Elke week een energietip ontvangen?
Ontvang mijn veel gelezen nieuwsbrief en ontdek mijn meest favoriete recepten.
Bestel nu mijn tweede boek!
Lees meer

Page content

Boekentip: De boodschappencoach | Ralph Moorman

Boekentip: De boodschappencoach | Ralph Moorman

Onlangs verscheen de herziene editie van het boek -De Boodschappencoach- van Ralph Moorman. Loop jij af en toe besluiteloos rond in de supermarkt niet meer wetende wat nou gezond is of niet? Dan is dit boek(je) voor jou. 

Wat is nou nog gezond in de supermarkt?

Boodschappencoach 200Vroeger waren we gezonder. Zowel onze prehistorische voorouders als onze grootouders kenden niet de welvaartsziekten die we nu kennen: overgewicht, obesitas, hart- en vaatziektes, diabetes 2, kankers enz. Dat ligt niet aan onze genen want zo snel veranderen die niet. Het ligt voor een groot deel aan de voeding die we eten.

We eten het voedsel dat de voedingsindustrie ons voorzet in de supermarkt maar iedereen die logisch nadenkt zal tot de conclusie komen dat dit voedsel niet allemaal gezond voor ons is. Maar waarom is dat en welk voedsel in de supermarkt is dan wél gezond voor ons?

Op safari door de supermarkt

Ralph Moorman neemt je in dit boek mee op safari door de supermarkt om het beste uit de schappen te kunnen halen. Wat past in een gezond winkelwagentje en wat kan je beter laten liggen? Voor je eigen gezondheid maar ook als belangrijk signaal naar de voedingsindustrie dat we onszelf goed hebben geïnformeerd en dat we niet meer zomaar klakkeloos alles eten wat ze ons voorzetten.

Het is een handzaam en overzichtelijk boek maar wel een stuk dikker dan de eerste uitgave van drie jaar geleden. Er zijn veel nieuwe producten opgenomen.

Producten met code rood kan je beter laten liggen

De gids is verdeeld in 25 verschillende productgroepen zoals soepen, broodbeleg, sauzen en zuivel. Ieder afzonderlijk product heeft een rode, oranje of groene kleur gekregen. Groen is prima. Oranje betekent een goede tweede keuze en rood is aan te raden om te laten staan. Heel overzichtelijk dus. Wat zou het fantastisch zijn als al die producten met code rood voortaan in de schappen zouden blijven liggen!

Ralphs motto is: word niet bang maar bewust en dat onderstreep ik van harte.

Enkele highlights en nieuwe inzichten

Enkele zaken die me opvielen:

  • Fabrikanten verbloemen op de etiketten steeds meer chemische stoffen achter onschuldig klinkende termen. E621 wordt nu gistextract genoemd en transvet werd ‘gehydrogeneerde plantaardig olie’. Plantaardig klinkt op deze manier onschuldig maar is het niet.
  • De term ‘natuurlijk’ wordt veel gebruikt op etiketten maar zodra een stof uit zijn omgeving is het gehaald is het nog maar de vraag of het gezond is. Glutamaat is een aminozuur dat van nature in eiwit voorkomt. Toch kan deze stof voor veel klachten zorgen terwijl mensen geen klachten hebben als ze aminozuur in de natuurlijk vorm eten zoals in erwten of tomaten.
  • Er komen steeds meer zogenaamd gezonde producten in de schappen die het gewoon niet zijn. Vruchtensappen zijn gepasteuriseerde fruitconcentraten aangelengd met water. Daar zit weinig gezonds meer in. Hetzelfde geldt voor groentesappen. Margarine ‘om je cholesterol te verlagen’ of ‘voor hart en bloedvaten’: trap er niet in. Het blijft een fabrieksproduct bomvol ongezond linolzuur.
  • Lightproducten bevatten ofwel ongezonde chemische zoetstoffen of vetten zijn vervangen door suikers. Dit betekent minder calorieën maar wil nog niet zeggen dat het product gezond is: je wordt er doorgaans juist dikker en ongezonder van.
  • Veel fruit wordt steeds zoeter gekweekt omdat we meer en meer gewend raken aan een zoete smaak dankzij toegevoegde suikers in allerlei bewerkte producten.
  • Milde olijfolie is vaak een mengsel van olijfolie met zonnebloemolie. Oppassen dus.
  • Verpakkingen van glas worden vaak vervangen door plastic. Niet zo gezond: vooral vloeibare vetten kunnen vervuild raken met xeno-oestrogenen uit plastic verpakkingen.

Gelukkig zijn er vele nieuwe ‘groene’ producten te vinden in de supermarkt. Naar mijn idee juist steeds méér wat maar aantoont dat wij als consumenten samen bepalen wat er in de schappen van de supermarkt ligt. We hebben samen veel meer invloed dan we misschien denken.

Wil je De boodschappencoach graag lezen?

Je kunt deze nieuwe editie van De boodschappencoach bestellen bij 0.a. bol.com bestellen; klik daarvoor hier.

Heb je De boodschappencoach al gelezen?

Laat dan hieronder je reactie achter. Dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Comment Section

181 reacties op “Boekentip: De boodschappencoach | Ralph Moorman


Door Tina lutz op 1 april 2016

Hallo ik vind het erg interessant maar woon in Spanje dus de supermarkt is hier anders,ik probeer mijn best te doen en pik uit alle mails die ik krijg iets eruit wat ik hier zou kunnen gebruiken van Ralph maar ook van Marjolein.ik vind het heel leerzaam en kijk steeds uit naar de volgende mail !!! Vriendelijke groetjes uit het zuiden van Spanje !!! Tina Lutz


Door Aggie op 1 april 2016

Alle etiketten worden al door mij gelezen, maar niet alles is altijd helemaal duidelijk. Extra informatie op dit gebied door de ‘boodschappencoach’ is zeer welkom, zeker nu ook mijn man geïnteresseerd raakt in pure en gezonde voeding.


Door Christie slot op 31 maart 2016

Ik kan wel een beetje hulp gebruiken in de supermarkt. Door alle aanwijzingen ben ik een beetje de weg kwijt wat nu wel,en niet gezonde keuzes zijn. In haast maak je al snel minder handige beslissingen. Groet Christie


Door kim Cremers op 31 maart 2016

Ik zou dit boek graag ontvangen als verjaardagscadeau. Ben over 2 weken jarig. En omdat ik bezig ben met gezondere voeding is dit een een goede aanvulling.


Door Angré op 31 maart 2016

Dit is toch een boekje wat iedereen moet hebben om gezond de supermarkt door te komen.


Door Monique op 31 maart 2016

Graag wil ik dit boek winnen, om nog beter voor mijn geliefden en mezelf te kunnen zorgen.


Door Antoinette op 31 maart 2016

Graag zou ik dit boek winnen, voor mezelf, voor de patiënten die op mijn spreekuur als praktijk verpleegkundige komen in een huisartspraktijk en tot slot voor mijn klanten in mijn voetreflex therapie praktijk! Drie in een dus! 🙂


Door Truus op 31 maart 2016

Heel graag zou ik dit boek willen winnen. Ik ben bezig mijn hele voedingspatroon te veranderen en wil af van alle zakjes, pakjes en onder andere e621 nummers. Dit boek lijkt me daarbij een geweldig hulpmiddel.


Door C J Besseling op 31 maart 2016

Hallo Marjolein,
Mijn man haalt 1x per week de boodschappen en komt dan met het oude vertrouwde spul thuis dat hij gewend is en lekker vindt en met wat ik op het boodschappekbriefje schrijf. Met het boek zou hij zelfstandiger de boodschappen kunnen halen en met de juiste spullen thuis komen. Tevens kan ik er zelf natuurlijk ook nog veel van kunnen leren.


Door Jopie Spanjer op 31 maart 2016

Ik wil graag het boek de boodschappencoach ontvangen. Dan kan ik de vrouwen die bij mij in de Praktijk voor Overgang komen wijzen op dit boek


Door Jolanda op 31 maart 2016

Hoi Marjolein,
Het boek lijkt mij super interessant voor mezelf,
maar ook voor clienten om tips mee te geven!


Door Anita Smeets op 31 maart 2016

Ik zou graag dit boek willen ontvangen omdat ik het een mooie aanvulling vind op mijn opleiding die ik aan het volgen ben tot gezondheidstherapeut natuurlijke gezondheidszorg.


Door Anita op 30 maart 2016

Hallo, ik zou heel graag het boek willen winnen. Ik denk regelmatig al goed bezig te zijn, maar word dan toch keer op keer ‘verrast’ door informatie waar ik niet op bedacht was. Heel moeilijk vind ik het om de etiketten op de levensmiddelen helder te krijgen. Met name voor mijn zoon van 11 jaar die regelmatig buikklachten heeft, lijkt mij dit boek een heel goed hulpmiddel.
Hartelijke en gezonde groet, Anita


Door Anne op 30 maart 2016

Ik zou dolgraag het boek willen winnen. Het zou mij goed kunnen helpen met betere en gezondere keuzes te maken. Ik vind koken voor anderen erg leuk en zou zo ook voor hen hierin een bijdrage kunnen leveren 😀😀


Door Ilona op 30 maart 2016

Oei oei wat zou ik graag het boek van coach Ralph ontvangen. Steeds weer kom ik tot de ontdekking dat ik weer volledig die plank missla.
Code rood voor mij maar ik wil graag in code groen kopen en koken. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek


Door Herma Timmer op 30 maart 2016

Wat zou ik dit boek graag willen winnen Ik probeer al langere tijd zuiver en eerlijk eten op tafel te zetten Maar het kan nog beter ! De hele familie mag mee profiteren van het inzicht in alle verlakkerij in de supermarkten .


Door Astrid Wending op 30 maart 2016

Zou erg handig zijn een extra “hulpje” om mij nog meer wegwijs te maken in het doolhof dat supermarkt heet


Door Desirée op 30 maart 2016

Wat een tof boek lijkt me dat! Ik ben een ramp in de supermarkt. Loop uren te dralen op zoek naar goede producten. Lees er veel over maar ervaar een overkill aan informatie; ik zie tussen de bomen het bos niet meer. Wil héél graag gezonder gaan eten en leven, kan daar wel een steuntje in de rug bij gebruiken :-).


Door Willy op 30 maart 2016

Ik zou de gids graag willen winnen,want het valt niet mee om in de supermarkt nog gezonde producten te vinden.
Je ziet door de bomen het bos niet meer:-(
Vooral met een trage schildklier wil je toch zo gezond mogelijk eten
Groetjes willy


Door cathy op 30 maart 2016

Wij zijn druk bezig met het bereiden van eten zonder pakjes. Om niet alle etiketten te hoeven lezen is het fijn als we een leidraad voor de eerste schifting te hebben. Omdat we gezond willen leven en straks als blozende 100 jarige nog steeds vol liefde in de keuken kunnen staan.


Door Els Bakker op 30 maart 2016

Ik zal het boek graag willen hebben om nog meer bewuster te worden


Door Tanja op 30 maart 2016

Tijdens mijn yogalessen vertel ik regelmatig wat over gezonde voeding dus dit boek zou zeer fijn zijn om helemaal te verorberen en te delen met mijn yogi’s
Groetjes Tanja


Door Marja Smit op 30 maart 2016

Er is al heel veel te vinden over wat wel en niet gezond zou zijn, alles zwart-op-wit in het boek van Ralph maakt het allemaal wat overzichtelijker voor me, hoop ik.


Door Brigitte op 30 maart 2016

Omdat ik bijna klaar ben om mijn eigen reis te maken naar het “Heldin van mijn eigen leven” zijn… ik ben me aan het voorbereiden… maar in het grote donkere woud van de voedingskeuzes is het bijna niet meer haalbaar om nog te weten wat nu écht gezond is.
Deze gids zou me enorm helpen op mijn reis! 😀


Door Dian peters op 30 maart 2016

Zou t boek erg graag willen hebben want ikzelf volop in de stress door de hormonen van de overgang, en n dochter met fibromylagi en n dochter met couliaki. Nou ga dan maar eens zonder leidraad boodschappen doen! Dus yens heel erg welkom.


Door Do op 30 maart 2016

Das toch zo klaar als een klontje! Da wil ik wel 🙂


Door Yolande op 30 maart 2016

Ha Marjolein,
Ik denk dat ik zelf al een heel eind op de goede weg ben qua voeding, maar soms lijkt het wel dat hoe meer ik over voeding leer, hoe meer ik weet dat ik eigenlijk weinig weet. Ik zou dit boek aan mijn dochter willen geven die kampt met ernstig overgewicht en energietekort. Ik hoop dat dit boek haar inzicht geeft.


Door Angela op 30 maart 2016

Ik koop steeds minder in de supermarkt. Ik koop het liefst lokaal en eerlijk. Helaas moet je voor sommige ingrediënten toch naar de supermarkt of gewoon omdat het erg slecht weer is en de supermarkt dan het dichtst bij is hihi. Maar ik wil elke dag blijven leren over gezonder leven en een gezonder lijf.


Door Petra op 30 maart 2016

Heel graag zou ik dit boek winnen. Kamp al zoveel jaren met onverklaarbare lichamelijke klachten. De medische wereld kan me niet helpen en zoek nu mijn heil in gezonde voeding. Dacht dat ik al goed bezig was maar blijkbaar valt er voor mij toch nog een hoop te leren en dus hopelijk winst te halen en eindelijk verlost te worden van mijn pijn!


Door Ingrid Niemeijer op 30 maart 2016

Belast met lyme is het belangrijk om mijn imuunsysteem goed op peil te houden. Mijn overtuiging is dat ik dat met goede voeding kan bereiken. In mijn zoektocht naar voor mij de juiste voeding zal uw boek misschien mijn antwoord zijn…


Door Japke op 30 maart 2016

Lijkt mij handig om het bos weer te zien. Hoewel ik veel vers maak daar het lezen van de etiketten mij vaak niet blij maakt. Dus dat helpt al veel


Door Antoinette op 29 maart 2016

Door bovenstaand verhaal voel ik me getriggerd en nieuwsgierig om meer te weten te komen over gezond en niet gezond voedsel en de reactie van ons lichaam hierop. Ik zou graag het boek ontvangen om me verder te verdiepen.
Hartelijke groet,
Antoinette


Door M. Broeckaert op 29 maart 2016

Het is altijd leuk om iets te winnen! Aangezien ik mee doe aan ‘Het Voedingskompas’ is het inmiddels een hele uitdaging geworden in de supermarkt. Het valt niet mee om de nieuwe (voedings)kennis te integreren. Hoop dat het boek van Ralph Moorman e.e.a. makkelijker maakt. Ga zo door, Marjolein!


Door Dabigail op 28 maart 2016

Ik zou heel graag het boek willen ontvangen en vervolgens willen uitlenen onder mijn vriendinnen en familie om voor meer bewustwording te zorgen


Door Francine op 30 maart 2016

Graag doe ik mee met de loting van het boek de boodschappencoach, ik let al wel op maar wie weet helpt het mij het gevoel van de stroom(neuropathie) in m’n handen en voeten te verminderen…..


Door Coby Glansbek op 27 maart 2016

Ik probeer op een natuurlijke wijze mijn hoge bloeddruk te verlagen en mijn overgangsongemakken wat te verlichten. Ik ben dus druk bezig om een fezond eet-en leefpatroon te volgen. Dit boekje zou hierbij een geweldige steun in de rug zijn.
Ik ben dankbaar voor mensen als jullie die alles zo helder en overzichtelijk op een rijtje zet.
Grt.
Coby


Door Anita op 26 maart 2016

Een super fijn boekje; ik heb het net vorige week geleend in de bieb en dacht die wil ik graag standaard in huis hebben en nu zie hier! Dat is geen toeval. Het is staat boordevol met goede tips; zo weet je in één oogopslag welke producten in de supermarkt goed voor je zijn, welke producten een tweede keuze kunnen zijn en welke je echt moet vermijden. Echt een AANRADER!


Door Anna op 25 maart 2016

Ik doe graag mee.
Groet, Anna.


Door Paula op 24 maart 2016

Ja, ik zou hem graag willen winnen voor mijn dochter die nu de mijne leent.


Door Carolien op 27 maart 2016

Net als alle andere deelnemers aan deze verloting, zou ook ik graag dit boek willen winnen, de reden daarvan zijn al meerdere keren genoemd. Daarom houd ik het kort op; niet geschoten, altijd mis. Marjolein, bedankt voor alle boeiende informatie op je site. Ik ben fan.


Door Ciska op 24 maart 2016

Ik ben net als de meeste mensen die hier op reageren ook altijd met gezonde voeding bezig, wat wel en wat niet…. Lijkt me handig om daar een schrijven van te hebben! Kan goed meehelpen om in ieder geval de juiste producten in huis te halen.


Door Esther op 23 maart 2016

Hoi Marjolein,
Ik zie soms door de bomen het bos niet meer en zou graag deze survival gids ontvangen. Ik vorm samen met mijn man en twee kinderen (3 en 5) een gezin en probeer zo bewust mogelijk eten te koken/kopen. Vooral in drukke tijden vind ik het lastig om alles zelf te maken. Hoe fijn zou het zijn wanneer ik weet met welke supermarktproducten we ons kunnen voeden zonder alleen maar te vullen?! Ga zo door met je website: ik lees het met veel interesse! Groetjes Esther


Door Monique Rikkers op 23 maart 2016

Superleuk om kans te maken op dit boek. Denk dat hormonen véél belangrijker zijn dan gedacht. Daar zou ik graag meer over willen weten en ik denk dat het lezen van dit boek weer meer informatie biedt en een goede ondersteuning is. Monique


Door Marion op 23 maart 2016

Haha zodra het gratis is komen er wel heeeeel veel berichtjes. Ik bestel het wel als ik er aan toe ben. Alles op zn tijd en begin net met de nieuwe manier van eten. Succes en ik hoop dat het boek goed terecht komt!


Door Carolien Raaben op 22 maart 2016

Dag Marjolein,
Mijn interesse voor voeding in het algemeen is groot en voor gezonde en natuurlijke voeding in het bijzonder. Gelukkig heb ik geen zware klachten of aandoeningen, maar zelfs dan 😉 helpt natuurlijke voeding om je nog beter te voelen. Ik ben nieuwsgierig wat het boek mij meer kan leren.
Met groet, Carolien


Door karen op 22 maart 2016

Marjolein succes met het weggeven van de 5 boeken. Zelf wil ik het boek ook wel hebben, maar ik gun het sommige anderen meer. Zoals de dame met MS, degene die 25 kilo is afgevallen en de vrouw wiens man haar niet geloofd wat voor troep er in eten kan zitten! Succes alle 126!


Door Gonny op 22 maart 2016

Ik loot graag mee. Ik wil gezond oud worden voor zover ik dat ik eigen hand heb, Daar doe ik moeite voor door mijn kennis over gezonde voeding te vermeerderen. Hat boek brengt me weer een stapje verder.


Door Annette Doorn op 22 maart 2016

Wat zou ik graag secuurder boodschappen willen doen! Volgens mij kan dit boek mij daarbij goed helpen. En ik denk ook veel mensen om me heen met de kennis hiervan te kunnen helpen. Het winnen van dit boek komt dus ten goede aan een grote groep mensen.


Door Carl@ op 22 maart 2016

Als je volledig ‘streepjescode-vrij’ zou kunnen leven, zou het ons niet zo moeikijk gemaakt worden, maar helaas is dat niet zo. Ook waar overal zo’n ‘groen vinkje’ bij staat, zegt niet zoveel meer, want dat wordt te pas en te on-pas gebruikt. Biologisch is het mooiste, maar ook nog flink aan de prijs.
Dus….zo’n boek zo best informatief kunnen zijn! Ben benieuwd!
Ik doe mee aan de loting! Dank je wel!!!!!
Groetjessss Carl@


Door ilona van der Zel op 22 maart 2016

Jazeker, zou ik samen met mijn kinderen door de supermarkt lopen en ze alles leren over gezonde keuzes.


Door Pauline op 22 maart 2016

Ook ik ding graag mee naar deze prijs!
groet, Pauline


Door Mechtild op 22 maart 2016

Ik zou dit boek graag illen winnen, want als ik door de supermarkt loop probeer ik rekening te houden met de kennis van de cursus’ het voedingskompas’.
het boek lijkt mij een extra steun bij de keuze van de boodschappen.
gezonde groetjes
Mechtild


Door Mariët Middelkamp op 22 maart 2016

Ik zou graag het boek willen winnen dit omdat dit voor mij het grote struikelblok. D.m.v van de cursus energieke vrouwen acedemie ben ik al bewuster gaan kopen maar het kan altijd beter. Ik vind het ook moeilijk en een tijdrovende klus de boodschappen doen. Daarom zou ik graag het boek willen winnen
Groetjes Mariët


Door Anette op 22 maart 2016

Heel, heel graag. Ik Ben al heel lang bezig met goed en gezond eten, maar elke keer val ik weer in de valkuilen links en rechts. Van alles geprobeerd, verschillende “cursussen” gevolgd. Ik Ben naar mijn idee nu op de goede weg, zeker ook na het volgen van het Voedingscompas, maar alle hulp is welkom. Zeker voor de diverse klachten die ik heb(maar wie heeft dat nou niet?) is alle informatie en hulp meegenomen.


Door marian op 20 maart 2016

Beste marjolein, Graag zou ik gebruik maken van de boodschappencoach voor mijn zoektocht naar gezonder eten. Na het stoppen met mijn hormoonbehandeling door te veel klachten wil ik hier iets tegenover zetten dmv goede voeding. Tevens heeft mn dochter veel onverklaarbare klachten waaronder weinig energie, we willen daar ook middels voeding n verandering in brengen. Alleen zoekend is best n hele v klus dus alle hulp is welkom. Groetjes, marian


Door Claudette op 21 maart 2016

Beste Marjolein,
Ik zou dit boek graag willen hebben. Ik hoop echt mijn hormoonbalans weer op orde te krijgen!

Alvast bedankt!
Groetjes Claudette


Door Margriet Darwinkel op 22 maart 2016

7 jaar geleden begin ik na mijn scheiding mijn leefstijl te veranderen. Ik deed een detox cursus waar ik veel leerde over gezonde voeding. Sinds dien kan ik niet meer stoppen en blijf ik zoeken naar verbetering en gezonde voeding. Het voedingskompas volgde ik en ook daar pikte ik weer fantastische dingen uit op. Ik wet steeds meer biologisch en weinig vlees binnen mijn gezin. Maar nu nog verder kijken en een next step zetten door echt te letten op e-nummers, suiker en de herkomst dat zou voor mij weer een enorme verdieping zijn die ik mezelf en mijn kinderen gun. De eerste gaat volgend jaar de deur uit en dan moet ze zelf gaan koken en boodschappen doen. Hoe mooi zou het zijn als ik haar nog deze safari olv een goede voedingsgids in de supermarkt jungle kan leren. Kortom ik wil graag het boek winnen ;)!


Door Grace op 22 maart 2016

Hoi Marolein,
Ik wil dit boek graag kado doen aan man- en zoonlief zodat ze met eigen ogen kunnen zien dat ik niet uit mijn nek klets (over gezonde voeding vooral!) en ze voortaan geen enkel excuus meer hebben om ongezonde boodschappen te doen 🙂
Groetjes,
Grace


Door leila op 20 maart 2016

Ik probeer zo gezond mogelijk te eten voor mezelf maar vooral door mijn chronische ziekte. Ik zit vaak radeloos in de supermarkt te kijken wat kan ik nu kopen… er is zoveel informatie dat je het gewoon niet meer weet. Tof dat er een boek bestaat ! 🙂


Door Marit op 20 maart 2016

Zou graag dit boek winnen omdat ik artrose heb en heel graag anders wil gaan eten, alle informatie zou helpen omdat te realiseren!


Door Annelien op 20 maart 2016

Ik zou het boek graag willen om samen met mijn kids van 13 en 11 jaar te kunnen lezen. Ze zijn nu niet meer in de leeftijd dat ze echt dingen laten staan omdat het ongezond is maar ik ben er heilig van overtuigd dat ze de dingen die ik nu mee geef in de praktijk gaan brengen straks wanneer ze groter zijn 🙂


Door Femmy Onsoe op 19 maart 2016

Kennis maakt gezond! Leer en deel!


Door Janny op 19 maart 2016

Graag doe ik mee met de win-actie. Wij willen E nummer vrij gaan eten en dit boekje zou een goede richtlijn voor ons zijn.


Door Jeanine Oomen-Vroegrijk op 19 maart 2016

Nou, ik heb weleens gedacht dit boek aan te schaffen. Ik dacht toen: Nah, ik weer het allemaal al wel. Maar omdat er altijd wat verandert 3 en ik ook niet alles weet zou ik de vernieuwde versie graag winnen!


Door Laurette op 19 maart 2016

Probeer heel gezond en bewust te eten. Dit boek zou een goed hulpmiddel hierbij zijn!


Door Patty Wijma op 19 maart 2016

Doe graag mee aan deze actie. Ik ben veel met goede voeding bezig, maar kan soms door de bomen het bos niet meer zien. Kan dus wel wat hulp gebruiken 😀


Door Mirjam op 19 maart 2016

Het moment is voor mij nu gekomen om met een gezonde leefwijze aan de slag te gaan. Gezond eten staat hierbij voor mij op nummer 1. Ik heb me er nooit echt in verdiept en hoop d.m.v dit boek een goede voorlichting en tevens handleiding te krijgen. Op naar een gezonde toekomst.


Door Anke op 19 maart 2016

Vaak kom ik met de verkeerde boodschappen thuis, ondanks dat ik denk dat ik het snap. Ik zou dus wel een gids op mijn safari kunnen gebruiken!


Door Nicole Pape op 19 maart 2016

Zou graag het boek willen winnen,om meer te weten te komen over de producten,welke je het beste kan kopen voor je gezondheid.Ben 24 maart jarig.


Door Klazien op 19 maart 2016

Dit boek zou een mooie aanvulling zijn op mijn manier van eten, die ik compleet heb aangepast ivm mijn MS.
Het blijft een zoektocht in de supermarkten …


Door Angelique op 19 maart 2016

Ik heb zo’n mega last van hormoonschommingen. Al jaren. Vanalles al geprobeerd. Wordt nu tijd om het roer echt om te gooien maar heb daar wel een handleiding en zetje bij nodig. Dit boek zal een perfecte vervolgweg zijn


Door Resi Koonen op 19 maart 2016

Ik sukkel al zo lang met mijn gezondheid. Dacht dat het te wijten was aan mijn verhuizing naar de andere kant van het land en nog enkele grote levensgebeurtenissen. Bijnieruitputting gehad en door goede begeleiding te boven gekomen maar valkuilen blijven. Lijkt me heerlijk om aan de hand van een boekje een boodschappenlijstje te kunnen maken zeker nu ik over 5 weken weer ga verhuizen :(. Bang om in oude patronen te vervallen … Dus ja, graag!!!


Door D'Hollander Gerda op 19 maart 2016

Zou het graag willen.!
Ben al jaren last van vermoeidheid en dan de diagnose te traag werkend schildklier en 2j geleden de ziekte van Lyme erbij en nog veel andere tekorten in mn bloed . Zou al een serieuze stap in de goede richting zijn


Door Annelies Blansjee op 19 maart 2016

Heel graag vind het nog wel vaak moeilijk wat nou wel goed is en niet en zou graag thuis op mijn gemak willen kijken wat ik kan nemen zodat ik in de supermarkt niet hoef te zoeken🙏🏻


Door Annemiek Vermeer op 19 maart 2016

Dit lijkt mij een super handig boek. Ik heb er al één met de E nummers , maar dit is veel overzichtelijker.


Door henriette op 19 maart 2016

Dit boek zou ik heel graag willen winnen!


Door Anita Verheyen op 19 maart 2016

Graag zou ik dit boek winnen. Mijn man doet altijd de boodschappen en geloofd mij niet als ik zeg dat hij geen pakjes en zakjes moet kopen. “Heb je zeker weer ergens op Internet gelezen” roept hij dan. Met dit boek kan ik hem misschien overhalen om gezondere boodschappen te doen! Gr Anita


Door Carmelita op 19 maart 2016

Super interessant dit boek zeg! Ik eet sinds januari voornamelijk veganistisch dus dit boek zou mij enorm helpen met boodschappen doen!


Door Tron op 19 maart 2016

JA!!!
Heel graag wil ik mee doen bij het verloten van 5 boeken van Ralph Moorman.
Ik ben al jaren bezig met mijn lichaam. Na de ziekte van Pfeiffer en een burnout is na jaren van het kastje naar de muur gestuurd ME vastgesteld. Ik merk dat ik door goed te luisteren naar mijn lichaam, genoeg rust te nemen EN natuurlijk op mijn voeding te letten, ervoor kan zorgen niet de hele dag op bed te hoeven liggen.
Ik ben heel benieuwd wat Ralph me nog kan adviseren.


Door Anna-Marie op 19 maart 2016

Heel graag zou ik het boekje willen hebben, vanwege het handzame formaat en de informatie. Het is vaak moeilijk om de kleine lettertjes op etiketten te kunnen lezen!
Ook herken ik niet altijd alle slechte E-nummers en verborgen suikers. Met dit boek in mijn tas zou dat tot het verleden behoren.


Door Daphne de Jong op 19 maart 2016

Heel graag zou ik het boek willen krijgen omdat ik al goed bezig ben maar het kan altijd beter 🙂


Door Nancy op 19 maart 2016

Jaaa wil graag mee doen aan de loting. Wil het boek graag lezen ivm dat ik aan me gezondheid moet werken ik heb een hoop klachten waar ik eigenlijk nog te jong voor ben. Heb het boek hormoon balans gekocht en er een hoop aan gehad. Hoop het met dit boek nog beter te kunnen doen. Gezonde groet nancy


Door Angela op 19 maart 2016

Ja ik doe graag mee met deze winactie om dit mooie boek te winnen, staat echt op mijn to wish lijstje!!!


Door Marielle pullen op 19 maart 2016

Fijn dat zo’n boek bestaat! Boodschappen doen is niet eenvoudig als je gezond wilt eten. Ik zou het heel fijn vinden als hulp bij boodschappen doen.


Door Janneke op 19 maart 2016

Het lijkt me reuzehandig om het boek te hebben. Ik hou me aanbevolen.


Door Martine op 19 maart 2016

Heel erg graag zou ik in het bezit willen komen van dit boekje.
Ik weet het gewoon allemaal even niet meer. Na een ernstige depressie ben ik weer teruggekeerd naar de bewoonde wereld. Met volle moed begonnen met gezond eten. Maar ik weet niet meer wat nu goed is of niet. Het maakt me weer erg onzeker. Zeker nu ik op mijn werk van hot naar her ben herplaatst, de gezondheid van mijn kind met haar strijd tegen de Ziekte van Crohn en alles wat daar bij komt. Ik hoop echt dat voeding onze redding zal zijn.
Tevens, Marjolein, nog heel veel sterkte met het verlies van je moeder.


Door Regina op 19 maart 2016

Enige Ralph boekje wat ik nog niet heb, en ik zou deze graag delen met mijn moeder die zo goed bezig is om gezond te eten. Ze wordt in april 70 en dat is niet voor niets. Oma is 96…altijd verse groente van het land. Het bewijs van goed voor je jezelf zorgen. 🙂


Door Christien de Rijk op 19 maart 2016

Zou heel dankbaar zijn om dit boekje te kunnen krijgen, GEZONDHEID is onderdeel van ons leven ❤️


Door Jeanine op 19 maart 2016

Ik kan wel zo’n boodschappencoach gebruiken!


Door ella van der feer op 19 maart 2016

hallo, ja ralph ik zou graag dit boek aan mijn mooie verzameling van jou boeken toevoegen. niet alleen voor me zelf maar voor iedereen waar ik mee praat over voeding. zegt het voort zegt het voort… zo leren veel mensen van elkaar.


Door Nardie op 19 maart 2016

Ik zou graag het boek willen winnen!! Hopen dat het dan beter met mijn hormonen gaat!! Als ik daardoor dan 7 kilo kwijt zou kunnen raken wordt ik nog gelukkiger!!


Door Leanne op 19 maart 2016

Ik zou dit boek ontzettend graag in mijn bezit willen hebben. Door mijn beperkingen vind ik t heel moeilijk om de etiketten goed te lezen. Zoals de meeste hier, zie ik ook door de bomen het bos niet meer.


Door crucke Martina op 19 maart 2016

Heel graag want ik zie door het bos de bomen niet meer


Door Kelly op 19 maart 2016

Heel graag, heb alle boeken al behalve deze…..zou echt een cadeautje zijn!


Door verena op 19 maart 2016

Graag zou ik dit boek willen winnen. Ik heb inmiddels overgewicht door verkeerd eetpatroon en niet meer kunne sporten door heup problemen. Ook voor mijn gezin lijkt het mij heel fijn als ik weet wat wel en wat niet te kopen.


Door Terry Stabij op 19 maart 2016

Oohh wat zou ik dit boek graag winnen! Gebeurt mij nl nog te vaak dat ik denk dat ik iets gezonds heb gekocht en dat dit toch niét zo blijkt te zijn! Zou mij er graag meer in willen verdiepen dmv dit handige boek. Mvg Terry Stabij


Door Jacqueline op 19 maart 2016

Ik zou dit boek heel graag willen lezen. Ik geef mijn cliënten altijd advies over artikelen die in de winkel te koop zijn, maar er blijven toch nog altijd artikelen die ik niet ken of nooit gebruik. Ik merk dat bij het boodschappen doen vaak dezelfde producten uit het rek worden gehaald en er nooit wordt gekeken wat er in zit. Ik probeer dit mijn cliënten wel bij te brengen. Dit boek zou een mooie aanvulling zijn op mijn advies naar hun toe. Mag ik je trouwens hierbij gelijk een compliment geven over alle artikelen die je schrijft? Altijd erg interessant en leuk om te lezen, ook voor mijn cliënten.
Groetjes, Jacqueline


Door Marjan op 19 maart 2016

Ik zou het graag willen hebben. Ik heb het nieuwste boek ook gekocht. Ook in mijn praktijk geef ik vaak advies. Zou een aanrader zijn om er met mensen op attent te maken.


Door Heidi Spakman op 19 maart 2016

Ik heb zo’n behoefte om gezond te gaan eten. Maar het lukt me maar niet die drempel over te stappen. Mede doordat mijn vriend vaak kookt en hij gebruikt veel uit pakjes. Het zou voor mij een enorme stimulans zijn.


Door Judith van Rooij op 19 maart 2016

Ik zou graag kans maken op het boek om nog meer inzicht te krijgen zodat het mij verder op weg kan helpen naar een gezonder leven. Ik ben daar inmiddels al diverse jaren mee aan de slag maar toch ook nog steeds zoekende. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Stap voor stap natuurlijk. Dankzij mijn orthomoleculaire therapeut kan ik nu echt vooruitgang boeken en hopelijk zullen de vele ‘vage’ klachten dan ook in de tijd verdwijnen. Groeten judith


Door Christine Vis op 19 maart 2016

Ik kan me zo unheimnisch voelen in de supermarkt! Wat kan ik daar eigenlijk nog kopen voor een gezonde levensstijl? Alleen het wc-papier?


Door Marit op 19 maart 2016

Een handig gids voor in de supermarkt jungle. Graag maak ik kans op deze wegwijzer. Dank je!


Door Nelly op 19 maart 2016

Met een diabetes 2 diagnose zou ik graag op een meer natuurlijke manier mijn bloedsuiker beheersbaar maken. Denk dat dit boek een mooie ondersteuning daarvoor is.


Door Fa op 19 maart 2016

Ik ben steeds stapjes aan het maken om gezondere keuzes te maken. Maar ik ben er nog steeds niet. Ik blijf veel lezen, en ook jouw artikelen helpen me veel. Mijn kennis wordt groter en ik daardoor gezonder. Het boek staat op mijn lijstje om ooit te lezen dus het boek winnen zou super zijn! 🙂


Door Astrid op 19 maart 2016

Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Het beangstigt mij dat de hele voedselketen gemanipuleerd is en dat we zo voor de gek worden gehouden. Ik wil weten wat ik eet!


Door Riki Klasen op 19 maart 2016

Ik heb net de site van Ralph bekeken en het boek De hormoonfactor besteld. De boodschappencoach past daar perfect bij. Ik doe dus graag mee om het te winnen


Door Janet op 19 maart 2016

Dat heb ik nu net nodig. Zo’n prachtische wegwijzer tijdens mijn dwaalroutes door de supermarkt. Zeker nu ik nog meer op mijn gezondheid moet letten is het meer dan welkom. En even los van winnen, bedankt voor deze boekentip!


Door Christa op 19 maart 2016

Sinds kort “knopje om” naar gezond leven … Dit boek zou een grote steun zijn.


Door Maaike op 19 maart 2016

Graag zou ik dit boek toevoegen aan mijn (kook)boeken. Het biedt me zekerheid of een bepaald Produkten gezond is of niet. Dat bepaalt wel of noet kopen. Ook zal ik het boek gebruiken om thuis met mijn kinderen soms (niet te vaak) te praten over wat nu gezond is en wat niet. Zodat ze het onderscheid kunnen maken en ook een bewuste keuze.


Door Maaike op 19 maart 2016

Mijn moeder is ontzettend bezig met het gezonde voedsel. Voor haar zou dit boek een aanvulling zijn in haar collectie.
De gezondheid van mijn moeder is ook ontzettend belangrijk, aangezien ik mijn vader amper zie is mijn moeder het belangrijkst voor me. En wat is dan mooier dan natuurgericht leven.


Door Brigitte op 19 maart 2016

Dit boek lijkt mij een hele handige leidraad bij het boodschappen doen.

Misschien kopen mijn zonen dan ook wat gezondere producten.


Door Sandra Hageman op 19 maart 2016

Ik zou graag de boodschappencoach willen winnen. Ben ivm mijn gezondheid gebonden aan erg gezond eten en een dieet. Soms weet ik niet waar ik op moet letten dus dit boekje kan mij opweg helpen.


Door Yvonne Mac Gillavry op 19 maart 2016

Super om te winnen, ik doe graag mee.
Ik ben bewust met m’n voeding bezig en idd telang in de supermarkt om alle etiketten te lezen wat er allemaal in zit.


Door Sandra op 18 maart 2016

Oh wat fijn zo’n boek. Ik ben de kluts volledig kwijt, wil het goed doen en niet doorslaan, maar vertrouw steeds minder fabrikanten!


Door José op 18 maart 2016

Interessant. Ik ben bewust bezig met voeding en probeer veel dingen zelf (dus zonder gekkigheid) te maken. Door mijn tamelijk indrukwekkende lactose-intolerantie scan ik automatisch altijd alle etiketten van producten en ik vind het geen probleem om zaken terug te leggen als ik denk dat ze niet goed voor me zijn. Maar ik zie ook dat recent door de angst voor E-nummers onder de consumenten veel producenten hun terminologie aanpassen. Ik zou graag een rationele, weloverwogen keuze willen kunnen maken en zoals bij zo veel dingen geldt ook hier: kennis is macht.


Door Claudia op 18 maart 2016

Ik ben al een tijdje bezig met het inlezen over dit onderwerp en mijn moeder sindskort ook. We gaan graag samen op safari door de supermarkt😉


Door Ingrid Comello op 18 maart 2016

Ik ben op zoek naar gezonde etenswaren en ik trap er steeds weer in, dat ik toch weer meer meuk terugkom ipv het goede spul.
Dan zou het boek een uitkomst voor ons zijn om ons in de goede richting te sturen.


Door Alie Kruijmel op 18 maart 2016

Ik zou graag willen meeloten met t boek van Ralph Moorman,ben sinds kort u aan het volgen,zeer goede artikelen,die ik ook deel,maar zo n soort boek,zou echt kennis maakt macht voor mij betekenen,dus ja heel graag


Door fiona op 18 maart 2016

Ik loop iedere keer met het zelfde probleem in de supermarkt rond, je weet niet meer wat goed is of slecht.Ik zou het super fijn vinden om eindelijk duidelijkheid daarin te krijgen, en het boek te winnen!;-)


Door Joan van Beelen op 18 maart 2016

Heel graag zou ik het boek willen winnen. Dit omdat mijn vriendin en ik onszelf iedere maand een nieuwe challenge opleggen om zo tot een gezonder voedingspatroon te komen. Bv. een maand geen alcohol of ern maand geen suiker. En dan bekijken we wat dat voor effect op ons had. Het zou heel fijn zijn het boek als handvat te kunnen gebruiken zodat we meer tegelijk kunnen ‘aanpakken’. Met vriendelijke groet.


Door Daphne op 18 maart 2016

Graag zou ik het boek winnen want ik zie door de bomen het bos niet meer en op een of andere manier blijf ik maar afvallen na een griepepidemie icm bronchitis dat ik het niet bijgelezen krijg maar misschien wel met wat hulp vanuit het boek. Tevens n kleine meid van vier die naar school gaat waarvoor het ook wel essentieel is dat ze jet juiste binnen krijgt. Nou ja dat laatste geldt natuurlijk voor iedereen hihi. Ik ga dus duimen! Fijn weekend allemaal.


Door Daphne op 18 maart 2016

Hihi griepepidemie is dus griep en bijgelezen moet bij gegeten zijn en jet moet het zijn.. Leuk auto correct functie 😉


Door catharina op 18 maart 2016

Ik wil het boek heel graag, zie door de bomen het bos soms niet meer maar wel belangrijk voor mijn gezondheid.


Door Linda op 18 maart 2016

Ik ben 25 kilo afgevallen met sporten en oervoeding. Ik denk dat dit boek mij kan helpen bij de volgende 25 kilo. Als het afvallen moeizamer gaat, kan dit boek mij op het rechte pad houden en helpen de juiste keuzes te maken.


Door Lindsay op 18 maart 2016

Ik zou deze prijs héél graag willen winnen, ik studeer verpleegkunde en hoop dat dit boek mij wijzer zal maken in producten en gezondheid. Dit kan ik direct toepassen/gebruiken in de dagelijkse praktijk. De boeken van Ralph zijn voor mijn inkomen helaas te duur, dus dit zou ideaal zijn. Fingers crossed!


Door Marjolein Schilder op 18 maart 2016

Dit boek lijkt mij dus echt handig. Je ziet namelijk door de bomen het bos niet meer en probeert op je eigen manier de beste boodschappen te halen.


Door Marous op 18 maart 2016

Een jaar geleden alle boeken van Ralph gekocht, onwijs veel aan gehad! Nieuwe informatie uit het nieuwe boek is meer dan welkom!


Door Annette op 18 maart 2016

Ik zou dit boek graag willen winnen, omdat ik me sinds een jaar verdiep in gezonde levenswijze en voeding, wat dit voor ons lijf betekent en ik hier nog heel veel over wil leren en lezen. Gr. Annette


Door Annet Heijblok op 18 maart 2016

20 jaar geleden ben ik begonnen met de eerste voedselintolerantie, appels. Het worden er steeds meer, maar vaak weet ik niet wat er nu weer in mijn boodschappen zat waar ik niet tegen kan. Welk merk ik hoe puurder het product is, hoe groter de kans is dat ik niet allergisch reageer. Ik lees eindeloos de labels op producten, maar de helft van de tijd zijn die zo onduidelijk of worden er opeens nieuwe woorden gebruikt om te verhullen dat er toch iets in zit wat niet gezond is. Voor mij zou dit boek een enorm hulpmiddel zijn bij het boodschappen doen. Ik hoop dan ook enorm dat ik dit boek win.


Door Martine op 18 maart 2016

Ik zou graag winnen aangezien ik aan huis gebonden ben en afhankelijk ben van AH.nl om mijn boodschappen te laten bezorgen. Door mijn ziekte is het belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven zodat er verbetering mogelijk is en verslechtering wordt tegen gegaan. Bedankt julie allebei ik volg jullie en maak ook jullie recepten klaar.Eet Ralph zijn brood wat ik heerlijk vind maar special voor mij door iemand anders moet worden gehaald. Dank je wel.


Door sandra op 18 maart 2016

Ik zou het boek graag winnen omdat ik sinds juli 2013 niet lekker in mijn vel zit, operatie gehad aan mijn eierstokken dus vervroegd in de overgang, diagnose fibromyalgie,PDS en sinds kort ook Hashimoto…..probeer wel al wat te veranderen in mijn eet patroon,maar dat vind ik best moeilijk….dus hulp..heeel graag!!


Door Diana op 18 maart 2016

Ik zou graag winnen omdat ik al een tijdje bezig ben met gezonde voeding. Het overkomt me nogal eens dat ik denk gezond te eten en dan toch weer mijn neus stoot. HELP!!! Ik weet het gewoon niet meer!


Door jannie ten voorde op 18 maart 2016

Dit boek wil ik graag winnen. In veel producten zitten dingen die je beter niet kunt eten, maar voor een leek is bijna niet uit te zoeken wat wel of niet goed is. Het boek zou een goede steun zijn.


Door Nancy peijnenburg op 18 maart 2016

Ik ben al redelijk goed op weg, maar soms ben ik verward met wat wel en wat niet…dus het zou een mooie aanvulling zijn op mijn nieuwe gezonde lifestyle….vind je berichten ook altijd bereinteressant en haal hier al veel uit….


Door Hannah op 18 maart 2016

Ben nu 50. Na een struggle van jaren door een nare jeugd, geen gevoel van eigenwaarde, nu eindelijk zover dat ik het mezelf waard vind om goed voor te zorgen. Dit boek zou voor mij een goed handvat zijn in mijn weg naar boven.


Door J.Bleijenberg op 18 maart 2016

Ik wil gezonder gaan eten dit boek is wel handig zeg !!😊


Door Anita H. op 18 maart 2016

Ik weet best het een en ander over (gezonde) voeding. Meer dan de gemiddelde Nederlander in elk geval. Maar er valt nog genoeg te ontdekken. Ik ben misschien wel TE kritisch als het om kopen in de supermarkt gaat. Lijk me wel makkelijk om te weten welke producten verantwoord zijn.


Door Ilanit de Wilde op 18 maart 2016

Heel graag wil ik kans maken op dit boek, dat zou mij heel erg ondersteunen in mijn herstel en bespaart me gestress wat ik mijn kids nu weer voor gezonds moet voorschotelen na een lange werkdag.


Door Karin op 18 maart 2016

Ik loot heel graag mee , heb veel interesse in gezonde voeding maar soms is het zo moeilijk wat nu echt goed is of jujst niet. Ik kan wel wat hulp gebruiken.


Door strongwoman op 18 maart 2016

Ik zou graag dit boek willen winnen, omdat ik t lastig vind om gezonde keuzes te maken in de supermarkt. Foodwatch laat bijv. zien wat ongezond is wat een supermarkt dan belooft uit het assortiment te halen maar ze verplaatsen dat alleen maar. Ik probeer regelmatig iets bij te leren waardoor ik meer te weten kom over voeding maar supermarkten zijn helaas slim en proberen vind ik de consument voor de gek te houden. Het belangrijkste vind ik dat supermarkten EERLIJK over voeding worden en de consument (op een eerlijke manier) dan zelf kan kiezen!


Door Gina beijen op 18 maart 2016

Dit boek zal n waardevolle aanvulling zijn voor me ik ben bijna klaar met mijn opleiding voor natuurvoedingsdeskundige en ben vrijwillig ambassadeur en voedingsdeskundige bij de MMV.


Door Ria Remmers op 18 maart 2016

Dit boekje zou ik heel blij mee zijn omdat ik zelf niet meer weet wat ik moet doen om me beter te voelen, doe heel erg mijn best met goede voeding maar heb nog geen goed resultaat, de vermoeidheid en lichamelijk klachten zijn heel erg, ook mede door de overgang.dus een sprankje hoop uit dit boekje van Ralph 🙂


Door Simone op 18 maart 2016

Ik zou dit boek graag winnen om zo een weg te vinden in onze zoektocht naar gezond leven. Ralph schrijft duidelijke en heldere boeken.


Door Ria op 18 maart 2016

Leuke actie. De boodschappencoach is enige boek wat ik nog niet heb, zou dus super welkom zijn 👍🏻


Door Kir op 18 maart 2016

Zou graag het boek willen winnen. Nu al een jaar vervelende moeheidsklachten en pijnlijke gewrichten maar medisch is er niets te vinden dus het voedingspatroon maar om en daar kan ik dit boek goed bij gebruiken.


Door Wilma van Haastere op 18 maart 2016

Ik zou dit boekje graag willen in mijn zoektocht naar gezond eten en vernieuwde energie.


Door Tjitske op 18 maart 2016

Lijkt mij geen overbodige luxe. Zie soms door de bomen het bos niet meer door veel onduidelijkheden op de etiketten. Zeer welkom!!


Door Fimke Brandjes op 18 maart 2016

Dat zou fantastisch zijn ! Een boek als boodschappenhulp met als resultaat: gezond eten en dus een gezond leven 🙂


Door Greta op 18 maart 2016

Ben al druk bezig met meer bewegen en probeer gezonder te eten maar in de supermarkt is het lastig. Het voorbeeld dat je gaf over vervanging van de namen van bekende ingrediënten door minder gevaarlijk lijdende namen was iets waar ik me niet bewust van was maar wanneer hebben boodschappen doen nog lastiger maakt. Dit boek lijkt dat een stukje eenvoudiger te maken en geeft daarnaast veel inzicht in zaken waar ik me nu nog onvoldoende bewust van ben. Zou het super vinden als ik een exemplaar zou winnen. 🙂


Door Victoria Rys op 18 maart 2016

Het lijkt mij een interessant boek die een bijdrage kan leveren in het gezondheidsnieuws van je mind en body. Het zou mij en anderen helpen inzicht te krijgen in gezond eten. Groet Victoria


Door Andrea Buis op 18 maart 2016

Super graag!
Ik ben fan van Ralph Moorman.
Gezonde groetjes, Andrea🍀


Door Ine op 18 maart 2016

Zou dolgraag dit boek winnen. Heb de laatste twee jaar grote vooruitgang geboekt in m’n gezondheid door gezonder te eten. Wil nu graag de puntjes op de i zetten


Door Inge op 18 maart 2016

Graag loot ik mee! Ik wil mezelf, maar ook anderen goed kunnen adviseren over echt gezond inkopen.


Door Marjan Molenkamp op 18 maart 2016

Ik zou graag meeloten voor de Boodschappencoach. Ik ben sinds kort met gezonder eten bezig, omdat ik een bijnieruitputting heb. Ik bekijk de ingrediënten op het voedsel in de supermarkten nu beter en ik schrik toch over de hoeveelheid e nummers en suikers. Bovendien weet ik nog niet zo goed wat wel goed is en wat niet. Het boek zou een goede hulp voor mij zijn.


Door Petra op 18 maart 2016

Ik zou Ralphs boek super graag willen winnen!!
Ik leef al jaren zonder suiker, witmeel en varkensvlees ed. Maar ik hoop met dit boek m’ n gezondheid nog meer te kunnen verbeteren.


Door Fancy op 18 maart 2016

Dit boek gaat me zo goed helpen in de winkel ik kan nu rustig 1,5 uur boodschappen doen omdat ik alle etiketten aan het ontcijferen ben hihi groetjes Fanc


Door Sandra op 18 maart 2016

Ik ga na de Pasen beginnen met Reshape, dat is een beetje vd hormoonfactoor een beetje van luxemed en een beetje van coach… Zou heel graag dit boekje willen winnen ter ondersteuning van mijn afvalavontuur!!


Door Nenne op 18 maart 2016

Ja graag. Voor mijzelf natuurlijk leuk, maar ik zou het aan mijn dochter (19) willen geven. Net uit huis en studerend. En voor het eerst voor je eigen eten zorgen, dan is een goed begin het halve werk.


Door Petra Hakstege op 18 maart 2016

Ik ben net 50 geworden en wil mijn levensstijl aanpassen.
Ik Ben net 50 geworden en wil mijn levensstijl aanpassen.


Door Miranda Udo op 18 maart 2016

Heel graag zou ik het boekje de boodschappencoach van Ralph in mijn bezit willen hebben.Zodat oa Unilever mij niet meer om de tuin kan leiden


Door Wilma op 18 maart 2016

Ik zou dit boek voor mijn zusje willen winnen.
Ze in totaal 40 kg afgevallen, hoeft geen insuline meer te spuiten:)
Maar kan zeker de steun van dit boek gebruiken, om zo te leren wat wel goede voeding voor haar lichaam is!!


Door Simone Matthijs op 18 maart 2016

Ik zou dit boek heel graag willen winnen om het mezelf wat gemakkelijker te maken. Mijn jongste zoon heeft Coeliakie, dus ik ben al meer tijd kwijt met boodschappen doen in verband met etiketten lezen. Dan is het handig om meer handvaten te hebben voor gezonde inkopen!


Door Ynette op 18 maart 2016

ik zou heel graag het boek willen winnen, zodat ik mijn patiënten in de praktijk nog beter voor kan lichten ter ondersteuning van de homeopathische behandeling!


Door dehoux op 18 maart 2016

graag wens ik dit boek te winnen voor mezelf ,ik weet veel maar alles nog niet dit boek zou heel intersant zijn om alles te weten .


Door liza bovens op 18 maart 2016

ik doe mee omdat ik op deze site al veel heb geleerd over gezonde voeding, maar vooral ook over de ‘verborgen’ valkuilen (zoals bv ‘gistextract’ ipv E621. Graag wil ik hierover meer leren en weten, zodat ik bewuster kan kiezen wat er in het winkelmandje terecht komt. Bedankt voor de goede tips en interessante artikels ! liza


Door Mieke Stellingsma op 18 maart 2016

Zou het heel fijn en leerzaam vinden. Soms zie je Door de bomen het bos niet meer met al die producten. Zo’n boek lijkt me een uitkomst. Hoop dat ik een kans maak om het te winnen


Door Jacqueline op 18 maart 2016

Lijkt me gaaf dit boek. Zou het graag winnen. Sinds ik diabetes 2 heb volg ik alle tips. Dit is een welkome aanvulling 🙂


Door Petra Vandersmissen op 18 maart 2016

Lijkt me gewoon heel handig


Door Gerda op 18 maart 2016

Dit boek zou een hele welkome aanvulling zijn op het dagelijks zoeken en vergelijken waar en wat ik qua gezond eten aan kan schaffen. Sinds we gezond eten eten zijn mijn lichamelijke klachten al zo’n eind afgenomen dus gaan we hier zeker mee door. Dit boek zou een mooi hulpmiddel zijn om door te zetten!


Door Esther op 18 maart 2016

Een mooi moment om me echt een keer te verdiepen in de wereld van Ralph Noorman. Meer dan welkom!


Door d op 18 maart 2016

graag zou ik het boek van Ralph willen winnen. Ik lees al enige jaren de site van energieke vrouwen academie en het eerste boek van Ralph heb ik enige jaren geleden geleend uit de bibliotheek. Ik ben altijd geïnteresseerd hoe ik beter kan koken en leven en waardoor ik ook weer beter en positiever in mijn drukke leven kan staan!


Door Coby van de Luitgaren op 18 maart 2016

Ik zou heel graag dit boek willen winnen want door de overgang is mijn lichaam zo van slag en ik mankeer ineens van alles dus kreeg het advies om anders en gezonder te gaan eten maar heb geen idee wat goed is voor mijn lichaam.

Met vriendelijke groet,
Coby van de Luitgaren


Door Esther Bosveld op 18 maart 2016

Naast een hardloopcoach is een boodschappencoach van harte welkom.


Door Karin op 18 maart 2016

Dat boek zou ik dolgraag willen winnen! Ik slurp alle informatie over gezonde voeding op dus dit zou daar mooi bij aansluiten.


Door Ineke harms op 18 maart 2016

O wat zou dat fijn zijn om dit boek te winnen. Breng veel tijd door in de winkel om zoveel mogelijk etiketten te lezen
Daar gaat uiteraard heel veel tijd in zitten maar wil graag gezond eten. Dit boek zou een uitkomst zijn.


Door Liz Thijssen op 18 maart 2016

Ik wil dit boek graag winnen omdat ik in de supermarkt en de natuurwinkels door de bomen het bos niet meer zie en vaak met te veel haast de verkeerde dingen pak!


Door will steenland op 18 maart 2016

word bijna 70 en wil dit boek graag winnen om nog meer kennis te krijgen van goede voeding en dit te kunnen delen met leeftijds genoten en jongeren en op deze manier bij te dragen aan gezondheid.


Door IEP op 18 maart 2016

Ik zou graag het boek De Boodschappencoach willen winnen. Wij eten al gezond, maar een keer doorlezen kan geen kwaad. Ik zou het vooral willen winnen om het uit te lenen aan familie, vrienden en buren. Vertellen wat goed eten met mijn gezondheid gedaan heeft is niet voldoende. Misschien dat dit boekje hun ogen opent. Niet iedereen is lid van de bibliotheek en dit zou een mooie manier zijn voor hun om deze waardevolle informatie wel te kunnen lezen. Gr Irma


Door Laura op 17 maart 2016

Graag wil ik dit boek schenken aan mijn tweelingzus. Die in een langere tijd in een onzekere periode zit. En van het kasje naar de muur gestuurd wordt. Op deze site staat “gewoon” zoveel waar ze JA op kan zeggen. Ze zegt steeds kijk dat bedoel dat heb ik
ook…hier herken ik me in. Ze is een altijd bezig met de juiste hvh voedingstoffen/waarden etc hier zal ze erg blij mee zijn. Dit boek zal haar ”bijbel ”worden ze wil zo graag weer fit worden. Daar heeft ze alles voor over. Mvg Laura


Door Hermien op 17 maart 2016

Ik zou graag het boek winnen. De strijd om gezond te eten en gezonde producten te kopen en zo hopelijk mijn hormoondisbalans weg te kunnen nemen. Met dit boek wordt boodschappen doen misschien wel weer leuk😊


Door Annie Laumen op 17 maart 2016

Graag wil ik kans maken op het boek van Ralpf Moorman.
Volgens mij ben ik al gezond bezig en lees de ingredienten lijst.
Maar het kan altijd beter er zijn zoveel dingen wat onduidelijk zijn.
Grt Annie Laumen

Plaats een reactie


*


Interessante topics voor Energieke Vrouwen