Verander je voeding. Verander je hormonen. Verander je leven. Wil jij weten hoe?
Lees meer

Page content

Eten tegen kanker | Dr R. Béliveau, Dr D. Gingras

Eten tegen kankerOp mijn altijd durende speurtocht naar interessante boeken over gezondheid kwam ik dit boek tegen. Het is een combinatie van een enigszins wetenschappelijk boek (maar prima leesbaar voor ons leken) over het ontstaan van kanker en de rol van voeding daarbij.

Het eerste deel beschrijft hoe kanker eigenlijk ontstaat in ons lichaam en waarom het eten van plantaardige producten daarom zo goed voor ons is.

Het tweede deel bestaat uit een beschrijving van een aantal plantaardige producten met de meest kankerwerende eigenschappen. Hierbij komen o.a. aan bod: paddestoelen, lijnzaad, kruiden, kool, knoflook en zelfs ook rode wijn en chocola! Jawel!

Het derde deel bestaat tot slot uit recepten met o.a. de eerder genoemde producten in deel twee. Ik ben zelf niet blij met alle recepten (er wordt bv gebruik gemaakt van zuivel en granen en zelfs van suikers!) maar vanwege deel een en twee wil ik je dit boek toch onder de aandacht brengen. Ik hoop dat je weet dat kanker zich voedt met suikers.

De twee auteurs zijn arts/kankerspecialisten in Canada. Alle beweringen in het boek over de relatie tussen voeding en kanker worden dan ook wetenschappelijk aangetoond of er wordt verwezen naar aanvullend wetenschappelijke onderzoek. Ik ben blij dat er eindelijk ook artsen verschijnen die het belang van onze voeding benadrukken als het gaat om preventieve gezondheidszorg.

Wil je Eten tegen kanker lezen?

Je kunt het boek bij bol.com hier bestellen!

Heb je Eten tegen kanker gelezen?

Laat dan hieronder je reactie achter. Dat is fijn voor anderen om te lezen.

  Comment Section

  14 reacties op “Eten tegen kanker | Dr R. Béliveau, Dr D. Gingras


  Door Johan van Goudswaard op 1 april 2016

  Ik ben dus geen vrouw, toch heb ik veel baat bij wat ik lees over groenteen allerlei middeltjes. Ik heb diabetes 2, en roep al jaren let op je voeding, en krijg dan op mijn kop, van jan en alle man, ook van vrouwen en ik zie ze denken die is gestoord.
  Ik ben nu begonnen met een aangepast Oer dieet.
  Ook gebruik ik Prosta Plast, pleisters met chinese kruiden omdat ik bijna niet meer kan plassen. Ik hoop dat ik veel opbouwende commentaat krijg. Vooral over het slecht plassen. Johan


  Door Jose op 31 mei 2015

  Hi Marjolein,
  Wat is het toch jammer, dat er bij de infomap die je krijgt als je in een borstkanker traject terechtkomt, zo weinig nadrukkelijk geinformeerd wordt over de waarde van goede voeding……
  En wat ben ik blij dat jij op mijn pad gekomen bent!

  In het leven dien je een balans te vinden tussen goede en minder goede (eet)- gewoonten
  Het belangrijkste is dat de mens zich realiseert dat je bent wat je eet…
  Ga respectvol om met elkaar, de natuur en je eigen lichaam……

  Marjolein, ik ben dol op jou en je academie; ga zo door… …Bewustwording


  Door harma op 30 mei 2015

  Gezonde voeding is zeker goed maar geeb garantie dat je geen kanker lunt krijgen. Hopelijk is lijf door de goede voeding in staat om goed om te gaan met de behandelingen. Maar goede voeding alleen, is dan zeker niet voldoende om te genezen. Als je dat al gegeven wordt.


  Door Hanneke op 30 mei 2015

  Ik heb al 15 jaar chronische lymfatische leukemie helpt het daar ook voor ?


  Door Marjolein Dubbers op 8 juni 2015

  Het lijkt me zeker de moeite waard om te proberen. Wat deze voeding met name doet is je ontgiftingssysteem zoveel mogelijk ondersteunen. Het lijkt mij dat het bij jouw ziekte (waar je waarschijnlijk medicijnen voor gebruikt die ook uit je lichaam moeten worden verwijderd) ook goed zal helpen. Ik hoor erg graag of je er baat bij hebt gekregen.


  Door Suzanne op 30 mei 2015

  Wat fijn om jou en je website tegen gekomen te zijn! Ik ben ervan overtuigd dat je met voeding een hoop kunt bereiken. De gezondheidszorg wordt alsmaar duurder. Mijn mening is dat je met voeding een aantal chronische ziekten tegen kunt gaan. Denk maar aan hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes. Ook kanker hoort in dit lijstje thuis naar mijn mening. Fijn om te weten dat er steeds meer goede boeken op de markt uitkomen. Nog fijner is dat jij een soort van voorselectie maakt en ons hierover op de hoogte brengt. Dank je wel voor je mooie, goede informatieve website en berichten!

  Groetjes Suzanne


  Door Mimi Leussink op 2 augustus 2014

  Is het een boek ook voor als je al kanker hebt en helpt het je de kanker te overwinnen??


  Door Marjolein Dubbers op 4 augustus 2014

  Jazeker Mimi. Het is een interessant boek, zeker ook voor mensen die kanker hebben.


  Door Paula op 4 april 2014

  Marjolein, na het lezen van je fantastisch artikel Superfood nr 1: onze eigen, magische groenten, heb ik ook dit artikel gelezen en wil graag het boek bestellen, maar de link doet het niet, is het boek niet meer te bestellen?


  Door J.deWit-Toering op 29 maart 2014

  Sorry hier ging iets fout.Ikwilde zeggen dat het mij een fantastisch boek lijkt en van harte hoop dat heel veel artsen hier kennis van nemen en dat het niet hetzelfde lot beschoren is en in medische kringen als belachelijk wordt afgedaan gelijk het dr.Moerman dieet.Warme groet Jeltje.


  Door Philippine op 3 maart 2014

  Een positieve geest en gezond eten vormen een prachtig koppel in de strijd tegen ziektes en veroudering. Dit boek en deze wijze waarop je erover schrijft Marjolein zijn weer een mooie opsteker voor velen. Dank voor je inspiratie!


  Door Jacqueline op 3 maart 2014

  Hallo Marjolein
  Ik ben 40 jaar vegetarier toch heeft de kanker me te “pakken”gehad.
  Door mijn eetwijze ben ik er van overtuigd, dat ik het heb overwonnen. Ik ben nu 69 en krijg vaak complimenten dat ik er zo goed uit zie.
  Voeding is gewoon alles!!
  Groet en dank voor je mooie blog
  Jacqueline


  Door Yolanda Weijers op 2 maart 2014

  Weer een mooie opsteker voor ons allemaal, dit prachtige boek “Eten tegen kanker”. Sinds augustus 2012 is mijn leven veranderd doordat ik geen suiker meer eet en nog bewuster omga wat ik in mijn mond stop. Ik ben er heilig van overtuigd dat het er op aan komt wat je in je mond stopt en hoe je leeft (bewegen, gedachten). Een neef van mij is sinds juli 2012 ernstig ziek: kanker. Beetje bij beetje probeer ik hem te laten inzien dat het zeker helpt met wat je eet. Hij begint het ook beetje bij beetje te geloven. Eten is zeker een doe-ding. Bedankt voor de tip Marjolein.


  Door Veronique Rillmann op 28 februari 2014

  Marjolein, dank je wel voor je inspiratie en je pleidooi voor goede voeding. Misschien ook eindelijk een beetje erkenning voor dr. Moerman, dr. Houtmuller, het Evers-dieet en nog vele anderen! Zij waren hun tijd al ver vooruit. Of beter…de huidige voedingsindustrie is een flinke stap achteruit geworden…..Hopelijk is de mammoettanker nog te keren….We doen ons best!

  Plaats een reactie


  *