bijna overal weer tegen, krijg ik meer energie en zijn m’n darmen BLIJ!!!

Ik lees veel over voeding en alle uitwerking ervan op je lichaam.

Dus POEP NIEUWSGIERIG om nog meer hierover te lezen en te weten te komen!!!


Door Sandra op 28 augustus 2016

Na jaren van pre-en probiotiaca, voeding onder de loep nemen en andere therapieën,blijf ik sukkelen met spijsvertering en vermoeidheid. Dit boek kan wel eens de missing-link zijn.


Door Nelly Cornelissen op 28 augustus 2016

Super interessant klinkt het. Zou erg graag meeloten.


Door Barbara op 28 augustus 2016

Ja! Ik wil het boek ook graag opeten -eh- lezen. 🙂


Door Tati op 28 augustus 2016

Al m’n hele leven last van mijn darmen en nooit nam de dokter me aux sérieux , nu eindelijk eentje gevonden die verder kijkt dan zijn traditionele neus lang is en eerste wat ik na 44 jaar moest schrappen uit mijn voeding waren brood en alle aanverwante voedingsmiddelen die gluten bevatten en zuivel. Dit boek zou me dus nog wel eens een heel eind op de goede weg kunnen zetten 😀


Door Pam op 28 augustus 2016

Hoi, ik zou dit boek graag voor mijn vader winnen. Hij kampt al jaren met enorme maag-darm problemen en ik weet zeker dat dat voor een belangrijk deel door z’n voeding en levensstijl komt. Alleen neemt hij het van mij niet echt aan, maar ik heb goede hoop dat als het op papier geschreven staat, hij het een stuk serieuzer neemt!


Door Sylvia F op 28 augustus 2016

A must have, als ik het zo lees. Ik loot héél graag mee!
Fijne dag!


Door Bianca op 28 augustus 2016

Mijn dochter zegt gerust op een vol terras: ik moet poepen! Kinderen mogen dat, maar bij volwassenen is het vaak een taboe. De titel en de kaft van het boek is geniaal, ben reuze benieuwd naar de inhoud!


Door Roekoe Riksten op 28 augustus 2016

Sinds kort met gezond eten bezig en dit boek zou mij zeker goed op weg helpen. Ik loot graag mee


Door Jacky B op 28 augustus 2016

Na zo’n review word ik wel heel nieuwsgierig naar het boek. In mijn omgeving meegemaakt hoe verwoestend darmkanker kan zijn, dus ik wil er meer van weten.


Door Martine op 27 augustus 2016

Ben erg geïnteresserd in de werking van ons lichaam en de invloed van voeding. Wat er in gaat en war
Ben erg geïnteresserd inde werking van ons lichaam. Dus wat er ingaat en wat er uitkomt en dat op humoristische manier gebracht: Super! Ik loot graag mee.


Door Marjolein op 27 augustus 2016

Ben bezig met gezond eten oa met het bloedgroepdieet. Dit om mijn overgangsklachten te verminderen. Ik denk dat dit boek m’n nog meer op de goede weg kan helpen.


Door Jeanet op 27 augustus 2016

Lijkt me een waardevol boek. Want ondanks al het goede eten wat er aan de voorkant ingaat, blijven er nog steeds problemen met de uitgang. Dus tja…..


Door Hennie Douven op 27 augustus 2016

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat ik (mocht ik het boek ontvangen) de eerste die me daarna ‘poepie’ of ‘scheetje’ zal noemen, in geuren en kleuren uit ga leggen hoe de lange weg naar de uitgang makkelijk(er) gevonden kan worden……..


Door francis swaan op 27 augustus 2016

Bij het opzetten van een leerlijn Gezonde Leefstijl voor leerlingen in het Praktijkonderwijs is alle informatie welkom. Alleen de kaft al wekt de indruk dat de inhoud een taboedoorbrekend verhaal
brengt. Ik ben poepie nieuwsgierig.


Door Desiree op 27 augustus 2016

Graag zou ik dit boek lezen om meer te weten te komen vd spijsvertering en zo hopelijk mezelf te kunnen helpen met mijn colitus ulcerosa. Maar nog meer zou ik mijn kennis kunnen doorgeven in mijn praktijk van gewichtsconsulent. Zo kan 1 prachtig boek veel mensen bereiken en helpen met hun gezondheid. Energieker, vitaler en een betere gezondheid dat is mijn passie.


Door NicoLe Maijvis op 27 augustus 2016

20 september wordt ik eindelijk geopereerd Door een professor in het AMC ivm een enorme breuk waardoor een gedeelte van mijn maag in mijn slokdarm zit.ik slik dus al 15 jaar Nexium en daar wil en moet ik vanaf. Voel me al jaren inwendig gehandicapt….Dus na de operatie heb ik voldoende tijd om het boek te lezen, zodat ik daarna weer een gezonde darmflora op kan bouwen na al dat gif aan medicatie en operatie eindelijk en hopelijk weer kan genieten van een gezond inwendig lijf…. Kom maar op met het boek ik ben er klaar voor!


Door Carla op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee voor mijn
schoonzoon die altijd last heeft van zijn darmen. Ook al win ik niet dan ga ik het boek zeker aanschaffen.


Door Ank op 27 augustus 2016

Ik doe graag mee. Ik wil alles weten over poep ( en weet zelf al best veel) 🙂


Door Brigitte op 27 augustus 2016

Ben reuze benieuwd naar de inhoud van dit boek. Onderwerp dat veel mensen bezighoudt maar toch moeilijk bespreekbaar blijkt….


Door Loes van Opdorp op 27 augustus 2016

“Poep” is het grappigste woord dat mijn zoon van 4 kent. Altijd lachen, gieren, brullen. Ik ben zelf steeds bewuster met wat wij eten en vooral wat ik mijn zoons voorschotel, maar heb nog een hoop te leren. Met de weetjes uit het boek de poepdokter hoop ik ook mijn man te kunnen overtuigen over te stappen op een gezonder eetpatroon en wellicht valt er ook met mijn zoon nog wat te lachen 😉


Door Metta op 27 augustus 2016

Nou wat zou ik dat boek graag winnen! Na ruim 40 jaar veel buikpijn en aanverwante problemen en al zo veel er zelf aan te hebben gedaan…. Maar zo te lezen zouden nog veel meer mensen er baat bij hebben, dus het boek komt soieso goed te recht!


Door Leny op 27 augustus 2016

Ik ben er erg geïnteresseerd in. Eigenlijk moet ik zeggen: mijn darmen zijn erg geïnteresseerd om wat gezonder te worden. Bedankt.


Door Ivon op 27 augustus 2016

Ik denk ie voor mij echt heeeeel interessant is. Kwam ‘m al eerder tegen en wil’m voor mn aankomende vakantie 15 Sept “Graag” meenemen 😉


Door Carla op 27 augustus 2016

Het houdt mij erg bezig en zit over mijn spijsvertering te lezen terwijl ik op de wc zit.
Heel interessant en ik wil nog veeeeeel meer lezen over dit onderwerp dus ik loot mee!!!!


Door Yolande van Bilderbeek op 27 augustus 2016

De stukjes uit het boek die jij aangeeft, zijn inderdaad lekker te lezen, duidelijk ook voor de ‘leek’. Zelf heb ik mijn darmproblemen onder controle door o.a. een goede voeding en colonhydrotherapie, maar ik leer graag bij. En zo’n boek als deze kan ik mooi uitlenen aan anderen die ook hiermee hun voordeel kunnen doen. Goed dat je hieraan aandacht besteed!


Door Ingrid Beerends op 27 augustus 2016

Lijkt me heel tof om ingeloot te worden voor ‘De poepdokter’.
Poep beheerst, ik zal niet zeggen mijn hele leven’, maar toch wel een groot deel ervan, haha, écht! De chinezen zeggen ‘mijn buikhersenen!’Ik heb die term van ze overgenomen……


Door Ilse Fortuin op 27 augustus 2016

Hoi Marjolein,
Ik loot ook heel graag mee,zodat ik nog meer kennis op kan doen.


Door Janneke op 27 augustus 2016

Ja, ik wil!


Door Esmaralda op 27 augustus 2016

Leuke actie, lijkt mij een interessant boek. Een mooie aanvulling op mijn opleiding voor voedingsdeskundige. Ik doe dan ook graag mee aan de loting van het boek.


Door jolanda op 27 augustus 2016

ook ik hoop met dit duidelijke boek handvaten te krijgen voor mijn eeuwigdurende darmklachten en allergien;wat zal dat een verademing zijn!!!!


Door Mariëlle de Rijk op 27 augustus 2016

Wat mij treft is je opmerking dat zoveel mensen kwalen als normaal accepteren, alsof het bij ze hoort en er niks aan te doen is. Ik realiseerde me meteen dat ik zo iemand ben. Dit boek moet ik lezen dus…


Door Ilse op 27 augustus 2016

Leuke actie, ik doe graag mee!


Door Gerda op 27 augustus 2016

Wohwwww, wohwieieieie, kan t zo goed gebruiken omdat de mensen die bij mij komen niet meteen naar jou toe gaan en ik ze dan t boek kan laten zien!!!! Heeeel graag!!


Door Angelique op 27 augustus 2016

Na 9 jaar ben ik eindelijk van een candida overgrow af. Van huisarts naar gynaecoloog en uiteindelijk bij een natuurgeneeskundig arts ervan af gekomen door vooral suikers en koolhydraten te verminderen. Klachten als allergieën, intolleranties en opgeblazen buiken (alsof ik 5 maanden zwanger was), zijn verleden tijd. Ik ben heel erg geïnteresseerd in hoe belangrijk gezonde voeding is en ook hoe belangrijk het darmstelsel is.
Ik vind de mails die ik krijg altijd zeer interessant en heb al veel geleerd. Mijn dank hiervoor!


Door Mia op 27 augustus 2016

Goed dat er iemand op het idee kwam om al die tips voor een goede darmflora op papier te zetten , hopelijk kan ik er goede ideeën uit oppikken en gaat het goed komen met dat onderbuik gevoel .


Door Marja op 27 augustus 2016

Ik loot mee omdat ik in mijn familie ook tob zoals meerderen uit mijn familie, met obstipatie en darmklachten, ook darmkanker komt een aantal keren voor. Graag zou ik dit willen doorbreken en tips willen hebben over een goede darmflora.


Door Annelies op 27 augustus 2016

Ik zou ook graag in aanmerking komen. Al heel lang veel hoofdpijn, waarschijnlijk door teveel aan afvalstoffen terwijl ik heel gezond eet. Zelfs een week detoneren gedaan en geen verschil. Eet al tarwevrij en suikervrij en weinig coffeine. Val ook niet af. Ben dus benieuwd naar alle tips van de poepdokter.


Door Tonny Versteeg op 27 augustus 2016

Graag wil ik meedoen aan de verloting van 1 van de 3 boeken! Ik ben heel benieuwd en wil dan ook graag mijn resultaten en belevenis met u delen!


Door Pauline Meijerink op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee, omdat ik het heel interessant vind en een”glutenvrije” dochter heb die evengoed worstelt met darmproblemen.


Door Marieke op 27 augustus 2016

Hoor voor het eerst over bestaan darmtherapeut. Geweldig! Ik ben reuze benieuwd naar de adviezen in het boek!


Door Betty Rieter op 27 augustus 2016

Ja Ik loot graag mee,klinkt als een boek dat iedereen zou moeten lezen!💖🍀😃💩💩💩


Door Betty Rieter op 27 augustus 2016

Dit onderwerp zou vanzelfsprekend moeten zijn!💖🤗😃
Iedereen moet het weten,lezen en ja doe Ik graag mee met de loterij !💩💩💩


Door Yvonne op 27 augustus 2016

Hallo Marjolein, ik zou graag meeloten voor het boek om aan mijn schoondochter te kunnen geven. Zij heeft al vanaf haar jeugd darmproblemen en ook allebei mijn kleinzoontjes hebben last. Alle hulp en goede tips zijn super welkom 👍🏻😃


Door Milou Vervaart op 27 augustus 2016

Ik loot ook graag mee, zie echter geen link naar “lees meer” dus dan maar een reactie hier. Groetjes!


Door Talitha op 27 augustus 2016

Ik ding graag mee ben erg geïnteresseerd. Darmen (prikkelbare) beïnvloeden mijn humeur, ik wil er graag meer over weten.


Door Ymie Rispens op 27 augustus 2016

Mijn dochter heeft Crohn en heeft een gluten- en lactosevrij dieet. Voor haar een welkome aanvulling in haar boekenkast.


Door Antoinette Vlasman op 27 augustus 2016

Ik kamp al jaren met de gevolgen die mijn darm geven na ongeluk, zeg maar souveniertje. Nu is mijn geloof dat je met voeding heel veel kan bereiken. Voeding als medicijn. Via de huisarts is nu pas na jaren een afspraak kunnen maken zkh. voor nader onderzoek, nu ook mijn blaas genoeg last geeft. Ik kan haast niet meer lange tijd zitten terwijl ik rolstoel gebonden bent. Last van maagzuur of opgeblazen gevoel in de darmen wordt meestal met medicijnen opgelost zonder vragen over je eetpatroon etc. Ik zou daarom graag mee willen loten voor de Poepdokter van Nienke Tode-Gottenbos ; hiermee probeer ik meer inzicht te krijgen en misschien zelf de oplossing van mijn probleem.
Groetjes, Antoinette Vlasman


Door maria op 27 augustus 2016

O, wat zou ik graag in aanmerking komen voor dit boek. Dagelijks ben ik bezig met mijn hobby dwz ‘poepen’ oftewel het proberen daarvan. helaas hoor ik tot de hardnekkigen omdat het me gewoonweg niet lukt met alle gevolgen daarvan. Dus wie weet met zo’n boekje in de hand op de pot geeft dat dubbele ontspanning dus dan laat het maar komen


Door Esther op 27 augustus 2016

Graag ben ik benieuwd naar de darmflorainfo van het boek poepdokter, het zou mij verder helpen inzicht te krijgen hoe mijn darmen werken en hoe ik ze blij kan houden.


Door Petra op 27 augustus 2016

Wat een leuke actie ik doe graag mee! Interessant onderwerp. Mijn vriendin heeft darmklachten dus dit boek kunnen we delen!


Door Corrie op 27 augustus 2016

Ik zou graag meelopen voor het boek! Een goed naslagwerk over de producten van je achterwerk!


Door Grace op 27 augustus 2016

Klinkt als een leuk en interessant boek. Ik loot graag mee 😀!


Door Greet op 27 augustus 2016

“Alles gaat door het mondje” zegde mijn vader altijd en ja, gezonde voeding is zo belangrijk! Ik eet wel gezond en voel dat ik meer energie heb dan verschillende personen uit mijn omgeving die me dan vragen hoe ik dat allemaal doe en dan zeg ik “Alles gaat door het mondje” 🙂 maar toch blijf ik wel last hebben van een opgezwollen buik en onregelmatige stoelgang dus dit boek interesseert me zeker dus ik doe graag mee met de loting! Zo kan ik mijn vrienden en familie hen een poepje laten ruiken en nog beter advies geven als ze mij iets vragen EN dit boek aanbevelen! 🙂


Door Geeske op 27 augustus 2016

ik vind ons lichaam een wonder! Bijzonder ook hoe de spijsvertering en de darmen werken! Dit boek lijkt me heel interresant, ik loot graag mee..


Door Auk op 27 augustus 2016

Lijkt me geweldig om eindelijk baas te worden over mijn darmen, ipv zij baas over mij! 💪


Door Martina op 27 augustus 2016

Ben al een tijdje bezig met hoe de binnenkant van ons lichaam werkt.
Daardoor heb ik mijn voedingspatroon drastisch veranderd.
Zou heel graag in aanmerking komen voor het winnen van het boek
“De Poepdokter”. Vr.gr.


Door Anja op 27 augustus 2016

Ik was altijd al schijtziek maar ben het nog meer geworden na alle bezoeken van reguliere dokters. Na bezoek bij een Bioresonantie Arts die ook met kennis over darmen en voeding werkt ben ik al stuk opgeknapt. Sinds die tijd weet ik ook dat het werkt als medicijn voor je brein en nog veel meer. Ik zou graag nog meer kennis willen lezen zodat ik misschien nog meer weet over dit belangrijke deel van mijn lijf.


Door Eveline op 27 augustus 2016

Hij stond al op mijn verlanglijstje, dus loot ik graag mee.


Door Martina op 27 augustus 2016

Ben al een tijdje bezig met de binnenkant van ons lichaam, hoe het allemaal werkt. Heb al drastisch mijn voedingspatroon veranderd. Ik doe dan ook heel graag mee met de verloting. Vr.gr.


Door Frida op 27 augustus 2016

Dit is een interssante, dokter!
Ik loot heel graag mee.


Door Martina de Nobel op 27 augustus 2016

Ben al een tijdje bezig met de binnenkant van ons lichaam, hoe het werkt, en heb ook al mijn voedingspatroon drastisch veranderd wat goede resultaten geeft. Zou heel graag het boek willen winnen.


Door Marijke van der Heiden op 27 augustus 2016

In de familie komen coeliakie en glutenintolerantie voor. Graag zou ik willen meeloten om zo dit boek straks aan mijn kleindochter te geven die al sinds haar geboorte coeliakie heeft.


Door Frida op 27 augustus 2016

Dit is pas een interssante, dokter.
Ik loot heel graag mee voor het boek


Door Marjolein Rietdijk op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee omdat ik me door mijn eigen poep niet te kakken wil laten zetten😉


Door Joke op 27 augustus 2016

Lijkt me een interessant boek. Heb het al vaker langs zien komen, maar nog niet aangeschaft. Ik wil graag kans maken op een exemplaar.


Door Aatje op 27 augustus 2016

Wat een interessante zoektocht leveren die lange, kronkelige, hardwerkende darmen toch op! Ik zou dit boek graag willen lezen en gebruiken om mijn buurmeisje te helpen. Vanwege ernstige dyslectie zal ze dit boek nooit zelf gaan lezen, maar ze heeft colitis ulcerosa en verloor haar moeder aan darmkanker. Volgens de artsen heeft dit ècht niets te maken met voeding!!! Dat snap je toch niet?


Door Riet op 27 augustus 2016

ik doe heel graag mee met de verloting, superinteressant, ook omdat in mijn familie Crohn voorkomt…………………..


Door Laura op 27 augustus 2016

Yehhhhh lekker poepen elke dag….. altijd weer n mooi wonder van mijn lijf én voelt fijn energiek aan! Ik ben n “Vatha-type” dus mijn buik heeft altijd koestering nodig!!! Ik ben dol op Clorophyl in mn smoothies en jááá ik loot graag mee! Fijn weekend! 🐬🐬🐬


Door Karin op 27 augustus 2016

Ik wil heel graag meeloten!!


Door Carla op 27 augustus 2016

Supergoed idee een boek over poep van A tot Z.
Ben er van overtuigd dat mijn dochter en ik hierin vele antwoorden zullen vinden.


Door Marleen op 27 augustus 2016

Een aantal familieleden kampen/kampten met darmkanker. Om dit voor te blijven wil ik graag mee loten om nog meer te begrijpen hoe ik kan voorkomen een van hen te worden.


Door Sylvia D. op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee. Niet alleen voor mezelf (milde voedselallergie voor granen, tomaat, etc.) maar ook voor mijn vriendin die al jarenlang medicijnen slikt voor haar maag.


Door Selma op 27 augustus 2016

Ik loot heel graag mee, want het begint in je darmen!


Door Bianca Haring op 27 augustus 2016

Klinkt als een mooi volledig boek. Als moeder en kindercoach erg fijn om te verder te kunnen verdienen. Dus ik loot graag mee💚


Door Paula op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee. Al jaren bedeeld met het Prikkelbare Darm Syndroom en kom niet verder met het vinden van de ‘boosdoener(s)’ hiervan.


Door Rineke Vastenhout op 27 augustus 2016

Een dagje niet gezond gegeten? het resultaat laat zich de volgende dag zien in de toiletpot!!
Ik kom graag in aanmerking voor het boek


Door Thera op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee. Ikzelf en mijn kinderen worstelen met onze darmen. We zullen het allemaal lezen, verwacht ik.


Door Elzelien van Zwienen op 27 augustus 2016

Heel interessant! Ooit een parasiet gehad waardoor ik me extra bewust werd van wat ik eet en verteer. In de opvoeding van onze kids (4&6) vind ik het heel waardevol om meer te weten over het traject ‘van mond tot kont’.


Door Thea Miedema op 27 augustus 2016

Graag wil ik ook mee loten, na heel veel gerommel en gezoek heb ik ontdekt dat koffie niet goed voor mij is. Meer handige tips uit het boek zijn zeer welkom!


Door Asmae op 27 augustus 2016

Ik word steeds meer wijzer van het belang van voeding op onze gezondheid en zou graag dit boek willen lezen om de werking van darmflora ook te begrijpen. Ik hoop dat ik mijn moeder dan goede tips kan geven voor haar klachen waar ze wat aan heeft


Door Marlies op 27 augustus 2016

Ook ik loot graag mee, hoewel alleen de titel mij al spanning geeft. Ik heb een poepfobie. Maar ik heb ook een hardnekkig overgewicht, niets lijkt te helpen. En wie weet staat er ook iets in over de relatie met artrose. Dus ik ben heel benieuwd naar dit boek, en probeer dan tijdens het lezen even mijn fobie minder hard te laten roepen. Alvast dank voor de tip van het boek in elk geval Marjolein!


Door kelly op 27 augustus 2016

in de klassieke geneeskunde vertellen dokters je dit allemaal niet. sterker nog, ze zeggen: ‘je hebt een spastische darm en daarmee moet je leren leven.’ gelukkig weigerde ik en zocht ik verder… jammer genoeg vind je veel te weinig goede informatie over werking van ons lichaam, onze darmen. Ook nu nog ben ik nog altijd op zoek wat mij het beste kan helpen. Ondertussen weet ik dat ik een lekkende darm heb, mijn voeding aangepast en neem ik enkele voedingssupplementen. En toch blijf ik nog een lekkende darm (met slechte bacteriën) hebben die ik sinds eind nov 2015 zo goed als mogelijk ‘voed’. ik ben dus reuze benieuwd welke tips Nienke Todegottenbos in haar boek meegeeft!


Door Burkhardt op 27 augustus 2016

Had er al over gehoord! Reuze interessant, kan bijna niet wachten te beginnen met lezen, leren, omzetten! Dit heeft de wereld nodig ❤️


Door Vanda Carapeta op 27 augustus 2016

Ik werd meteen enthousiast bij het lezen dat zo´n boek uitgekomen is. Ik heb mijn hele leven lang moeilijke darmen. Probeer van alles mee van goed voeding tot bewegen, maar alle tips zijn welkom. ik loopt graag mee.


Door Monika holierhoek op 27 augustus 2016

Sinds een aantal jaren woon ik in Frankrijk en ben nog dagelijks verbaasd over de tassen vol aanbevolen medicatie na een bezoek aan de huisarts. Zelf doe ik daar niet aan mee en probeer ‘gezondheidsnieuws’ door te geven aan de mensen in mijn omgeving die daar open voor staan. Ik woon op het platteland met vaak conservatieve leefwijzen. Met een positiefen leuk geschreven boek zoals dit kunnen we allemaal een flinke stap verder komen! Leuk om het ook nog eens in het Frans te bepraten 😊. Graag doe ik mee met deze verloting! 🌞
Monika.


Door francis op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee. Sinds ik chemo heb gehad zijn mijn darmen en lijf nooit meer hetzelfde gewest qua goed functioneren. Ben mn voedingspatroon aan t omgooien reeds maar deze Hulp met goeie tips zou erg welkom zijn. Thnxx alvast


Door Lisette op 27 augustus 2016

Wil graag meeloten om het mijn man te laten lezen, heeft problemen met de stoelgang. Wellicht wordt hij hier wijzer van en kan hij er wat mee doen.


Door Annette op 27 augustus 2016

Ziet er interessant en erg leesbaar uit. Sinds 2 jaar heb ik Ceuliakie en ben dus sinds 2 jaar op dieet. Toch nog veel buikklachten. Ik zou het boek graag willen hebben .


Door Anneke op 27 augustus 2016

Ik ga niet afwachten om het boek te winnen, ik heb het net besteld😀 Lijk met een leerzaam boek


Door Netty op 27 augustus 2016

Het lijkt mij een heel interessant boek, ik heb ook last van mijn darmen en ben heel erg blij dat ik mag mee loten,


Door Lisette Köhler op 27 augustus 2016

Ik zou heel Graag mee loten en het aan mijn dochter willen geven omdat zij ook problemen heeft met haar darmflora.


Door Anneke op 27 augustus 2016

Ik ga niet afwachten om het boek te winnen heb het net besteld, kan niet wachten om het te lezen!


Door Tineke op 27 augustus 2016

Ik had vorig jaar heel veel pijn in mijn darmen en een ontzettend opgeblazen gevoel en een verstopping. Heb een darmonderzoek gehad en daar kwam gelukkig niks uit. De darmspecialist zei dat ik een prikkelbare darmsyndroom had en voor de verstopping maar laxerende middelen moest gebruiken. Hier had ik absoluut geen zin in. Ben toen met het fodmapdieët begonnen onder begeleiding van een diëtist. Dit heeft mij ontzettend geholpen. Ben gelukkig nu voor een groot deel van mijn klachten af, maar het is een beperkt dieët, je moet namelijk heel veel dingen niet meer eten. Daarom zou ik meer van de darmen af willen weten, zodat ik de juiste voedingsstoffen tot mij neem. Dus het boek zou heel welkom zijn.


Door Mirjam op 27 augustus 2016

Jaaaaa, laat maar komen. Ik ben heel nieuwsgierig naar haar boek. Ik heb haar wel eens op tv gezien en dat was een interessant / grappig gesprek.


Door Tineke Schutte op 27 augustus 2016

Ik loot me graag mee, zal me benieuwen, want ik heb ook De mooie voedselmachine gelezen.
M’n interesse is gewekt.


Door Wil op 27 augustus 2016

Lijkt me interessant om dit boek te lezen ! Dank


Door Mariët op 27 augustus 2016

Gerommel in mijn woonkamer … Voorzichtig open ik de deur. Wat blijkt? De boeken op mijn boekenplanken zijn druk in de weer om een plaatsje vrij te maken voor de Poepdokter.
Dus ik loot graag mee.


Door Margreet Hink op 27 augustus 2016

Ik heb een ontzettende hekel aan poepen, misschien dat ik het na het lezen van dit boek kan verbeteren en er van kan gaan houden.


Door Brenda Burki op 27 augustus 2016

Sapperdeflap, poeperdepoep als drager van het Lynch syndroom gen is dit voor mij ongetwijfeld een zeer waardevol boek 😉
Ik ben nu al “verliefd” op dit bijzondere boek met originele titel en hilarische omslagfoto ! En als kersje op de poep…uuuh taart, is bij het eventueel winnen van deze verloting, de kans ook nog groot dat het gebroken “hart” van mijn gezondheid zal kunnen genezen !! In 1 woord WOW : )


Door Ann op 27 augustus 2016

Leuk! Zou m graag winnen.


Door Ann op 27 augustus 2016

Hoi!
Ik loot graag mee, want ik lees graag op de wc. 😉


Door Patricia op 27 augustus 2016

Als 2e hersenen van ons lichaam kan je denk ik nooit genoeg weten van je darmen. Ik zou het boek graag ontvangen om de gezondheid van mijn gezin te verbeteren. Op naar heerlijke drollen!


Door ellen.prins op 27 augustus 2016

Ik hou me van harte aanbevolen voor dit poepgoede boek.


Door Annieke op 27 augustus 2016

Super leuk, deze verloting😊 Graag doe ik mee, en win ik dit boek. Om mijn kennis te vergroten en te delen in mijn Praktijk Lichter Leven.


Door Els Vrij op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee! Wil na 60 jaar graag lekker naar de plee!


Door M de Gussem op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee. Heb onlangs mijn gal moeten laten verwijderen en sindsdien heb ik last van mijn darmen.


Door Ellen op 27 augustus 2016

Mijn moeder zei altijd: geen praatje zo rond, of het eindigt op strond 😊


Door Marian Bongers op 27 augustus 2016

Dit boek staat al op mijn verlanglijstje. Ik zelf probeer al zo gezond mogelijk te eten. Toch blijkt vaak weer dat producten minder gezond zijn dan ik dacht. Dus ik kan hier een goed boek over zeker erg waarderen. Misschien dat mijn man door het lezen van dit boek meer gemotiveerd wordt om ook actiever te werken aan zijn gezondheid. Dus ja, ik loot ook graag mee.


Door Yvonne Boon op 27 augustus 2016

Super leuk dat Nienke een interessant boek geschreven heeft! En ben heel benieuwd, ik ken Nienke en ik ben ook trots op haar dat ze haar droom heeft waar kunnen maken. Ik loot graag mee, omdat ik het onderwerp heel interessant vind en dat er eindelijk door Nienke in Jip en Janneke over geschreven is. Lieve groetjes Yvon.


Door Sharon op 27 augustus 2016

Interessant! Heb het op mijn verlanglijstje gezet! ✨


Door Arda Koesveld op 27 augustus 2016

Als natuurgeneeskundig therapeut vraag ik BIJNA ALTIJD aan mijn cliënten hoe en wanneer ze poepen en hoe dat eruit ziet. Verbazingwekkend hoeveel mensen dat nooit associeren met hun gezondheid. Hoe ver zijn we van onszelf vervreemd. Door dit boek te laten zien en aan te bevelen zelf te lezen cq te kopen zou ik ze aan kunnen tonen dat ik dat poepverhaal niet zelf verzin, maar dat er wel degelijk onderzoek naar is gedaan en dat al die pillen en poeders niet meewerken aan herstel, in tegendeel zelfs. Zoals bijna alle farmaceutische hulpmiddelen, onder drukken ( letterlijk onderdrukken door afhankelijkheid te creëeren ) maar nooit tot genezing leiden. Ik ga dit boek sowieso lezen en aanschaffen, maar een gratis exemplaar zal een dienstbaar leven krijgen in mijn praktijk.


Door Sharon op 27 augustus 2016

Interessant! Heb het op mijn verlanglijstje gezet! 👌🏽✨


Door Katrien op 27 augustus 2016

Zolang ik mij kan herinneren heb ik last van mijn darmen. Buikpijn, opgeblazen gevoel, krampen, stoelgang die dagen op zich laat wachten of net omgekeerde zodat ik hele dag naar toilet loop. Dokters vinden geen oorzaak. Ik heb er dus mee leren leven. En dan lees je dit artikel over de poepdokter! Misschien is er dan toch nog hoop, een mogelijke oplossing. Ik loot graag mee voor dit boek. Mijn dochter gaat dezelfde richting op als ik met haar darmen. Zo hoop ik voor ons beide antwoorden te vinden bij de poepdokter.


Door Anja op 27 augustus 2016

Een goede darmflora en darmwerking is superbelangrijk. Handig om zoveel info bij elkaar te hebben in een begrijpelijke taal. In loot graag mee zodat ik het allemaal eens kan doorlezen.


Door Anja op 27 augustus 2016

Ik lees graag meer over gezond en vitaal oud worden en dat doorgeven aan anderen. Heb nog niet veel gelezen over de functie van de darmen. Ben er erg benieuwd naar, dus loot ik graag mee.


Door Wiana op 27 augustus 2016

Ik wil wel poepdokter-assistente worden 😉. Veel mensen in mijn omgeving zouden daar baat bij hebben. Zoals mjn iemand in mijn familie, die regelmatig met een plastic zakje om haar hand de keiharde keuteltjes uit haar achterwerk moet wegtrekken (ja echt!), een vriendin met IBS die zonder medicatie vergaat van de pijn, mijn vriend die zo’n beetje dagelijks last heeft van brandend maagzuur en zijn moeder met diabetes die slecht voor zichzelf zorgt en altijd buikpijn heeft. Oja, ikzelf worstel met vlagen met suikerverslaving en heb hierdoor een opgezwollen buik.
Dus, poepdokter-assistente worden lijkt mij een goed plan!


Door Diana op 27 augustus 2016

Je buik is er volledig mee gevuld .met die prachtige darmen ..die ook vaak wat tegenstribbelen, wat borrelen, opzetten en kronkelen..Wat zou t fijn zijn om tips en reminders mee te kunnen lezen zodat ook mijn darmen een relaxte seizoen kunnen starten 😉


Door Hanna op 27 augustus 2016

Weg met het poeptaboe! Mijn man heeft PSG, zusje PDS, ene vriendin ziekte van Crohn, andere vriendin verwoeste darmen door endometriose. Allemaal hebben ze darm- en poepproblemen maar niemand praat erover. Ik lees het boek graag en breng het onder hun aandacht.


Door Caroline M op 27 augustus 2016

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, uiterst interessant!!!
Kan ik alle maaltijden nog wat beter uit balanceren!!
LEuk!!


Door Olga op 27 augustus 2016

Al sinds kind heb ik last van het Prikkelbare Darm Syndroom en wil daarom heel graag het boek de poepdokter lezen. Ik loot graag mee.


Door Marjo op 27 augustus 2016

Ik vind dit een enorm interessant boek. Ik denk dat iedereen wel eens last heeft van zijn darmen. Ik zou het boek graag ontvangen omdat ik deze kennis goed kan inpassen in de complementaire zorg in ons woonzorgcentrum. Naast aromazorg en therapeutic touch kan dit een welkome aanvulling zijn voor de bewoners en natuurlijk mezelf en collega’s in de zorg.


Door Diana op 27 augustus 2016

Ja, ik loot ook graag mee!! Intrigerende titel 😍


Door An op 27 augustus 2016

Zou graag ontdekken of er een verband bestaat tussen de gezondheid van je darmen en chronische neurologische pijn. Ben al jaren op de sukkel en geen arts weet een oplossing…Zou dus graag dit boek loten! Dank u!


Door Monique Dekker op 27 augustus 2016

Voor mijn dochters, een met coeliakie en een met intolerantie voor gluten, suiker en lactose, zou ik graag dit boek winnen!


Door Matina op 27 augustus 2016

Omdat het je leven lang vaak een ‘ ding ‘ is voor veel meer mensen dan ik vroeger dacht.


Door Barbara op 27 augustus 2016

Sinds november 2015 bezig met een orthomoluclair voedingspatroon en een andere leefstijl. ik voelde me fantastisch! In mei van dit jaar kreeg ik helaas toch weer een opvlamming van mijn cronische darmziekte Colotis Ulcerosa. Ben nu bezig om het weer onder vontrole te krijgen en daar zou dit boek me goed bij kunnen helpen 😃


Door Ineke op 27 augustus 2016

alleen al om de omslag zou ik het boek wel willen hebben …. heb er wel eens in gebladerd en leek me een interessant boek toe, eigenlijk zou iedereen de inhoud moeten kennen, zou veel poeders en pillen schelen 😊


Door Margreet Götz op 27 augustus 2016

Als Sensi-therapeut geef ik veel adviezen over voeding en zou hierin ook graag het effect van wel of geen juiste voeding willen meenemen.


Door Cara op 27 augustus 2016

Na het lezen van de mooie Voedselmachine, lijkt me dit boek nog iets makkelijker te lezen. Precies iets voor mijn dochter. Ik loot ook graag mee.


Door Ans op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee. Boeiend onderwerp.


Door Margot op 27 augustus 2016

‘SHIT’!!!! Dat boek wil ik al hebben sinds Nienke in RTL Late Night is geweest…. Nou maar ‘HOPEN’ dat ik em win 😉


Door Ans op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee.


Door Nannette Hoitink op 27 augustus 2016

Het ‘poepverhaal’ komt op het juiste moment. Omdat het met het poepen vreselijk mis ging met een heleboel ellende van dien, is mijn man gister opgenomen op de afdeling Maag,Darm,Lever van het ziekenhuis. Er zijn biopten genomen, en een heel erg voorlopige conclusie is dat een bacterie aan het huishouden is in zijn ‘binnenwerk’! Is dus waarschijnlijk heel goed als ik me eens verder ga verdiepen wat voeding doet, ten gunste van onze gezondheid en ten kwade van onze gezondheid. Dus ik loot graag mee.


Door Monique op 27 augustus 2016

In mijn werk als verpleegkundige is dit aan de ene kant een veel besproken onderwerp, aan de andere kant kan er ook nog een taboe op liggen. Licht helemaal aan de situatie en de personen met wie je het bespreekt. Ik ben heel benieuwd naar het boek.


Door Willemien op 27 augustus 2016

Ga niet naar de pillendokter, hier lees ‘de Poepdokter’.
Dat zal mijn lijfspreuk zijn als het boek op de deurmat valt!


Door Ellen Bitter op 27 augustus 2016

Poep onder de loep,
Lijkt me een geweldig,en,interessant boek!


Door Michaela op 27 augustus 2016

Kan ik nog mee loten ?
Lijkt mij heel interessant. Gewoon voor mijzelf ☺


Door Ellen Bitter op 27 augustus 2016

Poep onder de loep!
Lijkt me een geweldig,en,interessant boek!


Door Thea van Winden op 27 augustus 2016

Ik loot graag mee.
Loop mijn leven lang al te tobben met die darmen. Door jou marjolein al op de goede weg, maar wil er wel meer van weten.
Thea.


Door Ellen op 27 augustus 2016

Oh ja, ben al jaren aan het modderen met mijn tienerdochter en ze neemt nu al jaren dagelijks de hoogste dosis Forlax, waar ze nooit vanaf zal komen. Dus je snapt hem al, zou dolgraag een exemplaar krijgen.


Door Mirjam op 27 augustus 2016

Beste Marjolein,
Zo te lezen heb ik niet alleen hier iets aan maar mijn hele familie! Ja, ik loot graag mee. Groetjes, Mirjam


Door Karen op 27 augustus 2016

Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik zou dus graag mee doen met de loterij.


Door Astrid op 27 augustus 2016

Ook ik loot graag mee voor het boek


Door Monique op 27 augustus 2016

Wat zou ik drolblij zijn met haar boek!! Dat ‘je bent wat je eet’ is voor mij zo klaar als een strontje, uuuhh… klontje! Want dat je je soms zó uitgekakt kunt voelen heeft zijn oorspronkelijke redenen…


Door Karen op 27 augustus 2016

Al veel over het boek gehoord, het staat op mijn verlanglijstje. Zou geweldig zijn al ik er 1 win. Ik loot dus graag mee.


Door Joke op 27 augustus 2016

Zo heb ik nog nooit naar mijn overgewicht gekeken. Ik dacht dat het veel meer in de cellen opgeslagen zit.
Ik loot graag mee.


Door Anita op 27 augustus 2016

Na heel wat jaren van ellende ben ik er, mede door marjolein (waarvoor nog dank😘) gelukkig achter gekomen wat eten in positieve zin met je kan doen. Daar is met geen pen te beschrijven!! Bij mijn eerste consult bij de vrouwenpoli in Boxmeer werd verband gelegd tussen mijn darmflora (die ik als kind onvoldoende heb ontwikkeld ) en mijn gezondheid. Door mijn zoektocht naar gezondheid (buiten de reguliere medische kanalen om, want die helpen echt niet, maar pompen je alleen vol met medicatie..) en mijn al behaalde resultaten ben ik er van overtuigd dat het nog beter kan! Ik zet mijn zoektocht graag door een denk dat dit boek daar een goede bijdrage aan levert. Ik doe dus heel graag mee!


Door Marleen op 27 augustus 2016

Net ontdekt dat er van alles mis is in mijn darmen, wat betreft de schimmels en bacteriën. Dit boek zou me weer een stapje verder op de goede weg helpen.


Door Martine op 27 augustus 2016

Ik heb sinds kindertijd zwakke darmen en opgezette buik.Klinkt zeer interessant, ik loot graag mee.Zeer goed initiatief.


Door Marga op 27 augustus 2016

We kunnen nog heel veel leren over IETS wat we al vanaf onze eerste dag op aarde kunnen en doen! Graag ontvang ik het boek, dat leen ik dan uit aan mijn clienten!! Zo worden er veel mensen mee geholpen.


Door Hermien op 27 augustus 2016

Tja, wat kan ik nog toevoegen…
Al ruim 30 jaar “last” van moeilijke stoelgang en aambeien. Na bevalling 18 jaar geleden is dit eerst verergerd, nu redelijk stabiel, maar “de last” blijft.
Werkelijk alles al geprobeerd………….


Door carla op 26 augustus 2016

Wil graag meeloten voor mijn dochter die ernstige lime heeft
en door de antibiotica verknalde darmen ,niet kan lopen en aan de flat gekluisterd is


Door Lies op 26 augustus 2016

Lijkt me een goed boek al is de titel niet heel charmant. Erg om te lezen over mensen met veel darmproblemen die in het duister tasten. Zelf bleek ik niet tegen gisten te kunnen, ik moest dat zelf uitvinden. De huisarts dacht alleen maar aan enge en dure onderzoeken. Die waren dus niet nodig. Ik bak mijn broodjes nu zelf met baking soda 🙂


Door Jeannet van der Woude op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee, zodat ik, door dit boek te verteren mijn darmflora, en wellicht die van anderen, tot bloei mag laten komen 👍💖😉


Door Erica op 26 augustus 2016

Hoi Marjolein, ik zou het boek graag willen winnen voor mijn man, want die heeft veel en vaak last van zijn darmen zonder aanwijsbare oorzaak. Wellicht dat we hier een beetje steun aan kunnen ontlenen en er wat wijzer van worden; wellicht zelfs een oplossing kunnen vinden… dat zou fijn zijn! 🙂


Door Sonja op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee, een baby die borstvoeding krijgt komt via borstvoeding in aanraking met zo n 900 bacteriën die zorgen voor het in werking zetten van het immuunsysteem waaronder een goede darmflora van groot belang is. Interessant boek !!🌺


Door Maaike cornelissen op 26 augustus 2016

Graag loot ik mee voor een exemplaar van dit rete goede boek

Groetjes maaike


Door Kelly op 26 augustus 2016

Helaas al 1,5 jaar ziek thuis vanwege darmproblemen. Geen arts die een oorzaak weet. Iets rommeld, maar wat? Misschien dat het boek nieuwe inzichten geeft. In ieder geval genoeg leesvoer voor de uen die ik op de wc doorbreng 😁


Door Schagglin op 26 augustus 2016

Dit boek staat op mijn verlanglijstje. Ik loot dan ook heel graag mee. Ik heb 4 weken geleden gehoord van de MLD arts dat ik de Ziekte van Crohn heb. Gelijk op medicatie gezet. Hier zo ook prednison in en daar ben ik helemaal niet blij mee. Ben nu zoveel mogelijk mij aan het inlezen over de ziekte


Door Margreet op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee voor het boek. Heb in het verleden last van een candidaschimmel in mijn darmen. Na het schrappen van veel producten ging het weer goed in mijn darmen en had ik bijna geen last meer van mijn eczeem. Een goede gezondheid in je darmen is zo belangrijk! Ik wil wel eens lezen wat er over geschreven wordt!


Door Helma op 26 augustus 2016

Daar zou je me poepieblij mee maken!!


Door Jeannette op 26 augustus 2016

Je kunt niet genoeg leren over je darmen! Via dit orgaan worden alle voedingstoffen in je lichaam opgenomen . Ik hoop dat ik geloot wordt voor een exemplaar van het boek. Ik volg een opleiding natuurvoeding adviseur en besef steeds meer hoe weinig ik weet over mijn eigen lichaam.


Door Josien ter Horst op 26 augustus 2016

Ik lees en volg alles wat los en vast zit over voeding en gezondheid,en doe er mijn voordeel mee.Dit boek behandeld een onderwerp waar niet vaak over geschreven en gesproken word.Wil er ook graag meer over weten .Het boek is zeer welkom


Door Ineke op 26 augustus 2016

Ik kamp al bijna mijn hele leven met problemen met de stoelgang , ze hebben vroeger alles geprobeerd en heb nu sinds jaren medicatie zodat ik toch naar de toilet kan gaan . Ik zou heel graag dit boek willen winnen zodat ik er alles eens over kan lezen , want ben er toch vaak mee bezig ondanks de medicatie lukt het soms nog niet en dan soms veel last ervan . Ook soms in mijn dagelijkse leven


Door marijke op 26 augustus 2016

Hoeperdepoep hoeraaaa Jaaaaaaaaaaa ik loot zeker ook heel graag mee naar dit poepboek. Ik wil alles weten over poepen ,over hoe het van binnen in je lichaam gaat zodra je iets je mond stopt. Mateloos interessant. Van op mijn bord tot in de plee , groeten Marijke


Door Monica van Buren op 26 augustus 2016

Voor mijn dochter die PDS heeft en al heel veel heeft bestudeerd over voeding en gezondheid.


Door Maria op 26 augustus 2016

Oo wat zou ik graag dit boek ontvangen. Poepen is n.l mijn hobby dwz ik ben er dagelijks mee bezig om het voor elkaar te krijgen (obsttipatie) en dat vergt meer tijd dan aardappels schillen!


Door Henriette op 26 augustus 2016

Ook ik loot graag mee! Tob al drie jaar met darmen via reguliere en alternatieve behandelingen, maar het wordt alleen maar slechter.mde laatste maandem leef ik grotendeels op rundvlees en water, met een enkele groente die nog verteerd kan worden en uiteraard wil ik ook heel graag anders en niet meer door darm geleefd worden. Wie weet geeft het boek nog wat meer inzicht!


Door Cindy op 26 augustus 2016

Lijkt me een heel interessant boek! Zou het graag lezen 💩


Door Marijke to Bokholt op 26 augustus 2016

Ik doe eigenlijk nooit mee met dit soort acties. Maar ik zou het heel graag lezen en hopelijk zo samen met mijn dochter kunnen uitvogelen hoe zij minder of liever helemaal geen last meer krijgt van buikpijn, zodat ze hopelijk zonder ziektedagen haar eindexamenjaar kan doen en halen!


Door Janneke Heuvel op 26 augustus 2016

Eigenlijk is de spijsvertering een alchemistisch proces. Tijdens de spijsvertering verandert wat je in je mond stopt in iets anders en het restant komt er zeker als iets anders uit (en ook nog vol voedingsstoffen voor bv vogels). Ik loot graag mee naar dit leuke en informatieve boek.


Door Anneke op 26 augustus 2016

Na de Voedselmachine lijkt dit mij eveneens een zeer verhelderend boek. Volgens de huisarts heb ik PDS en moet ik hiermee leven. Alle info, tips en adviezen zijn welkom om mijn eetpatroon te veranderen en hiermee mijn klachten te verminderen. En mocht dat lukken met een darmherstellende chocoladepudding dan kan mijn geluk niet meer op! 😊 Loot daarom graag mee om een kansje te wagen.


Door Yolanda op 26 augustus 2016

Er is al veel gezegt, ik doe graag mee


Door Dinie op 26 augustus 2016

Lees op dit moment twee andere boeken over de darmen, dus deze zou ook goed van pas komen.


Door Jacqueline boek op 26 augustus 2016

Ik wil hier graag meer over weten. Interessant. Hoor hele positieve geluiden over dit boek.


Door Iris van Hensbergen op 26 augustus 2016

Wat een interessant boek en dus loot ik graag mee! Na 3 jaar glutenvrij eten en 2 jaar een gezonde levensstijl plus aandacht voor de juiste voedselcombinaties nog steeds darmproblemen. Ik ben erg nieuwsgierig naar nieuwe inzichten! Groetjes Iris


Door Anita op 26 augustus 2016

Lijkt me een geweldig boek. Wil het graag lezen. Om zo een stuk wijzer worden hoe om te gaan met mn darmen. Ze doen niet altijd wat ik zou willen dat ze doen zeg maar. Dat kan stukken beter.


Door Anita op 26 augustus 2016

Lijkt me een geweldig boek. Wil het graag lezen. Wn zo een stuk wijzer worden hor om td gaan met mn drmen. Ze doen niet altijd wat ik zou willen dat ze doen zeg maar. Dat kan stukken beter.


Door Julia op 26 augustus 2016

Ik heb belangstelling voor het boek omdat ik nu blijf hangen in het vertrouwde wat we gewend zijn. Klachten neem ik steeds maar weer voor lief.


Door Jambee op 26 augustus 2016

Ja graag loot ik mee!!
Sinds ik weet waar ik al die jaren niets door kon, volledig lamgelegde bijnieren, vorig jaar aan opbouw begonnen. Heel veel supplementen voeding probiotica. Nu plots nierbekkenontsteking en BAM moest ik aan de breedspectrum antibiotica. Zo zonde en nu weer opbouwen! Met boek zou heel fijn zijn!! 🙂
Groetjes!
Ps.: heel erg bedankt voor alle info die je geeft!


Door Anita Prinsen op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee! Ik herken het probleem vooral tijdens de vakantie! een interessant onderwerp en zou het boek graag willen lezen


Door Julia op 26 augustus 2016

Een gezonde balans vinden is lastig en blijf je op de oude, vertrouwde wijze doorgaan. Klachten neem ik dan maar weer voor lief. Zou dit boek mij kunnen helpen om nieuwe gewoontes eigen te kunnen maken?


Door Jambee op 26 augustus 2016

Ja ik loot graag mee!! Eindelijk een jaar erachter waarom ik al die jaren niets kon, zo ziek was. Uiteindelijk na een jaar opbouw van mijn systeem en darm ineens nierbekkenontsteking, gedwongen antibioticum te nemen… Nu weer opbouwen dus. Leer heel graag nog meer erover! Thanks voor al info! Groetjes!


Door Aleida op 26 augustus 2016

Faeces, bolus, poep… je kunt er een boek over schrijven! Ik loot graag mee!


Door Miriam Horn op 26 augustus 2016

Raadseltje :
Wat betekent HUDO…???

Houdt Uw Darmen Open!!!
Wel toepasselijk vond ik zelf.
Lieve poepgroetjes en JA…graag loot ik mee…Miriam


Door Alexandra op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee om zo mijn man te overtuigen dat groentes ontzettend belangrijk zijn voor de mens. Als het super goed onderbouwd wordt in het boek dan hoop ik dat ik hem daarmee eindelijk kan overtuigen. Ik wordt een beetje moe van zijn slecht eetgedrag en gewoontes.


Door Linde Fontijn op 26 augustus 2016

Shit is da bomb. Wil er ook alles over weten als trainer Hormoonfactor en ben voor een taboedoorbraak, schuw de gênante vragen niet😊


Door Marijke op 26 augustus 2016

Ik doe mee! Heb vreselijk veel antibiotica gehad toen ik een aantal
maanden geleden in het ziekenhuis
lag! Kan dus wel wat goede raad gebruiken!


Door Ikkelien op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee en “hoop” dat ik een boek win.
Ik slik geregeld antibiotica wat een aanslag is op mijn darmen.


Door Marianne van Amersfoort op 26 augustus 2016

Graag. Ik heb zelf een prikkelbare darm en veel gas en soms koliwken. Mijn dichrwerje hwwft er ook laat van dus ben wrg benieuwd wat voeding voor ons doen kan..


Door Yvonne van Lingen op 26 augustus 2016

Wanneer je “De Poepdokter” hebt gelezen,
hoef je niet meer bij je eigen dokter te wezen.


Door juani cruz op 26 augustus 2016

Beste marianne,
Mijn vriend kampt al jaren met hevige buikpijnen en heeft dan ook diaree.darmonderzoeken en huisarts bezoekjes leveren helaas niets op!
Ik zou het boek heel intresant vinden om te kijken hoe we in ieder geval zo gezond mogelijk voor de darmen kunnen zorgen.


Door VANHOLLEBEKE ELS op 26 augustus 2016

Ik loot ook heel graag mee, ik wil graag meer kennis bezitten over de werking van de darmen en wil dit ook graag delen met mensen die in mijn praktijk komen !


Door Martha op 26 augustus 2016

Zou graag voor het boek in aanmerking komen. Had het boek de poepdokter geleend van de bieb en gebruik nu een krukje bij m’n toilet bezoek. Het was wel even wennen, maar wil nu niet meer zonder. Zou fijn zijn om het boek zelf te hebben zodat ik altijd de adviezen kan opzoeken.


Door Diana Anker op 26 augustus 2016

De darmen zijn regelmatig onderwerp van gesprek in mijn familie. Ik zelf heb sinds 5 jaar colitis ulcerosa. Al diverse medicijnen en dieëten geprobeerd. Het helpt steeds een poosje. Ik zou dit boek graag lezen. Wie weet kan ik er iets mee.


Door Bernardine op 26 augustus 2016

Ja!!! Het boek staat op mijn wensenlijst.


Door Xenia op 26 augustus 2016

Ik wil ook graag 💩💩💩


Door Do op 26 augustus 2016

Laat mij de gelukkig zijn! Die eerste hulp komt goed van pas wanneer ik weer van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dank 🙂


Door Riet Toussaint op 26 augustus 2016

Mijn dochters en ik zijn erg bezig met goede voeding. Een steuntje in de rug/darmen met behulp van een goed boek is heel welkom.


Door Petra op 26 augustus 2016

Joepiedepoepie, die wil ik graag winnen 😉


Door Diane den Boogert op 26 augustus 2016

Ik hoop dat NBA het winnen van dit boek mijn poep nooit meer hetzelfde zal zijn😉


Door Diane den Boogert op 26 augustus 2016

Ik zou het heel graag winnen zodat mijn poep nooit meer hetzelfde wordt😉


Door Mirjam de Kluijver op 26 augustus 2016

Al jaar en dag een stoelgang probleem. En nu heel nieuwsgierig naar dit boek en wat het voor mij kan betekenen!


Door Anke op 26 augustus 2016

Ja, dit boek wil ik wel graag lezen


Door Franca op 26 augustus 2016

Joepie-de-Poepie! 😉


Door Ria op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee, omdat ik na de diagnose coeliakie graag meer kennis wil krijgen over de werking van de darmen.


Door Ria op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee, omdag ik na de diagnose coeliakie graag meer kennis wil krijgen over de werking van de darmen.


Door Ria op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee, om na de diagnose coeliakie meer kennis te krijgen over alles wat de darmen aangaat.


Door Denise op 26 augustus 2016

Helaas heb ik de kwaaltjes met mijn darmen nog niet altijd onder controle en breng dan aardig wat tijd, soms wel en soms vooral niet, poepend door op de wc. Wat is er dan meer passend dan poeplectuur op de wc? Ik loot dan ook graag mee! 😉


Door Caroline op 26 augustus 2016

Ik weet zeker dat ik mijn kleinkind van drie hiermee kan helpen. Ik loot dan ook graag mee.


Door mies op 26 augustus 2016

Voor mijn vriend die wel 4 x per dag zijn gemak ervan neemt 😕


Door Vanja op 26 augustus 2016

Nienke’s blog is eigenzinnig, heel interessant om te lezen en vol humor. Zou haar boek graag winnen.


Door Esther op 26 augustus 2016

Ik wil graag in aanmerking komen voor dit boek. Erg interessant!😃


Door Carol op 26 augustus 2016

En ook Carol mee !


Door Marielle op 26 augustus 2016

Graag maak ik kans, ik heb veel maag en darmproblemen en ook osteoporose terwijl ik nog erg jong ben, misschien dat dit boek me kan helpen op mijn zoektocht waar ik mee bezig ben (ook met hulpverleners)


Door Hilde op 26 augustus 2016

Hoe een landgrens van aanpalende landen met nog ‘dezelfde’ taal ook, tot grappige spraakverwarring kan leiden. Bij ons, de Belgjes, is er nl. een vertaling nodig. Even verduidelijken: ‘een (de) poep’ is wel een achterwerk :-), een derrière, de billen… maar ‘poepen’ gebeurt (meestal) niet op de wc, maar tussen de lakens! Dus voor mij graag ook een exemplaar van ‘De poepdokter’, ik zal het met plezier en veel interesse lezen en meteen ook redigeren als u wil :-).


Door Margot op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee voor dit interessante boek!


Door Jo op 26 augustus 2016

Na jaren op mn werk in poep ‘geroerd’ te hebben, zou dit boek, voor een eczeemklantje van het eerste uur, een verademing zijn. 😉


Door Jose op 26 augustus 2016

Probeer gezonde keuzes te maken op aller gebied. Meer info op dit gebied zeer welkom! Loot graag mee.😉


Door Jolanda Kramer op 26 augustus 2016

Heb veel last van winderigheid waar ik absoluut geen vat op heb. Ze komen geheel spontaan op onverwachte momenten en ik kan geen enkele relatie ontdekken met voeding of iets dergelijks.


Door Iris op 26 augustus 2016

Ik zou t boek graag willen lezen omdat mijn darmen snel van slag zijn. En ik zou graag goed voor mijn darmen willen zorgen…


Door Judith Reumkens op 26 augustus 2016

Dus mijn suikerverslaving vindt zijn oorsprong in mijn darmen! Daar wil ik graag meer van weten van van die zoete vreetbuien wil ik heel graag af.


Door Joyce op 26 augustus 2016

Een darmherstellende chocoladepudding van punt 6, dat klinkt hemels 💖


Door Marlous op 26 augustus 2016

Lijkt me een goed boek. Geweldige titel alleen al! Dus graag ☺️


Door Linda op 26 augustus 2016

Altijd interessant, die poep 😉 . Dus ik ben poepnieuwschierig! Ik doe mee!


Door Yvonne van Lingen op 26 augustus 2016

Wanneer je “De Poepdokter”hebt gelezen,
hoef je niet meer bij je eigen dokter te wezen.


Door Na op 26 augustus 2016

Niet kunnen en overdehuizeheen…… in hetzelfde gezin!! RA-RA


Door maria op 26 augustus 2016

ik zou wel heel graag eens aan dat poepboekje willen ruiken…


Door Margot Bach op 26 augustus 2016

Zou dit boek me dan de weg wijzen? Aan mijn 73 jarige buik ontbreken alleen nog trommelstokken, want sinds een jaar is het een trommel waar ik geen raad mee weet, darmspoelingen ten spijt. Trompet stoten na kaas is ook niet van de lucht.
Ik loot graag mee.


Door Inge op 26 augustus 2016

Staat hoog op mijn verlanglijstje! Altijd een beetje ruzie met mijn darmen 😉 en denk er ook voor mijn jonge tweeling veel aan te hebben!


Door Joske op 26 augustus 2016

Ja , ik loot graag mee voor het “Poep” boek, lijkt me een zeer interessant boek.


Door Leviena op 26 augustus 2016

“Reteinterressant” hoop door dit boek mijn cliënten in de thuiszorg te kunnen helpen!


Door Margot Bach op 26 augustus 2016

Zou deze poepdokter me dan de weg kunnen wijzen , en laten zien wat ik fout doe?
Aan mijn buik ontbreekt alleen nog een stel trommelstokken, de trommel is er al sinds een
jaar , en trompetklanken zijn ook niet van de lucht na wat kaas……?!
Laat ik maar meeloten.


Door Roeleke op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee! Ik verdiep me sinds enige tijd in gezonde(re) voeding, vers, zonder suiker en Enrs.. en geen koemelk en tarwe doen me (mijn darmen) goed. Toch zou ik er graag meer over lezen.


Door Marja op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee, kan ik mogelijk mijn zoon inspireren om beter te gaan eten en mogelijk minder last van zijn darmen hebben


Door Miranda op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee, als natuurgeneeskundig therapeut en als moeder veel interesse in dit boek!


Door Tanja op 26 augustus 2016

Ik loot heel graag mee!


Door Martine D'hooge op 26 augustus 2016

Ik loot ook graag mee.
Ik weet sinds kort dat ik het lekkende darm syndroom heb waardoor ik te weinig voedingsstoffen opneem met als gevolg dat ik leid aan ondergewicht. Ben al een tijdje bezig, dankzij de cursus van EVA om mijn voedingpatroon aan te passen, maar merk dat de tips niet altijd in goede aarde vallen bij mijn darmen. Misschien kan dit boek me helpen.


Door Agnes op 26 augustus 2016

Hallo. Ik ben net terug van vakantie vanuit het land van de stokbroden, de croissantsen de rosé. Even was het lekker na het zolang niet gegeten te hebben maar… mijn darmen in de hobbel. Ik zou dus wel middels dit boek een steuntje in de rug kunnen gebruiken om weer helemaal en snel op het goede spoor te komen.
Fijn weekend allemaal.


Door Joyce op 26 augustus 2016

Eindelijk een goed boek over poep! Graag wil ik er veel van leren!


Door Christine dewilde op 26 augustus 2016

Het is om gek van te worden. Men ziet het bos door de bomen niet meer. Op internet lees je zoveel tegenstrijdige dingen dat het idd een verademing zou zijn om eens duidelijkheid te krijgen. Hoe gezond ik ook eet een gezwollen buikje laat zich merken. Wat ik ook doe, buikje en obstipatie blijft, gewoon om gek van te worden. Mijn dochter heeft dan glutenintorantie (ik wss ook ) en lactose intolerantie. Soms droom ik van enkel een pilletje zodat ik nooit meer moet eten, mss dat dan alles wel in orde komt. Hoeveel ik ook lees en probeer het lijkt een schot in het ijle. Ik dus helaas sceptisch ook met dit boek. Ben een beetje aan het eind van mijn latijn.


Door Mia Daniëls op 26 augustus 2016

Lijkt me een heel interessant boek. Ik loot graag mee.


Door Rita op 26 augustus 2016

Natuurlijk wil ik zo’n interessant cadeautje ontvangen. Heel graag zelfs!


Door Inez op 26 augustus 2016

Ik wil dat boek wel winnen! Voor mezelf omdat ik al jaren overgewicht heb en echt gezond eet.


Door Willeke op 26 augustus 2016

Graag !!!! Ik wil er veel meer van weten .


Door Lenie op 26 augustus 2016

Ik heb al een aantal jaren PDS, tarweintolerantie en histamineintolerantie. Dus ja, ik loot heel graag mee om dit boek te kunnen lezen!


Door Ellen Pol op 26 augustus 2016

Ik ben gewoonweg poepie nieuwsgierig op welke wijze ik mijn persoonlijke poepiefabriek kan resetten zodat ik minder van de poepie delivery day’s, werkonderbrekingen en stakingen naar een meer regelmatig afleverpatroon kan komen. Onder andere daarom doe ik ook graag een poging 😉


Door Lenie op 26 augustus 2016

Al een paar jaar last van PDS en een tarweintolerantie en een histamineintolerantie! Ik wil heel graag meeloten 😘


Door Janine op 26 augustus 2016

Om zoveel redenen wil ik graag meeloten!


Door Nannette Hoitink - de Jong op 26 augustus 2016

Dat boek is vanaf nu gelijk heel interessant voor me: mijn man is opgenomen met maag en darmbloedingen en in het ziekenhuis zoeken de MDL-artsen nu uit wat het zou kunnen zijn. Hij verloor met de ontlasting liters bloed, de bloeddruk was gevaarlijk laag en meteen ging hij aan diverse infusen! De artsen denken aan een bacteriële ontsteking, die misschien al wel chronisch is. Mijn man is dol op zoet en hij eet in de gerechten die hij zelf moet afmaken(yoghurt etc) een kilo suiker in de 10 dagen. Ik zie wel ergens een boosdoener opdoemen als ik jouw recensies lees! Ik loot graag mee om me te verdiepen in deze materie.


Door Nancy op 26 augustus 2016

Mijn man heeft al jaren darmklachten maar de specialist vindt niets in zijn onderzoeken. Ook sporiasis is aanwezig. Zelf heb ik last van opgeblaezn gevoel en ik val geen gram af ondanks mijn inspanning door gezonde voeding en beweging samen met een fysische arbeid. Ik ben al 9 jaar gestopt met roken en krijg de 15 extra kilo niet kwijt. ik ben ten einde raad


Door Dorly op 26 augustus 2016

Interview gezien.Lijkt mij een super goed boek.


Door ANJO op 26 augustus 2016

ik ga het gewoon bestellen, als ik het dan win, dan geef ik dat exemplaar wel weg. er zijn in mijn omgeving genoeg mensen met darmproblemen, vader, zus, zoon. dus……..


Door Anita op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee. Ik werk als wijkverpleegkundige in de thuiszorg en ik heb daarom beroepsmatig veel te maken met darmproblemen. Ik hoop door dit boek te lezen, ik beter mijn clienten kan helpen.


Door Erna op 26 augustus 2016

Ook ik zou graag willen meeloten voor dit interessante boek. Ik ben zeer geïnteresseerd in dit onderwerp omdat het mogelijk een ‘hoop’ 🙂 gezondsheidsproblemen- zoals migraine en vermoeidheid – zou kunnen oplossen……


Door Marian op 26 augustus 2016

Wat zou dat een opluchting kunnen zijn…..


Door Charlotte op 26 augustus 2016

Ook ik wil graag meeloten voor dit prachtige boek.


Door anita op 26 augustus 2016

Wat een leuke hippe voorkant heeft dit boek!! Nodigt uit om het te willen lezen en mij eens te verdiepen in poep!


Door Coby op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee. Ik heb al jaren last van abnormale grote hoeveelheden gasvorming. Inmiddels beheerst dat mijn sociale leven. Ik durf niet meer te sporten of ’s avonds ergens heen te gaan. De huisarts neemt het niet echt serieus. Ik lijd er erg onder.Door Maria op 26 augustus 2016

Beste Marjolein,
dit boek lijkt me super nuttig in ons gezin. Wij eten naar mijn idee best gezond, toch hebben 3 personen van de 6 darmklachten. Natuurlijk ook al van alles geprobeerd. Ik zou het daarom heel graag willen winnen.


Door Feng Chsang op 26 augustus 2016

Ook ik loot graag mee. Er zijn nogal wat mensen die dit raar vinden en met meer feitenkennis hierover kan ik ook hen over de streep trekken aandacht aan de darmen te besteden.
Feng


Door Christa op 26 augustus 2016

Al heel wat aan mijn voedingspatroon veranderd, maar nog beter kan zeker.
Ik doe graag mee met de loting


Door Nannette Hoitink op 26 augustus 2016

Je recencie komt voor mij op het juiste moment: mijn man is opgenomen en wordt onderzocht door de Maag,Darm en lever artsen. Vanmiddag zijn biopten genomen en men denkt aan een bacteriële ontsteking. Hij is er al enige tijd knap ziek van en is al diverse malen flauwgevallen omdat ook die ontsteking invloed heeft op bloedverlies en de bloeddruk. Bij hem kon je bijna niet meer spreken over -druk :80/50! Graag loot ik mee, want er zal wel een drastische leefregel uit voortkomen.


Door I.Middelkamp op 26 augustus 2016

Opgeblazen gevoel na het eten, niet kunnen poepen in het begin vd vakantie….yep, hier ook last van helaas. En energie tekort ondanks sporten en gezond gewicht. Loot dus graag mee! 😀


Door Bernadette op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee,want ik wil op de hoogte blijven als het om mijn gezondheid gaat


Door Riet Hermens op 26 augustus 2016

Al zoveel positiefs over gehoord!
Poepgoed dat boek!!


Door Anneleen op 26 augustus 2016

Met dit boek zou mijn gezin een hele stap vooruit kunnen zetten: ik probeer mijn darmflora weer op pijl te krijgen na een darmonderzoek en ontdek langzaamaan de positieve effecten van gluten- en suikervrij eten, mijn zoontje van zes is altijd heel moe en zou ik ook willen aanmoedigen om suikervrij te eten en zo zijn darmflora te optimaliseren. Alle hulp is hierbij méér dan welkom!


Door Ineke op 26 augustus 2016

Heel graag! Ik doe mee! Wie weet, weer een stapje energieker!


Door Natasja op 26 augustus 2016

Ik ben al heel goed bezig. Sinds ik bij de vrouwenpoli onder behandeling ben nóg beter. Maar dit boek zou ik erg graag willen lezen. Ik loot dus heel graag mee!


Door Erna op 26 augustus 2016

Ook ik loot graag mee. Mogelijk zou het me een ‘hoop’ gezondheidsprobleem kunnen schelen. Ik wil me meer gaan verdiepen in dit onderwerp in de ‘hoop’ op vermindering van hoofdpijn en migraine klachten.


Door Susan op 26 augustus 2016

Zou een zeer interessant boek voor mijn vriend kunnen zijn, hij heeft Crohn en hierdoor veel last van zijn darmen. Een dieet volgt hij niet maar ik denk dat hij wel beter kan eten als hij beter snapt hoe de spijsvertering en de darmen werken. Ik loot daarom graag mee voor hem!


Door Miryam op 26 augustus 2016

Heel graag ( omdat ik niet origineel kan verwoorden waarom)


Door Jeanneau Wevers op 26 augustus 2016

Niet geschoten, is altijd mis, dus ook ik probeer mee te dingen naar een exemplaar van dit super interessante en leerzame boek. Ik ben benieuwd. Toi toi toi iedereen 🙂


Door Manon op 26 augustus 2016

Ik doe graag mee met deze loterij, ik ben erg benieuwd. Met vriendelijke groet, Manon


Door Christine op 26 augustus 2016

Broodje poep humor van vroeger als kind heb ik per ongeluk overgeslagen, dus nu toe aan een inhaalslag, al was het alleen maar genieten van de humorvolle schrijfstijl van Nienke en er dan ook nog veel van kunnen leren, kom maar op 😉


Door Petronella op 26 augustus 2016

Ook ik wil erg graag meeloten voor het ” poepboek” !!!!! Met al 13 jaar opvliegers in alle soorten en maten ben ik er al wel achter gekomen dat mijn darmflora hier ook mede verantwoordelijk voor is. Dus JA GRAAG loot ik mee.


Door Petra op 26 augustus 2016

Al jaren last van aambeien en 2 operaties verder Tips zijn van harte welkom dus ik lood graag mee


Door Speranza de Jong op 26 augustus 2016

Ik ben nog niet zo heel lang bezig om gezond te eten, ik moet ook nog veel leren. Vooral suikers weren uit mijn systeem is erg moeilijk. Nu lees ik zelfs dat bacterie zich voeden met suikers 😱 En daar wil ik toch wel meer van weten. Dus ik ben erg geintresseerd in het boek ” de poepdokter” van Nienke Tode-Gottenbos. 👌


Door elly op 26 augustus 2016

Ik weet dat ik iets aan mijn darm bacteriën moet doen, en hoop dat dit boek mijn problemen kan oplossen. Ik vind het een leuke titel voor een boek.


Door Lotte van Veldhuizen op 26 augustus 2016

Geweldig de voorkant van het boek!!
Ik kan moeilijk naar de wc. Hopelijk kan Nienke mij aan het poepen krijgen haha!
Groetjes Lotte🌸🍀


Door Engelien op 26 augustus 2016

Mijn darmen roepen,kom op met dat boek dan kan ik eindelijk eens lekker poepen!


Door Margareta op 26 augustus 2016

Graag. Weet ik eindelijk aan welke informatie ik schijt kan hebben en aan welke niet…


Door Ellie op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee!! Voor een gezonde darmflora !


Door Dieuwertje op 26 augustus 2016

interessant boek. ik heb een tijdje darmreiniger ingenomen, dat hielp best voor minder plakpoep.leuk meeloten <3


Door Antoinette op 26 augustus 2016

Strontinterresant!
Bij mij na drie jaar ziek zijn, histamineintolerantie gevonden via het alternatieve circuit.nu mijn darm weer proberen te genezen, veel moet weinig mag!
Dit boek zal vast helpen om eten weer leuk te maken en je goed te gaan voelen, hoop ik!


Door Ada op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee om anderen en mezelf te kunnen helpen!
Bedankt!


Door Eske op 26 augustus 2016

Ben enorme fan van Nienke’s blogs, gedegen kennis, recht voor z’n raap en oergeestig. Dus haar boek thuis? Nou graag!


Door Mireille op 26 augustus 2016

Ook ik zou graag meeloten voor dit boek. Het lijkt in onze familie een erfelijke kwaal. Mijn opa, mijn vader, mijn zus en ikzelf hebben veel last van een (zeer) moelijke stoelgang…en helaas heb ik mijn oudste dochtertje er ook erfelijk mee belast. Misschien kan dit boek een uitkomst zijn en ons op de goede weg helpen.


Door Lilian op 26 augustus 2016

Goh, wat veel reacties al voor de drie exemplaren.
Toch zou ook ik heel erg graag alles willen weten over darmgezondheid. Telkens weer een opgezette buik en dan niet precies weten waar het mis ging…
Ik loot graag mee om daar vanaf te komen.


Door Yvon op 26 augustus 2016

Mijn man heeft maagslokdarm kanker en nu een buismaag gekregen.
Wat het eten wel heel moeilijk maakt.
Vandaar dat ik graag mee doe


Door Eliane Kunnen op 26 augustus 2016

ik wil wel eens weten wat mijn darmen al eerder weten … en ik van enkele lastige kwaaltjes en pondjes verlost kan worden .. ik loot graag mee!


Door Marga van den Bergh op 26 augustus 2016

Graag loot ik ook mee voor dit interessante boek. Komende van darmkanker kan ik hier vast nuttige informatie lezen om een herhaling te voorkomen! Heb al het moerman dieet gevolgd, maar mijn darmen zijn nog niet altijd goed in balans. Het is natuurlijk ook een drukke bedoening daarbinnen. Mogelijk vind ik nog wat handvatten om daarin wat te sturen.
Alvast hartelijk bedankt voor het aanbieden!
Marga van den Bergh


Door Ciska van Beek op 26 augustus 2016

Een onderbelicht onderwerp, maar zo belangrijk! Ik loot graag mee.


Door annet op 26 augustus 2016

Ik wil wel ruilen. Zij een beetje poep, ik het boek.


Door Irma op 26 augustus 2016

Bij ons is het een familiekwestie. Mijn moeder had darmkanker, mijn oma ook, ik heb darmklachten mijn dochter en nu ook mijn kleinzoon. Ik wil er alles over weten en loot graag mee.


Door Carin op 26 augustus 2016

Ik wil het boek ook wel graag hebben. Mijn hele gezin kan hier flink baat bij hebben, vooral mijn echtgenoot en onze zoon. Ook mijn moedertje van 88 die regelmatig incontinent is met ontlasting en daardoor de deur haast niet meer uitdurft, hoop ik hiermee te kunnen helpen.


Door Liesbet op 26 augustus 2016

Ik loot ook graag mee voor het boek. Spijtig genoeg heb ik ook meermaals ervaren dat de klassieke geneeskunde niet altijd raad weet met klachten die veroorzaakt worden door de darmen. Ondertussen kwam ik gelukkig in contact met mensen die er wel iets van af weten. Dit boek kan me ook weer een stap verder helpen om de jarenlange lijdensweg achter mij te laten. Bedankt om hem hier te delen met ons!


Door Yvonne op 26 augustus 2016

Ik vind de darmflora een ontzettend interessant onderwerp, zou het boek heel graag willen lezen dus ik loot ook graag mee!


Door pam op 26 augustus 2016

Mijn lieve overbuuf heeft zo’n last van haar darmen! Dit boek geeft haar vast goede inzichten!


Door Annemiek op 26 augustus 2016

Dag Marjolein,
Ik zou graag aan de loting mee willen doen. Ik heb heel veel gedaan om mijn darmen weer gezond te krijgen en inderdaad goede en gezonde voeding werkt helend. Maar, toch zijn er nog wat puzzelstukjes die ontbreken en daarom zou ik graag dit boek willen lezen. Daarnaast vind ik je bloqs enorm leuk en waardevol om te lezen.


Door Merel Romeijn op 26 augustus 2016

Ook ik wil de poepdokter wel winnen ik heb door de fibromyalgie erg veel last van de darmen en voor mijn werk in thuiszorg met oudere waar veel poepproblemen zijn is het ook erg handig


Door Monique op 26 augustus 2016

Ja, ik loot graag mee! Ook omdat ik mijn energie terug wil na ziekte en het maar niet lijkt te verbeteren.


Door Marjolein op 26 augustus 2016

Een beter darm milieu begint bij jezelf 😉 Lijkt me leerzaam boek, zou het graag lezen


Door karin op 26 augustus 2016

Ik zou het erg graag willen winnen. Het lijkt me reuze interessant en ik heb al sinds mn 16e geprobeerd gezonde oplossingen te bedenken..maar voeding is n lastig onderwerp en veel dingen houden onderling verband. De info uit dit boek zou me dus goed van pas komen en het lijkt me erg leuk om het boek te winnen!!!!


Door Jonanda op 26 augustus 2016

Geen tarwe, geen zuivel, geen suikers en nog veel meer niet. Ik hou vol en misschien gaat het inderdaad iets beter. Nu truien twee maanden, ik zet wel door. De kunst voor mij is niet opgehangen te zijn aan het resultaat. En dat is niet meteen dieet te lossen. Ikmoefen verder en loot graag mee.


Door Alice op 26 augustus 2016

Wow, hier wil ik wel het fijne van weten. Klungel al zeker 35 jaar met mijn poeperoonie en kom “regulier” niet veel verder. Er is dus nog hoop? Ik doe graag mee met de loting!


Door claudia op 26 augustus 2016

Pff, zou een eye-opener zijn, ik loot graag mee


Door C van poepbroeckhuysen op 26 augustus 2016

Hopelijk op eetbaar papier geschreven? Ik zal het boek verslinden. Kortom: ik wil het gewoon hebben!


Door Ina op 26 augustus 2016

Graag wil ik meeloten voor dit boek. Mijn man heeft een half jaar een stoma gehad, sinds dien is het ontlasting patroon veranderd.


Door Anna op 26 augustus 2016

Ik ben dol op poepverhalen!


Door Leila Hamouti op 26 augustus 2016

Fantastisch! Darmen interesseren mij sinds ik enkele jaren geleden de diagnose ADHD kreeg. Ik kreeg de bekende medicatie. Met bang en onzeker hart heb ik deze genomen. Een stemmetje bleef mij zeggen “het kan niet dat er steeds meer kinderen en volwassenen de diagnose krijgen”. Een natuur arts vertelde mij welke link neurotransmitters en darmen met elkaar gemeen hebben. Omdat ik iemand ben die niet genoeg heeft van een kort antwoord, ben ik gaan lezen en zoeken naar antwoorden. Ik heb in grote lijnen heel veel veranderd in mijn voedingspatroon en dat van mijn gezin (niet altijd in dank). Ik merk hele grote verschillen. Daar ben ik blij om. Je zou mij gelukkig maken met het boek! Als anderen het boek verdienen wens ik ze veel lees en leesplezier! Bedankt voor je uiteenzetting alleszins!


Door Edith op 26 augustus 2016

Fantastisch een poeptherapeut! Ik ben heel benieuwd wat voor nieuwe inzichten dit boek kan opleveren.
Is het echt nieuw of is het oude wijn in nieuwe vaten?


Door Carine Aerts op 26 augustus 2016

Ja ik loot graag mee
Want ziek zijn valt niet mee.
Als ik weet wat, waar, wanneer en hoe
Komt het misschien weer helemaal goe 😊


Door Lieneke akkerman op 26 augustus 2016

Koning keizer admiraal….dat leerde ik al van mijn moeder. Graag win ik een boek over dit menselijke onderwerp


Door Carine Aerts op 26 augustus 2016

Keutels, stopverf en diarree
Daarom loot ik graag mee! 😜
Kan ik eindelijk leren wat en hoe
En wordt mijn darmflora weer helemaal goe! 😊


Door hinke op 26 augustus 2016

Met interesse bovenstaande gelezen, ik loot graag mee!


Door Tanja op 26 augustus 2016

Ik zocht de oorzaak van chronische spierpijn en vermoeidheid (uiteraard) niet in mijn darmen. Na een zoektocht van 8 jaar weet ik nu dat ik, door een leaky gut, de auto-immuunziekte lupus (SLE) heb ontwikkeld. Aan het werk dus om die darmpjes te genezen!


Door Van der hoeven anita op 26 augustus 2016

Ik lees graag als ik poep . Dus heel graag loot ik mee😍😍


Door Josje op 26 augustus 2016

Wat zou ik dit boek graag willen lezen, terwijl ik op de wc zit;)


Door Josefa Moreno op 26 augustus 2016

Hallo, ik ben me steeds meer gaan interesseren voor darmen omdat zij de graadmeter zijn van je gezondheid en omdat mijn vriend veel problemen heeft met z’n darmen. Hij gaat nu de medische molen in……ik loot graag mee misschien kan dit boek hem ook een handje helpen


Door Petra op 26 augustus 2016

Darmherstellende chocoladepudding….lijkt me heerlijk!!


Door Trea de Vries op 26 augustus 2016

Staat idd op mijn verlanglijstje……..


Door Cindy op 26 augustus 2016

Ja! Ook ik loot graag mee. Ik werk bij een patiëntenvereniging voor mensen met chronische darmaandoeninge. We zouden met dit boek veeeel mensen kunnen helpen/ verwijzen.


Door Petra Verlouw op 26 augustus 2016

Wat ik ook eet of drink, ik heb nog nooit een normale stoelgang gehad. De dokter heeft hier ook niet bij kunnen helpen. Misschien heeft dit boek de gouden tip. Daarom loot ik graag mee. Groetjes Petra


Door Bianca Oostveen op 26 augustus 2016

Ja, ook ik loot graag mee voor mijn dochter die Coeliakie heeft. Ik zou het boek dan meenemen naar de GeZondag op zondag, 4 september in Noordwijk om het boek door haar te laten signeren.


Door Judith op 26 augustus 2016

Ik werk in een natuurdrogist. Om ons motto ‘gezondheid huist in de darmen’ te onderbouwen zou het super zijn om de kennis uit dit boek over te kunnen dragen op onze klanten. Als we enthousiast zijn, leggen we een paar exemplaren in de winkel!


Door lydia op 27 augustus 2016

hoi ik zou graag willen mee loten naar dit boek, heb al meer dan een jaar darmproblemen en we krijgen ze maar niet onder controle, vele dokterbezoeken, dietiste etc maar ik denk dat ik aan dit boek wel iets kan hebben staan volgens mij goede tips in en ik wil alles proberen om weer een gezonde darmflora te krijgen 😉


Door jolanda op 27 augustus 2016

zou graag dit goede boek als handvaten willen hebben voor mijn eeuwigdurende darmproblemen;wat zou dat een verademing zijn!!!


Door A th molenaar op 26 augustus 2016

Ik ben wel nieuwsgierig m’n dochter en ik hebben altijd last van onze darmen m’n dochter loopt sinds kort bij het A M C voor haar darmen ik loot graag mee


Door mia gijsbers op 26 augustus 2016

IK ZOU DIT GRAAG WILLEN LEZEN. Ik heb al jaren colitis ulcerosa en ben naar mijn idee goed bezig met voeding. Echter weet ik ook dat ik altijd nog bij kan lezen en leren.


Door Suzanne op 26 augustus 2016

Door een bekende die Zentive heeft (darmspoekliniek) al veel te weet gekomen maar nog lang niet alles. Ik zie dit als een mooie uitbreiding van mijn kennis. Ik ding graag mee. Bedankt voor het leuke aanbod. Succes allemaal met meedingen.


Door Gerdy op 26 augustus 2016

Mijn voorgangers hebben alles al gezegd. Aanvulling van mij is dat ik me altijd al verbaas over de onkunde van artsen over voeding in relatie tot het belangrijkste orgaan dat begint bij de mond en eindigt bij het poepgat. Last van maagzuur of opgeblazen gevoel in de darmen wordt meestal met medicijnen opgelost zonder vragen over je eetpatroon etc. Ik hoorde dat het eerste wat een dierenarts vraagt is “wat voor eten geef je je hond, paard of kat etc.. Verdient navolging bij artsen/specialisten.
Daarom en omdat ik meer wil weten over poep in relatie tot gezondheid doe ik graag mee met de loting!


Door Gelske op 26 augustus 2016

Hallo , lijkt mij een enig boek , heb vele klachten en misschien kan het boek mij van mijn klachten afhelpen of de klachten verminderen . Zo heel fijn zijn .


Door Loes Taihuttu op 27 augustus 2016

Inderdaad ja de meeste huisartsen weten weinig over voeding wat ze dien is symptomen bestrijden met medicatie en niet eerst uitzoeken waar het door komt
Terwijl je vaak door je voeding te veranderen veel meer kan doen


Door Cathrien op 26 augustus 2016

Al ben je 65 en sinds je 60e pas weet dat de darmen de moter is van je lichaam. Het boek de poepdokter staat al heel lang op mijn verlanglijstje.


Door Rosita Fassaert op 26 augustus 2016

Wilde het bestellen, maar een kadootje is altijd welkom.. Rosita.


Door Clara op 26 augustus 2016

Interessant! Ik loot graag mee!


Door Monique op 26 augustus 2016

Al jaren aan het stoeien met de invloed van voedsel op een opgezette buik. Al een eind op weg, maar …. het kan altijd beter!


Door Jacq.de Man op 27 augustus 2016

Ik wil dit boek hebben, ik heb altijd geleerd de dood huist in de darm. En nog iets geef een paard maar een emmer cola en chips hoe gek zouden wij dat vinden, Bijna zeker dat hij ziek wordt….En wat doen wij?


Door Daan op 26 augustus 2016

Voor mijn dochter 💞


Door Caroline op 26 augustus 2016

Mijn moeder is bijna jarig en ik zou hiermee een groot plezier doen!


Door Mb op 26 augustus 2016

Mijn bijna tienerdochter zal hier zo te lezen zeer bij gebaat zijn! Graag!!


Door Henny op 26 augustus 2016

Lijkt mij erg interessant boek en kan ik ook weer doorgeven aan anderen!


Door Nardie op 26 augustus 2016

Wauw!! Dat is wat voor mij.. mijn darmen doen het zo slecht dus poepen is ook niet fijn😥


Door KLARA PEERBOOM op 26 augustus 2016

Ik zou dit boek graag willen winnen. Daar ik ook kamp met mijn spijsvertering en schildklier problemen en spierziekte waardoor bewegen óók moeilijker gaat. Dus daarom zou ik wel meer willen weten. En misschien kan ik straks ook weer normaal functioneren op dit vlak.


Door Lies op 26 augustus 2016

Misschien zou magnesium je klachten kunnen verlichten. Je kunt magnesium van bijvoorbeeld zechsal op je huid sprayen. Ik ben er sinds een week mee bekend en het is echt geweldig!! Pijn in spieren verdwijnt maar je slaapt ook beter en gaat soepeler bewegen. Ik had geen idee dat ik al (tientallen) jaren last had van een tekort. Als je lijf extreme behoefte heeft aan magnesium zal het als je dit op je huid sprayt een tingeling, een brandend gevoel veroorzaken. Dat betekent dat je huid, je lijf de magnesium opslurpt omdat het er enorme behoefte aan heeft. Dan heb je het heel erg nodig. Er is ook een site waar ze magenesium hebben die je vindt als je iets met regenesis intypt in een zoekmachine. Hoop dat het helpt!


Door carin op 26 augustus 2016

Poep facineert me wel en ik wil er wel meer over weten . Dus ik loot graag mee voor een exemplaar


Door Miranda op 26 augustus 2016

Altijd op zoek naar informatie voor een gezonde leefstijl. Dit boek staat op m’n verlanglijstje!


Door Tine van der Wiel ev Schalks op 26 augustus 2016

Moet dus wel een ‘POEP-GOED’ boek zijn😂😂😂👍🏼


Door Yolanda op 26 augustus 2016

Graag geef ik mijn man een poepdokterboek kado.
Hij leest graag en poept slecht….
Dus..als het ff kan,
Ja dan! 😊


Door Yolanda op 26 augustus 2016

Graag geef ik miijn man een Poepdokterboek kado.
Hij leest graag en poept slecht…
Dus…als het ff kan..ja dan!


Door Ann Van de Peer op 26 augustus 2016

Ik lot graag mee voor het boek. Ik ben er ondertussen wel van overtuigd hoe belangrijk een goede darmflora is ! En dat slechte darm werking dat oorzaak kan zijn van veel chronische aandoeningen. Dus hoe meer ik hiervan weet, des te leuker !


Door Jetty op 26 augustus 2016

Ik ben geen goede lezer (begrijpend lezen) en ik hoop dat de manier waarop Nienke schrijft over het onderwerp darmen voor mij een eyeopener kan worden met betrekking tot het zo prettig mogelijk leven met darmproblemen. 😀


Door Marlous op 26 augustus 2016

Titel klinkt al geweldig! Ik zou hem heel graag lezen.


Door Liesbeth op 26 augustus 2016

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar dit boek. Heb tumoren in o.a. dunne darm en wil graag alle info die te krijgen is. Gr


Door ilse op 26 augustus 2016

Lijkt me een heel interessant en lerzaam boek. Ik zou m graag winnen 🙂


Door Ellen op 26 augustus 2016

Wat een interessant boek moet dat zijn!


Door Helen op 26 augustus 2016

Alle tips voor een goede spijsvertering zijn heel welkom! Ik doe dan ook heel graag mee,wie niet waagt wie niet wint! Lieve groetjes


Door Floor op 26 augustus 2016

Toch grappig, hoe meer je erover leest, hoe interessanter het wordt. Voorheen: zo snel mogelijk doorspoelen! Nu toch een achterom kijken en soms heel blij zijn met een mooi exemplaar 🙂


Door Anouk op 26 augustus 2016

Oh wat zou ik graag dit boek willen winnen! Ik ben al jaren aan het worstelen met m’n darmen (de details zal ik jullie besparen…) en sinds een maand ben ik gestopt met het eten van brood en drastisch geminderd met suiker. Het effect verbluffend! Ik zou graag nog meer handvatten krijgen om deze gezonde weg te blijven volgen!!


Door Anneke Smit-Koel op 26 augustus 2016

Goedemiddag beste mensen,
Een heel interessant boek!
Ik ben op dit moment druk bezig met een cursus gewichtsconsulente en daarnaast een weeggroep op aan het richten met als uitgangspunt “weet wat je eet zonder dieet” met eerlijke voeding.

Daar wil ik elke week een thema bij behandelen en lectuur ter inzage aanbieden waar dit boek een belangrijke bijdrage aan zou leveren.

Vriendelijke groet,

Anneke Smit


Door Carolien van hattem op 26 augustus 2016

Ik zou heel graag mee loten zodat ik het boek zelf kan lezen!


Door Wendy de Jong op 26 augustus 2016

Ik heb het boek uit de bibliotheek geleend en in een poep en een zucht uitgelezen. Inmiddels is het boek weer terug gebracht, maar heb al een paar keer gehad dat ik nog wat dingen na wou zoeken. Helder geschreven, vol humor en na het lezen kauw je je eten nog net iets langer, gewoon voor de zekerheid.


Door Theresa op 29 augustus 2016

Zou dit ook willen winnenn;voor vele problemen zodat mijn leven éindelijk makkelijker wordt. Ben 70 jaar. Theresegt


Door Corine Fuchs op 26 augustus 2016

Ik woon op de Lofoten-eilanden in het noorden van Noorwegen waar de gezondheid van mensen heel slecht is en zij geen bewustzijn hebben over een gezonde leefstijl. Ik heb veel met deze klachten te maken in mijn praktijk waar ik werk als Shiatsutherapeut. Het boek zou een mooie aanvulling zijn -ook voor mezelf- om mijn clienten adviezen te kunnen geven naar een gezonder leven !


Door magda linmans op 26 augustus 2016

hey marjolein
is een zeer interesante blogs zou graag meer weten over
de werking van de dramen onze hele gezondheid hangt daar van af
groetjes magda


Door Carla op 26 augustus 2016

Lijkt mij heel interessant. Door mijn trage schildklier wisselt mijn stoelgang. Ik kan wel wat leuke tips en ideetjes gebruiken. Lijkt mij leuk.


Door Marloes op 26 augustus 2016

De poepdokter staat op mijn wensenlijstje. Maar ik wilde geduldig wachten tot het eerste moment zich voor zou doen om het als cadeautje te kunnen vragen. Maar winnen zou natuurlijk ook fantastisch zijn!


Door Gerda op 26 augustus 2016

Wil graag mee loten voor het boek de Poepdokter. Voor mijn studerende dochter. Want je hersenen zijn je darmen!!


Door Joke op 26 augustus 2016

Twee jaar geleden is het bevolkingssonderzoek naar darmkanker gestart in de hoop dat, door het opsturen van een klein poepmonster, darmkanker al in een vroeg stadium ontdekt wordt. Met dit boek kun je misschien zelfs dat voorstadium wel vóór zijn. Ik wil het wel graag hebben, al zul je waarschijnlijk tussen je 55ste en 75ste toch nog wel iedere twee jaar mee doen aan het volksonderzoek: (ik kan het niet laten, dit blogje te delen) https://jokezelf.nl/2014/08/14/geen-praatje-zo-rond-of-het-eindigt-met-stront/


Door Monique op 26 augustus 2016

Ik wil heel graag dit boek winnen, kamp al jaren met overgewicht en heb de oorzaak nog niet kunnen vinden. Misschien kan dit boek me erbij helpen


Door Luus op 26 augustus 2016

Na De Mooie Voedselmachine zou ik dit boek ook heel graag lezen!
Niet winnen is iig zelf kopen!
Na jarenlang buik-darmproblemen ging er een betere wereld voor me open nadat ik mijn leefstijl en voedingspatroon goed onder de loep had genomen.
Dat gun ik iedereen!
Zonnige groet, Luus


Door Joke op 26 augustus 2016

Lijkt me een interessant boek! Ik voel me kerngezond, maar om heel eerlijk te zijn, is het op dat gebied nog wel een beetje mwah….. Met dit boek zou dat ook weer toppie! kunnen worden.


Door Ooms Philo op 26 augustus 2016

Een darmherstellende chocoladepudding!!!!??!
Nou, daarom alleen al zou ik het boek graag winnen 😄😄😄


Door Colette Faber op 26 augustus 2016

Geen vragen over wat je in je mond stopt en niets zeggen over wat je uitpoept…daar wil ik meer over weten!


Door Jacqueline op 26 augustus 2016

Ik zou graag dit boek willen winnen. Hier een familiar probleem die ik graag onderbouwd op zou willen lossen. Zou dus zeer welkom zijn..


Door Ilse op 26 augustus 2016

Yes please!
Ik heb wel behoefte aan weer eens normaal naar de wc te kunnen, zonder in de stank van mijn voorganger te zitten 😉 hier thuis moet het roer voor sommige gezinsleden namelijk wel om. Maar ja, eigenwijs, wat-de-boer-niet-kent en ik-lees-geen-boeken is hier op die personen wel van toepassing 😉
Wellicht kan deze leuke dame met , wat ik hoorde, haar vlot geschreven boek daar verandering in brengen 🙂


Door Renee op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee voor dit mooie boek


Door Annet op 26 augustus 2016

Heel graag loot ik mee voor het: de poepdokter 😀
Hartelijke groeten Annet


Door Bernadette van Klink op 26 augustus 2016

Hoi Marjolein,
Helaas zie ik niet hoe je het boek kunt winnen, maar ik gok dat je een reactie wilt met waarom ik het boek graag zou winnen. Daar zijn 2 redenen voor. Allereerst begon ik in september met de opleiding Orthomoleculiaire voedingsleer en supplementen waarmee ik wil starten in het begeleiden van mensen. Zoals je al aangeeft, leer je over het de darmen weinig als arts en dat dat je leert gaat meer over ziekte/aandoeningen dan dat er voor nodig is om de darmen gezond te houden. Het boek zou een goede aanvulling zijn op mijn kennis.
De 2de, meer persoonlijke, reden is dat mijn eigen darmen nog steeds niet goed werken na een dubbele antibioticakuur zo’n 5 jaar geleden. Misschien dat ik middels dit boek nieuwe inzichten optie over hoe dit komt met nieuwe ideeën dat ik er aan kan doen.
Vriendelijke groet,
Bernadette van Klink


Door Monique op 26 augustus 2016

Hallo ik ben Monique ik ben 49 en heb Spastisch Darm Syndroom een heel vervelende aandoeningen waar ik graag vanaf wil ik heb mijn voedings patroon al drastisch om gegooid ik ben veel meer groente en fruit gaan eten ik eet roomboter en cocos olie en ben minder koolhydraten gaan eten en eet geen voeding met geraffineerde suiker meer alleen nog bio honing en cocos palmsuiker dus ik ben volgens mij best goed bezig maar wil echt alles weten over de spijsvertering zodat ik zelf er voor kan zorgen dat ik mijn Spastisch Darm Syndroom zelf kan oplossen dus zou ik ontzettend graag het boek willen winnen alstublieft groetjes Monique


Door Sylvia op 26 augustus 2016

Mijn dochter heeft veel last van haar darmen, dus ik wil deze graag voor haar winnen.


Door Elly op 26 augustus 2016

Ben heel nieuwsgierig geworden naar dit boek


Door D.van den Heiligenberg op 26 augustus 2016

Als ik zo goed zou kunnen poepen als mijn hond, zonder gene en mét groot gemak, zou ik me nóg gelukkiger voelen! Poepen is bevrijdend, betekent loslaten en lozen van (emotionele) balast!


Door An op 26 augustus 2016

Wow wat een leuke winactie. Nee ga niet teveel informatie delen. Ben de laatste maanden veel bezig met voeding (en daardoor de overtollige kilootjes aan het verliezen). Merk duidelijk verschil in mijn darmen etc. Maar merk dat ik soms nog buikkrampen heb etc…wil mij graag er meer in verdiepen.


Door Linda Oppelaar op 26 augustus 2016

Dit boek staat al een tijd om mijn verlanglijst. Lijkt me super interessant!


Door Marije op 26 augustus 2016

Jaaa, dat boek wil ik lezen! Al jaren last van mijn darmen en heb er mee geleerd te leven… Maar diep van binnen weet ik ook wel dat het anders kan 😊


Door Erna op 26 augustus 2016

Sinds mijn 15e last van mijn darmen en sinds de geboorte van mijn kinderen last van overgewicht…verschillende dieeten gevolgd en wordt ook nu ik in de overgang zit alleen maar zwaarder…ben wel bezig met gezond eten maar mijn plofbuik blijf ik houden….en alle ongemakken die ik jehier zal besparen…ben heel benieuwd naar de oplossingen uit dit boek


Door Yolanda op 26 augustus 2016

Ja, lijkt me interessant. Ik kom graag voor een gratis exemplaar in aanmerking.


Door Simone Matthijs op 26 augustus 2016

Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn oudste zus uit Engeland. Zij heeft een vertraagde schildklier en diabetes type 1. Ze heeft ook veel last van haar darmen, glutentest was negatief. Mijn zus is erg bezig met voeding en zoeken de naar een oorzaak van haar darmproblemen. Ze komt eind september bij mij logeren en ik zou het geweldig vinden om haar dit boek te kunnen geven.


Door José op 26 augustus 2016

In de 22 jaar dat ik onafgebroken chronische pijn en vermoeidheid heb, heeft nog Nooit een arts gevraagd hoe en wat ik eet (en of ik bijvoorbeeld een beetje fatsoenlijk slaap). Volgens mij een gemiste kans voor de medische wereld. Ik zou graag meer willen weten over de impact van iedere hap en slok op het complete systeem van gezondheid en welzijn, aangezien de relatie daartussen mij zonneklaar lijkt. Dat boek is dus van harte welkom in mijn boekenkast!


Door Luus op 26 augustus 2016

Na De Mooie Voedselmachine gelezen te hebben wil ik deze ook heel graag lezen.
Win ik hem niet dan koop ik hem zeker!
Na jarenlang buik-darmklachten gehad te hebben ging er een wereld voor me open toen ik mijn leefstijl en voedingspatroon eens goed onder de loep had genomen. Dat gun ik iedereen!
Zonnige groet!Door Marian Reiniers op 26 augustus 2016

Nienkes schrijfstijl is altijd zeer humorvol maar tegelijkertijd zeer leerzaam en no-nonsense!
Ik zou heel graag haar boek willen winnen.


Door Hanneke op 26 augustus 2016

Kijk, dat lijkt me een interessant onderwerp! Daar wil ik alles over weten. Meer informatie over het eigen lichaam leert me steeds een beetje meer wat ik wel en niet moet doen. Nou ja bijna dan want een kopje koffie op zijn tijd en een wijntjes vind ik wel lekker.


Door Yvonne Exterkate op 26 augustus 2016

Omdat poep en poepen in huize Exterkate altijd een, meestal hilarische, topic is, dus helemaal leuk om hierover een boek te hebben.


Door Tessa J op 26 augustus 2016

Lijkt mij een leuk en leerzaam boek! Ik heb mijn hele leven problemen gehad met mijn darmflora, door vitamine b12 is mijn leven aanzienlijk verbetert! De spijsvertering is een intressant onderwerp. Ik loot graag mee!


Door Annelies van den Berg op 26 augustus 2016

Lijkt me een geweldig boek om mijn kennis van bacterieën etc. te vergroten! Als ik dit gelezen heb kan ik ze een poepie laten ruiken 🙂


Door Kim op 26 augustus 2016

Dat zou ik graag eens willen lezen. Eens kijken of ik de darmen van ons gezin weer op gezonde manier op orde kan krijgen.
En welke dingen ik onze dochter beter niet kan geven en welke dingen wel


Door Kitty Kruisheer op 26 augustus 2016

Ik loop al jaren te stoeien met mijn arme darmen en met de diagnose spastisch darm syndroom naar huis gestuurd. Na verwijdering van mijn galblaas stoei ik nu met twee soorten ontlasting ook nog! Benieuwd naar dit boek en ga t zeker kopen! Alle tips zijn welkom om mijn darmen happier te krijgen!


Door Josefien op 26 augustus 2016

Wat ben ik nieuwsgierig naar dat boek ….en wat zou ik graag het willen winnen .


Door jolanda op 26 augustus 2016

Heel interessant, duidelijk geschreven en lijkt mij heel leuk om dit boek te ontvangen! Ik hou mij van harte aanbevolen!


Door Carola op 26 augustus 2016

Klinkt interessant, ik loot graag mee.


Door Car op 26 augustus 2016

Tjonge, lijkt me een leuk en leerzaam boek net zoals al de berichten van de Energieke Vrouwen Academie❤️


Door Antoinette op 26 augustus 2016

Strontinterresant lijkt het mij, misschien word gezond eten dan echt leuk!
Ik zie met al die adviezen de bomen door het bos niet meer.
Heb zelf lactose en histamineprobleem.


Door Anita op 26 augustus 2016

Ik loot graag mee. Ik ben wijkverpleegkundige en heb veel te maken met darmproblemen bij mijn clienten. Ik hoop ze door dit boek te lezen, beter te kunnen helpen.


Door Clara Ekhart op 26 augustus 2016

Heel graag heb al jaren maagzuurremmers en darmproblemen


Door Wilma Kramer op 26 augustus 2016

Hier wordt ik blij van, alleen al omdat poep het taboe thema is.
Waar echt meer uit te halen is dan we denken ,loot graag mee.

Plaats een reactie


*