Verander je voeding. Verander je hormonen. Verander je leven. Wil jij weten hoe?
Lees meer
Gratis: Mijn 7 favoriete recepten!

Page content

Hoe leren we weer écht van ons lichaam houden?

Hoe leren we weer écht van ons lichaam houden?

Hoeveel lijden leeft er onder vrouwen omdat we balen van hoe ons lichaam eruit ziet? Lijden veroorzaakt door o.a. de media met haar gefotoshopte, strakke, slanke vrouwen. Ik beken, ik ben er ook gevoelig voor.

Afgelopen week liep ik tegen een video aan die me tot in mijn ziel raakte. De trailer is gemaakt door een moedige vrouw die al haar hele leven lang worstelde met haar lichaam. Na het krijgen van haar kinderen overwoog ze ingrijpende chirurgie totdat ze inzag wat voor voorbeeld ze hiermee zou geven aan haar dochtertje. Bekijk in deze indrukwekkende video wat hierop volgde. 

“Embrace” van Taryn Brumfitt

Taryn heeft inmiddels voldoende geld opgehaald om de documentaire te kunnen maken. Ik ben erg benieuwd hoe deze eruit gaat zien. Ik hou je op de hoogte!

Als je deze video waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee deze te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Comment Section

19 reacties op “Hoe leren we weer écht van ons lichaam houden?


Door Ina van de Hoef op 13 juni 2016

Prachtig, tranen in mijn ogen! Uit persoonlijke ervaring en professioneel. Het is mijn missie om zo veel mogelijk vrouwen te helpen om de oplossing in zichzelf te vinden in plaats van in een dieet. Het accepteren van wie ze zijn op dit moment en in het lichaam wat ze nu hebben is de basis en tevens één van de moeilijkste stappen. Ik ga dit zeker delen. Dank je dat je dit onder de aandacht brengt!


Door mineke op 20 januari 2015

Ik dacht dat ik mijn lijf had geaccepteerd voor wat het was. Bij het zien van dit filmpje ben ik in tranen. Waarom is dat??


Door Katelijne op 27 september 2014

“Embrace” en Body Image movement van Taryn brumfit is een levensbelangrijk statement! Via de straatinterviews is het heel duidelijk wat de meeste vrouwen vinden van hun lichaam. Ik vind het super dat Taryn aan alle vrouwen een totaal ander beeld van hun lichaam wil schenken! Vele levens kunnen hierdoor daadwerkelijk verlichten! Weg met piekeren om zogezegde tekortkomingen! Meer positieve energie en dankbaarheid om wie we zijn! Wat zou het fijn zijn dat dat nieuwe gevoel diep in alle vrouwen wordt ontvangen en weer door gegeven! Ja, zo een prachtige documentaire zal zeker helpen! Kijk elke dag in de spiegel en zeg: “ja, hier staat echt een fantastisch, mooi mens!”


Door Liz op 8 juli 2014

Hier word ik warm van! Ik heb ook altijd moeite gehad met het houden van mijn lichaam. Ik ga dit zeker delen. Dank je wel voor deze video boodschap.
En ik ben dankbaar voor mijn body;-)Door Trees op 7 juni 2014

Het is moeilijk om van jezelf te houden en te accepteren, dat je bent, wie je bent. Ook al doe je je best om positief te denken en te blijven. Tegen jezelf te zeggen, dat je lief en mooi bent en dat je het waard bent om te leven, staande voor de spiegel. In dezelfde spiegel, zie ik vermoeide en verdrietige ogen met oogleden, die hangen. Langzaam opgebouwd in 6 jaar, door een moeilijke tijd van ziekte en overlijden van mijn partner. Het gevecht om te overleven in deze harde wereld, zonder medeleven. Ik vecht voor mezelf en probeer de dingen te doen, waar ik me goed bij voel. Zo gezond mogelijk eten, wandelen, fietsen en tuinieren. Dat alles alleen. Want ik heb de ervaring, dat het alleen zijn me niet eenzaam maakt. Een eenzaam gevoel krijg ik meestal, als ik samen ben met andere mensen.
Ik begon mezelf meer te accepteren, zo ook mijn uiterlijk. Tot een week of 3 geleden. Ik ging wandelend naar een kennis, om daar te gaan eten. Uit de vrije natuur komend, liep ik verder door een woonwijk. Ik hoorde muziek en zag 3 meisjes uit een raam hangen en op straat stonden een paar jongens. Toen ik daar voorbij liep, hoorde ik een meisje roepen: mevrouw, wij zijn heel vrolijk!! Onder het lopen draaide ik me lachend om en wilde iets aardigs zeggen. Maar voordat ik iets kon zeggen, schreeuwde het meisje: O, mijn god!! Ze heeft een heksengezicht… De muziek hoorde ik niet meer, alleen dat harde gelach. Het was net alsof ik een doodsteek kreeg en de tranen kon ik met moeite weg slikken. Ik heb het tegen niemand durven zeggen, omdat ik me schaam en ik bang ben, dat iedereen me dan zo gaat zien. Vanaf dat vreselijke moment, durf ik me niet meer om te draaien. Denk ik steeds verschrikte gezichten te zien, als mensen naar me kijken. Ik durf zelf bijna niet meer in de spiegel te kijken en mijn ogen hebben nog nooit zo vermoeid gevoeld, dan de laatste 3 weken.


Door Liz op 8 juli 2014

Hey Trees,
jouw verhaal raakt me, ik ken je niet, maar wat je schrijft is de mening van één meisje!! En kon ze jouw gezicht wel goed zien? ik wens je heel veel kracht om hieruit te komen.
Warme groet, Lizette


Door sabine op 5 juni 2014

Mooi, zeg!
Dapper om zoveel van jezelf bloot te geven.
Ik ben te dun en heb al zoveel commentaar gehad.
Ik eet gezonder dan wie dan ook en het kan me steeds minder schelen wat een ander denkt.
En rimpels die noem ik gewoon “levenslijnen”.
Ik voel mij mooi van binnen omdat ik een vredelievend mens probeer te zijn en dat straal je vanzelf naar buiten toe.
Ik ben dus goed begonnen.


Door Liset op 4 juni 2014

prachtige video, ik schaam me diep als ik vrouwen zie die zo veel hebben meegemaakt en zo sterk zijn. ik heb eigenlijk nooit van mijn eigen lichaam gehouden, nu niet, nu ik ouder wordt en mijn lichaam niet meer mooi is, maar ook niet toen ik jong was. Ik ga proberen dat mijn eigen lieve meisje er anders over denkt.


Door Barbara op 4 juni 2014

Heel mooi en ontroerend! Ik voel me ook niet zo fantastisch in mijn lijf (sinds december weet ik dat ik een trage schildklier heb en ben 14 kilo zwaarder geworden op plaatsen waar ik het liever niet had!), maar ik heb ook een prachtig meisje van 3. Ik wil haar ook zien opgroeien tot een trotse vrouw die gelukkig is met haar binnen- en buitenkant. Met kleine stapjes probeer ik weer vrolijk en ‘mooi’ te worden.


Door Karin op 1 juni 2014

Mooi filmpje, mooi initiatief en heel mooi mens Taryn Brumfitt.
Hoe leren wij weer echt van ons lichaam te houden……..
Door onszelf te accepteren, te waarderen en “simpel” tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt. Door de reclame’s en andere media worden mensen perfect gemaakt (en wij onzekerder) maar die mensen bestaan niet echt. Het gras “lijkt” altijd groener aan de overkant. Gelukkig zijn is een moment opname maar tevreden zijn is echt voldoende en haalbaar voor iedereen…….. door te relativeren.


Door Cornelia op 31 mei 2014

Het kan niet genoeg verteld worden.
Mooi initiatief, ik ondersteun haar graag.
Mijn kleindochter heeft ook al jaren moeite met haar lichaam!


Door Francine op 31 mei 2014

Ik heb 7 jaar anorexia gehad, dus weet ook heel goed wat het is om mijn lichaam niet te accepteren zoals het is.
Door op zoek te gaan naar wie ik wezenlijk ben, waar mijn interesses liggen, mijn passies en waar ik van hou, verdween die fixatie op de uiterlijke vorm van mijn verschijning en vulde mijn innerlijk met mij. Regressie therapie heeft daar heel veel licht op geworpen toen ik inzicht kreeg in mijn voorgeschiedenis en hoe het zo ver heeft kunnen komen.
De winst is, dat ik nu een bijzonder goede verstandhouding heb met mijn lichaam en deze voor mij als gids fungeert. Ik weet nu, dat mijn lichaam mij vertelt hoe ik funktioneer en welke keuzes ik bij mag stellen.


Door Sam Nijsten op 1 juni 2014

Chapeau, Francine!!! Geweldig dat je dat overwonnen hebt!!!
Het is waar, dat heel velen (vrouwen EN mannen) niet van hun lichaam houden en we hebben er maar ÉÉN. Ik heb het filmpje ook op mijn FaceBook gezet. Dát is wat we mogen/moeten doen doen: van onszelf houden!!!


Door Door Ria op 10-11-2013 op 30 mei 2014

Helemaal mee eens, al die onzin reclame weg er mee!
Wees blij als je gezond bent, en dat pondje meer of minder doet er
helemaal niet toe!


Door Anna op 30 mei 2014

Kippenvel! Wat een prachtig filmpje!


Door Marianne op 30 mei 2014

IK HOU VAN MIJ!! PRACHTIG OUDER WORDENDE VROUW!4 KINDEREN OP DE WERELD GEZET EN GENIET VAN WAT MIJN LIJF VOOR MIJ DEED EN DOET! GEEN SCHAAMTE VOOR RIMPELS PLOOIEN ETC! GEWOON SCHITTEREND!


Door Paula van Daalen op 30 mei 2014

Ik ben het er helemaal mee eens, daarom had ik het filmpje een week geleden ook al gepost op mijn pagina.


Door coby van grootveld op 30 mei 2014

deze documentaire is erg hard nodig om ,,ons vrouwen ” bewust te maken dat we prachtig zijn zoals we zijn.

en niet TE…klein,groot,dik,dun,slap,pezig,vet,mager,wit,zwart,bruin,rood,pukkelig,
harig,sproeterig,kaal,knokelig,rimpelig en wat dan ook meer zijn.

Plaats een reactie


*